שלום,
אני כבר תקופה מתוסכלת מכמה פרטים שאספתי לגבי עתיד ילדי במסגרות חרדיים..
אני לא אפרט באיזה עיר מדובר אבל מדובר ברשת בית יעקוב (אולי אצל כולם זה ככה אני לא יודעת..)
לצערי הרב יש נושא שמצטרף לכלל למרות שהוא מתגמד ליד עוד הרבה אבל זה נושא החומרי ניקוי בסיסיים בגנים ובבתי הספר.
למה זה צריך להיראות ככה? כל ילד צריך להביא את חומרי ההיגיינה שלו מגבונים, סבון אלכהוג'ל ועוד..
כי אין בגנים ובבתי הספר נייר טואלט (כמו השיוף אפור הזול ביותר הזה).
אין סבון ידיים בהספקה יומית (רק לאספת הורים דואגים למלא רבע מיכל).
(אני תמיד שולחת לילדים את הפרטים האלה מלהרגיל אותן להיגיינה אבל כשאין להן בתיק אז אין להן בכלל..)
ומה קורה עם חומרי הגלם? דפים ממחוזרים ? למה ממחזרים דפים אם שילמנו 25+ ילדים קופת גן בסכ"ה 450 ש"ח- לא נתפס לי על הדעת ועוד ביקשו 25 ש"ח לקניית ספרים לגן (באהבה נתנו אבל משהו לא מסתדר לי פה לא הכל מתעדה ותמיד אין אין ואין ...)
מה שעוד יותר מצער אותי זה שאיך יכול להיותר שגני ילדים לבנים 3-5 ללא חצר? איך זה חוקי?!
שמעתם על התופעה הזו או רק בעיר שלי זה קורה?
הכניסו גנים של בנים לבית ספר של בנות ושטח החצר שלהם קטן מאודדד וללא שום מתקן אחד אפילו.
זה לא עצוב שילש בן שלוש לא יתגלש בחצר או יתנדנד על הנדנדה עם החבר??
ילד שנה שלמה רוצה להתפרק להשתולל והדבר היחידי שיש לו זה בימבה (שיש לו את זה גם בבית..)..
ב"ה כרגע אין לי בנים אבל לחשוב ששולחים בנים לגן כזה שהם לא פורקים את האנרגיות שלהם - כמה תקלות משמעתיות עם השלכות יכולות להיות לזה ?! שהוא לא רגוע, שהוא לא מקשיב שהוא לא... אלף דברים כי יש לו רק יצירות וריכוז ובימבה. איפה ילדות שלו?
תשמעו שזה כל כך מצער אותי במיוחד שאני בעלת תשובה אני באתי מהחילוני הזה שהוא ברמה אחרת לגמרי עם מנקות קבועות ושעות מסודרות לשירותים ולאספקת חומרים בסיסיים כמו נייר וסבון כל יום ויום.
שלא נדבר על מרחבי החצרות בבתי הספר והמתקנים והצבעים- הכל חיי צעיר ותוסס ופה אני מרגישה שהילדים נשלחים לפנימייה עם מינימום תנאים לצערי הרב ...
מה עושים עם זה?
רק אני חייה בסרט הזה או שיש עוד כמוני?
אז ככה אני רוצה מאוד להעריך את הצעד שעשיתם.
תמיד אני שואל את עצמי האם הייתי מסוגל ככה לחצות את האוקיינוס?
ואם הייתי מסוגל, מדוע אני לא עושה ממש עכשיו כזה שינוי לטובה?
אז אמרו הרבה גדולים שבימות המשיח יהיה לאנשים כח בלתי אנושי לעשות כאלו דברים.
אבל צריך להבין שזה פשוט נס.
בקשר למה שהעלית, אתם פשוט תתרגלו להרבה דברים שונים. אי אפשר לייבא חיים שלמים מציבור לציבור.
וזה לאו דוקא מחילוני לחרדי, זה גם מחסידי לליטאי ולהיפך. פשוט לכל ציבור יש סגנון וסולם משלו.
אני מבין איך אצל החסידים עושים קידוש ככה שנשפך יין על השולחן? איך בליל שבת נמצאים בטיש במקום בבית? אבל מהזוית שלי אני רואה חצי סיפור, וא"א לקבוע אמות מידה זהות לכולם. כבוד גדול להיות אתם. בהצלחה.