דרוש מידע טיפול רגשי לתינוק שמתעורר בלילה

מצב
הנושא נעול.

מירי מנדל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
תינוק בן 1.3 שמתעורר בלילה כל שעתיים-שלוש לבקבוק.
מאז שהוא נולד הוא מתעורר כך,
תליתי זאת בהתחלה שהוא קטן, אח"כ הנקה/שיניים/מעבר חדר
ונגמרו כל התירוצים....

טיפלתי בו בשיטת נתיב הא'-ב', היו תוצאות מדהימות
אך כשהפסקתי לטפל- הכל חזר.
אני מיואשת לחזור לזה שוב.

מישהי יודעת מנסיון אישי על שיטה שעוזרת?
שלושת המימדים? אך רק עם מנסיון בנושא הזה... (לא ראיתי תוצאות בשיטה זו בטיפול בילד אחר)

אשמח לכל מידע!
תודה

מוזיקלית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
טיפול רגשי לתינוק רעב??? סיירסלי???

אם נראה לך חריג מבחינת אכילה, לכי לרופא משפחה, בדיקות דם, אנדרוקרינולוג. למה נראה לך שתינוק צריך טיפול רגשי?
יכול להיות מאוד שתינוק צריך טיפול ריגשי!!!
אבל לא מוכרך באמת שזה ריגשי

אני יודעת על אנשים שטיפלו בשלושת המיימדים ועזר מאוד אבל לא בנושא הזה

לבן

משתמש סופר מקצוען

מקסימום צריך יועצת שינה או מנחת הורים.
לא נכנסת לנושא של שלושת הממדים ונתיב הא'ב וטיפולים דרך השרירים. לא מאמינה בזה.
מצב של תינוק שמתעורר בלילה מצריך דבר ראשון בירור אצל אנשי מקצוע מתחום הגדילה והשינה, חגיגת הטיפולים הרגשיים לגילאי שנה מינוס מוגזמת לכל הדעות.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נראה לי הכי טבעי בעולם. מאיזה גיל זה היה נראה לך לא סביר וחפשת סיבות וטיפולים?
הרבה תינוקות בגיל הזה קמים בלילה. בטח כשהם יותר צעירים.
או שממשיכים לתת בקבוק כל שעתיים שלוש (זה לא כזה נורא אם עוברים את המחסום הפסיכולוגי ומרגישים שזה נורמלי)
או לללמד אותו שהשתנו הזמנים ואנחנו מתרגלים סדר יום אחר. מכילים את זה שהתהליך לא יהיה לו קל ותומכים בו בהתאם.
מנסים לתת ארוחה טובה בערב, מוסיפים דיסה לבקבוק.
ואז כל פעם שהוא מתעורר מרגיעים עם מוצץ, ליטוף וחזרה על מנטרה "אתה גדול, אתה כבר לא צריך בקבוק בלילה". מבינים שזה טבעי שהוא יתנגד לשינוי.
אחרי כמה לילות אמורה להיות הפנמה.

אחת צפונית

משתמש מקצוען
נראה לי הכי טבעי בעולם. מאיזה גיל זה היה נראה לך לא סביר וחפשת סיבות וטיפולים?
הרבה תינוקות בגיל הזה קמים בלילה. בטח כשהם יותר צעירים.
או שממשיכים לתת בקבוק כל שעתיים שלוש (זה לא כזה נורא אם עוברים את המחסום הפסיכולוגי ומרגישים שזה נורמלי)
או לללמד אותו שהשתנו הזמנים ואנחנו מתרגלים סדר יום אחר. מכילים את זה שהתהליך לא יהיה לו קל ותומכים בו בהתאם.
מנסים לתת ארוחה טובה בערב, מוסיפים דיסה לבקבוק.
ואז כל פעם שהוא מתעורר מרגיעים עם מוצץ, ליטוף וחזרה על מנטרה "אתה גדול, אתה כבר לא צריך בקבוק בלילה". מבינים שזה טבעי שהוא יתנגד לשינוי.
אחרי כמה לילות אמורה להיות הפנמה.
כל מילה פנינה

מירי מנדל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
זהו שהוא לא רעב,
ב"ה התאבון שלו בסדר, כמעט כל היום אוכל...
ושותה ד"כ בקבוק עם דייסה לפני השינה
כך שזה נראה לי סוג של פינוק/הרגל

לבן

משתמש סופר מקצוען
ב"ה התאבון שלו בסדר, כמעט כל היום אוכל...
בכל מקרה, ילד שאוכל הרבה וקם כמה פעמים בלילה, צריך לעשות ברור רפואי רגיל ובדיקות דם.
אם זה הרגל, יועצת שינה או ללמוד עצמאי לגבי הרגלי שינה, אפשר להתייעץ עם רופא ילדים, יועץ שינה או פסיכולוג של קופ"ח.
אין שום צורך לשפוך כסף על טיפולים רגשיים, זה מיותר. הרגל הוא משהו התנהגותי שהורים יכולים לשנות עם מעט הדרכה וגם בלעדיה.

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
מצב של תינוק בן שנה ורבע שמתעורר כל 2-3 שעות בלילה נשמע לי תקין לחלוטין.
גם אם הוא לא אמור להיות רעב מותר לו לאכול.
יש תינוקות שלוקח להם יותר זמן להגמל ויש כאלה שפחות.

באופן אישי ניסיתי לעבוד על דילול כמות הבקבוקים החל מגיל שנה וחצי שנתיים.
וגם זה לא בלחץ.
עובד? מה טוב.
לא עובד? ננסה בעוד תקופה.

אלוווופה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה

לא קשור!!! טיפול רגשי בשלושת המימדים מאוד עוזר אבל אין לא שום אפקטיביות על תינוק. סתם כך אני ממש לא חושבת שהעניין כאן זה טיפול רגשי.

גרפי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הבן שלי היה קם עד גילה שנה וחצי פעם-פעמיים בלילה.
אבל באמת כשעבר לחדר הילדים ב"ה זה פסק מאליו....

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
מה הוא שותה כשמתעורר בלילה?
ניסית להוסיף דיסה? זה מאד משביע

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ארוחה טובה לפני השינה, ולדאוג שהוא באמת אוכל, ולא סתם משחק עם האוכל.
ואם הוא עדיין ישן קרוב אלייך - זה הזמן להעביר אותו חדר. אמנם יקח לו כמה לילות שהוא עדיין יתעורר, אבל גם לך יקח יותר זמן להתעורר מהבכי שלו, וכך הוא יתרגל לאט לאט לישון יותר שעות ברצף.
[הילדים שלי בגיל הזה עדיין מתעוררים כמה פעמים בלילה לאכול. נראה לי שזה עדיין תקין לגמרי]

ר"ד

משתמש צעיר
הבת שלי גם היתה ככה, בתדירות יותר גבוהה אפילו, ניצלה את ההנקה - כל שעה ביקשה לינוק,
עד שעשיתי עבודה עם עצמי (בהתייעצות עם מנחת הורים) שילדה לא רעבה בלילה! אין כזה דבר! גם אם הלכה לישון מעט רעבה - לא אוכלים בלילה, רק בבוקר! (והיא לא הלכה לישון רעבה....)
אמרתי לעצמי - אני אסור לי לקום, אין לא קמה בלילה!
בלילה הראשון התחילו הבכיות ואני לא מתייחסת, הכל טוב היא לא רעבה, באיזה שהוא שלב בעלי כבר היה קשה לו עם הבכיות, אמרתי לו - היא בוכה לי בכלל לא קשור אליך... וזה מאוד עזר לו הוא פשוט נרדם שוב, קיצור אחרי 3-4 לילות הסיפור נגמר! אין לקום בלילה, בלילה ישנים! (אמרתי לה את זה גם לפני השינה....

אביגיל !!

משתמש פעיל
לדעתי הוא פשוט מתעורר כי הוא מקבל יחס כשהוא מתעורר.
אם תפסיקי לתת יחס לקימה בשעה כזאת, פשוט תשאירי אותו בתוך הלול ותאמרי לו בקול רגוע "חמודי עכשיו לילה צריך לישון ולא קמים עכשיו עד הבוקר", תתמידי בזה כל פעם שהוא מתעורר ותאמרי לו את זה אפילו חמישים פעם ברצף עד שהוא יחזור לישון, ותישארי רגועה כל הזמן ותתני לו תחושת ביטחון, זה פשוט יעבוד !!
הוא יבין שזה לילה ולא קמים עכשיו, ואחרי חמש לילות כאלה הוא יתחיל לישון רצוף !!
לא תאמיני כמה קל ללמד ילדים הרגלים חדשים, הכל תלוי בנו...
מה גם שעצם זה שהראש שלך נמצא במצב של כאילו זה בעיה אמיתית את מעבירה לילד שהוא בעייתי וצריך לטפל בזה וכך הבעיה הופכת להיות אמיתית למרות שבעצם אין כאן כלום.

א'ב'

משתמש פעיל
גם לי זה היה עד שבאמת
הבת שלי גם היתה ככה, בתדירות יותר גבוהה אפילו, ניצלה את ההנקה - כל שעה ביקשה לינוק,
עד שעשיתי עבודה עם עצמי (בהתייעצות עם מנחת הורים) שילדה לא רעבה בלילה! אין כזה דבר! גם אם הלכה לישון מעט רעבה - לא אוכלים בלילה, רק בבוקר! (והיא לא הלכה לישון רעבה....)
אמרתי לעצמי - אני אסור לי לקום, אין לא קמה בלילה!
בלילה הראשון התחילו הבכיות ואני לא מתייחסת, הכל טוב היא לא רעבה, באיזה שהוא שלב בעלי כבר היה קשה לו עם הבכיות, אמרתי לו - היא בוכה לי בכלל לא קשור אליך... וזה מאוד עזר לו הוא פשוט נרדם שוב, קיצור אחרי 3-4 לילות הסיפור נגמר! אין לקום בלילה, בלילה ישנים! (אמרתי לה את זה גם לפני השינה....
גם לי אמרו לעשות כך אבל בעלי לא הסכים לי...וגם אני לא כ"כ...
באמת מי אמר שזה בסדר לתת לילד-תינוק כך לבכות??

ר"ד

משתמש צעיר
הטובה הגדולה ביותר שעשיתי פה - זה לבת שלי, שהיא זוכה לישון ברוגע כיום בלי לקום בלילה,
מה נראה לך שאותם זה לא משבש בסופו של דבר?
עשיתי את זה לטובתה האישית!

יהלומים

פתרונות תעסוקה יצירתיים
מנוי פרימיום
גיל 1.3 זה עוד תינוק לכל דבר ועניין שעוד מגיע לו שעות פינוק וחום עם אמא!
התינוקת שלי בת 1.5 קמה בלילה להנקה ומתכרבלת איתי במיטה לשמחת שתינו!!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה