טיפים לשמירה על בית מסודר

saris

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מחפשת טיפים מנשות החיל שבפורום
איך שומרים על בית מסודר עם ילדים
(ולא הכוונה לבית מרקחת...)
בית של בנים....

zviela

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מה שעזר לי היה לחפש נקודות תורפה שגורמות לבלגן וליצור להם פתרונות.
נגיד אם הכביסה נשארת על הרצפה, לשים בכל חדר סל כביסה קטן וככה שמים אוטומטית את הכביסה ולא זורקים על הרצפה.
עוד דוגמה, אם הגיהוץ אצלך תופח לערמות, לתלות את הבגדים המקומטים בארון ככה ולגהץ לפני הלבישה (ד"ש לכל המזדעזעות ;), זה עדיין עדיף לדעתי מערמות גיהוץ)

דבר נוסף שראיתי, שאני צריכה לעזור לעצמי להחזיר דברים למקום. איך? לגרום למיקום הקבוע שלהם להיות זמין.
אם נגיד אני מסרקת כל בוקר את הילדים בישיבה על הכסא בסלון (אני לא...:) ) למקם את הסלסלה של המברשות בארון בסלון, שאני לא יתעצל ללכת להחזיר את זה. וכן אם אני משתמשת במשהו בכל מיני מקומות בבית ליצור לו כמה אפשרויות מיקום.

netamar10

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
כאם ל5 בנים ובת צר לי לאכזבך אך אין חיה כזאת . . .

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לא חשבתי שבית עם בנים מבולגן יותר מבית של בנות. הכל ענין של הרגל לא?!

מיכל101

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
טיפ קטן שעזר לי המון: כל פעם שעוברים מחדר לחדר, להשתדל להסתכל סביב ולקחת איתך 2 פריטים ששייכים לחדר השני.

מ.לוינגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תחילה להרגיל את הילדים כששמים בגדים בכביסה אז שמים בסל בתוכווווו ולא ליד ולא בערך.
כששמים לכלוך בפח שמים את זה ישירות בתוך הפח ולא מעל השקית ולא ליד
וכן כשמורידים נעליים אז שמים את זה כבר בתוך הסלסלה ולא ב-3 שלבים כל דבר...

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לדעתי- כל מי שכתבה פה עצה- אין לה בית של בנים!:(
כי בבית של בנים לא עזור כמה שתגידי, תבקשי, תסבירי,תתחנני, תודיעי, תחנכי, :rolleyes:
הם מצידם יזרקו הכל איפה שבא להם- וישאירו אותך להתמודד עם הכריות (ממלחמת הכריות....) הנעליים (שהעיפו אחד על השני)
השלוליות (מהרובה מים!! מי המציא את הדבר הזה בכלל?:confused::confused::confused:)
וכשתתלונני על הבלגן- הם לא יבינו מאיפה זה בא לך בכלל..:eek:
מה? באמת? את עושה עסק מכמה כריות, נעליים, לורדים, בגדים, מים....???????;););)

שולמית אור

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אלפא;n4904864:
לדעתי- כל מי שכתבה פה עצה- אין לה בית של בנים!:(
כי בבית של בנים לא עזור כמה שתגידי, תבקשי, תסבירי,תתחנני, תודיעי, תחנכי, :rolleyes:
הם מצידם יזרקו הכל איפה שבא להם- וישאירו אותך להתמודד עם הכריות (ממלחמת הכריות....) הנעליים (שהעיפו אחד על השני)
השלוליות (מהרובה מים!! מי המציא את הדבר הזה בכלל?:confused::confused::confused:)
וכשתתלונני על הבלגן- הם לא יבינו מאיפה זה בא לך בכלל..:eek:
מה? באמת? את עושה עסק מכמה כריות, נעליים, לורדים, בגדים, מים....???????;););)

ומשירותים ציבוריים....:eek:

לולוש

משתמש רשום
לי מה שעזר זה שידת המגרות של כתר ( 4 או 5 מגירות ) שלא מסודר שם דברים קבועים
מגירת הבגדים לכביסה
מגירת נעלי חול שמסתובבים
מגירת פיג'מות בשימוש
מגירת משחקים פזורים שאין לנו כח כרגע לסדר בקופסה המתאימה ...ושמסדרים בהזדמנות פחות לחוצה מלפני השינה
בהצלחה !!;)

סימי

משתמש מקצוען
רק להרגיע אותך... אמרה לי פעם חברה, אמא לשמונה בנים כ"י, שההבדל בין מי שיש לה בנות- למי שאין לה, הוא רק בציפיות. אמא לבנות- מצפה לעזרה (ומתאכזבת...) ואמא לבנים- לפחות לא מצפה...
ומנסיון- בית של בנים ובת אחת בסמינר, אין למי לחכות... מבחנים- אסיפות- פעילות - חברות - - - בקיצור: "אם אין אני לי - מי לי".
בת- זה נחמד בערב שבת. אבל אז- ערימת הכביסה כבר נושקת לתקרה, הצעצועים- מעורבים ומפוזרים, הכלים בכיור החלבי- מתגבהים (בשרי? מי? היא? מה פתאום?! לזה יש אמא!)והעבודה- רבה, רבה, רבה... עד לצפירה!

pessi&chani

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עצה חמודה לסידור החדר: (עובד על הבנים שלי)
יש לי במצלמה canonsx 710 אופציה של הסרטה מהירה, שהתוצאות שלה ממש משעשעת.
מה שאני עושה זה פשוט עומדת עם המצלמה ומסריטה והם מסדרים את החדר במרץ ובצ'יק, ואח"כ אני מראה להם - זה הפרס המשעשע, שמזרים להם רצון ומרץ לסדר את החדר לקראת שינה.

ינשופי

משתמש סופר מקצוען
כמה עצות (כאמא ל-4 בנים ובת קטנה):
- כביסה מלוכלכת- שמתי סל כביסה באמבטיה, למרות שהמכונה לא ממוקמת שם, כדי שישימו את הכביסה מיד בסל. עדיף לי למיין את הכביסה מאשר להרים אותה מהרצפה...
- משחקים- הנושא הכי בעייתי!!! נכנסת לחדר לפני ארוחת ערב, ומחלקת לכולם מטלות (אתה את הפליימוביל, אתב את הקפלה וכו'), למרות שהם כבר ממש לא קטנים, עדיין לא יעשו את זה בצורה מושלמת בלעדי.
- מטבח- משתדלת מאוד לא להשאיר כלים בכיור, כי כשאחזור מהעבודה למחרת ואראה אותם אחטוף קריזה... אמנם בזה הם לא עוזרים לי (לא מבקשת...), אבל בהחלט יכולים לנקות את השולחן, לזרוק זבל, והבכור הגדיל ואף ניקה פעם את הגז.
- גיהוץ- מכבסת את כל הפריטים לגיהוץ בתחילת שבוע, ושולחת למגהצת! בשאר הימים אני לא מכניסה למכונה פריטים הדורשים גיהוץ, לוקסוס אמיתי ששווה כל שקל.
- שרותים- חובה לעבור כל יום... (אם לא יותר...)
הבית שלי רחוק מלהיות בית מרקחת... אבל לפחות מסודר כלפי חוץ... (ברוב הימים...)
הרבה הצלחה!!!

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י pessi&chani;n4905201:
עצה חמודה לסידור החדר: (עובד על הבנים שלי)
יש לי במצלמה canonsx 710 אופציה של הסרטה מהירה, שהתוצאות שלה ממש משעשעת.
מה שאני עושה זה פשוט עומדת עם המצלמה ומסריטה והם מסדרים את החדר במרץ ובצ'יק, ואח"כ אני מראה להם - זה הפרס המשעשע, שמזרים להם רצון ומרץ לסדר את החדר לקראת שינה.

אהבתי!

שולמית אור

משתמש מקצוען
נכתב ע"י סימי;n4905069:
רק להרגיע אותך... אמרה לי פעם חברה, אמא לשמונה בנים כ"י, שההבדל בין מי שיש לה בנות- למי שאין לה, הוא רק בציפיות. אמא לבנות- מצפה לעזרה (ומתאכזבת...) ואמא לבנים- לפחות לא מצפה...
ומנסיון- בית של בנים ובת אחת בסמינר, אין למי לחכות... מבחנים- אסיפות- פעילות - חברות - - - בקיצור: "אם אין אני לי - מי לי".
בת- זה נחמד בערב שבת. אבל אז- ערימת הכביסה כבר נושקת לתקרה, הצעצועים- מעורבים ומפוזרים, הכלים בכיור החלבי- מתגבהים (בשרי? מי? היא? מה פתאום?! לזה יש אמא!)והעבודה- רבה, רבה, רבה... עד לצפירה!

חשבתי שאני כתבתי את התגובה הזו...:D
כמה אני מזדהה!!

גילת ורנן

משתמש סופר מקצוען
כל כך הייתי רוצה לעזור לך בטיפים אבל אין לי!
אולי ירגיע אותך שככה זה ברוב בתי ישראל? גם אצלי הבלגן חוגג ברוך ה' מליון פעם!!
זה או שאת שוטרת או אמא! קשה מאד לשמור על סדר נון סטופ וגם לתת מרווח נשימה.

לבן

משתמש סופר מקצוען
מקומות אחסון, מקומות אחסון, ועוד פעם מקומות אחסון. זה הסוד לסדר.
נגישות של מקומות אחסון, פתרונות יצירתיים.
תעשי רשימה של כל מה שמפזר את הבית אצלך- נעליים, משחקים, שמעטס שהילדים סוחבים, כיפות וציציות שלהם, בגדים בסוף היום, פיג'מות שהם מורידים בבוקר.
עם הרשימה הזאת שבי על כוס קפה ותחליטי על מקומות אחסון מתאימים לכל הפיצ'יפקעס.
אם מדובר בחפצים אישיים- תדאגי לכמה סלסלות נפרדות בארון לכל אחד שבהם ישימו את הכיפות/ציציות/לבנים.
אם נעליים ונעלי בית- מתקן נעליים נגיש (אפשר גם משהו פשוט שנתלה על הדלת מבפנים)
אם זה פיג'מות- ארגז מצעים בינוני שיזרקו לתוכו את הפיג'מות ושמיכות בבוקר (לסדר את המיטות? בנים?....)
אם זה פיציפקעס- מגירון פשוט בפחות מ100 ש"ח שלכל אחד תהיה את המגירה שלו (ככה לפחות הבלגן סגור ולא שפוך בכל הבית).
אם זה ילקוטים ותיקים ומעילים- ארון הכי פשוט בכניסה לבית שבתוכו תתקיני מתלים ולשם תני להם להעיף את הכל כשהם מגיעים. (פעולה פשוטה ונגישה).

הייתי ממליצה לך לעשות סיבוב באיקאה או אפילו בחנויות כמו מקס סטוק, ולהתרשם מפתרונות אחסון פשוטים ויעילים.

ושלא תלכי שולל אחרי אלו שואמרים לך "עם בנים זה אף פעם לא יהיה מסודר". בית לא צריך להראות כמו ג'ונגל. גם לא בית עם בנים. הם יכולים בהחלט ללמוד לרכז את החפצים שלהם במקום בכמה פעולות פשוטות. אם תנגישי להם את הסדר ותדרבני אותם זה יכול להביא לתוצאות ממש טובות!.

הצלחות :)

גילת ורנן

משתמש סופר מקצוען
לא נראה לי שהיא גרה במדבר ואני מתארת לעצמי שיש לה בבית מקומות אחסון
ולכל חפץ יש מקום.
השאלה הנשאלת: איך מחנכים את הילדים להחזיר כל חפץ למקומו?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה