אני מאוד מבולבל. זה קשור להיצע וביקוש. אם השכונה היא ברובה חרדית כמו שאתה מדבר, אז למה מחירי השכירות בנווה שמיר כל כך גבוהים (הגבוהים בכל בית שמש!) וכל כך מבוקשים מהמגזר החילוני והדתי לאומי? אתה כותב שיש מגמה של עזיבה של חילונים, אז מי עובר לגור? לא שמעתי על משפחה חרדית אחת שעברה לנווה שמיר לשכור (שלא זכתה בלוטו)א. קודם כל ידוע לי מכ''מ מתווכים ומהמידע מהוועד האיכלוס שיש הרבה שוכרים חרדים שמחפשים דירות עכשיו אבל לא בכאלה מחירים שמציעים עכשיו ואם יורידו את המחיר יש הרבה שרוצים להיכנס (וע''ז דיברו כל הרבנים שאין שום צדק שבגלל עוד כמה מאות שקלים להשכיר את זה לחילונים או דת''ל שזה דבר שפוגע בצביון השכונה ופוגע בכל התושבים) ואני יכול להגיד שכל מי שהיה לו זמן וחיכה לשוכר חרדי ב''ה השכיר את זה בסוף לחרדי אבל צריכים סבלנות והרבה סייעתא דשמיא
ב. אני בטור מי שמתעסק קצת עם השכונה וכמו שכבר קיבלתי כמה טלפונים מאברכים עם כ''מ בעיות של השוכרים אם זה בתשלום שלא משלמים או שאין כיסוי לצ'קים ואם זה בהזיקות לדירה (שאנשים שגרים מתחת לדירות יכולים להעיד על הרעשים ששומעים כל היום מהדירות האלה)ומה שאני יכול להגיד שכל הפניות האלה מגיעים משוכרים שאינם שומרי תו''מ וליתר דיוק לא חרדים ומאידך עדיין לא קיבלתי שום תלונה/פניה מאלה שהיה להם זמן ונגמשו ובסוף השכירו את זה לחרדים, שב''ה אין להם שום בעיות והפרעות והם רואים סייעתא דשמייא מיוחדת