בשרי טשולנט של פסח

רינהרינה

משתמש מקצוען
מה עוד אפשר לשים בו חוץ מבשר ותפו"א?
יש רעיון למשהו במקום הקטניות?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
1. אנחנו (ה' ישמור! :rolleyes: ) מכינים לפעמים ארוחה רגילה במקום טשולנט,
ממאכלים יבשים שאפשר לחמם, כל אחד לפי מנהגו.
(אפשר להשאיר גם רק תבשיל עם עופות ולחמם תוספות )
2. שמעתי שיש ששמים שקדים בפסח. לא ניסיתי.
 

יבר

משתמש מקצוען
בשנה שעברה הכנתי קישקע מתפו"א מבושלים (פירה) עם הרבה בצל מטוגן ושקדים טחונים וכמובן תבלינים.
לא אוכלים שרויה.
הכנסתי לחמין בתוך ניר כסף.
יצא טעים ודי מוצק.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אמרו לי לשים שקדים קלופים
זה די נחמד...
מלבד קוגל תפו"א עם די הרבה קמח תפו"א.
להניח לתוך הסיר כשרותח
זה קצת מתפורר אבל עושה את הצולנט יותר תבשיל ולא דליל..
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אני מכינה "קלופס" מחזה טחון ופירה, ללא שרויה, מי שרוצה מתכון בשמחה!
 

סתם אחד

משתמש פעיל
כמו שכתבו קודם שקדים מולבנים, הם נותנים אפקט דומה מאוד לשעועית
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר מתכון?

בבקשה, אין לי כמויות מדויקות, אבל זה הרעיון:

אני מכינה בסיר שיש, אפשר גם בתבנית ח"פ עמוקה,

מחממים תנור ל-200 מעלות
בסיר - קוצצים בצל לקוביות ומאדים עד להזהבה, מוסיפים בקר - חשוב שיהיה נתח שומני, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד להגרת נוזלים מהבקר, ממליחים ומפלפלים.
מכינים עיסה של קוגל תפו"א, אצלי זה 4 תפו"א מגורדים גס, 3-4 ביצים 1.5-2 כפיות מלח, מעט גבישי שום.
מערבבים את הבקר עם עיסת הפשטידה.
פורסים תפו"א לפרוסות דקיקות ומרפדים בצפיפות את הסיר או התבנית, שופכים עליהם את העיסה ומכסים בשכבה של תפו"א, חשוב שיהיו חופפים וצפופים מאחר והם שומרים על האדים ומונעים את התייבשות המאפה. מכסים היטב ומעבירים לתנור. מינימום שעתיים אפיה לפני שבת ואז אפשר להעביר לפלטה.

כשאני מכינה בסיר - בהגשה, אני הופכת על צלחת ופורסת למשולשים. מרשים במיוחד!
 

קופי 100

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
שקדים ניסיתי שנה שעברה, לא התלהבנו.. יש בספר של מייזליק מתכון מעולה לקישקע שממש משדרג את הטשולנט.
 

לווים

משתמש מקצוען
בבקשה, אין לי כמויות מדויקות, אבל זה הרעיון:

אני מכינה בסיר שיש, אפשר גם בתבנית ח"פ עמוקה,

מחממים תנור ל-200 מעלות
בסיר - קוצצים בצל לקוביות ומאדים עד להזהבה, מוסיפים בקר - חשוב שיהיה נתח שומני, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד להגרת נוזלים מהבקר, ממליחים ומפלפלים.
מכינים עיסה של קוגל תפו"א, אצלי זה 4 תפו"א מגורדים גס, 3-4 ביצים 1.5-2 כפיות מלח, מעט גבישי שום.
מערבבים את הבקר עם עיסת הפשטידה.
פורסים תפו"א לפרוסות דקיקות ומרפדים בצפיפות את הסיר או התבנית, שופכים עליהם את העיסה ומכסים בשכבה של תפו"א, חשוב שיהיו חופפים וצפופים מאחר והם שומרים על האדים ומונעים את התייבשות המאפה. מכסים היטב ומעבירים לתנור. מינימום שעתיים אפיה לפני שבת ואז אפשר להעביר לפלטה.

כשאני מכינה בסיר - בהגשה, אני הופכת על צלחת ופורסת למשולשים. מרשים במיוחד!

לא הבנתי איך מערבבים את הבקר עם העיסה?
הכוונה לבקר טחון אולי?
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
נשמח למתכון
חצי קילו חזה טחון, 2 ביצים, 2 כוסות פירה תפו"א, בצל מטוגן, פלפל שחור, מעט מלח, מי שמשתמש בציפוי שניצל קנוי כדאי להוסיף 2 כפות. מערבבים יוצרים צורת "קלופעס" עם נייר אפיה, ומבשלים שהרוטב כמעט מכסה.
לאוכלי שרויה, להפחית כוס פירה ולהמיר בקמח מצה,
הילדים מאד אוהבים את המאכל הזה, זה יוצא רך, ומתאים גם לקטנים
נשמח למתכון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה