קורונה *חתונות בצל הקורונה* אשכול מתעדכן

תקליט-אור

משתמשת מקצוענית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
בשמחות בלב שמח
הכיתוב בפרוספקט "סמוך לירושלים 25 דקות, סמוך לבני ברק 10 דקות",
הזכיר לי ווארט של ר' יענק'לה גלינסקי זצ"ל שאמר בזמנו (כשהיו פרסומים דומים על הערים החדשות מודיעין עילית / אלעד),
שאם אתם באמת נורא ממהרים וחייבים דחוף להגיע מירושלים לבני ברק ב 35 דקות, תסעו דרך אולם הקורונה מהפרוספקט... :p

אביגילולה

משתמש פעיל
הכיתוב בפרוספקט "סמוך לירושלים 25 דקות, סמוך לבני ברק 10 דקות",
הזכיר לי ווארט של ר' יענק'לה גלינסקי זצ"ל שאמר בזמנו (כשהיו פרסומים דומים על הערים החדשות מודיעין עילית / אלעד),
שאם אתם באמת נורא ממהרים וחייבים דחוף להגיע מירושלים לבני ברק ב 35 דקות, תסעו דרך אולם הקורונה מהפרוספקט... :p
זה פשוט צמוד לכביש 6

תקליט-אור

משתמשת מקצוענית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
זה פשוט צמוד לכביש 6
אין לי רכב ואין לי מושג בכבישים. דרך כביש 6 אפשר לעשות את י-ם ב"ב תוך 35 דקות?
פשוט כשקראתי את הפוסטר זה "העלה לי באוב" את הבדיחה הזו מלפני כ-25 שנים.

שמחוש|עיצוב אירועים

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
בס"ד

לטובת הציבור,
ייעוץ טלפוני במחיר סימלי ממש,
שיעשה לך סדר בראש -
איך לעשות חתונה קטנה בסטייל גדול
במה להשקיע בכל זאת, על מה לוותר
מה ניתן לארגן מראש למרות אי הוודאות,
איך לנצל את האפשרות לחסוך, אך אם זאת - להפיק חתונה יפה,
והעיקר, איך ליצור אווירה כזו שתגרום לכולם לחייך ולשמוח:)
רק בשמחות בעז"ה!
לפרטים: sim.events10 בג'ימייל

חיים ליברמן

משתמש צעיר
המהפכה בעיצומה!​

שאלון משלים שיוציא אותנו לדרך!

חתונות המאה יוצאות לדרך, ורבים מבקשים מידע שיסייע להם להצטרף למהפכה.

שימו לב! ברגע נתון זה, עשרות (כן, עשרות!) מחותנים ממתינים למידע על קיום החתונות לפי המתווה החדש.

תנו להם יד, והיו שותפים בהקמת עשרות בתים בישראל!

נא כתבו בשורות הבאות ספקים מומלצים, והרחיבו ככל יכולתכם.

בכדי למנוע הסתננות אינטרסנטים למיזם נדרשת הזדהות.

תודה על שיתוף הפעולה.

למילוי השאלון לחץ כאן

חיים ליברמן

משתמש צעיר
שווה קריאה!!!

איי, איזה דיל זול קיבלתי...

יום שני, י"ג בשבט תשצ"ח, 10:43 בבוקר.

הזדמנתי לחזית אולמי 'ארמונות השמחה', בוחן את השמש החורפית המפציעה בין העננים, ואז ראיתי.

משאית ענק, סמיטריילר של ממש, עוצר בחניון האולם. פועלים זריזים במכנסי חאקי וכובעי מצחיה מזנקים אל תוככי המשאית, ויוצאים ממנה אוחזים בידיהם מנועים גדולים, פרופלורים עצומי היקף, שרוולי נחושת וכבלי ברזל. כל אלה מועמסים על מריצות מוכנות, ומשונעים פנימה, אל תוך האולם.

סקודה חבוטה הגיע גם היא, ומתוכה יצא צוות טכנאים, כולם עטורי מדים מגוהצים של חברת 'מיזוג שמח בע"מ'. תפסו הטכנאים מקום - זה בכה וזה בכה, תפסו הפועלים את העמדות על הסולמות והחבלים, והחלו בעבודת הרכבת המזגנים.

בשעה 14:27 בצהריים שוב הייתי שם, והגנבתי מבט אל האולם. צוות הטכנאים והפועלים גם יחד סקרו בסיפוק את מלאכת הקודש שביצעו: הרכבת מיזוג האוויר באולם. אה, אשריכם טכנאי המזגנים, ששמחת חתן וכלה חביבה עליכם, והקדשתם יום שלם להרכיב לכבודם מערכת מיזוג!

אה מה מה, בעיני הבלתי מקצועית, התקשיתי לראות את מערכת המיזוג הנכבדה. האולם היה חשוך, כמה נורות חירום בלבד דלקו בו. תמהתי, וכי אין החתונה נערכת בלילה? מי יאיר את השמחה באור נגוהות מבהיק?! מה, חתונות בימינו נערכות בחשיכה מוחלטת?!

את תמיהתי זו לא נשאתי עמי שעה ארוכה. עם צאת הסמיטריילר של 'מיזוג שמח בע"מ', הגיעה המשאית עליה מתנוסס הלוגו המסוגנן של חברת 'אור זרוע לחתן'. גם כאן, פועלים חרוצים עמלים על פריקת גופי תאורה הדורים, פלורוסנטים, מנורות לד, וגם מקום הנברשות לא נפקד. כל הציוד הוכנס לאולם אחר כבוד, ושוב - צוות מהנדסים ופועלים עמל על ההרכבה, עד שהאולם היה מואר כדבעי.

נו, הרהרתי, כעת הכל מוכן ומזומן לשמחת חתן וכלה, לבנות אחת מחורבות ירושלים, לזכות בחמישה קולות, וכולי וכולי. ואכן, עד מהרה הגיע המחותן, הוציא מחיקו חופן שטרות מעוטר בגומיה כחולה, והחל לשלשל את הכסף לידי מנהלי ההפקה של חברות התאורה והמיזוג.

כשהם עזבו, הערתי את תשומת לבו כי מהראוי היה שיתנצל בפניהם, שכן חברת המיזוג סיימה את מלאכתה מזמן, והמתינה לו שעה ארוכה. "וכי מה אעשה? הייתי צריך להוציא הלוואה מפייגנבוים, אבל שכני המיועד להיות ערב - נעדר אמש, אז רצתי אליו הבוקר.

ההלוואה הזו הספיקה רק למיזוג, אז ביקשתי מידיד הלוואה עבור התאורה. הלה נתן לי שיק אמריקאי, רצתי לקרויזר לפרוט. זה לא פשוט לארגן 22,000 ש"ח רק עבור המיזוג והתאורה!" - תירץ את עצמו, מתנשם ומתנשף.

"עשרים ושתיים אלף רק על מיזוג ותאורה? שמעתי נכון?" - שאלתי המום. "כן, זה באמת מחיר טוב. זה בגלל שהחתן שלי, אה, איזה עילוי שהוא, הביא לי את ה'דיל' של הת"ת עם 'מיזוג שמח בע"מ'. כן, אני יודע, לאחרים זה עולה יותר, אבל יש גם 'דילים'. מי שיש לו חתן שופרא שבשופרא - יכול להניח את ידו על כאלה..." - אמר לי באושר...

לא יכולתי לשאת את זה, והלכתי למנהל האולם. הלה ישב על כסא מנהלים הדור, חופן מקטרת בין אצבעותיו ומעלעל בחשבוניות. "תגיד לי", אמרתי לו בחוצפה שנזרקה בי, "מה עושים במקום הזה כל ערב? יש כאן כל ערב חתונה, או שלפעמים המקום משמש כבית לוויות, לפעמים כמפעל, לפעמים כמסעדה, ורק לפעמים כאולם חתונות?"

"מה זאת אומרת?" - המנהל נבוך מהשאלה, "כאן זה ארמונות השמחה. כאן עושים חתונות. רק חתונות. יפות. מושקעות. מפוארות. כמו שחתונה יהודית צריכה להיות!"

"אז למה", החצפתי פנים וחלקתי על מוסכמה חברתית ברורה, "למה צריך להרכיב מדי יום מערכת מיזוג ותאורה נפרדת? למה שלא תתקין מערכות מיזוג ותאורה קבועות באולם? הרי בכל יום יש כאן חתונה, כל יום צריך תאורה וצריך מיזוג. אז למה לא להרכיב מערכת קבועה, ולחסוך את המאמץ וההון המושקע בהרכבת מערכות מיזוג ותאורה מדי יום, לכל חתונה בנפרד?"

"אוי," הצטחק בעל האולם, "פעם זה היה ככה, לפני איזה עשור וחצי, בתחילת שנות התש"פ. אחר כך אנשים הבינו, שלא כל התזמורות יכולות לשמח באותה טמפרטורה, ולא כל המלצרים יכולים לעבוד תחת אותה תאורה.

הרי לכל קייטרינג, לכל תזמורת ולכל זו"צ, יש את הטעם שלהם: איזה טמפרטורה תהיה, כיצד יפוזר האוויר הקר, מה מינון הלחות הדרושה, והאם מקום הנברשות הוא מעל שולחן הכבוד או דווקא ממול - צמוד למחיצות.

לכן, היום, זה דור של 'אכשר דרא'. שמחת חתן וכלה - עושים כמו שצריך. כל זוג בא, ומתאים את המיזוג והתאורה לדרישות הקייטרינג והתזמורת. ככה החתונה תהיה מושלמת, כשמערכות המיזוג והתאורה מותאמות לטעמם האנין של כל השותפים בהפקה!"

נשמע מטורף? הזוי? מגוחך? מטומטם? אולי הכל ביחד?

זה בדיוק מה שקורה היום. עוד לא שמעתי על חתונה שלא היה בה מוזיקה הזקוקה להגברה, וגם לא על חתונה בה דילגו על כסא כלה. אז למה, רבונו של עולם, למה צריך להרכיב הגברה ולעצב כסא כלה כל יום מחדש? למה? למה?

מה, אתמול היתה כאן לוויה? מחר המקום הזה ישמש כמפעל? למה שהאולם - בדיוק כמו שהוא מספק (בינתיים...) מערכות מיזוג ותאורה קבועות, למה שהוא לא יספק מערכת הגברה קבועה, וכסא כלה קבוע? למה צריך להפשיט את עורם של המחותנים ולהכריח אותם להוציא עוד אלפי שקלים שאין להם, עבור שני סעיפים שממילא ניצבים בכל אולם בכל ערב? למה?!

אה, כי הזמר ההוא צריך דווקא את חברת ההגברה ההיא? כי מעצבת האירועים הנכבדה צריכה דווקא חרציות לבנות מימין ושושנים אדומות משמאל? זה מצדיק את כל הטירוף הזה?!

אז יש לנו שתי ברירות. או שנעשה אנחנו את השינוי, או שבעוד 15-20 שנים, כשהחתנים והכלות של ימינו יחתנו את ילדיהם - הם יצטרכו לממן גם הרכבת מיזוג ותאורה, ולא יוכלו לעמוד מול ילדיהם - החתנים והכלות שיסבירו התזמורת והקייטרינג לא יעבדו בהרמוניה מלאה אם לא תהיה תאורת לד סגולה מחופה בזיקוקי דינור עדינים בדרך המובילה לחופה, על חשבון ההורים הנאנקים.

אז חברים, מחותנים - כמו גם כלות וחתנים. או שנעשה את השינוי עכשיו, או שכולנו נשלם, הרבה יותר מהיום, על הפחד לעשות שינוי...

אז מה אתם אומרים, השינוי הזה אפשרי? הגיבו, שתפו אותנו ואת חבריכם!

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אני מפיקת ארועים
סגרתי היום על שטח גדול מרכזי ונגיש בברכפלד השטח תחום
ההפקה כוללת
חופה, כסא כלה, מרכזי שולחן, שולחנות וכסאות, קייטרינג ותאורה.
במחירי קרית ספר
למתעניינים לפנות למיל g527146201 בג'ימייל

נערך לאחרונה ב:

יוסף שטיין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
אני מפיקת ארועים
סגרתי היום על שטח גדול מרכזי ונגיש בברכפלד השטח תחום
ההפקה כוללת
חופה, כסא כלה, מרכזי שולחן, שולחנות וכסאות, קייטרינג ותאורה.
במחירי קרית ספר
למתעניינים לפנות לפרטי

אי אפשר להעלות פרטי וגם לא מייל, ממליץ לך לעשות גלויה עם הפרטים שלך.

noel

משתמש צעיר
IMG-20200428-WA0113.jpg

קייקס

עוגות ויטרינה לכל אירוע
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הפקות ואירועים
מה קורה?

יש איזה שינויים היום בקשר לאולמות?

mirish

משתמש חדש
אני מתחתנת בתחילת תמוז.
יש מישו שמחתן באזור ומתארגן לחתונה במקום פתוח?
אם כן אני ישמח לשמוע איפה יש אפשרות לעשות חתונה באזור ירושלים.

אבי. י.

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה תורנית
מאז פרסום מתווה חתונות המאה, התגובות לא פוסקות. ראשית, מזל טוב למחותנים שכבר קבעו תאריכים לחתונות בחודשיים תמוז תש"פ - חשון תשפ"א, צמודים למתווה.
אלה בדרך לחגוג את שמחת נישואי ילדיהם מתוך שמחת אמת. בלי אורחים מיותרים, בלי הוצאות מיותרות.
אבל, וכאן מגיע אבל גדול, רבים מהם שואלים: "ומה עם המחותנים? ומה עם השכנים? מה, שנוותר על חברים למקום העבודה?"
הנה, הנה התשובה:
פגשתי פעם יהודי חסיד שחיתן בליל אמש, ויספר לי כך: "אם היה לי שכל, הייתי עושה קניה מרוכזת ב'הדר הפודים', וסוגר עניין..."
"איזה עניין?" - תמהתי לעברו, "והאם אתה מתכוון לחמגשיות השחורות האלה, של הצהרונים?!"
"כן", הוא משיב, ואז מתאר:
"תראה, את בניי וחתניי, אחיי, גיסיי ונשות כל אלה - אני הולך לפגוש 3-4 פעמים בשבוע הבעל"ט, חוץ מבשבת שבע ברכות. ערב ערב, אנחנו נדדה כמו קרקס נודד, כמו תיאטרון עייפים מהלך, מנקודה זו לאחרת - בדרכנו לרבע עוף ואורז, לכבוד השמחה כמובן.
אם היה לי שכל, הייתי מצייד את כולם בסוף החתונה בחמגשיות. במקום שיסחבו את עצמם מאשדוד וממודיעין עילית, מאלעד ומירושלים, מבני ברק ומחיפה, בדרכם לרבע עוף האומלל הננגס לילה אחר לילה - אצייד אותם בחמגשית מראש, 3 דקות במיקרוגל - וזה מוכן. אז לא חבל?"
שמעתי את האירוניה בכל מילה, אבל לא מצאתי דרך להגן עליו (ועליי) מפניה. זה באמת מופרך, הזוי, בלתי הגיוני ומופרע לחלוטין, שבני המשפחה הקרובה ('הגרעינית', למדנו משהו...) של הזוג המאושר מקדישים שבוע מהחיים לרגל בניית הבית החדש. כן כן, שבוע שלם הם נודדים ערב אחרי ערב, יושבים שוב יחדיו - אותה קבוצת אנשים מצומצמת, ואוכלים רבע עוף.
ומה הפלא, שהאירועים האלה מתחילים מאוחר, ומסתיימים מאוד מאוחר, ונמרחים עד כלות, ואין בהם שום דבר מעניין או מקורי. (כמובן, למעט היצירתיות הבלעדית של הגיסה שהגישה שניצלים בציפוי דוריטוס על מצע פירה בטטה. אוצר קולינרי נדיר וייחודי, שמבטא נפש-אמן בתחום המטבח האסייתי, ובשביל זה - בהחלט שווה להגיע מחיפה ולבזבז ארבע שעות...)
את הטירוף הזה, אפשר וצריך לעצור. הראשונים שעמדו על כך היו חז"ל, כשקבעו שנדרש 'פנים חדשות' בשבע ברכות, מישהו ש'מרבים בשמחה בשבילו'. אז המוח היהודי מצא גם כאן פיתרון:
מזמינים שכן, שעוטה חליפה על הפיג'מה, ורץ בעשר וחצי בלילה לברקוביץ' בקומה למעלה, כי הם עושים עכשיו שבע ברכות למישהו. ואני רק שואל: האומנם לזה חז"ל התכוונו? וכי הם התכוונו לאורח לא קשור ולא מחובר, ובלבד שהוא יצטרף לסעודה לרגע?!
לא, חז"ל התכוונו למישהו שמשמח באמת. באמת. לחבר קרוב, לידיד אישי, לשכן, לקרוב משפחה. אם נערוך שמחת שבע ברכות ייעודית לשכנים, ועוד אחת מיוחדת לחברים מהכולל או לעבודה - אלו אנשים שמשמחים באמת, שגם ישתתפו בשמחה מכל הלב.
אז את 12 שניות הברכה ההדדית בחתונה - יחליף אירוע שבע ברכות ייעודי עבורם, מרגש ומשמח. לא, לא נסחב אליו את כל קרובי המשפחה, אפילו המחותנים לא חייבים לבוא. יבואו אורחים שיקרים לליבנו, וישמחו איתנו. זו תהיה שמחה אמיתית, שתחפה בענק על העובדה שלא השתתפו בחתונה.
אה, והדרשות? טוב, לגיס הגדול שהוא 'ראש המדברים בכל מקום' - ניתן את ליל שבת. ובשאר האירועים, תגידו, לא מעניין אתכם לשמוע פעם את השכן שלכם מדבר? את החבר? אולי יש לו משהו לחדש, מעבר למשפט הנצחי "בבית בו גדלנו, חונכנו לתורה ולמעשים טובים...", ממש, כאילו מישהו חשב שתגיד אחרת...
תחשבו על זה, כי אנחנו מתקרבים להכרעה! מה דעתכם? הגיבו!

אמא של נפתלי :)

משתמש מקצוען
אני מתחתנת בתחילת תמוז.
יש מישו שמחתן באזור ומתארגן לחתונה במקום פתוח?
אם כן אני ישמח לשמוע איפה יש אפשרות לעשות חתונה באזור ירושלים.
1591049223668.png

הייתי בחתונה אתמול שם, אחד הדברים
ועם המקצועיות של @שמחוש|עיצוב אירועים היה מושלם ברמה אחרת!!!

ממליצה בחום!

אבי. י.

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה תורנית
יש משהו שמוכן לקחת את הסיכון?

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הייתי בחתונת קורונה מדהימה!
100 גברים 100 נשים כל אחד מחולק ל-2 קפסולות (זה לא עבד)
סעודה יפה, חופה מדהימה!!! ריקודים לא אי אי אי....
אבל....... הם נאלצו להשקיע פי 3 מחתונה רגילה ולא עשו דברים משוגעים!
ככה שלחסוך זה לא חוסך....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה