טיפים ועצות לעקרות הבית

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
מישהו יודע מה כמות האבקת כביסה שצריך להכניס למכונה של 7 ק"ג?
וכמה לקדם שטיפה?
תודה לעונות
 

בשמחות

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
יש לי מכונת כביסה של 7 ק"ג
והטכנאי (של החברה) של המכונת כביסה אמר לי להכניס עד 3/4 כוס ח"פ אבקה
לא יותר
בהצלחה
 

פרינטופ

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
לי יש מכונה של 5 ק"ג.
יש לי גם כף מדידה ללא סימון - אולם היא מיועדת לזה, ואני שמה 2 כפות מדידה. סה"כ יוצא יותר מכוס חד פעמית, והכביסה יוצאת מקסים...
 

פראדי אנגלרד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מחפשת טיפ:

שיש קיסר בהיר לא יורדים כל הכתמים ניסיתי-אקנומיקה, אוקסיג'ן, חומץ, פיירי יורד אבל לא לגמרי.[/QUOTE]

משחת אסטוניש רב תכליתי מנקה כתמים ולכלוך קשה
קופסא בצבע כחול וכתום בעוצמת תפוז
פירטתי בדיוק את הכל כי יש לאסטוניש הרבה סוגים
ורק הוא מומלץ כמעט והתחרטתי שעשיתי שיש בהיר
מאז שהתחלתי עם האסטוניש(דווקא המשחה בקופסא כחול וכתום)
תענוג לחיות במטבח עם שיש בהיר אור בעיניים
חוץ מזה המשחה מחליקה את השיש פשוט חוויה

סתם המלצה שכבר נכתבה לעבוד על מפת ניילון חד פעמי בסיום העבודה זורקים והשיש נשאר נקי
 

איכות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לפני פסח פשוט להצטייד בספוג הפלא!!!
חבל על כל גרם מאמץ מיותר
 

איכות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש תרסיס בריח בדין למייבש/ארון/סתם על הבגד דקה לפני שיוצאים...
של חברת בדין בצבעי הניחוח של הכחול/ורוד...עלה בסופר פארם 19 ש"ח ומחזיק הרבה זמן!
 

רינתיה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
סאונד והפקות אולפן
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
ומה עושים עם שיש כהה?

יש לי במטבח שיש כהה, יחסית חדש ונהיו עליו כתמי מים / כתמים לבנים (כאילו מקומות דהויים) שלא יורדים בשום אופן! ניסיתי את כל סוגי החומרים הטבעיים והלא טבעיים שהמליצו לי ושום דבר לא עזר.

יש למישהו/י פתרון איך להסיר הכתמים או לחדש את מראה השיש?
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י רינתיה;1228109:
יש לי במטבח שיש כהה, יחסית חדש ונהיו עליו כתמי מים / כתמים לבנים (כאילו מקומות דהויים) שלא יורדים בשום אופן! ניסיתי את כל סוגי החומרים הטבעיים והלא טבעיים שהמליצו לי ושום דבר לא עזר.

יש למישהו/י פתרון איך להסיר הכתמים או לחדש את מראה השיש?

ניסית אנטי קאלק?
לכאורה זה אבנית, ואם כן אנטי קאלק אמור להסיר את הכתמים.


חני
 

hafakot

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
טיפים שימושיים מאד
 

קבצים מצורפים

  • עושים סדר בבית_ טריקים קטנים, רעיונות גדולים.pdf
    KB 423.2 · צפיות: 41

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אם כבר מתכונים פשוטים,קלים ומשביעים,
יש למשהי רעיונות כאלה ליום רגיל כאמא עובדת?
אני למשל קונה בשר מספר 3, דג טונה גדול וחזה עוף.
את הבשר והחזה עוף אני טוחנת עם בצל, תפו"א וכוסברא, מתבלת,יוצרת קציצות ושולקת.
את כל הקציצות אני מקפיאה בקופסא ומוציאה ביום ההכנה ומוסיפה תוספת מתאימה.
כנ"עם הדג טונה.
אין לי רעיונות נוספים לימים האחרים....
אשמח לקבל מכן
אסתי.
 

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
הנה כמה טיפים ששמעתי במשך הזמן ממשפחתי (דווקא מצד הגיסים, איך לא - אברכים...), טיפים שיש סיכוי שיועילו אי פעם למישהו, אולי קצת מוכר, לא נורא:

1. לזוג צעיר, או כל משפחה שלא מרבה להשתמש ב'גבינה צהובה', אך מדי פעם אוהבת טוסטים, ומוצאת את עצמה עם חצי חבילה במקרר מעלה עובש (דבר לא בעייתי, תשאלו כל מומחה, מקלפים את העובש והכל בסדר).
בכל אופן, שמעתי על רעיון מאד שימושי חכם: מייד כשקונים, פותחים את החבילה, שמים כל פרוסה עם חוצץ ניילון, שקית אוכל או משו כזה, היישר למקפיא, כך זה נשאר תקופה יפה, וגם קל לשלוף פרוסה בודדת - כי זה קפוא, גם קל לחתוך לפי הצורך. פשוט תענוג!! מומלץ.

2. הסיר גלש ונחרך, או שנשרף וקשה לקלף את שולי הקדרה. שימו לב ובזהירות רססו 'שפריצים' נדיבים של מסיר שומנים - סנט-מוריץ , שימו את הסיר בתוך שני שקיות קשורות היטב - ללא אפשרות יציאת אוויר, חכו כחצי שעה (או אפילו לילה במקרים ממש קשים) ועם כפפות על הידיים, תחת הברז עם ברזלית. צ'יק צ'ק!

3. קילוף שום! אחרי שנים מצטברות של קילוף שום... שמעתי על פתרון פשוט מצחיק, לפרק את השומים מהראש לשים בתוך קערת אלומיניום (לי אישית יש רק סיר) עם עוד קערה דומה הפוכה מעל (או מכסה סיר במקרה אחר) ופשוט לנער חזק ולכל הצדדים, פותחים אחרי כמה ניעורים, הכל מקולף - ללא מגע סכין! מדהים!!!
 

אסתר10

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י תלמידים;1257771:
הנה כמה טיפים ששמעתי במשך הזמן ממשפחתי (דווקא מצד הגיסים, איך לא - אברכים...), טיפים שיש סיכוי שיועילו אי פעם למישהו, אולי קצת מוכר, לא נורא:

1. לזוג צעיר, או כל משפחה שלא מרבה להשתמש ב'גבינה צהובה', אך מדי פעם אוהבת טוסטים, ומוצאת את עצמה עם חצי חבילה במקרר מעלה עובש (דבר לא בעייתי, תשאלו כל מומחה, מקלפים את העובש והכל בסדר).
בכל אופן, שמעתי על רעיון מאד שימושי חכם: מייד כשקונים, פותחים את החבילה, שמים כל פרוסה עם חוצץ ניילון, שקית אוכל או משו כזה, היישר למקפיא, כך זה נשאר תקופה יפה, וגם קל לשלוף פרוסה בודדת - כי זה קפוא, גם קל לחתוך לפי הצורך. פשוט תענוג!! מומלץ.

2. הסיר גלש ונחרך, או שנשרף וקשה לקלף את שולי הקדרה. שימו לב ובזהירות רססו 'שפריצים' נדיבים של מסיר שומנים - סנט-מוריץ , שימו את הסיר בתוך שני שקיות קשורות היטב - ללא אפשרות יציאת אוויר, חכו כחצי שעה (או אפילו לילה במקרים ממש קשים) ועם כפפות על הידיים, תחת הברז עם ברזלית. צ'יק צ'ק!

3. קילוף שום! אחרי שנים מצטברות של קילוף שום... שמעתי על פתרון פשוט מצחיק, לפרק את השומים מהראש לשים בתוך קערת אלומיניום (לי אישית יש רק סיר) עם עוד קערה דומה הפוכה מעל (או מכסה סיר במקרה אחר) ופשוט לנער חזק ולכל הצדדים, פותחים אחרי כמה ניעורים, הכל מקולף - ללא מגע סכין! מדהים!!!

בקשר לעצה מספר 1 ישנה פעולת מנע: לקנות חבילה של גבינה צהובה יותר קטנה ועם חוצצים.
ומספר 2 אני חושבת שזה מאוד מסוכן להשתמש במסיר שומנים, לכן אם כבר משאירים את זה לילה עם החומר
עדיף להשרות את זה במים, הכל מתרכך כאילו לא קרה כלום...

אגב, טיפ קטן שהוא גדול: כשקניתי ברזים אמרו לי "אם את רוצה שהם יישארו חדשים, נקי אותם עם חומץ..."
אז נכון שאולי הריח לא משהו אבל זה שווה! פעם בשבוע והכל חדש ונוצץ!!
לכבוד שבת קודש :)
 

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י תלמידים;1257771:
הנה כמה טיפים ששמעתי במשך הזמן ממשפחתי (דווקא מצד הגיסים, איך לא - אברכים...), טיפים שיש סיכוי שיועילו אי פעם למישהו, אולי קצת מוכר, לא נורא:

1. לזוג צעיר, או כל משפחה שלא מרבה להשתמש ב'גבינה צהובה', אך מדי פעם אוהבת טוסטים, ומוצאת את עצמה עם חצי חבילה במקרר מעלה עובש (דבר לא בעייתי, תשאלו כל מומחה, מקלפים את העובש והכל בסדר).
בכל אופן, שמעתי על רעיון מאד שימושי חכם: מייד כשקונים, פותחים את החבילה, שמים כל פרוסה עם חוצץ ניילון, שקית אוכל או משו כזה, היישר למקפיא, כך זה נשאר תקופה יפה, וגם קל לשלוף פרוסה בודדת - כי זה קפוא, גם קל לחתוך לפי הצורך. פשוט תענוג!! מומלץ.

2. הסיר גלש ונחרך, או שנשרף וקשה לקלף את שולי הקדרה. שימו לב ובזהירות רססו 'שפריצים' נדיבים של מסיר שומנים - סנט-מוריץ , שימו את הסיר בתוך שני שקיות קשורות היטב - ללא אפשרות יציאת אוויר, חכו כחצי שעה (או אפילו לילה במקרים ממש קשים) ועם כפפות על הידיים, תחת הברז עם ברזלית. צ'יק צ'ק!

3. קילוף שום! אחרי שנים מצטברות של קילוף שום... שמעתי על פתרון פשוט מצחיק, לפרק את השומים מהראש לשים בתוך קערת אלומיניום (לי אישית יש רק סיר) עם עוד קערה דומה הפוכה מעל (או מכסה סיר במקרה אחר) ופשוט לנער חזק ולכל הצדדים, פותחים אחרי כמה ניעורים, הכל מקולף - ללא מגע סכין! מדהים!!!

בקשר למס' 3 - ניסיתי ולא הלך.
משהו בי דפוק?
 

תרצה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י yosher2005;1257818:
בקשר למס' 3 - ניסיתי ולא הלך.
משהו בי דפוק?

לא צריך דווקא קערה, ולא דווקא אלומניום.
אני מכניסה לקופסת אחסון פשוטה וסוגרת במכסה - מנערת בחוזקה - והשום מתקלף. (שמעתי על הפטנט ממשהי שקראה את המדור "פטנט רשום" בהמודיע)
במקרה שמדובר בשום טרי (כמו אלו שקונים לפסח, עם הצבע הסגול) זה לא כ"כ עובד, צריך הרבה מאוד ניעורים.
אולי פה טמונה הסיבה לאי הצלחתך.
 

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
נכתב ע"י yosher2005;1257818:
בקשר למס' 3 - ניסיתי ולא הלך.
משהו בי דפוק?

מקווה שלא :D, אולי רק צריך לנסות לנענע את הקערות לא בצורה מעגלית וסיבובית, אלא בצורה בה כולם נדפקים אחד בשני ובשולי הקערה.
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
בקשר לשום
אם זה לבישול/אפיה - 15 שניות במיקרוגל והוא קלוף לגמריי
אם רוצים אותו חי יש לרכוש בכמה שקלים גליל סיליקון
מכניסים את השום לתוכו לוחצים על הגליל בתנועות סיבוביות והקליפה יורדת בקלות

לגבי הגבינה צהובה לא מספיק לקנת את הגבינות עם החוצצים כי זה לא יושבת על כל הגודל של הפרוסה
ניתן לקנות גבינה צהובה מגורדת ואז קל יותר לשלוף מהמקפיא
 

שושי סירקיס

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
למה לעבוד כל כך קשה כדי לקלף שום?

יש מקלף שום שאפשר לקנות פשוט וקל.
דבר שני אם חותכים את שני הקצוות הקליפה מתקלפת בצ'יק.

לגבי ניקוי סירים משומנים
מרתיחים מים בקומקום, שופכים את המים הרותחים לסיר, ממתינים כמה דקות, ואז כל הלכלוך מתקלף בשניות.
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפנט עם הסירים והסנט מוריץ, מדהים!!
מי שלא רוצה שלא ינסה-הוא מפסיד!
כמובן לנקוט בזהירות לרסס עם חלון פתוח, לא שיש רוח, כדי שהחומר לא יעוף עלייך, עדיף להשאיר על אדן החלון בחוץ, (יכול להרוס שיש/רצפה)
 

hafakot

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י sara100;1258102:
הפנט עם הסירים והסנט מוריץ, מדהים!!
מי שלא רוצה שלא ינסה-הוא מפסיד!
כמובן לנקוט בזהירות לרסס עם חלון פתוח, לא שיש רוח, כדי שהחומר לא יעוף עלייך, עדיף להשאיר על אדן החלון בחוץ, (יכול להרוס שיש/רצפה)
האוכל בתחתית הסיר נשרף על הגז?
להוריד מהאש ישר לסמרטוט רטוב על השיש.
התחתית השרופה יוצאת כמו פלטה אחידה.
שווה לנסות (לא לשרוף במיוחד בשביל הנסיון, אבל אם כבר...)
 

קידי

משתמש רשום
שקיות תה ישנות, מרטיבים מעט, משפשפים את הזכוכית ומנגבים במטלית יבשה. פשוט מבריק!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קו

א הַלְלוּיָהּ הוֹדוּ לַיי כִּי טוֹב כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ:ב מִי יְמַלֵּל גְּבוּרוֹת יי יַשְׁמִיעַ כָּל תְּהִלָּתוֹ:ג אַשְׁרֵי שֹׁמְרֵי מִשְׁפָּט עֹשֵׂה צְדָקָה בְכָל עֵת:ד זָכְרֵנִי יי בִּרְצוֹן עַמֶּךָ פָּקְדֵנִי בִּישׁוּעָתֶךָ:ה לִרְאוֹת בְּטוֹבַת בְּחִירֶיךָ לִשְׂמֹחַ בְּשִׂמְחַת גּוֹיֶךָ לְהִתְהַלֵּל עִם נַחֲלָתֶךָ:ו חָטָאנוּ עִם אֲבוֹתֵינוּ הֶעֱוִינוּ הִרְשָׁעְנוּ:ז אֲבוֹתֵינוּ בְמִצְרַיִם לֹא הִשְׂכִּילוּ נִפְלְאוֹתֶיךָ לֹא זָכְרוּ אֶת רֹב חֲסָדֶיךָ וַיַּמְרוּ עַל יָם בְּיַם סוּף:ח וַיּוֹשִׁיעֵם לְמַעַן שְׁמוֹ לְהוֹדִיעַ אֶת גְּבוּרָתוֹ:ט וַיִּגְעַר בְּיַם סוּף וַיֶּחֱרָב וַיּוֹלִיכֵם בַּתְּהֹמוֹת כַּמִּדְבָּר:י וַיּוֹשִׁיעֵם מִיַּד שׂוֹנֵא וַיִּגְאָלֵם מִיַּד אוֹיֵב:יא וַיְכַסּוּ מַיִם צָרֵיהֶם אֶחָד מֵהֶם לֹא נוֹתָר:יב וַיַּאֲמִינוּ בִדְבָרָיו יָשִׁירוּ תְּהִלָּתוֹ:יג מִהֲרוּ שָׁכְחוּ מַעֲשָׂיו לֹא חִכּוּ לַעֲצָתוֹ:יד וַיִּתְאַוּוּ תַאֲוָה בַּמִּדְבָּר וַיְנַסּוּ אֵל בִּישִׁימוֹן:טו וַיִּתֵּן לָהֶם שֶׁאֱלָתָם וַיְשַׁלַּח רָזוֹן בְּנַפְשָׁם:טז וַיְקַנְאוּ לְמֹשֶׁה בַּמַּחֲנֶה לְאַהֲרֹן קְדוֹשׁ יי:יז תִּפְתַּח אֶרֶץ וַתִּבְלַע דָּתָן וַתְּכַס עַל עֲדַת אֲבִירָם:יח וַתִּבְעַר אֵשׁ בַּעֲדָתָם לֶהָבָה תְּלַהֵט רְשָׁעִים:יט יַעֲשׂוּ עֵגֶל בְּחֹרֵב וַיִּשְׁתַּחֲווּ לְמַסֵּכָה:כ וַיָּמִירוּ אֶת כְּבוֹדָם בְּתַבְנִית שׁוֹר אֹכֵל עֵשֶׂב:כא שָׁכְחוּ אֵל מוֹשִׁיעָם עֹשֶׂה גְדֹלוֹת בְּמִצְרָיִם:כב נִפְלָאוֹת בְּאֶרֶץ חָם נוֹרָאוֹת עַל יַם סוּף:כג וַיֹּאמֶר לְהַשְׁמִידָם לוּלֵי מֹשֶׁה בְחִירוֹ עָמַד בַּפֶּרֶץ לְפָנָיו לְהָשִׁיב חֲמָתוֹ מֵהַשְׁחִית:כד וַיִּמְאֲסוּ בְּאֶרֶץ חֶמְדָּה לֹא הֶאֱמִינוּ לִדְבָרוֹ:כה וַיֵּרָגְנוּ בְאָהֳלֵיהֶם לֹא שָׁמְעוּ בְּקוֹל יי:כו וַיִּשָּׂא יָדוֹ לָהֶם לְהַפִּיל אוֹתָם בַּמִּדְבָּר:כז וּלְהַפִּיל זַרְעָם בַּגּוֹיִם וּלְזָרוֹתָם בָּאֲרָצוֹת:כח וַיִּצָּמְדוּ לְבַעַל פְּעוֹר וַיֹּאכְלוּ זִבְחֵי מֵתִים:כט וַיַּכְעִיסוּ בְּמַעַלְלֵיהֶם וַתִּפְרָץ בָּם מַגֵּפָה:ל וַיַּעֲמֹד פִּינְחָס וַיְפַלֵּל וַתֵּעָצַר הַמַּגֵּפָה:לא וַתֵּחָשֶׁב לוֹ לִצְדָקָה לְדֹר וָדֹר עַד עוֹלָם:לב וַיַּקְצִיפוּ עַל מֵי מְרִיבָה וַיֵּרַע לְמֹשֶׁה בַּעֲבוּרָם:לג כִּי הִמְרוּ אֶת רוּחוֹ וַיְבַטֵּא בִּשְׂפָתָיו:לד לֹא הִשְׁמִידוּ אֶת הָעַמִּים אֲשֶׁר אָמַר יי לָהֶם:לה וַיִּתְעָרְבוּ בַגּוֹיִם וַיִּלְמְדוּ מַעֲשֵׂיהֶם:לו וַיַּעַבְדוּ אֶת עֲצַבֵּיהֶם וַיִּהְיוּ לָהֶם לְמוֹקֵשׁ:לז וַיִּזְבְּחוּ אֶת בְּנֵיהֶם וְאֶת בְּנוֹתֵיהֶם לַשֵּׁדִים:לח וַיִּשְׁפְּכוּ דָם נָקִי דַּם בְּנֵיהֶם וּבְנוֹתֵיהֶם אֲשֶׁר זִבְּחוּ לַעֲצַבֵּי כְנָעַן וַתֶּחֱנַף הָאָרֶץ בַּדָּמִים:לט וַיִּטְמְאוּ בְמַעֲשֵׂיהֶם וַיִּזְנוּ בְּמַעַלְלֵיהֶם:מ וַיִּחַר אַף יי בְּעַמּוֹ וַיְתָעֵב אֶת נַחֲלָתוֹ:מא וַיִּתְּנֵם בְּיַד גּוֹיִם וַיִּמְשְׁלוּ בָהֶם שֹׂנְאֵיהֶם:מב וַיִּלְחָצוּם אוֹיְבֵיהֶם וַיִּכָּנְעוּ תַּחַת יָדָם:מג פְּעָמִים רַבּוֹת יַצִּילֵם וְהֵמָּה יַמְרוּ בַעֲצָתָם וַיָּמֹכּוּ בַּעֲוֹנָם:מד וַיַּרְא בַּצַּר לָהֶם בְּשָׁמְעוֹ אֶת רִנָּתָם:מה וַיִּזְכֹּר לָהֶם בְּרִיתוֹ וַיִּנָּחֵם כְּרֹב (חסדו) חֲסָדָיו:מו וַיִּתֵּן אוֹתָם לְרַחֲמִים לִפְנֵי כָּל שׁוֹבֵיהֶם:מז הוֹשִׁיעֵנוּ יי אֱלֹהֵינוּ וְקַבְּצֵנוּ מִן הַגּוֹיִם לְהֹדוֹת לְשֵׁם קָדְשֶׁךָ לְהִשְׁתַּבֵּחַ בִּתְהִלָּתֶךָ:מח בָּרוּךְ יי אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל מִן הָעוֹלָם וְעַד הָעוֹלָם וְאָמַר כָּל הָעָם אָמֵן הַלְלוּיָהּ:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

חשבון הנפש • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה