מתכון וצילום: שירן מתתיהו
טארט גבינה פקאן ושוקולד חלב:
לקלתית: תבנית פאי קוטר 20
20 עוגיות פתי בר טחונות
100 גרם פקאן (השתמשתי במסוכר, אפשר גם רגיל / שקדים / אגוזי לוז טחונים)
100 גרם חמאה מומסת
לקרם גבינת שמנת:
225 גרם גבינת שמנת 30 אחוזים (השתמשתי בנפוליאון, אני אוהבת את החמצמצות במתכון הספיציפי הזה)
2 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
250 מל׳ שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
לגנאש שוקולד חלב:
150 גרם שוקולד חלב
120 מל׳ שמנת מתוקה (חצי מיכל קטן)
לקישוט - שוקולד חלב מומחים בשקית זילוף
השתמשתי ב:
פקאן מסוכר
אבקת זהב אכילה
עלי זהב על
ההכנה:
מערבבים יחד פתיבר ופקאן
מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לאיחוד. שופכים לתוך התבנית פאי ומהדקים הייטב.
מכניסים למקפיא ובינתיים מכינים את הקרם.
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה ופודינג לקצפת יציבה.
בקערה נפרדת מערבבים את גבינת השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הוניל.
מאחדים בין 2 התערובות בתנועות קיפול וממלאים את הקלתית. מיישרים בשימוש פלטה מדורגת או לקקן.
מכניסים למקפיא ובינתיים מכינים את הגנאש.
ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת ומערבבים לא יחוד.
מוזגים מעל הקרם גבינה ומטים את התבנית מצד הצד עד שכל הקרם מכוסה בגנאש
מכניסים שוב למקפיא (אפשר אחרי 10 דקות כבר לקשט)
שומרים במקרר עד 6 ימים ובקפיא עד שבועיים.
*חשוב לציין שהמתכון אינו שלי, אך ניסיתי אותו, והוא פשוט מעולה*
אם אתן שואלות אותי- כל אחת יכולה!
טארט גבינה פקאן ושוקולד חלב:
לקלתית: תבנית פאי קוטר 20
20 עוגיות פתי בר טחונות
100 גרם פקאן (השתמשתי במסוכר, אפשר גם רגיל / שקדים / אגוזי לוז טחונים)
100 גרם חמאה מומסת
לקרם גבינת שמנת:
225 גרם גבינת שמנת 30 אחוזים (השתמשתי בנפוליאון, אני אוהבת את החמצמצות במתכון הספיציפי הזה)
2 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
250 מל׳ שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
לגנאש שוקולד חלב:
150 גרם שוקולד חלב
120 מל׳ שמנת מתוקה (חצי מיכל קטן)
לקישוט - שוקולד חלב מומחים בשקית זילוף
השתמשתי ב:
פקאן מסוכר
אבקת זהב אכילה
עלי זהב על
ההכנה:
מערבבים יחד פתיבר ופקאן
מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לאיחוד. שופכים לתוך התבנית פאי ומהדקים הייטב.
מכניסים למקפיא ובינתיים מכינים את הקרם.
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה ופודינג לקצפת יציבה.
בקערה נפרדת מערבבים את גבינת השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הוניל.
מאחדים בין 2 התערובות בתנועות קיפול וממלאים את הקלתית. מיישרים בשימוש פלטה מדורגת או לקקן.
מכניסים למקפיא ובינתיים מכינים את הגנאש.
ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת ומערבבים לא יחוד.
מוזגים מעל הקרם גבינה ומטים את התבנית מצד הצד עד שכל הקרם מכוסה בגנאש
מכניסים שוב למקפיא (אפשר אחרי 10 דקות כבר לקשט)
שומרים במקרר עד 6 ימים ובקפיא עד שבועיים.
*חשוב לציין שהמתכון אינו שלי, אך ניסיתי אותו, והוא פשוט מעולה*
אם אתן שואלות אותי- כל אחת יכולה!
נערך לאחרונה ע"י מנהל: