בשרי יאפצ'אק משובח

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
הכנו בתבניות העבות של החלות לחג הראשון
אפינו שעה מראש והשאר על הפלטה

ולגבי הוספת מים - שאלנו רב על הוספה מהמרק שעל הפלטה
לא מפרטת את התשובה כי היא מאד מדוייקת אבל ממליצה לשאול
יצא מעולה ב"ה ובהחלט גיוון
 

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
מאכל היאפצ'אק לפי המחקר האישי שלי יובא בשנים האחרונות לארץ מארה"ב ונמכר במעדניות במחירים יקרים
זה מאכל מיוחד ומשובח ממש, שרבים וטובים ניסו לחקות ולהגיע אל המתכון המושלם
לאחר חקירה ודרישה מרובה עלה בידי המתכון המושלם והרי הוא לפניכם
(לצערי אין תמונה, נגמר לפני שהספקתי לצלם)
אני השתמשתי בחתיכה של בשר 8
שמתי להרתחה בסיר עם מלח ופלפל"ש עד שהבשר הגיע לרכות המקסימלית (6 שעות במקרה שלי)
קיררתי את הבשר ופרקתי אותו לשערות ואת המים שנשארו (ציר בקר) אחסנתי בנפרד
במקביל הכנתי עיסה לקוגל תפוחי אדמה, מתפו"א, ביצים, שמן, פלפל"ש, מלח (אישית אוחז שהבצל הורס את הקוגל)
בתבנית פיירקס שמתי שכבה מהעיסה ומעליה פזרתי את הבשר אותו תבלנתי קצת,
מעליה שמתי שכבה נוספת מהעיסה של התפוחי האדמה,

ומעל הכל שפכתי את ציר הבקר עד שכיסה את כל התבנית,
הכנסתי לתנור מחומם מראש על 200 מעלות למשך שעה,
ואז כיסתי עם נייר כסף למשך 6 שעות על חום של 100 מעלות

ויצא מושלם, הכל נגמר ברגע שיצא מהתנור

בקיצור, 12 שעות הכנה
בקושי עבודה
טעם מדהים
וזול בפער מהחנויות
תנסו בבית
בבישול של הבשר הראשוני לא צריך תיבול? זה לא יהיה בלי טעם?
איך אני יודעת כמה זמן לבשל?
ואיך מפרקים את הבשר אחרי הבישול לשערות? לחתוך אותו?
 

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
בבישול של הבשר הראשוני לא צריך תיבול? זה לא יהיה בלי טעם?
איך אני יודעת כמה זמן לבשל?
ואיך מפרקים את הבשר אחרי הבישול לשערות? לחתוך אותו?
 

דן הלמדן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
בבישול של הבשר הראשוני לא צריך תיבול? זה לא יהיה בלי טעם?
איך אני יודעת כמה זמן לבשל?
ואיך מפרקים את הבשר אחרי הבישול לשערות? לחתוך אותו?
מלח ופלפל שחור בלבד
הבישול למעשה מטרתו, לגרום לבשר להתפרק לשערות
ולכן אין תבנית ברורה לזמן הבישול, פשוט עד שהוא נהיה רך, הכל תלוי בסוג הבשר, בודקים עם סכין
ואז כשהוא רך הוא מתפרק לשערות בקלות. מפרקים עם הידים.
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
בבישול של הבשר הראשוני לא צריך תיבול? זה לא יהיה בלי טעם?
איך אני יודעת כמה זמן לבשל?
ואיך מפרקים את הבשר אחרי הבישול לשערות? לחתוך אותו?
חבל על העבודה המיותרת
יפציק עם בשר נא הרבה הרבה יותר טעים
 

אימוג'י

משתמש מקצוען
אחרי כמה פעמים שהכנתי ויצא לי יבש הבשר

עשיתי לחג הראושן כמוש המליצו פה ממש רק לסגור את הבשר לפני כמה דקות בלי בישול ורתיחה

ומישהי גם כתבה פה להשרות בסודה לשתיה לא יודעת מה מהנ"ל גרם לזה אבל הבשר יצא רך כמו שצלי לא יצא לי אף פעם ...

חג שמח לכולם ותודה על העצות
 

יהלומים

פתרונות תעסוקה יצירתיים
מנוי פרימיום
אם שמים בשר נא ללא בישול
אין כאן בעצם את הרוטב לשפוך מעליו
זה לא יהיה חסר כאן?
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אם שמים בשר נא ללא בישול
אין כאן בעצם את הרוטב לשפוך מעליו
זה לא יהיה חסר כאן?
שמתי כוס מים בתערובת של הקוגל
חוץ מזה שהבשר מוציא כל הזמן מים וזה מתפזר בתוך הקוגל ישירות
 

בובונה

משתמש פעיל
יש לי בבית בשר מס' 7, הבנתי שהוא ממש לא מיוחד(בלשון עדינה)
השאלה שלי היא האם יש למישהו נסיון עם זה?
ואולי ליאפ'צק זה בסדר? או שצריך גם לזה בשר משובח?
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
יש לי בבית בשר מס' 7, הבנתי שהוא ממש לא מיוחד(בלשון עדינה)
השאלה שלי היא האם יש למישהו נסיון עם זה?
ואולי ליאפ'צק זה בסדר? או שצריך גם לזה בשר משובח?
דווקא נראה לי מתאים
1696540467207.png
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה