עזרה טיסה לחול ל4 לילות ולהשאיר ילדים

גרפיקהil

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נניח טעית, ונתת לילד סטירה שלא במקומה, או הערה שכאבה לו.
את מלאת מצפון.
זה לא מוחק לך את כל שנות האהבה כלפיו, ואת מקבלת על עצמך להשתפר.

כאן מדובר במעשה שאת גורמת ביודעין צער לילד, ואין מצפון.
את לא מרגישה שזו טעות אלא צורך.
ולכן מרגישים צורך להקצין.

שימי לב, מלפפון יקרה, שאלו 2 גישות שונות לחלוטין.

אני לא חושבת לרגע שאני גורמת צער לילד, אלא הפוך ממש. בעיני ההגנה הצפופה וחוסר יכולת לתת קצת מרחב וחופש עד כדי מחנק, גם לילד וגם להורים, זה בעיני מוטעה ובמידה מסוימת אפילו יכול לגרום נזק (מוכר לי מאוד מהמשפחה הקרובה, אחת שלא מסוגלת בשום אופן להשאיר את הילדים שלה ל5 דקות לבד, ורק היא יודעת מה טוב להם, וחלילה שמישהי אחרת תאכיל אותם וכו' וכו', והילדים גדלים בהתאם, תלויים עליה וחסרי עצמאות. ואם היא כן חייבת לעזוב אותם מסיבות הכרחיות זה פשוט סיוט)

ואת חושבת הפוך לגמרי, זכותך.

אבל אין צורך לשפוט אחד את השני. אני לא שופטת אותך על זה שאת לא מסוגלת להשאיר את הילדים שלך ולהנות עם בעלך לבד, אני מבינה שזה צורך נפשי שלך. תביני גם אחרים על הצורך שלהם.
אין כאן צורך מצפון ולא בקיצוניות.

גילול

משתמש מקצוען
הערה אחרונה שלי בנושא זה -
לפני החתונה היה לי קשר עם יהודי ת''ח איש משכמו ומעלה, שרבים רבים לשמוע את דרשותיו ושיעוריו [פרטים בפרטי, למי שזה נפק''מ בשבילו]
ביקשתי ממנו לשמוע דעתו על שלום בית, והוא סרב, לאחר מספר פניות מצידי, ולחץ ריגשי קל.. הוא הסכים אבל היו לו 3 תנאים.
אחד מהם - לפחות פעם בשנה אתם יוצאים [לא אמר לחו''ל] לפחות ללילה אחד, בשביל לשמור על השפיות...

אני מקיים את דבריו בהידור גדול, ומאושר עד לגג.

מה 2 הדברים הנוספים ?
הסתקרנתי...

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אני לא חושבת לרגע שאני גורמת צער לילד, אלא הפוך ממש. בעיני ההגנה הצפופה וחוסר יכולת לתת קצת מרחב וחופש עד כדי מחנק, גם לילד וגם להורים, זה בעיני מוטעה ובמידה מסוימת אפילו יכול לגרום נזק (מוכר לי מאוד מהמשפחה הקרובה, אחת שלא מסוגלת בשום אופן להשאיר את הילדים שלה ל5 דקות לבד, ורק היא יודעת מה טוב להם, וחלילה שמישהי אחרת תאכיל אותם וכו' וכו', והילדים גדלים בהתאם, תלויים עליה וחסרי עצמאות. ואם היא כן חייבת לעזוב אותם מסיבות הכרחיות זה פשוט סיוט)
נתת כאן דוגמא קיצונית.
יש הרבה באמצע.
שכן מסוגלים לתת לילד שלהם מרחב, אבל לא משאירים אותו לבד אצל זרים.

הילדים שלי עצמאים מאד. יותר מדי.
אתמול אמרתי לבן שלי ל'עזור' לי להכין בורקסים מוכנים בתנור.
נתתי לו קפואים ואמרתי לו לסדר אותם על נייר האפיה.
כשחזרתי למטבח ראיתי את הבורקסים מרוחים בביצה, ועליהם שומשום.
לידם על השיש מונחת כוס עם ביצה והמרית של מריחת הביצה בתוכה.

לעומת זאת, לא אשאיר אותו לבד במקום שיחוש חוסר מוגנות.
אצל סבתא- בהחלט.
אצל משפחה זרה- הוא יכול ללכת אליהם לאחר צהרים נחמד, אבל לא לשהות ארוכה.

ושוב, יתכן שהילדים שלי שונים מאחרים לכן נראה לי מוזר ובלתי נתפס להשאיר אותם אצל זרים.
יכול להיות שהמושג 'זרים' משתמע אצלי אחרת.
אולי יש ילדים שמרגישים נח אצל שכנים, ויש שכנים שלא קשה להם בכלל להחזיק בני שנתיים של אחרים, והם לעולם לא מתעצבנים עליהם.

אני כותבת את הדברים מהמשקפים המצומצמות שלי.

נחמי פורתא

משתמש מקצוען
את הבנת מדברי שצריך לזרוק ילד בהפקרות???
לא זה מה שכתבתי,ולא כתבתי אנשים זרים.

את לא כתבת את זה ככה, אבל מכמה ניקיות בהחלט השתמע שהן "זורקות" את הילדים אצל כל אחד שרק אומר: מוכן הנני, כמעט בלי לבדוק מי ומה, העיקר שיש בית שמוכן לקלוט את הילדים לימים שההורים יבלו בחופשה.

הני כגנס

משתמש מקצוען
קודם כל השאלה אם זה נורמלי להשאיר אותם וליסוע ?

חשוב מאד להתאוורר ולנקות את הראש - וכן, בלי הילדים,
אך גם פותחת האשכול מציגה את השאלה האם זה נורמלי? ז"א מצפונה לא שלם עם הענין
ואגב, אחרי לידה תמיד יהיו הילדים ש'נפגעו' (חזרו להרטיב, עצבניים לא ממושמעים וכד') והמבוגרים מסביבם יגידו: טוב, לא פלא, אמא שלו לא בבית, הוא עצמו מתגלגל ..... וכו' הוא עובר משהו....

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
הילדים נדפקים רק כשזה לא טיסה? כי חוצניקים שרגילים זה בסדר להשאיר ילדים לבד?
כתבו פה נגד בלי קשר ליחס לטיסות.
הילדים נדפקים יותר כשזה עם טיסה - את אותו הניתוק שההורים מחפשים להשיג בטיסה הילדים מרגישים ג"כ.

חוצניקים זה לא יותר או פחות בסדר מצד ההורים אבל מהמשתמע מדברי כו"כ ניקים נראה שלחוצניקים יותר נח עם זה.

שומר

משתמש צעיר
הילדים נדפקים יותר כשזה עם טיסה - את אותו הניתוק שההורים מחפשים להשיג בטיסה הילדים מרגישים ג"כ.

חוצניקים זה לא יותר או פחות בסדר מצד ההורים אבל מהמשתמע מדברי כו"כ ניקים נראה שלחוצניקים יותר נח עם זה.
אנחנו נסענו ל4 ימים והבאנו זוג חברים שיבואו להיות עם הילדים... השארנו להם לפנק ת'ילדים, וקיבלנו ילדים ממש שמחים, והם קיבלו הורים עם הרבה כוחות רעננים...

צחור

משתמש מקצוען
סליחה שאני קצת קיצונית,
אם יש לכם בעיה עם הילדים, פשוט אל תביאו אותם...
וככה הם לא 'ידפקו' לכם את החיים/ההנאות/'הקשר הזוגי'...
תוכלו לצאת כל יום מהבוקר עד הערב לבד, לבד.

אבל מה?
חייבים ילדים, נכון?
אז יש לזה מחיר
וזה לדוגמה חלק מהמחיר.

מה רע לצאת בערב מידי פעם?
או לצאת ליום שלם מהבוקר עד הערב (בייביסטר לשעתיים אחה"צ זה לגמרי בסדר).
הלוואי על כל זוג שיצליח להקפיד על יציאות כאלו מידי תקופה.
אין קשר בין ליסוע לכמה ימים לחו"ל לבין חיזוק הקשר הזוגי יותר מאשר הנ"ל.
קשר זוגי לא נבנה ב- 4 ימים בחו"ל... שהם נעשים לרוב פעם בתקופה מאד מאד ארוכה.
מי שרוצה לחזק את הקשר הזוגי חייב לטפח אותו כל הזמן. ולא רק פעם ב.. בנסיעה דרמטית. זה קשר מזויף, לא אמתי. סורי.

אין לי בעיה עם נסיעה לחו"ל לכמה ימים, זה אכן ניתוק מושלם
אבל הילדים הם לא המחיר.
אם אין מקום נורמלי שהילדים מרגישים שם בנח ובבית - נשמע לי לא הוגן בכלל כלפיהם.
ובפרט שהם ממש ממש קטנים.
בהצלחה והנאה.
מצטרפת להנ"ל
חיכיתי שמישהו יכתוב...לא היה לי כח.

זוגיות זה דבר שמתחזק בדברים קטנים ובעקביות.
לא בנסיעה של אחת לשנתיים לחו"ל לשבוע.

ואם כבר אולי תפתחו את הנושא שזה ממש נהיה נורמה בציבור הליטאי, וכשחברה מספרת שלא היתה עם בעלה אף פעם בחו"ל מסתכלים עליה כאילו היא הפסידה את החיים שלה.

(ראה ערך עמוד אחרון של יתד)

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
ואם כבר אולי תפתחו את הנושא שזה ממש נהיה נורמה בציבור הליטאי, וכשחברה מספרת שלא היתה עם בעלה אף פעם בחו"ל מסתכלים עליה כאילו היא הפסידה את החיים שלה.
אני מסתכלת עליה ברחמים.
שואלת אותה אם לא קשה לה לארוז מזוודות, ושולחת לה את תנחומיי.

יכול להיות שיגיע גיל שכן יהיה לי כח לנסוע לחו"ל.
כעת, אם תרצו להעניש אותי רציני, תכריחו אותי לנסוע לשם.
מספיק אין לי חשק לנסוע לעיר סמוכה, אז לטוס??

צחור

משתמש מקצוען
מספיק אין לי חשק לנסוע לעיר סמוכה, אז לטוס??
לא יודעת מה החשקים שלך .
אבל החשקים של הציבור נהיו לטוס ולטוס ולטוס.
תסתכלי מסביבך זוצ"ים, כמה מהם טסו וכמה לא.
מבחינתי זה מזעזע..מי שלא מוצא את האושר פה לא ימצא אותו גם שם.
אנחנו טסנו ועד היום אף אחד לא יודע מזה (חוץ מהמשפחה הקרובה כמובן) כי מבחינתי זה נקרא להשוויץ שנסעתי באוטובוס.
הייתם משוויצים על דבר כזה??
אז למה אני שומעת מלא דיבורים של צעירים שמתלהבים נסענו לפה, נסענו לשם....
מבחינתי אותו דבר.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
לא יודעת מה החשקים שלך .
אנחנו טסנו ועד היום אף אחד לא יודע מזה (חוץ מהמשפחה הקרובה כמובן) כי מבחינתי זה נקרא להשוויץ שנסעתי באוטובוס.
מבחינתי אותו דבר.
הם נהנים להיזכר בחויה ולשחזר אותה:)

פופקורן- עיצוב מקפיץ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אתם יכולים להסביר לי איך אפשר לעזוב את הילדים לתקופה של נופש- אפילו יום אחד?
רק המחשבה שהילד יחזור מהגן ויחפש את אימא בכל הבית עושה לי רע..
או שאולי אני אובססיבית מידיי?
יכול להיות...
אחרי הכל, הם הילדים שלי!

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
לא יודעת מה החשקים שלך .
מבחינתי אותו דבר.
כחלק מירידת הדורות, אצל אנשים רבים בשנים האחרונות הזוגיות נהייתה מאוד חיצונית ויחצנית, מדברים ומספרים יותר מידי מה עשינו ולאיפה הלכנו, אברך בכוילל מספר בגאוה לחברותא שלו מה הוא קנה לה ליום הולדת ואיזה הפתעה הוא מתכנן לה ליום נישואין, וכנ"ל אשה מספרת לחברות בעבודה.
זוג שמדבר ומיחצן דברים אישיים זה בד"כ סימן שהם חיים כחלון ראוה החוצה, בעצם משחקים על במה, אין להם קשר פנימי, ואז הם יוצאים לנופש וכו' וזה כמו לשתות מים מלוחים - כי ממרומי החרמון הם רצים כל הזמן לשלוח תמונות לכולם ולשוחח בטלפון כמה כיף להם.

לכן כפי שכתבו למעלה, זוגיות נבנית מדברים קטנים, אבל שיש להם תוכן פנימי, לא חיצוני, וזה בא לידי ביטוי
בשיחה קבועה יום יומית לבד [לא עניינים טכניים מה קנית? מה בישלת? ואיך הילדים התנהגו היום?, אלא על השאיפות הרצונות ההשקפות הרגשות וכו' וכו'].
בציאה פעם בשבוע שבועיים, לטיולון קטן משהו כמו כותל/טיילת.
וביציאה פעם בתקופה [חצי שנה, שנה] לנופש.

הנופש הזה יכול להיות גם להחליף דירה מביתר לירושלים, הכל תלוי בסגנון של הזוג והרמה שהם צריכים, זוג צעיר שישר רץ לחקות את האחרים ומיד טס לירח דבש, הוא שוחק את ההנאות שלו, הדבר דומה להורה שיתן לילד בן שנתיים אופניים על ויתור קטן [התחלת את רף ההנאות גבוה מידי, מהר מאוד תגיע לשיא היכולת שלך ומה תתן בהמשך??].

אבל כמו שכתבתי החיים לא תמיד קלים, בפרט בדורינו, וגם יש שחיקה, ולכן הדברים משתנים, וממש בלתי אפשרי להשוות בכלל את עצמך למישהו אחר בעוד ש80% מההתמודדיות שזוגות צעירים עוברים - אף אחד לא אמור לדעת מזה.

אם זוג מאוד מיחצן כל דבר, באמת הנופש לא יועיל לו כלום לשיפור הזוגיות, הנופש יועיל מצד הנופש אבל אין זה שונה מאילו היה יוצא עם חבר.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
הם נהנים להיזכר בחויה ולשחזר אותה:)
נא לעיין בתגובה הקודמת שלי.
עם מי הם נהנים לשחזר את החוויה שהייתה בניהם? עם אחרים?
אז החוויה לא הייתה בניהם, ובאמת חבל שיצאו ביחד, התועלת הייתה שוה אילו היה יותאים בנפרד עם חברים.

שירהshira

משתמש פעיל
טוב,
בהתחלה ממש התעצבנתי.......
אבל עכשיו אני מתחילה להבין שזה סוג של תרבות סגנון ורמה:rolleyes:
..............
אבל אני ממש מתנגדת לנאמר למעלה שזוג כזה הוא חיצוני וכו'...
מה רע בזוג צעיר שנוסע לטיול?. שמתלהב? שמשתף???. אני כזו כי אני טיפוס מתלהב ואוהב לשתף! וממש ממש לא בשביל לייחצן1 וממש לא מרגישה צורך לעשות כך כי"כולם עושים"...... זו חויה לזוג וזה לא סותר תיחזוק יומיומי אמיתי...
לדעתי היום יש לאנשים יותר כסף וחו"ל נהיה פחות יקר.....

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אבל אני ממש מתנגדת לנאמר למעלה שזוג כזה הוא חיצוני וכו'...
מה רע בזוג צעיר שנוסע לטיול?. שמתלהב? שמשתף???. אני כזו כי אני טיפוס מתלהב ואוהב לשתף! וממש ממש לא בשביל לייחצן1 וממש לא מרגישה צורך לעשות כך כי"כולם עושים"...... זו חויה לזוג וזה לא סותר תיחזוק יומיומי אמיתי...
לדעתי היום יש לאנשים יותר כסף וחו"ל נהיה פחות יקר.....

אין הכוונה שהכל יהיה סודי.
אבל לא צריך אוזן מקצועית במיוחד, כדי להבין שזה עובר את הגבול של "לשתף".

אבגדה

משתמש צעיר
כמה דברים מהזווית של זו שמשאירים אצלה ילדים חדשים לבקרים וללילות:

1. זה לא פשוט בכלל לשמור ולטפל בילדים!
לפעמים בטעות ניתן לחשוב שבמשפחות מסוימות 'זורמות' זה בקושי יורגש וזה לא נכון.
לשמור על ילד זו אחריות כבדה מאוד.
לדאוג להם מבחינה טכנית ופיזית (אכלו? שתו? הלכו לישון? יש להם כביסה נקיה? יצאו בזמן לגן?)
ונפשית (טוב להם אצלנו? מתגעגעים? רוצים משהו ומתביישים לבקש?)
אין דבר כזה "לא הרגשנו את הילד".

2. יש משמעות נוספת להשארת ילדים אצל משפחות שיש להם ילדים
נכון שזה יכול להיות מאוד כיף לילדים יחד
אבל לעיתים קרובות ילדי המשפחה הביולוגיים משלמים מחיר לא קל
אמא מחלקת את התשומת לב, צריכים לוותר על המיטה הנוחה לאורח,
יש מריבה- לצד מי לעמוד, אם בכלל? לפעמים הילד הביולוגי מציק לאורח מכל מיני סיבות
כמארחת אני עשויה לחשוב שילדי הוא זה שמכביד, ה'טרבל מייקר', אבל זה לא נכון
כל הדינמיקה המשפחתית משתנה ולא תמיד בקשנו רשות מהילדים שלנו לארח ילדים של אחרים.
נכון שחשוב לחנך להכנסת אורחים וחסד וגמ"ח, אבל לא תמיד זה הזמן המתאים לשיעור הזה.

3. קשה לאחים לטפל באחים הצעירים שלהם אצל המארחים
לא פעם אירחתי ילד צעיר עם אח/אחות בוגר/ת יותר
היו מקרים שהגדולה התעלם לחלוטין מהקטן למרות שהאמא מינתה אותה לאחראית החלפת הטיטולים (אתקשר לקרוא לה מהחברה שתחליף טיטול לקטן?)
והיו מקרים הפוכים, בהם האח הגדול השתלט על הקטן, העיר לא ללא הפוגה, היה לחוץ שמא הוא מכביד ומתנהג לא בנימוס...

4. כבר הזכירו למעלה את התופעה שלא מתקשרים לילדים
לפעמים אלו פערי השעות בחו"ל (לא אירופה) ולפעמים ההורים לא רוצים לגרום לילדים להתגעגע, או מכל סיבה אחרת...
מנסיון של עשרות (!) שמירות ואירוחי ילדים- מאוד חשוב להתקשר פעם ביום וגם להשאיר לילד מספר טל' אליו יכול הוא להתקשר, עם הגדרה ברורה מתי מתקשרים (בבקר לפני שיוצאים/בערב לפני שהולכים לישון/אחר)

5. חשוב להכין את הילדים לנסיעה
לא פעם ההורים חושבים שאם ימעיטו בדיבור אודות הנסיעה והשארת הילדים, המעבר יהיה יותר חלק. זו טעות!
כבר קרה פעם שהגיעו אלינו שני ילדים ישנים בשעת לילה מאוחרת ובבקר התעוררו אצלנו במיטות לא מוכרות... כמה שניסינו לרפד להם ולשעשע אותם- עדיין זו חוויה לא פשוטה לילד.
תספרו להם שאתם נוסעים, תגדירו מראש לכמה זמן, אפשר להכין מן לוח שבו מצויין בדיוק היום שתסעו והיום שתחזרו
תארזו יחד איתם את התיק שלהם, תשלחו להם דברים אהובים מהבית,
במידה והמשפחה המארחת לא מוכרת מאוד, תלכו לשם לביקור קצר או שתיזמו שיחת טלפון.
לא מספיק רק להזהיר אותם שיתנהגו יפה ובנימוס ולא ירטיבו במיטה...

6. נסו להימנע ככל האפשר מלהשאיר תינוק קטן
הפעוט אומלל, לא מבין מה קורה, מרגיש שננטש ואין דרך להסביר לו ולהרגיע...
זכורה לי פעם שנשאר אצלי תינוק בן 8 חודשים למשך שבוע וחצי (לא למטרות נופש של ההורים... הכי רחוק מזה) ופשוט בכיתי איתו כשבכה לילות שלמים
אחרי שבוע הפסיק לבכות. וזה היה עוד יותר עצוב... הוא פשוט התייאש.

ולכל אלו שמזמינים אותי להשאיר אצלם ואפילו כועסים קצת שאני עושה להם לא נעים שאני לא נעזרת בחזרה:
לא אשאיר דווקא בגלל שאני רואה מהו המחיר שנגבה מהילדים ומהמארחים.

אני מעדיפה ליסוע בנפרד (כל פעם נשאר הורה אחר)
לגיחות קצרות- משאירה עם הילדים הגדולים בבית (אחרי הכנה מראש ומוטיבציה מלאה שלהם)
או לוקחת בייביסיטר אחראית שמכירה את הילדים שנים, שמתוגמלת היטב.

מאחלת לכולם לחשוב על פרידות מהילדים רק למטרות נופש קצרות

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט נ'

קה נֵר לְרַגְלִי דְבָרֶךָ וְאוֹר לִנְתִיבָתִי:קו נִשְׁבַּעְתִּי וָאֲקַיֵּמָה לִשְׁמֹר מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קז נַעֲנֵיתִי עַד מְאֹד יי חַיֵּנִי כִדְבָרֶךָ:קח נִדְבוֹת פִּי רְצֵה נָא יי וּמִשְׁפָּטֶיךָ לַמְּדֵנִי:קט נַפְשִׁי בְכַפִּי תָמִיד וְתוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קי נָתְנוּ רְשָׁעִים פַּח לִי וּמִפִּקּוּדֶיךָ לֹא תָעִיתִי:קיא נָחַלְתִּי עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם כִּי שְׂשׂוֹן לִבִּי הֵמָּה:קיב נָטִיתִי לִבִּי לַעֲשׂוֹת חֻקֶּיךָ לְעוֹלָם עֵקֶב:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה