דיון חציל שלם באפיה

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אחנו דוחפים לתבנית אינגליש קייק בתנור 200 מעלות לכשלשת רבעי שעה עד שעה יוצא טעים מאד.
אין חובה לפתוח את החציל בדרך כלל הוא לא מתפוצץ,וגם אם כן זה לא נורא.
לפעמים בשלב כל שהוא באפייה אנחנו דוקרים אותו עם מזלג בכמה מקומות, הוא גם נאפה יותר טוב כך.
אגב תקופה ארוכה היינו פורסים חצילים על תבנית גדולה מעט שמן על כל חציל ואופים עבור חציל בטעם כבד, יוצא טיפטיפה שונה אבל הרבה יותר בריא.
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
אפשר לעשות מה שעושים בסלטים המתועשים,
להוסיף סירופ על האש לחצילים
רק אותי מרתיע להשתמש במוצר כזה?
אבל מי שכן מתאים לה, יכולה לפחות לחסוך את הקלייה ולאדות את החצילים במעט מים לריכוך, ולהוסיף את הסירופ..
משערת שזה מה שעושים במפעלים.

מנסיוני, צריבה יסודית של החצילים תחת גריל לוהט, מעניקה ארומה שקרובה מאד, עד זהה, לחציל שנקלה על אש גלויה.
מכניסים את החצילים השטופים בשלמותם וקולים היטב עד שקליפת החציל חרוכה וקשיחה, הופכים וממשיכים בצד השני.
התוצאה מעולה.
 

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
אחנו דוחפים לתבנית אינגליש קייק בתנור 200 מעלות לכשלשת רבעי שעה עד שעה יוצא טעים מאד.
אין חובה לפתוח את החציל בדרך כלל הוא לא מתפוצץ,וגם אם כן זה לא נורא.
לפעמים בשלב כל שהוא באפייה אנחנו דוקרים אותו עם מזלג בכמה מקומות, הוא גם נאפה יותר טוב כך.
אגב תקופה ארוכה היינו פורסים חצילים על תבנית גדולה מעט שמן על כל חציל ואופים עבור חציל בטעם כבד, יוצא טיפטיפה שונה אבל הרבה יותר בריא.
למה יותר בריא פרוסות?
לכאורה זה יותר שמן, לא?
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
אני צולה על האש בתבנית ח.פ כמעט ולא מלכלך את הכיריים
אם כי לעיתים התבנית מתחוררת במקום כלשהו ואז טיפה מתלכלך,
אבל הכל שווה בשביל הטעם.
אבל הריח.
לא יוצא ..
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אבל הריח.
לא יוצא ..
אהה... הריח, הארומה....זה כל הרעיון!

נכון, צודקת הריח במטבח נשאר לזמן מה,

וכשהילדה עולה הביתה: מאמי מלמטה מריחים ריח של חצילים הייתי בטוחה שזה אצלינו, כיף!
שווה הכל, לא כן?
 

מוזיקאית בנשמה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אהה... הריח, הארומה....זה כל הרעיון!

נכון, צודקת הריח במטבח נשאר לזמן מה,

וכשהילדה עולה הביתה: מאמי מלמטה מריחים ריח של חצילים הייתי בטוחה שזה אצלינו, כיף!
שווה הכל, לא כן?
מסכימה איתך!כיף לנו שלילדים טוב!
 

Sari FF

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
יש לי טיפ איך לרוקן את החציל בקלי קלות,
כשצריך רק את הבפנוכו בלי הקליפה (בשביל סלט חצילים במיונז למשל):
אחרי שהחציל יוצא מהתנור ומתקרר קצת, עוטפים אותו בצורה מהודקת בניילון נצמד או בנייר כסף. את כולו, כולל העוקץ.
חותכים את כל הראש של החציל, יחד עם העטיפה שלו.
מחזיקים אותו הפוך כשהצד החתוך כלפי מטה מעל הקערה ופשוט לוחצים, כמו בקבוק קטשופ.
הכל יוצא בקלות צ'יק צ'ק.

מקווה שחידשתי לכן.
אחרי שאמא שלי גילתה לי את זה, הריקון הפך למשימה קלה וכיפית.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה