בשרי יאפצ'אק משובח

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
מאכל היאפצ'אק לפי המחקר האישי שלי יובא בשנים האחרונות לארץ מארה"ב ונמכר במעדניות במחירים יקרים
זה מאכל מיוחד ומשובח ממש, שרבים וטובים ניסו לחקות ולהגיע אל המתכון המושלם
לאחר חקירה ודרישה מרובה עלה בידי המתכון המושלם והרי הוא לפניכם
(לצערי אין תמונה, נגמר לפני שהספקתי לצלם)
אני השתמשתי בחתיכה של בשר 8
שמתי להרתחה בסיר עם מלח ופלפל"ש עד שהבשר הגיע לרכות המקסימלית (6 שעות במקרה שלי)
קיררתי את הבשר ופרקתי אותו לשערות ואת המים שנשארו (ציר בקר) אחסנתי בנפרד
במקביל הכנתי עיסה לקוגל תפוחי אדמה, מתפו"א, ביצים, שמן, פלפל"ש, מלח (אישית אוחז שהבצל הורס את הקוגל)
בתבנית פיירקס שמתי שכבה מהעיסה ומעליה פזרתי את הבשר אותו תבלנתי קצת,
מעליה שמתי שכבה נוספת מהעיסה של התפוחי האדמה,

ומעל הכל שפכתי את ציר הבקר עד שכיסה את כל התבנית,
הכנסתי לתנור מחומם מראש על 200 מעלות למשך שעה,
ואז כיסתי עם נייר כסף למשך 6 שעות על חום של 100 מעלות

ויצא מושלם, הכל נגמר ברגע שיצא מהתנור

בקיצור, 12 שעות הכנה
בקושי עבודה
טעם מדהים
וזול בפער מהחנויות
תנסו בבית
הכנתי
עכשיו סיים 6 שעות בתנור
והקוגל למעלה די צהוב לא השחים כל כך ( יכול להיות שאפוי בפנים אבל במראה שלו נראה לא אפוי מספיק)
מה לעשות? לתת לו עוד קצת חימום בלי נייר כסף מעל? ( היה שעה בהתחלה לא מכוסה )
 

דן הלמדן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הכנתי
עכשיו סיים 6 שעות בתנור
והקוגל למעלה די צהוב לא השחים כל כך ( יכול להיות שאפוי בפנים אבל במראה שלו נראה לא אפוי מספיק)
מה לעשות? לתת לו עוד קצת חימום בלי נייר כסף מעל? ( היה שעה בהתחלה לא מכוסה )
אפשר לשפוך עוד קצת מציר הבקר
ולתת לו עוד מכה מלמעלה עם תנור על מצב גריל עד שמשחיר
 

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
תודה
השכבה התחתונה של התפוחי אדמה נשארת צהובה? לא רואה שהשחים
זה בתבנית פיירקס
 

אימוג'י

משתמש מקצוען
יכולה לתת הוראות מדויקות?
סליחה על האיחור בתגובה..

הפשרתי חתכתי לחתיכות והשריתי במים עם סודה לשתיה חצי ואז צרבתי עם שמן את הבשר כמה דקות והכנסתי אותו ככה נע לסיר מעל שכבה אחת של תפוא.. ומתחת שכבה נוספת

בשורות טובות
 

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
הכנתי כמה פעמים לפי המתכון המקורי פה
ויוצא מעולה!!! תודה רבה.
היום בישלתי בשר ואני רוצה לקרר אותו במקרר ולהכין מחר את היאפצאק
זה אפשרי? או שצריך להכין היום כבר הכל?
אשמח לתשובה היום ...
 

חילזון

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הכנתי כמה פעמים לפי המתכון המקורי פה
ויוצא מעולה!!! תודה רבה.
היום בישלתי בשר ואני רוצה לקרר אותו במקרר ולהכין מחר את היאפצאק
זה אפשרי? או שצריך להכין היום כבר הכל?
אשמח לתשובה היום ...
ברור שאפשרי לעשות מחר
 

דן הלמדן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
שנה וחצי אחרי שעליתי על המתכון הזה ובעקבותיו פתחתי את האשכול הזה, יש פרק ב'
יאפציק בסיר, אובר נייט.
בערב שבת מצאתי במקרר שאריות של בשר מוכן ללא רוטב שהוכן באחד מימי השבוע
בישלתי אותו בסיר עם כמה כוסות מים כדי לייצר ציר בקר, הוספתי למים קצת רוטב טריאקי
כשהתקרר פוררתי אותו, כדי להכניס ליאפצ'ק המסורתי.
מפאת הדוחק בזמן והצורך בתנור לאוכל הנוסף לשבת, החלטתי לחרוג מהמקובל אצלי ולהכין את היאפצק הפעם בסיר, כמו שאני אוהב לעשות במצבים כאלו ליקטתי מאשכולות של עשרות שנים בפרוג רעיונות וטיפים להכנה של הקוגל בסיר.
פרסתי בסיר נייר אפיה, כדי שיהיה לי קל בהמשך להפוך הקוגל, הכנתי בלילה רגילה של קוגל תפוחי אדמה, פרסתי שכבה מהבלילה של הקוגל בסיר ומעליו פרשתי שכבה של הבשר וכיסתי אותו עם בלילה נוספת של הקוגל מעל כל זה שפכתי את הציר בקר ואת המים שנותרו מהבלילה של הקוגל, העמדתי להרתחה ואז לאש קטנה, אחרי כמה שעות כשהכל כבר היה מגובש, פרסתי על משטח נייר אפיה והפכתי את הסיר מעליו כדי לתת בישול גם לחלק העליון, ואז הנחתי את הנייר אפיה החדש כשהקוגל עליו בתוך הסיר, חזרה לאש נמוכה ומשם ישר פלטה עד לשבת בבוקר, מעדן כזה מעולם לא אכלתי.
כמיטב המסורת לא נשאר את מה לצלם, תנסו בבית.
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אחרי כמה שעות כשהכל כבר היה מגובש, פרסתי על משטח נייר אפיה והפכתי את הסיר מעליו כדי לתת בישול גם לחלק העליון, ואז הנחתי את הנייר אפיה החדש כשהקוגל עליו בתוך הסיר, חזרה לאש נמוכה ומשם ישר פלטה עד לשבת בבוקר,
האם קיררת את הקוגל לפני?
זה לא היה קשה להפוך רותח? זה לא התפרק?
 

(:chavi:)

משתמש פעיל
רוצה להכין השבת לשבת בבוקר
במקום צונט
מה עדיף? סיר או תבנית?
זה על פלטה ממש חזקה...
אשמח לעצות שלא ישרף ויתייבש

תודה רבה
 

secret

משתמש סופר מקצוען
לדעתי תאפי בתנור, בליל שבת שימי על הפלטה עד אחרי הסעודה ואז תורידי, זה יקבל עסיסיות. בבוקר שימי לחמם על תבנית. אם תשאירי כל השבת זה יישרף.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה