חרדים לעפולה

מצב
הנושא נעול.

מה שאני

משתמש מקצוען
דירות הם חדשות
אני בדקתי וגיליתי שזה דירות מחברה שהחזיקה בדירות במסגרת תכנית "דירה להשכיר" ומוכרת אותם כרגע לקבוצה
זה לא אומר שעד עכשיו זה היה בשכירות
איזה פינה בעפולה
קרובה לאזור הגבעה ועילית
ושוב זה בתאום עם הקהילה לענין לקבל למוסדות וכדו'

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
בבית שמש יש היום כ 30,000 יח"ד (חוץ מתוכניות עתידיות).
אבל גם אם יבנו 18,000 בנוף הגליל+30,000 בעפולה לחרדים לא יישארו דירות ריקות...
מי יתן לבנות בעפולה 30 אלף יחידות לחרדים?
עפולה היא עיר חילונית בירת העמק אין לה משבר דמוגרפי ערבי (בנתיים) . אתם מדברים כאילו האזרחים שם אין להם דעה.
כל המלחמה שגור עשו בערד (סוף העולם שמאלה( יצאו נגדם ולא נותנים להם לבנות לא יחידות ומוסדות. כל דבר שבא בקיצוניות יענה בקיצוניות.
ראש העיר אומנם תומך במגזר החרדי כל עוד הם בעפולה עילית וגבעת המורה.. אם יתחיל לבנות לחרדים שכונות חדשות הוא לא ישאר ראש עיר ואז יקום לכם רון קובי 2.
לדעתי אם יהיה בנייה לחרדים זה כנראה רק כהרחבה לעפולה עילית או גבעת המורה.
.

נערך לאחרונה ב:

האברך ממיר

משתמש מקצוען
לבנות 30 אלף יחידות ? שזה בית שמש כפול 4.
בבית שמש יש היום כ 30,000 יח"ד (חוץ מתוכניות עתידיות).
אבל גם אם יבנו 18,000 בנוף הגליל+30,000 בעפולה לחרדים לא יישארו דירות ריקות...
מה הכוונה בית שמש?
זה מספר יחידות הדיור בשכונות החדשות בלבד (רמה ג' 1-2, רמה ד', רמה ה, רמת אברהם, מ3) לא כולל רמב"ש א', ב, הקריה החרדית, חפציבה, העיר הוותיקה. מסתבר שמדובר בכ-70-80K יחידות.

יוסי בר

משתמש פעיל
קריית בני הישיבות – עפולה

יוזם הקהילה הוא ראש הישיבה הרב גבריאל יוסף לוי שליט"א
ראש ישיבת "באר התורה". והיא עומדת בנשיאותו.

הפרויקט נמצא בעיר עפולה - דרום עפולה
ברשות הקהילה כהיום למעלה ממאה דירות חדשות
חלקם כבר בנויות וחלקם בבניה

הקהילה תתבסס בשלב א' על דירות אלו,
ותעבה את הקהילה עם דירות ישנות בסביבה

האזור כבר מוכן מבחינת תשתיות, הנצרכות לציבור חרדי, כבתי כנסת, גני ילדים ומקוואות.
רב קהילת גבעת המורה, הרב רוטשילד שליט"א נתן את הסכמתו לקבל למוסדות שלו את בני הקהילה, כך שיש גם בתי ספר וחיידרים לבאים לגור במקום.
המרחק בין עפולה העיר לגבעת המורה הוא כ-10 דקות נסיעה.

בשלב ב' כבר מתוכננות אלפי יח"ד באזור לטובת הקהילה, כך שהפוטנציאל הגלום בה הוא עצום.

הדירות הבנויות מוצעות למכירה - דירות ארבעה חדרים, 100 מ"ר - מרפסת 4-7 מ"ר, החל מ 900,000 אלף ש"ח בלבד.

הדירה מגיעה עם מחסן וחניה.

הדירות הבנויות הם 4 חדרים 110 מ"ר + מרפסת 10-17 מ"ר + מחסן וחניה והמחיר החל מ1050000 ש"ח

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה

0527112830

יום טוב.

למי שיש עוד פרטים על הפרויקט נשמח שיעלה לפה תודה

נערך לאחרונה ב:
D

Deleted member 64624

אורח
אני חשוב שבמידה ובעפולה יהיה מענה לחסידים מעבר לויזניץ יש לו סיכויי הצלחה גדולים מהר יונה
לא נראה לי,
החסידים ימשיכו להעדיף את הר יונה על פני עפולה

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
אני חשוב שבמידה ובעפולה יהיה מענה לחסידים מעבר לויזניץ יש לו סיכויי הצלחה גדולים מהר יונה
חוץ מויזניץ אין עוד חסידיות בעפולה?
הר יונה מסוגרת ומנותקת משאר נוף הגליל ואין חילונים שגרים או עוברים שם. אולי זאת הסיבה שמגיעות הרבה חסידיות להר. אולי עוד 20 שנה שכבר לא יהיו חילונים שגרים שעפולה עילית וגבעת המורה .
מה שבטוח הפרוור של החרדים יתעצם עם השנים לנגב והגליל.

ייד

משתמש מקצוען
חוץ מויזניץ אין עוד חסידיות בעפולה?
הר יונה מסוגרת ומנותקת משאר נוף הגליל ואין חילונים שגרים או עוברים שם. אולי זאת הסיבה שמגיעות הרבה חסידיות להר. אולי עוד 20 שנה שכבר לא יהיו חילונים שגרים שעפולה עילית וגבעת המורה .
מה שבטוח הפרוור של החרדים יתעצם עם השנים לנגב והגליל.
תמיד היה פריפריה חרדית,
אבל העיקר מתמקד בערים חרדיות,
הר יונה יש לה פוטנציאל של עיר חרדית,
כל השאר זה כמו אופקים נתיבות וכדו׳,
הרוב החרדי ימשיך לגור במרכז.

ישראל123456

משתמש פעיל
עריכה תורנית
אני מתעניין בדירה גדולה (דירה עם חצר במגרש לבד או דו) האם יש ללא מחסום "הקהילה"
?

ישראל123456

משתמש פעיל
עריכה תורנית
1 להשקעה.

2 אני מניח שהגבלת הקהילה על המחירים יפקעו מתי שהוא ואז המחירים יעלו...

3 לא אכפת לי דרך מי רק בתיווך של הקהילה יש תור של 120 איש וגם מחליטים כל דירה אם היא מתאימה לך או לא (דירה "גדולה" יתנו קודם לממתינים בעלי משפחה גדולה...) בנוסף הם לא משווקים להשקעה.

בכבוד רב

מה שאני

משתמש מקצוען
אם אתה בטוח שבהמשך המחירים יעלו אז יותר טוב לקנות דרכם
לא נראה שעל דירות כאלו יש תור של 120 איש זה על הדירות הרגילות תבדוק מולם אין הרבה ממתינים עם דירות גדולות
ודרכם יש פלוס שגם מהקהילה יכולים לשכור לעומת ממי שקנה מהשוק החופשי אם תרצה יש לי את המספר של ועדת הדיור תבדוק מולם
ובכלל אפשר לנסות העילית שם אין את ההגבלה של הקהילה בכלל

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה