לגמרי.
חבל שהיא לא קראה לספר 'שלוואן'...
לגמרי.
חבל שהיא לא קראה לספר 'שלוואן'...
זה מזכיר שבאחד ממוספי החגים בשנים עברו הי ראיון עם אחד הסופרים הגדולים (אינני זוכר את שמו) והוא תיאר שהוא ישב באיזהה שהוא אירוע ליד אנשים לא מוכרים ותוך כדי שהוא אוכל את המנה העיקרית הרהר בפרק שבאותו הזממן פורסם בעיתון בו כתב וכך הוא מצא את עצמו ממלמל:"אני לא מאמין, אני ממש לא מעכל שהוא מת!!!"
....................................................
אם יקוואל היה חוזר לארמון ומתרצן אחרי השודדים , זה לא היה חוזר (בגדול) על הרעיון של איסתרק? כלומר, הרעיון של הנער שלא מתנהג כמצופה ממנו ולא מבינים אותו , נכנס "לחיים" בדרך הקשה (שבי קווארי או השודדים) ומתיישר? (כמובן שיש עוד מסרים באיסתרק, אני מתכוונת רק לגבי ההקבלה הזאת)
בלת"קסורי שאני מקפיצה אשכול שעבר זמנו....
אבל בסוף בסוף הגעתי למסקנה שאם יקוואל לא היה מת, מה שהיה יוצא מזה זה שאפשר לחיות את החיים כפי שאתה רואה אותם בעיניים מעוותות ( והיו ליקוואל עיניים כאלה...) ובסוף החיים שלך מצוינים וממשיכים לזרום על מי מנוחות .
שלא כמו בסיפור הנ"ל! - אז נכון שהסופרת ישבה על כיסא דין בנוגע ליקוואל אבל הוא באמת היה מרדן באופיו ולא הראה שום צעד קטן לחזור בתשובה
אז למה לא להעניש אותו כפי שמגיע לו???
רק בגלל שנסחפנו איתו במשך שלושה ספרים???
זה מה שהיא רצתה שנחוש בסוף
את כאב המיתה ודמעות הצער
ווווו......
נחכה במתח לספר הבא...
אהההה
וגם שנדון היטב על הספר הנ"ל
אבל אין על מיה קינן!!!!!!
ןלא בגלל שאני מזדהה עמוקות עם שמה הפרטי
בלת"ק
למה להרוג אותו???
יקוואל מיצג את הנוער הנושר-או המתמודד של הדור הזה
אני מאמינה שיש בקרבתך נוער כזה לפחות אחד
האם היית רוצה שהוא ככה ימות? האם את באמת מאמינה שאין להם תקנה?
תחשבי שניה , נכון הוא טיפוס מרדן וזה תופעה שמאפינת הרבה מין הנוער הזה
אבל לא זו הדרך לטפל
להרוג וזהו!!!
צריך לדעת לטפל בדרך הנכונה אם הרבה אמון סבלנות ואהבה ולהעלות אותם לדרך הישר
אני קראתי את יוזבד פעם אחת אז שהוא יצא ועדין כל פעם שאני ניזכרת בזה הכעס והאכזבה מבעבע בי
אין בעיה שתהרוג אותו, הבעיה שהיא הרגה אותו והשאירה אותו בדמות של פושע ושאין ידוע לאיש מה עלה בגורלו, זו הנקודה שהפריעה, היא לא טיהרה את שמו שידעו לפחות שהוא לא בגד (למרות שלדעתי אין להרוג את אחד מגיבורי הספר אלא רק את דמויות המשנה).סורי שאני מקפיצה אשכול שעבר זמנו....
אבל בסוף בסוף הגעתי למסקנה שאם יקוואל לא היה מת, מה שהיה יוצא מזה זה שאפשר לחיות את החיים כפי שאתה רואה אותם בעיניים מעוותות ( והיו ליקוואל עיניים כאלה...) ובסוף החיים שלך מצוינים וממשיכים לזרום על מי מנוחות .
שלא כמו בסיפור הנ"ל! - אז נכון שהסופרת ישבה על כיסא דין בנוגע ליקוואל אבל הוא באמת היה מרדן באופיו ולא הראה שום צעד קטן לחזור בתשובה
אז למה לא להעניש אותו כפי שמגיע לו???
רק בגלל שנסחפנו איתו במשך שלושה ספרים???
זה מה שהיא רצתה שנחוש בסוף
את כאב המיתה ודמעות הצער
ווווו......
נחכה במתח לספר הבא...
אהההה
וגם שנדון היטב על הספר הנ"ל
אבל אין על מיה קינן!!!!!!
ןלא בגלל שאני מזדהה עמוקות עם שמה הפרטי
אולי היא הכי גרמה להתחבר ולהכנס לעלילה (מה שקורה ממילא) אבל מעט אכזבה שהוא נותר בתור פושע למרות שהסופרת הדגישה שכוונתו היתה טובה.המוות של יקוואל זה אחת הנקודות הכי יפות בספר
הנקודה הכי חזקה בספראולי היא הכי גרמה להתחבר ולהכנס לעלילה (מה שקורה ממילא) אבל מעט אכזבה שהוא נותר בתור פושע למרות שהסופרת הדגישה שכוונתו היתה טובה.
אבל עדין ספר מדהים.
המסר שלך הוא נכוןצודקת לגמרי!!!
לא פותרים בעיות ע"י הרג!!
אבל ......
הספר בא למכור תפיסת עולם, משהו שכל מי שיקרא אותו יבין שיש דין ויש דיין ובספר יש לזה התבטאות עמוקה!!!
וביננו לצערי הנוער הנושר ( והאהוב כ"כ אהוב!!!!) סובל בחייו בדרך כזו או אחרת.
חלילה חלילה, זה לא מתקרב אפילו למה שמיה קינן כתבה אבל כן הוא סובל!!!
ושימי לב שבכל מהלך הסיפור יקוואל לא התחרט אפילו פעם אחת !!!!
את צודקת ואני מכירה מקרי נוער מיוחדים כאלו וכן יש להם חרטה על מה שהן עשו !!!
אפילו אם הגיעו לבאר שחת!!!
מיה קינן רצתה להראות בסיפור שמי שנופל מהעץ ולא משנה בדרך את כיוון הנפילה - אז הוא ייפול לבור שיש ליד העץ ומשם אף אחד לא ירים אותו - כי הוא בחר בזה.ועל בחירות משלמים!
כמה פעמים רצו לתת לו יד לעזור לו שיקום שיתמודד - הוא לא בחר בזה....
כקוראת נלהבת של כל הסדרה הייתי בהלם בשוק והתעצבנתי על הסופרת, ממש כאב לי
הצטערתי שקניתי את הספרים - והתאכזבתי שבכלל קראתי אותם.
רק אחרי כמה חודשים קראתי אותם שוב-
והבנתי...
גיליתי שהספר לא נכתב לנוער הנושר הוא נכתב לנו עם מסר נוקב וחד ועמוק שהתבטא בצורה קשה אבל יעילה - אין מה לומר.
מקווה שהובנתי ואם לא אז סליחה אם "מכרתי לכם לוקשים"...
בהצלחה
פחות לקרוא עכשיו 7 עמודים!בעניין מותו הטרגי של יקוואל וכל זוויות המבט של העניין
כל אלו שכתבו בלת"ק
נא לקת"ק
ואז להגיב...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: