ואני כבר צופה בעיני רוחי את המלצר מגיע עם דרישה (כתובה) לטיפ כפי האמור בחוק, ואחריו בקשה נוספת (בעל פה) ל"טיפ-טיפה", שזה בקשיש (טיפ בשחור) כי הוא עבד קשה היום...וזה מוכיח שהטיפים נהפכו למשהו רשמי ולא כי "אני" רוצה לתת
למה הם לא מקבלים משכורת על העבודה?אמר לנו פעם מלצר במסעדה-שהם לא מקבלים משכורת בכלל-רק הטיפים שהם מקבלים לכן כל אחד נותן טיפה של 10 אחוז מהמחיר שהוא שילם לארוחה (אני לא יודעת אם זה היה סחיטה-בכל אופן רחמנו עליו ונתנו סכום מכובד)
מעניין באמת?!
אז בעצם המחיר זה: לאכול את זה במטבח עם הידיים ישיר מהסיר בלי סכו"ם?להבנתי, צריך להבחין בין תשלום על מוצר לבין תשלום על שירות. במסעדה אתה משלם על המוצר - האוכל [שמשוקלל בתוכו חומרי הגלם, הטבח, החשמל, מים, רווח וכו'] ולכן השירות הוא תשלום חיצוני, ובאמת משתנה לפי השירות שקיבלת.
זה לא רק זה שמביאים לך עד המקום, אלא גם מניחים בעדינות ו(בדרך כלל) לא נשפך עליך כלום מהאוכלאז בעצם המחיר זה: לאכול את זה במטבח עם הידיים ישיר מהסיר בלי סכו"ם?
כל זה נכלל בעסק ששמו: מסעדה, והמחיר אמור להיות כולל הכל. אחרת זה נקרא חנות לאוכל מוכן.זה לא רק זה שמביאים לך עד המקום, אלא גם מניחים בעדינות ו(בדרך כלל) לא נשפך עליך כלום מהאוכל
אה, ויש כאלה צדיקים שגם מחייכים בנעימות
למרות שהם לא חייבים בכלל
חובה טיפ מוגדל!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: