קורונה יוזמה שחשבתי לקידוש ש"ש עם האשמות על ציבורינו [אולי בצדק?]

Without meaning

משתמש מקצוען
למי לא התקשרו? לחולים המאומתים או למבודדים?
מההודעה הראשונה שלך מובן כי בעלך נכנס לבידוד עקב חשיפה לחולה מאומת, ואליו לא התקשרו לברר (לא צריך).
מההודעה השניה שלך מובן כי לא ביררו אצל החולים עצמם. שזה מוזר.

גם לאחר שהם עושים איכוני טלפון, ולכאורה לא צריכים לחקור אפידמיולוגית, עדיין עורכים חקירות כאלו.

האמת-גם וגם
עיקר הנקודה היא אכן,שלחולים עצמם לא נערך כל תשאול(2 חולים),
האנשים מסביבם הם אלו שערכו את החקירה בלעצמם-
לדוג:לבעלי התקשר גבאי ביה"כ שבו הוא התפלל יחד עם החולה -הגבאי הסתכל במצלימות וישב והתקשר לכל האנשים שהוא הכיר והשיג,
כמו"כ על החולה השני-בעלי שמע שמועה שמישהו מהכולל שלו חולה הוא התקשר אליו אישית לשאול אם זה נכון ואז ערך סבב טלפונים לכל האברכים בכולל שידעו שהם צריכים בידוד,

אחר כך דובר משרד הבריאות מנופף בחקירות אפידמיולוגיות....

ספרא וסייפא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
האמת-גם וגם
עיקר הנקודה היא אכן,שלחולים עצמם לא נערך כל תשאול(2 חולים),
האנשים מסביבם הם אלו שערכו את החקירה בלעצמם-
לדוג:לבעלי התקשר גבאי ביה"כ שבו הוא התפלל יחד עם החולה -הגבאי הסתכל במצלימות וישב והתקשר לכל האנשים שהוא הכיר והשיג,
כמו"כ על החולה השני-בעלי שמע שמועה שמישהו מהכולל שלו חולה הוא התקשר אליו אישית לשאול אם זה נכון ואז ערך סבב טלפונים לכל האברכים בכולל שידעו שהם צריכים בידוד,

סיפור מוזר.
שישמור לוועדת החקירה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
"ונשאתי לכל המקום בעבורם"...

בחסד השם עד היום מדינת ישראל נחשבת למקום הכי בטוח בעולם מבחינת קורונה, ראה כאן: https://www.dkv.global/covid-19-health-safety
בעיקר לא בגלל המאמצים של הממשלה (שאכן ראויים לציון לשבח ובהחלט מנעו קטסטרופה) אלא בעיקר בגלל מספר המתים הנמוך (נכון שאנחנו רק בהתחלה, אבל עדיין מספר המתים נמוך ביחס לכל תחזית ברוך השם) בס"ד שזה דבר שרק אלוקים יכול לעשות. (אפילו לא מכון וייצמן)
אנו מאוד מקוים ששמירת הקב"ה על עם ישראל תמשיך הלאה, ושלא נראה מחזות קשים כמו שרואים במקומות אחרים רח"ל.

לגבי הישיבות: אנחנו נמצאים קרוב לשבועיים מסיום הלימודים בישיבות, ומתוך 4831 החולים נכון לפרסומים כעת, ישנם כמה עשרות בודדות של בחורי ישיבה. (אין לי מספר מדוייק, אבל בערך שנים שלושה מכל ישיבה כפול כחמש עשרה ישיבות)
אז עד כה אי אפשר לומר שהם מפיצי המגפה (בפרט שהם לא הסתובבו אלא ישבו ולמדו, עם שמירת מרחק לפי ההוראות).

בנוגע לרמת ההדבקה הענקית בבני ברק, זה לא נראה מחדל כללי של הציבור החרדי, אלא מחדל מקומי של בני ברק, ואשמים בזה התושבים והעירייה, מרכזי הקניות, משלוחי מנות ומסיבות פורים (בזמן שהציבור עדיין לא חשב על הגבלות), החתונות והמניינים נגד החוק. (בנוסף על הצפיפות הטבעית בעיר) כל הנ"ל לא קשורים לישיבות. (אם כי יתכן שפתיחת הישיבות יצרה אווירת הפקרות מול משרד הבריאות גם בשאר הדברים)
בכל הישובים החרדים האחרים רמת ההדבקה ביחס למספר התושבים הוא נורמלי לחלוטין, ויש הרבה ישובים לא חרדים שנמצאים ברמת הדבקה גבוהה ואף אחד לא מדבר עליהם. למשל הישוב הדתי אפרת אחוזים הרבה יותר גבוהים מבני ברק,
(טלז-סטון חטפה את המכה הקשה עוד הרבה לפני ההגבלות, והם הצליחו לעצור את זה כמעט לגמרי, מה שלא הצליחה עד כה אף עיר אחרת בארץ, חילונית כחרדית.)

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
(בפרט שהם לא הסתובבו אלא ישבו ולמדו, עם שמירת מרחק לפי ההוראות).
נו נו... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
למשל הישוב הדתי אפרת אחוזים הרבה יותר גבוהים מבני ברק
כאילו שאפשר להשוות יישוב של עשרת אלפים, שכל חולה בו מקפיץ את האחוזים, ליישוב של מאתיים אלף.

מחבר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
כמי שעובד עם לקוחות בניו יארק, ויש לי שם חברים רבים, אני עוקב אחר הנעשה שם, כמו כאן בפרוג, גם לאחינו שבגולה הצורכים אינטרנט מסונן קיימים אתרים מהסוג הזה, עם פורומים באידיש. אני צופה בדיונים שלהם בתקופה האחרונה, אני יכול לומר לכם שעד לפני שבוע הם גם התפלספו והתפלפלו כמו כאן, אם החרדים אשמים, אם הרבנים פשרנים, אם להלשין לרשויות, אם מותר מניינים, ולמה סוגרים מקוואות...
לצערינו הרב, השבוע הכל השתנה שם לחלוטין ר"ל... כולם כבר מבינים הכל מאד ברור... וד"ל.
אם נפנים שעה אחת קודם שלא להתחכם, ולא לעשות 'לומדות' מהוראות הרבנים, מה שאמרו בפירוש ומה ש'הלכה ואין מורין כן' (כן, יש הלכות שאנחנו צריכים להבין לבד, ויש סיבות למה לא אומרים אותם ברור..), נקבל את 'דינא דמלכותא דינא', ונכניס 'חומרעס' גם ב'ונשמרתם מאד לנפשותיכם' וב'לא תעמוד על דם רעך', נזכה שלא להגיע למצב שלהם כלל וכלל.
וכימי צאתנו מארץ מצרים יתקיים בנו הפסוק: וְאַתֶּם לֹא תֵצְאוּ אִישׁ מִפֶּתַח בֵּיתוֹ עַד בֹּקֶר, וגו' וּפָסַח ה' עַל הַפֶּתַח וְלֹא יִתֵּן הַמַּשְׁחִית לָבֹא אֶל בָּתֵּיכֶם לִנְגֹּף", ובניסן ניגאל גאולת עולם אמן.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
כאילו שאפשר להשוות יישוב של עשרת אלפים, שכל חולה בו מקפיץ את האחוזים, ליישוב של מאתיים אלף.
כאילו שאפשר להשוות ישוב צפוף עם משקי בית ענקיים לישוב וילות מרווח וענק עם משקי בית קטנים.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה נקרא שהם לא משתלטים. וזה אכן המצב באופן חלקי.
אין ספק שחולה 4275 לא מקבל את אותו יחס של חולה מספר 3. זה נשמע לי סביר ואנושי לגמרי.
לכן רצו לשטח את העקומה. הצליחו חלקית והם עורכים חקירות חלקיות. אפילו בחולים מטפלים באופן חלקי (שלושה ימים עד שבאים לבדוק, שלושה ימים עד שיש תוצאה ושלושה ימים עד שרופא מתקשר ושולחים מד סיטורציה, אם בכלל) כרגע אפשר להסתפק בעובדה שבתי החולים עדיין מתפקדים טוב והחולים הבינוינים והקשים מקבלים טיפול איכותי. אם זה ימשיך כך רק ה' יודע. אנחנו יכולים לעשות השתדלות ולהתפלל.
אגב, גם הצורך בחקירה מסיבית ושליחה לבידוד הרבה יותר קריטית בשלב הראשון כשעמ"י חי חיי שגרה. מהמצב היום שאנשים לא אמורים לצאת מהבית. ולא משנה עם מי הם היו במגע. (ונכון שיש דברים שמותר לצאת אליהם, אבל "לא חיבים" ומומלץ להפחית בהם)

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
סיפור מוזר.
שישמור לוועדת החקירה.
לא כל כך מוזר.
גם קרוב משפחה שלי נכנס לבידוד, ומי שהתקשר להודיע לו על כך זו המשפחה של חולה מאומת.
בטלזסטון עצמה , עוד בחולה הראשון גבאי בית הכנסת היו אלו שעברו על המצלמות בשביל לראות האם הוא נכנס ממש או רק היה בחוץ , ומי עוד היה שם . ולא . משרד הבריאות לא מצליח לרדת לפרטים כאלו כנראה.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אני שוב חוזר ושואל.
אם בדיוק בגלל הנותנים שהובאו למעלה, היו מטילים סגר מוחלט על בני ברק עוד לפני שבועיים, איך היית מתייחסת לזה? אנטישמיות, שנאת חרדים, ועוד.
הנה זה בא "על אמת". התגובה החרדית לסגר: אסור להפוך את בני ברק לגטו גם אם אנחנו בחליפות.
אז לא רק לפני שבועיים , גם עכשיו יש כאלו שזועמים על הרעיון לנסות ולמגר את המגיפה אם היא מתפשטת בתוכם.

הזוי.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שאולי מישהו כבר יסביר לי מה ההבדל בין סגר ללא סגר?
שאי אפשר יהיה לבא לליל הסדר מבחוץ? למה בערים אחרות זה אפשרי?

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
והנה ציטוטים נבחרים מהכתבה , למי שלא מאמין, או למי שרצה המחשה חיה לכל השרשור פה עד עכשיו, או הסבר למה בבני ברק זה כן התפשט.
משפטים הזויים אחד יותר מהשני, שממחישים לנו כמה אנשים רגילים להדוף ביקורת , ולהאשים את כל העולם חוץ מאת עצמם, גם כשהם היחידים שמאמינים בזה.

"אי אפשר לבנות כלא חדש, כלא בני ברק, המציאות לא תאפשר, התושבים לא יעמדו בזה וזה רק יגרום לאפקט ההפוך "
כן , ראינו כבר איך התושבים בבני ברק לא עומדים בזה, אז אולי נפטור אותם, גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה.

"מדינה שלמה יושבת בבית, אל תהפכו אותנו לשעיר לעזעזל "
נראה שהחצי הראשון של המשפט ממש מסביר את חלקו השני. מענין איך הפכה בני ברק לשעיר לעזאזל. אנטישמיות , מישהו ?

"אסור להפוך את בני ברק לגטו, הגטו לא ירפא את המחלה "
זו כבר בורות פשוטה, אבל גם התעלמות מכל העובדות במטרה לעורר רחמים

ראש עיריית בני ברק, אברהם רובינשטיין, יוצא במתקפה נכד האפשרות להטיל סגר על העיר בעקבות התחלואה הגובה בקרב תושביה: "בני ברק היא לא פלנטה אחרת, גם אם אנחנו בחליפות, האוויר אותו אוויר ונגיף הקורונה משתולל בכל רחבי העיר, וגם כאן בבני ברק. הפתרון למקבלי ההחלטות הוא להפנות את האש אלינו כאילו הנגיף יעצור במחסומי המשטרה בכניסה לעיר".

בסרטון שפרסם מהבידוד בו הוא נתון בעקבות מגע עם חולה קורונה הוסיף כי, "אי אפשר לבנות כלא חדש, כלא בני ברק, המציאות לא תאפשר, התושבים לא יעמדו בזה וזה רק יגרום לאפקט ההפוך. מדינה שלמה יושבת בבית, אל תהפכו אותנו לשעיר לעזעזל. אסור להפוך את בני ברק לגטו, הגטו לא ירפא את המחלה. שיתוף פעולה עם העירייה ולא נתק, מתחם בדיקות ענק כמו שהקמנו וכמו שנקים בעזרת ה', ולא התעלמות מהבעיה". עוד דרש: "מלונות לחולים ונשאים, וגם מלונות ובית הארחה למבודדים, ולא מחסומים משטרתיים.

רובינשטיין הזכיר כי, "היום בבוקר מינתי את האלוף במילואים רוני נומה לראש מטה המאבק בקורונה בבני ברק, האלוף נומה מתכלל את כל פעילות העירייה בנושא, מול תושבי העיר ומול הממשלה, משרדי הממשלה. כבר בשעה זו האלוף נומה מתכלל את הפעילות, פעילות ענפה של כל המכלולים בנושא ועושה פעילות עצומה, אנו מברכים את תושבי המדינה בבריאות איתנה וה' יסיר את הנגף מעלינו".

ב'כאן חדשות' דווח כי מרבית שרי הממשלה תומכים בהטלת הסגר מלא על העיר בני ברק כדי להילחם בהמשך התפשטות נגיף קורונה באזור. עם זאת, המהלך לא יצא לפועל בגלל התנגדות של המועצה לביטחון לאומי שטוענת שמהלך כזה לא ישים. אחד הגורמים המעורבים בנושא הוסיף: ישנו חשש שהסגר רק יגביר את חוסר ההיענות של האוכלוסייה החרדית להוראות משרד הבריאות.

בנוסף, המשטרה החלה אחר הצהריים לתשאל את הנכנסים לעיר ב"מחסומים נושמים" שהוצבו בכניסות, ולבדוק את תעודות הזהות שלהם. לתושבי העיר מאפשרים להיכנס, ומי שאינו מתגורר בעיר נשאל על מטרת נסיעתו ומהיכן הגיע. השוטרים בודקים במסופים האם מישהו מהעוברים אמור להיות בבידוד.

מוקדם יותר דווח ב'חדשות 12' כי בעקבות דרישת שר הבריאות יעקב ליצמן, גובש מסמך שמטיל הסגר על העיר בני ברק, בעקבות ריבוי חולי הקורונה בעיר. על פי הדיווח של קרן מרציאנו, המסמך שגובש במשרד הבריאות ממתין לחתימה ואם יאושר, העיר תיכנס להסגר למשך שבוע, במטרה למנוע הדבקות נוספות.

במשרד הבריאות דנים היום עם השר בהשלכות ההסגר, ולצורך כך גובש הצו – שאם ייחתם, ייכנס לתוקף. לפי המסמך שגובש, בני ברק תוגדר כ"אזור מוגבל" ובו יופעלו "אמצעים למניעת התפשטות מגפה". המסמך נשען על צו בריאות העם ומצטרף להגבלות התנועה שאושרו לאחרונה.

הצו החדש יתיר לתושבי העיר לצאת ממקום מגוריהם רק לאחת מהמטרות הבאות: "הצטיידות במזון, תרופות ומוצרים חיוניים בתחום האזור המוגבל; קבלת שירות רפואי חיוני, אף אם אינו נמצא באזור המוגבל; הגעה של עובד המועסק במפעל למתן שירותים קיומיים למקום עבודה וחזרה ממנו אף אם אינו נמצא באזור המוגבל".

עוד נכתב במסמך, שטרם קיבל אישור רשמי וסופי, כי עובדים בבני ברק שמתגוררים מחוץ לעיר יוכלו להיכנס אליה. "אין באמור בצו זה למנוע הגעת עובד המתגורר מחוץ לאזור המוגבל למקום עבודה המצוי באזור תעסוקה באזור המוגבל", נכתב.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
כנראה שאנשים לא יוכלו לצאת מבני ברק, גם לצורך עבודה חיונית, גם לבתי חולים בערים אחרות.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כנראה שאנשים לא יוכלו לצאת מבני ברק, גם לצורך עבודה חיונית, גם לבתי חולים בערים אחרות.
אם הם עובדים ממש חיונים בטח יוחרגו, וכל עבודה אחרת. אני לא מאמינה שיש הרבה מעסיקים מחוץ לבני ברק שמחזיקים בני ברקים היום.
אני גם מגיעה ממקום ששמו יצא לשמצה ותכף ומיד אמרו לי בעדינות ובנחישות להשאר בבית...
מה גם שחג הפסח קרוב, ואין הרבה בני ברקים שעובדים בחג. נשמע לי קצת מדי הרבה לחץ בשביל הבודדים שממש יהיו בברוך מזה.
לצורך רפואי? לאמבולנס יתנו לעבור..

מחבר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
רק אני לא הבנתי על איזה הלכות אתה מדבר???

המושג 'הלכה ואין מורין כן' נאמר בדרך כלל על היתרים מסוימים שהפוסק הלכה חייב להיזהר כשמתיר אותם, שלא ייצא מכשול מתחת ידו על ידי בורים ועמי הארץ שעלולים להשתמש בהם לצרכים אחרים שלא עליהם הכוונה, או לקחת אותם למקומות רחוקים או לזמנים שונים שבהם הם אינם תקפים.
והחכם עיניו בראשו, שלא להמתין עד שיידחק הפוסק לפינה וייאלץ לומר את הדברים 'ברחל בתך הקטנה'.
לא אאריך בביאור הסוגיא.
לענייננו, התכוונתי שבזמן קשה כזה אין מקום להתחכמויות מפולפלות, למה בדיוק התכוון הרב הזה, ולמה התכוון האדמו"ר הזה, ואם דבריו תקפים רק בעיר זו או גם בסביבה אחרת, אלא להבין מיד מה שעלינו לעשות, ברגע שהרבנים אומרים להישמר על פי ההנחיות, הרי שכל ההנחיות הופכות להלכות! ולא צריך לאלץ אותם לומר כל דבר שוב ובפירוש...

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
נראה לי שהכוונה לסגור כניסה ויציאה לבני ברק חוץ ממקרים דחופים ביותר.
כל יציאה של בני ברקי לעיר אחרת זה חשש רציני של הפצת מגיפה.
ואותו דבר הנכנס לשם מעיר אחרת נדבק ומייצא את הנגיף לעירו.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נראה לי שהכוונה לסגור כניסה ויציאה לבני ברק חוץ ממקרים דחופים ביותר.
כל יציאה של בני ברקי לעיר אחרת זה חשש רציני של הפצת מגיפה.
וזה בדיוק מה שאני שואלת.
למה בני ברקי צריךלצאת בימים כאלו מבני ברק?
אין מצרכי מזון בעיר? אזלה אספקת התרופות?
אני אגיד לך את האמת שלא מענין אותי אם השער של הישוב בו אני גרה סגור או פתוח בימים כאלו בהם אפילו לבית כנסת לא יוצאים. ותאמיני לי שאין לי בישוב אפילו פרומיל ממה שיש לבני ברק להציע.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ח"כ מקלב: "ב"ב היא העיר הכי צפופה בוודאי שאחוז ההדבקה גדול"
21:09 ו׳ בניסן תש״פ 31.03.2020 איתי גדסי
ח"כ אורי מקלב תקף את התקשורת בסיקור הריכוזים החרדיים, "האירועים החריגים האלה מעצימים ומשקפים רק אותם, בו בזמן שהיו מהציבור הכללי בפארקים"
F191120HP18-1-840x440c.jpg
Knesset Member Uri Makleb speaks a United Torah Judaism faction meeting in the Israeli parliament on November 20, 2019. Photo by Hadas Parush/FLASH90 *** Local Caption *** ????? ????? ???? ???? ????צילום: פלאש 90
ח"כ אורי מקלב נאם היום (שלישי) במליאת הכנסת והבהיר: "הציבור החרדי נשמע להוראות משרד הבריאות בכל הנוגע למניעת התפשטות נגיף הקורונה" מקלב תקףאת התקשורתו אמר: "התקשורת מבליטה מקרים חריגים שהיו לא פחות גם בציבור הכללי".
עוד הוסיף מקלב, "אתמול ושלשום כל כלי התקשורת העצימו והראו בעיקר תמונות על מה שקורה בחברה החרדית. – אני רוצה להודיע: הציבור החרדי שומר את הכללים, מקפידה על הכללים, וההוראות הן חד-משמעיות, ללא פקפוק, ללא גמגום. מפריצת מגיפת הקורונה בארץ".
לדבריו, "יש אירועים חריגים מאוד ולצערינו את האירועים החריגים האלה מעצימים ומשקפים רק אותם, בו בזמן שהיו מהציבור הכללי בפארקים, בחופים, לא פחות". מקלב הסביר כי "לא קל בחברה שחיי הקהילה הם מאוד-מאוד דומיננטיים; לא קל בחברה שהפעילות הקהילתית היא צפופה מאוד, חיים בצפיפות רבה".
מקלב הסביר לחכי"ם, "העיר בני ברק היא העיר הכי צפופה שיש. כאשר חיים 12 נפשות ב-80-70 מטר או שבע נפשות ב-50 מטר, בוודאי שאז אחוז ההדבקה הוא הרבה יותר גדול. אנחנו רואים שחולה אחד מדביק את המשפחה, וזה שזה פי שלושה ופי ארבעה זה בגלל שיש יותר חולים מאותה משפחה", הבהיר ח"כ מקלב במליאה הכנסת.

יעקב1245

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
בעלי עבר באיזור 10 בחלקים נרחבים בב"ב לצורך חיוני
והוא חזר מזועז כל כמה בנינים הוא ראה מנינים
כמה זמן יקח עד שהציבור יפנים?????????
ריבון העולמים רחם על בניך ותן בהם בינה....
לא יודע אם זה עדיין רלוונטי
אבל 100 עוזר לאנשים להפנים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה