עזרה חשבתי על רעיון למציאת מוישי קליינרמן היקר כנסו-

מצב
הנושא נעול.

יונה יוסף

משתמש צעיר
שלום וברכה
מה אתם אומרים?
אינני חוקר ואין לי נסיון בתחום,
אבל הענין מאוד תופס אותי ואני חושב עליו הרבה,
ונפל לי איזה רעיון חשבתי לשתף אותו לשמוע מה אתם אומרים,
אם בפעם האחרונה שראו אותו היה במירון...
אז כל אחד מבין ששם אמורים להתמקד,
וכפי איך שאני מבין (מהראיון של מפקד המשטרה במודיעין עילית ברדיו היום) שם אכן מתמקדים,
אז פשוט אפשר לקחת את התמונה שלו להסתובב שם בציון,
ולשאול את כולם ובעיקר את ההומלסים שמסתובבים שם כל היום...
האם הם מכירים או יודעים איזה קצה חוט,
לפעמים האנשים האלו יודעים יותר ממה שאתה חושב...
ופשוט לשאול את כולם לא לפספס אף אחד,
אולי יש בזה איזה שהוא קצה חוט?
הכול זה רק השתדלות,
אז בתור השתדלות מה אתם אומרים על הרעיון?
אם יש בזה משהו אולי שמישהו פה יפנה את זה לגורמים הרלוונטיים.
הרעיון שלך נהדר נכון ללפני חודשיים וחצי כשהתחילו לחפש את מוישי, היום אחרי שבועות וחודשים של חיפושים ביערות עם מסוקים וכלבי גישוש אחרי פרסום תמונתו וסריקת אלפי דונמים לחיפושו חי או מת, זה ממש רעיון מגוחך... סליחה אם זה פוגע רק חשוב לדעת שצריך הרבה תפילות של עם ישראל והרבה סיוע של הגורמים הרלוונטים שיש בידם לסייע כדי למצוא אותו, בכל אופן הרבה תפילות וחיזוקים לסיעתא דשמיא....

yyz

משתמש פעיל
תגידו, השתגעתם?!
יש בכוחות הביטחון אנשים ששנים למדו איך לחפש נעדרים ויש להם נסיון מעשי של שנים בתחום
אף גולש כאן בפרוג לא יכול לחדש להם כלום בנידון
אא"כ אתם נהגי מוניות שנהנים לקשקש
לכל הבוטחים בבן אדם שאין לו תשועה.
ובפרט ב"חכמים גדולים" כמו במשטרת ישראל.

אשתף בסיפור שהשתתפתי בו בעצמי, מתחילה ועד סוף: הכל אמת ומדוייק. (אך ללא שמות/ מיקום/ פרטים מזהים).

לפני תקופה, (בעבר הלא רחוק).
היה מקרה עם אדם מבוגר, לא בקו הבריאות, לא צלול, זיכרון וראיה מטושטשים, הוא יצא מביתו (בפריפריה), בשעות הערב, ללא פלאפון.
רגע לפני שיצא הוא אמר בבית: אני נוסע לעיר______ (עיר במרכז הארץ, מרחק שעה וחצי נסיעה באוטובוס). חשבו שהוא סתם אמר את זה, אך לפתע ראו שהוא נעלם.
תוך דקות ספורות יצאו בעקבותיו. אך הוא כבר נעלם.
הלכו לתחנה המרכזית הוא לא היה שם.
התקשרנו למשטרה.
סיפרנו להם את כל הפרטים.
לאור מצבו הבריאותי, הם באו מיד.
הם בקשו שבני המשפחה שגרים בכל רחבי הארץ יבואו מיד להשתתף בחיפושים.
יצאנו לחפש יחד עם כ -20 שוטרים.
אמרנו שככל הנראה הוא הלך לתחנה המרכזית ומשם נסע ל______.
הלכו לבדוק במצלמות שם.
ואכן הוא נראה נכנס לאולם התחנה, ממשיך לרציף שסמוך לרציף שממנו יוצא אוטובוס ל______ (היכן שאמר שנוסע).
אך... המצלמות של הרציפים היו ללא הקלטה !!!
טוב, הם יצרו קשר עם חברת האוטובוסים, מי הנהגים שהיו באותם דקות ברציף הזה, דיברו איתם, ואחד מהנהגים אמר שאכן הוא עלה לאוטובוס שלו ושאל אותו אם הוא נוסע ל______, ומשהשיב בשלילה. הוא ירד.
הם ניסו ליצור קשר עם הנהגים שנסעו באותה שעה ל_____, והם אמרו שלא שמו לב אם הוא נסע איתם, כי עלו הרבה אנשים באותם נסיעות.

אז הצענו / ביקשנו מהמשטרה:
1. לבדוק במצלמות אבטחה שבתוך האוטובוסים.
הם אמרו, שזה מסובך לבדוק מצלמות של האוטובוס. זה נמצא במוקד של חברת האוטובוסים במרכז הארץ.
וזה דורש שיבואו לשם שוטרים מתחנה אחרת. וכו' וכו'... (כאילו שאין למשטרה יכולת להתחבר מרחוק למצלמות)
2. לבדוק את נתוני ה'רב קו' שלו. (הוא היה עם 'רב קו' אישי עם שם ותעודת זהות). סברנו שניתן לצפות בפעולות האחרונות שבוצעו באמצעות ה'רב קו', גם אם הרב קו לא נמצא כרגע אצלנו.
הם אמרו שאין כרגע מול מי לבדוק, אי אפשר, זה משרד התחבורה..., וכו'.

במקביל הם התעקשו להתמקד בחפושים בכמה שכונות בעיר.

אני נשארתי בתחנה המרכזית לתצפת אולי הוא יחזור (הייתי בחדר ביטחון, מול המסכים).

לאחר כ- 5 שעות מורטות עצבים. אנו רואים אותו יורד מאוטובוס שהגיע הרע מ_______, כן, מהעיר שחשבנו שאליה הוא נסע !!!.
כאן כבר לא היינו צריכים את המשטרה, לקחנו לו את הרב קו, ובדקנו היכן הוא תיקף אותו היום. ראינו שהוא נסע לאותה עיר, ירד שם בתחנה המרכזית, עלה שוב על אוטובוס עירוני, ירד בצומת ראשית, ומשם עלה על אוטובוס לעיר מגוריו. כל זה כשהוא כאמור לא צלול כלל, ועם ראיה מטושטשת.
חסדי ה', ממש השגחה פרטית. וכפי שכתוב "שומר פתאים ה'".

למעשה, אל תבנו על הגאונים שם.
רק, תפילות, צדקה, ומעשים טובים לזכותו של מוישי, שיצא בקרוב מאפלה לאורה משעבוד לגאולה. השתא בעגלה ובזמן קריב. אמן.

(ואגב, אם גם אתם מכירים בסביבתכם מבוגר שהוא כבר לא כל כך צלול. אל תחכו שילך לאיבוד. תנו לו במתנה שעון עם GPS וכדו', או אם יש לו סמארטפון תדאגו שיהיה לו אפליקציה שניתן לעקוב אחריו.)

בינה אנושית :)

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זה חשוב שיהיה כזה אשכול של רעיונות וקידום תרומות
וגם אם הרעיונות לא תמיד אפשריים או מעשיים זה חשוב שהנושא יהיה מדובר ויהיה פה חלק מסדר היום
כ"כ עצוב וכואב
ועוד יותר אני לא מבינה איך באשכול כזה עצוב יש לייקים צוחקים על חלק מההודעות? מי שזה קשור אליו שיתקן. זה ממש מקומם.

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
זה בדיוק אמור להיות כיוון הבדיקה.

אם חלילה היה קורה לו משהו "טיבעי", כלבי הגישוש היו מזהים משהו.

משמע , שהוא איפשהו נמצא חי...
אולי ברחוב החומה השלישית.....
או בקדושת לוי 112...

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
לכל הבוטחים בבן אדם שאין לו תשועה.
ובפרט ב"חכמים גדולים" כמו במשטרת ישראל.

אשתף בסיפור שהשתתפתי בו בעצמי, מתחילה ועד סוף: הכל אמת ומדוייק. (אך ללא שמות/ מיקום/ פרטים מזהים).

לפני תקופה, (בעבר הלא רחוק).
היה מקרה עם אדם מבוגר, לא בקו הבריאות, לא צלול, זיכרון וראיה מטושטשים, הוא יצא מביתו (בפריפריה), בשעות הערב, ללא פלאפון.
רגע לפני שיצא הוא אמר בבית: אני נוסע לעיר______ (עיר במרכז הארץ, מרחק שעה וחצי נסיעה באוטובוס). חשבו שהוא סתם אמר את זה, אך לפתע ראו שהוא נעלם.
תוך דקות ספורות יצאו בעקבותיו. אך הוא כבר נעלם.
הלכו לתחנה המרכזית הוא לא היה שם.
התקשרנו למשטרה.
סיפרנו להם את כל הפרטים.
לאור מצבו הבריאותי, הם באו מיד.
הם בקשו שבני המשפחה שגרים בכל רחבי הארץ יבואו מיד להשתתף בחיפושים.
יצאנו לחפש יחד עם כ -20 שוטרים.
אמרנו שככל הנראה הוא הלך לתחנה המרכזית ומשם נסע ל______.
הלכו לבדוק במצלמות שם.
ואכן הוא נראה נכנס לאולם התחנה, ממשיך לרציף שסמוך לרציף שממנו יוצא אוטובוס ל______ (היכן שאמר שנוסע).
אך... המצלמות של הרציפים היו ללא הקלטה !!!
טוב, הם יצרו קשר עם חברת האוטובוסים, מי הנהגים שהיו באותם דקות ברציף הזה, דיברו איתם, ואחד מהנהגים אמר שאכן הוא עלה לאוטובוס שלו ושאל אותו אם הוא נוסע ל______, ומשהשיב בשלילה. הוא ירד.
הם ניסו ליצור קשר עם הנהגים שנסעו באותה שעה ל_____, והם אמרו שלא שמו לב אם הוא נסע איתם, כי עלו הרבה אנשים באותם נסיעות.

אז הצענו / ביקשנו מהמשטרה:
1. לבדוק במצלמות אבטחה שבתוך האוטובוסים.
הם אמרו, שזה מסובך לבדוק מצלמות של האוטובוס. זה נמצא במוקד של חברת האוטובוסים במרכז הארץ.
וזה דורש שיבואו לשם שוטרים מתחנה אחרת. וכו' וכו'... (כאילו שאין למשטרה יכולת להתחבר מרחוק למצלמות)
2. לבדוק את נתוני ה'רב קו' שלו. (הוא היה עם 'רב קו' אישי עם שם ותעודת זהות). סברנו שניתן לצפות בפעולות האחרונות שבוצעו באמצעות ה'רב קו', גם אם הרב קו לא נמצא כרגע אצלנו.
הם אמרו שאין כרגע מול מי לבדוק, אי אפשר, זה משרד התחבורה..., וכו'.

במקביל הם התעקשו להתמקד בחפושים בכמה שכונות בעיר.

אני נשארתי בתחנה המרכזית לתצפת אולי הוא יחזור (הייתי בחדר ביטחון, מול המסכים).

לאחר כ- 5 שעות מורטות עצבים. אנו רואים אותו יורד מאוטובוס שהגיע הרע מ_______, כן, מהעיר שחשבנו שאליה הוא נסע !!!.
כאן כבר לא היינו צריכים את המשטרה, לקחנו לו את הרב קו, ובדקנו היכן הוא תיקף אותו היום. ראינו שהוא נסע לאותה עיר, ירד שם בתחנה המרכזית, עלה שוב על אוטובוס עירוני, ירד בצומת ראשית, ומשם עלה על אוטובוס לעיר מגוריו. כל זה כשהוא כאמור לא צלול כלל, ועם ראיה מטושטשת.
חסדי ה', ממש השגחה פרטית. וכפי שכתוב "שומר פתאים ה'".

למעשה, אל תבנו על הגאונים שם.
רק, תפילות, צדקה, ומעשים טובים לזכותו של מוישי, שיצא בקרוב מאפלה לאורה משעבוד לגאולה. השתא בעגלה ובזמן קריב. אמן.

(ואגב, אם גם אתם מכירים בסביבתכם מבוגר שהוא כבר לא כל כך צלול. אל תחכו שילך לאיבוד. תנו לו במתנה שעון עם GPS וכדו', או אם יש לו סמארטפון תדאגו שיהיה לו אפליקציה שניתן לעקוב אחריו.)
זה היה גם המטרה של הדיון היום בכנסת
חברי כנסת הודו בפה אחד שצריכים יותר לפעול...
מקווה מאוד שקודם כל ימצאו את מוישי בריא ושלם ודבר שיני שיסיקו את מיירב הלקחים

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
חד משמעית אנשים שמכירים את נבכי התת מגזרים אצלינו והלך הנפשות הפועלות יש להם בהחלט הרבה יותר כלים
צריך לחשוב אולי להקים בתוך זקא סוג של חטיבה שמטפלת בנעדרים
ובחטיבה הזו ישבו אנשים שמכירים טוב טוב את הקהילה הספציפית שלהם
ככה שאם מישהו נעדר ישר מפעילים את החטיבה והם עם הקשרים שלהם בודקים בהתאם לנעדר את כל השטח
אפשר לראות בהפגנות שונות עד כמה המשטרה לא מבינה דבר וחצי דבר מכל ההסתעפויות והקהילות השונות
וזה מידע שרק אנשים מתוכינו יכולים להביא
לא הייתי מזלזלת כאן ברעיונות של אנשים אפילו אם הם נשמעים הזויים

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אולי ברחוב החומה השלישית.....
או בקדושת לוי 112...
גם כיוון שצריכים לבדוק.

מבחינתי כל רעיון שלא יזלזלו ויבדקו

מישהי ציינה שיש קרוב משפחה משתייך למגזר אחר באוכלוסיה ושווה גם שם לבדוק.

שכל פינה התהפך עד שיימצא.

ברור שהוא חי

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
צריך לחשוב אולי להקים בתוך זקא סוג של חטיבה שמטפלת בנעדרים
זה מה שזקא אמרו היום. ממש כך.

לא הייתי מזלזלת כאן ברעיונות של אנשים אפילו אם הם נשמעים הזויים
מסכימה לחלוטין.

כבוד לכל רעיון .
רק טובי המוחות מבינינו יעלו מנבכי המחשבות רעיונות גאוניים עד למציאתו הקרובה בבריאות

גינדי

משתמש מקצוען
הוצג באשכול המקביל אני חושבת שההודעה קשורה גם לכאן.
@איפה מוישי?? מקווה שזה בסדר .

נעדר_קליינרמן_87_יום.png

היום 87 יום להיעלמותו של מוישי!

החוקרים ממשיכים ועושים מאמצים גדולים להתחקות אחר עקבותיו של מוישי.
בנתים ללא תוצאות!!

מבקשים מכל מי שיש לו מידע עליו,
או מכיר אנשים שיש להם מידע עליו והמידע טרם נמסר
להתקשר מייד לחפ"ק בטלפון:
02-501-33-93

או למלא את הפרטים בטופס הבא:

docs.google.com

טופס דיווח לחפ"ק החיפושים

docs.google.com

נעדר בסיכון 80 יום נא להפיץ.png

סוגרים שידוך

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
כלפון, מפקד תחנת מודיעין עילית מודיע שמחר יצאו שוטרי התחנה למבצע העמקת החיפושים.
לא מדובר במהלך חדש, אלא בסריקה חוזרת של תנאי שטח קשים לחיפוש שכבר נסרקו והיעד הוא ווידוא מוחלט שמוישי לא נמצא באזורים אלה.
לשם כך יבוצעו החיפושים בשטחים המסובכים על ידי אנשי מקצוע ולא על ידי מתנדבים מהשורה אלא על ידי בעלי יכולות והכשרות של טיפוס, גלישה, צלילה ועוד.

קושקוש

מיתוג עומק ועיצוב אמנותי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
אם באמת הוא מוחזק בידי מספר אנשים וכד'
אולי הפרס הכספי לא מספיק? אולי בכדי שאחד מחברי הקבוצה הזו "יבגוד" בחבריו - הוא צריך פיתוי משמעותי הרבה יותר? כזה שיהיה לו מספיק שווה להישרף עבורו?!
ובמקביל להוציא איזשהו פרוספקט עם התמונה והפרס המובטח [בכמה שפות...] שיופץ בכל דרך - שלטי חוצות, קבוצות ווצאפ ומייל פלייארים, מודעות בבתי כנסיות, וכו'
רק מציע....

וכמובן לא במקום תפילות. במקביל. בחלק של ההשתדלות.

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אולי הפרס הכספי לא מספיק? אולי בכדי שאחד מחברי הקבוצה הזו "יבגוד" בחבריו - הוא צריך פיתוי משמעותי הרבה יותר? כזה שיהיה לו מספיק שווה להישרף עבורו?!
נקודה חשובה למחשבה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה