חמות או חימה? מוזמנת או מזמינה?

מצב
הנושא נעול.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י nc;2031821:
אני לא חושבת שאת היוצאת דופן.
נראה לי שיוצאות דופן הן השויגעריות הבאמת רעות.

אם נצא מנק' הנחה ששויגער רגילה ושפויה רוצה בטובת בנה ומשפחתו- זו תהיה דרך העולם.
ואם נסתכל על בנינו שאהובים לא פחות מבנותינו ונרצה להיות מעורבים בחייהם לא פחות- אולי נוכל לשנות את הראיה העקומה הזו.

לא צריך להיות רעים בשביל להגיע לחיכוכים.
החמות והכלה יושבות על אותה נקודה בה הן חשות 'בעלות' על הבעל.
האמא טיפחה אותו כל חייו מקטנותו ורוצה שילך בדרכה
הכלה- בונה אותו כגבר בוגר, ודווקא מצפה שלא ילך באותה דרך שהיה בילדותו, אלא שינהג כאדם בוגר. (לא מתכוונת פה לאוכל וסגנון, אלא על נטילת אחריות וכו).
וכאן זו נקודת השבירה.

ומצופה מהשוויגער להרפות ולדעת שהיא לכאורה ביצעה את תפקידה באמונה, וכעת מילוי התפקיד שלה זה בעצם להפקיד את האחריות בידי הכלה, להביט מרחוק, ולראות את הנחת בקרוב בקרוב..

אם היא פועלת כך, מראש לכלה אין התנגדות ללמוד ממנה ויש זרימה.
הבעיה היא כאשר היא לא מרפה ומנסה להחיל את דעותיה והתנהלותה גם לבית הכלה. אז הכלה מתנגדת גם לדברים שיכולה היתה ללמוד מהם ולהקל על עצמה.

ואני כן תולה את האחריות לקשרים טובים בשוויגער דווקא ופחות בכלה, כי השוויגער היא המבוגר האחראי בשטח, והיא זו שאמורה להשכיל להשאיר אותו פנוי בשביל הכלה, ואו אז היא תראה כמה מקום יש לה בשטח.

ואגב, כשיש חיכוכים, מי שהכי מסכן בסיפור הוא הבעל שקרוע בין שתי נשים שרבות עליו.. מרכז השליטה, אבל אין לו יכולת לשלוט בזה.
ומנחי זוגות אומרים לבעל שעליו להעדיף את אשתו על הוריו. וזה יוצר לו צער רב.
כך שחמות שמתערבת, גורמת נזק וכאב וצער דווקא לילד שלה, שהיא כה רוצה בטובתו.

(ועוד כמה שנים אכתוב בע"ה בדיוק הפוך. מצד החמות:):)).

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שושיה;2031845:
השאלה הזו עוררה בי זיכרון לא כ"כ עתיק.

אני יודעת שיש פה אנשים שמכירים אותי, אבל, לא מפחדת לשתף...

לפני כשנתיים, לו היתה השאלה הזו נשאלת הייתי עונה משהו כמו "שלא תבוא..." או "שונאת לבוא אליה" או "תעשו לי טובה, אל תעוררו בי נקיפות מצפון, כי בחיים לא ארצה שתדרוך אצלי" ועוד פנינים בסגנון.

אבל-
יום אחד גיליתי שאני פשוט הורסת לעצמי את הבית שלי, כי בעלי, עם כל הכבוד לשוויגער שלי, היא אמא שלו, ובאופן אוטומטי, הוא מרגיש כשאני לא מכבדת אותה, שאני בעצם לא מכבדת גם אותו.
היו לי המון טענות על ההתנהלות המשפחתית, וקבוע הייתי חוזרת מביקור אצלה פגועה ממשהו, כי אצלם לא דופקים חשבון, ולפעמים דורכים על היבלת גם קצת בכוונה.
ולא הצלחתי "לאכול" אותם.

ואז לאור האמור לעיל, ואחרי שהבנתי שהם תמיד יהיו בא וסבתא של הילדים שלי, החלטתי לעשות שינוי, יצרתי קשר עם מאמנת אישית ועבדתי על הנושא.

הבנתי אז שמה שאני בעצם אומרת עליהם, זה מה שהם מרגישים עלי...

ו-אחרי הרבה דמעות כאב, שינוי מחשבתי של 180 מע' שינוי יחס, ותגובות לא נעימות. אני החברה הכי טובה שלה, וכן, אין לי בעיה שתבוא גם ללא הודעה, למרות שאצטער שלא תאמר לי לפני כדי שאספיק להכין דברים מיוחדים לכבודה, וקבוע היא חייבת ממני מתכונים, כי אני מכינה דברים מקסימים, אחרי שהיתה מסתכלת בעין עקומה על האוכל שהכנתי.
היום היא מעריכה אותי למרות שאני לא מושלמת, ו-כן שונה ממנה לגמרי, אבל היא יודעת לקחת ולראות את הדברים הטובים שלי, והיא נהנית מהטקטיות שלי (חושבת על היכולת שלה לפני הצרכים שלי) ומעריצה אבסולוטית של הקשר שיש ביני לבין בעלי, היא טוענת שהזוגיות שלנו השראה עבורה.

והיא אף פעם לא נשפכה על אף אחת מהכלות, והיום כל הכלות מקנאות בי, שיש לי כזה קשר עם השוויגער שלי, היא משתפת אותי בדברים שלא משתפת אפילו את בעלי, אנחנו מסוגלות לשוחח שעה, ואני יודעת גם לקבל ממנה בקורת, כי לא אני מושלמת ולא היא, וזה בהחלט בסדר לקבל ביקורת, אני ב"ה אנושית והביקורת לא מורידה מערכי כלל. אלא להפך, אם אני מקבלת ביקורת בצורה בוגרת ערכי רק עולה.

ומה שיש לי לומר-שווה להשתנות, הכל שווה, מנסיון
וואווו שושיה שאפוו על האומץ!!!!!
וכן ,זה מאוד תלוי בראיה שלנו , כמו שכתבו אין שוויגר שרוצה להיות רעה או מעצבנת או ... והיא אומרת כך כי רוצה לייעץ מהידע שלה ,של נסיון של שנים ,אבל לפעמים בעיני הכלה זה מתקבל בעין לא יפה ,אבל כמו ששושיה כתבה לדעתי באמת צריך להפוך את ההסתכלות למשקפיים ורודות ולא להבתכל דרך השחורות..

קטנטן

משתמש רשום
נכתב ע"י מלפפון;2031850:
הכלה- בונה אותו כגבר בוגר, ודווקא מצפה שלא ילך באותה דרך שהיה בילדותו, אלא שינהג כאדם בוגר. (לא מתכוונת פה לאוכל וסגנון, אלא על נטילת אחריות וכו).
וכאן זו נקודת השבירה.

ומצופה מהשוויגער להרפות ולדעת שהיא לכאורה ביצעה את תפקידה באמונה, וכעת מילוי התפקיד שלה זה בעצם להפקיד את האחריות בידי הכלה, להביט מרחוק, ולראות את הנחת בקרוב בקרוב..

הבעיה היא כאשר היא לא מרפה ומנסה להחיל את דעותיה והתנהלותה גם לבית הכלה. אז הכלה מתנגדת גם לדברים שיכולה היתה ללמוד מהם ולהקל על עצמה.

ואני כן תולה את האחריות לקשרים טובים בשוויגער דווקא ופחות בכלה, כי השוויגער היא המבוגר האחראי בשטח, והיא זו שאמורה להשכיל להשאיר אותו פנוי בשביל הכלה, ואו אז היא תראה כמה מקום יש לה בשטח.

ואגב, כשיש חיכוכים, מי שהכי מסכן בסיפור הוא הבעל שקרוע בין שתי נשים שרבות עליו.. מרכז השליטה, אבל אין לו יכולת לשלוט בזה.

באנה את אלופה:rolleyes:
הזדהתי עם כל מילה:):):)

(עד המשפט בסוגרים:D:D:D:D)

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתבתי את התגובה הזו כבר קודם - משום מה אני לא רואה אותה

אני כשהתחתנתי, אימצתי לעצמי את המנהג של אימי שתחי'
אני קוראת לשוויגער "אמא של ..." (שם הבעל)
אין לכן מושג כמה שזה משנה את ההסתכלות, בתת מודע נכנס לך שהיא אמא שלו כמו שאמא שלך היא אמא שלך, בראש ובראשונה היא אמא - וגם כשהיא מעירה על משהו - זה נטו כי היא רוצה בטובתי ובטובת ילדיי, המון מחינוכם של ילדיי נועצתי בחמותי
חמותי אמנם לא מאלה שמגיעות כל יום וגם לא כל חודש, אבל כשהיא מגיעה - אני אעדיף להיכנס למטבח ולהכין משהו לכבודה - במקום להתחיל לדחוף אבק מתחת לשטיח (שאין לי...) חמיותיכן ג"כ גידלו ילדים, וכיף להן לראות שהבית שלכן חי ותוסס (מצחיק להשוות את הבית של זו"צ שמטופל בתינוקות לבית שאותו אתן רואות אצלה היום, שהוא בית בוגר)

הקשר שלנו כייפי, וברור שזה תלוי המון בחמותי ולא רק בי ככלה
אבל מבחינתכן - כלות - תסתכלו עליה כאמא, שאוהבת ורוצה רק בטובת ילדיה
לטובתה, לטובתכן, לטובת ילדיכן (אתן הדוגמא לדור הבא :):eek:) ובעיקר לטובת בעליכן

yael1

משתמש רשום
וואו,
אמא שלי היתה קוראת לחמותה ע"ה אמא.
פשוט כך.
והיא היתה גרה אצלה בבית(חמותה- אצלה!!!) כמה שנים טובות(!!!), והן היו שנים טובות:)
לא כשהיא היתה זקנה סיעודית, אלא כאישה צעירה, ואמא שלי היתה עם 6 פיצקלאך בבית מבולגאאאאןןןןןן.
ואמא שלי מעידה שיהא מעולם לא העירה לה מילה אחת!!!!
כמובן שהיתה הבלגה כלשהי, ונתינת מרחב, אבל סה"כ- לא רבו מעולם.
זה בני אדם, לא מלאכים. אמיתי.
כנראה כשיש 2 אנשים עם מידות טובות, ורצון טוב לבוא לקראת, כמו ששושיה כתבה,
והבנה והכלה, כמו שמלפפון כתבה פה-
מבינות שהבעל הוא המסכן הראשי אם זה לא הולך כמו שצריך,
יכולה להיות מציאות כזאת.

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אני חושבת לפעמים שהחמות היא פשוט מסכנה, זה בכלל לא פשוט להיות חמות,
מכירה חמות מהממת, בין האנשים הכי מיוחדים שיש עם המון טאקט,
יש איזה שהיא בעיה לזוג, והיא כחמות שלא רוצה לחפור, לא מדברת איתם על הנושא כלום,
כי אם הכלה בעצמה לא משתפת אז בטח שלא היא תהיה זאת שמפתחת את השיחה,
בהזדמנות שמעתי שהכלה נפגעת מזה שהחמות לא מדברת כלום...
חשבתי לעצמי, כזאת חמות מיחודת וכועסים על איך שאת מתנהגת,
החמות אף פעם לא יודעת בדיוק מה היא צריכה לעשות כי על כל דבר יכול להיות תלונות...

nc

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י קטנטן;2031840:
זה לא עניין של הנק' ההנחה שלך
אלא שבדרכ יש תחרות כל שהיא על לב הבן בתחילה
היא אמא שלו שגידלה אותו ופתאום באה איזה צוציקית ולוקחת אותו
והיא נשארת מאחרוה דואגת ורוצה לעזור
ולא תמיד היא יודעת איך באמת לנהוג
והתוצאות בהתאם
וגם כל קשר חדש שמגיע באילוץ (הרי הכלה בחרה את הבחור מבחירה, ואת השוויגער קיבלה בתוספת וזה לא תמיד נעים) והקשרים מתחילים להסתבך ומשם ....

נכתב ע"י מלפפון;2031850:
וכאן זו נקודת השבירה.

לא מסכימה אתך.
אמא של הבעל לרוב שחררה אותו להרבה שנות ישיבה עם פנימיה מחוץ לבית. אין לה בעיה לשחרר אותו אבל היא אכן דואגת ואכפתית לגביו.

מקור כל הרע היא הרגשת ה"תחרות" הזו, שלדעתי היא ממש מופרכת.

אם הכלה לא תפרש כל משפט שחמותה אומרת לה כביקורת ושתלטנות היא תצליח לראות באשה הזו שאוהבת את בעלה ונתנה לו כ"כ הרבה -המון טוב!

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
הקדמה: זכיתי וקיבלתי חמות מדהימה! שאני מאחלת לכל עם ישראל.
אני רק רוצה לכתוב רעיון ששמעתי מהגברת ולדמן, שכמו שכמה מכם כבר הזכירו כאן, מדברת על הקשר עם החמות כחלק מהכבוד לבעל:
קודם כל יש חיוב דאורייתא לדון כל אדם לכף זכות.
ומלבד זאת - נניח שחמותך פעלה או פועלת בצורה שלא מוצאת חן בעיניך, ואפילו בצורה ממש פוגעת. הרי לחשוב שהיא רוצה ברעתך זו מחשבה כל כך רחוקה, כל כך הזויה, את נשואה לבנה ואין ספק שהיא אוהבת אותך ורוצה בטובתך! לכן במקום ללכת כל כך רחוק, נסי לחשוב על משהו יותר הגיוני ולדון אותה לכף זכות.

הסתייגות: יש גם סיפורים קיצוניים ויוצאי דופן על חמיות שכן רצו לחבל בקשר של בני הזוג וכאן יש להיוועץ עם איש מקצוע איך לנהוג.

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
קוריוז חמוד:
בחנוכה גיסתי (בת חמותי) הכינה תוכנית
היא התקשרה ערב קודם לכל הגיסות ושאלה שאלה והקליטה את התשובה.
בזמן המפגש היא הקריאה את השאלות- אחת מהן היתה מה את מגיבה כשהחמות מודיעה שהיא באה לביקור? ואז הקשבנו לתשובה המוקלטת- "אימה'לה! לא!!! מה אני עושה??? ילדים בואו נברח מהבית עד שאבא חבוא!"

והשוויגער מקשיבה גם.....

אחרי הקראת השאלות והתשובות גילתה לנו גיסתי שהשאלות שהיא הקריאה אינן תואמות לשאלות שנשאלנו ;)

chayasl

משתמש סופר מקצוען
קודם כל, שושיה, ריגשת!! כל הכבוד!!

חמותי לא מגיעה אף פעם. לא עם הודעה ולא בלי הודעה.
אני חושבת שיש לה עניין עקרוני בזה. אולי.
היתה אצלי שלש פעמים מהחתונה (כמעט 3 שנים).
ואם היא תפתיע, אני חושבת שאתעלף במקום. היא אישה סופר נקיה, ולמרות שהיא מדהימה ואנחנו חברות, עדיין אתבייש אם היא תגיע והבית לא יהיה טיפ טופ.

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ההגדרה של חמות כמחפשת בעלות על הבעל, פשטנית בעיני.
גם ההסברים על רע- אני מכירה נשים שאינן טובות לב בלשון המעטה, אך הן נהדרות כחמות. ולדעתי, פעמים רבות השוויגערס הכי גרועות, הן האמהות הכי טובות.
אמהות שנלחמו תמיד כלביאות עבור הילדים שלהם. שמרב אהבתן ורצונן להגן עליהם, שנאו את כל מי שפגע בהם ויצאו למלחמה נגד כל מי שנהג עמם שלא כשורה. ישנן אמהות שבטוחות שאף אחד בעולם לא משתווה לילד שלהם. והן קנאיות לו ברמה קיצונית.
אמהות כאלה לפעמים מונעות מהילדים להתחתן (ישנם רווקים מבוגרים שהחליטו בשלב מסוים להעביר את המושכות לידיהם, מתוך הבנה שאמם לא מתכוונת לאפשר להם להינשא), או שהן מאפשרות- אך נותרות חרדות מפני ה'אשה-הלא-מספיק-טובה-שלו' וה'מי-יודע-מה' שהיא ודאי גורמת לו. הן מסוגלות להציק לבנן בשאלות על 'למה היא לא עושה כך' ו'מדוע אתה נשמע כל כך עייף' ו'שוב אתה שומר על התינוק?!' מפני שהכלה עשויה להיכנס למשבצת האויב המאיים, והאמא לא עושה הבחנות בין אשה לחבר מבית הספר- יש כאן מישהו שאולי לא מפנק את הילד שלה כמו שרק היא יכולה. והיא, לדעתה, מוכרחה להגן עליו.

סתם הסתכלות.

אה, כן, וזה לא מחייב דווקא חמות כלפי כלה. זה קיים גם בגרסאת חמות- חתן.

SN

משתמש מקצוען
בד"כ -" ד . לא באה עד שאת מזמינה אותה"
פעם אחת היה " ה. מגיעה ללא הודעה מוקדמת" - אמרה שרצתה לעשות לנו הפתעה :confused:
כמובן שזה יצא ביום שהבית היה הכי מבולגן ובתחילה היה לי לא נעים אבל הכרחתי את עצמי להתעלם מזה ותכלס עבר בשלום...

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י userit;2032455:
ולדעתי, פעמים רבות השוויגערס הכי גרועות, הן האמהות הכי טובות.
אמהות שנלחמו תמיד כלביאות עבור הילדים שלהם. שמרב אהבתן ורצונן להגן עליהם, שנאו את כל מי שפגע בהם ויצאו למלחמה נגד כל מי שנהג עמם שלא כשורה.
....האמא לא עושה הבחנות בין אשה לחבר מבית הספר- יש כאן מישהו שאולי לא מפנק את הילד שלה כמו שרק היא יכולה. והיא, לדעתה, מוכרחה להגן עליו.
.

זה מוכר לי. :)

סתם אחת

משתמש מקצוען
חמותי מדהימה!
מרגישה איתי בנוח, בדר"כ מזמינה את עצמה אבל מבררת דרך בעלי אם זה באמת בסדר ומתי נוח לי וכו'. כשהיא אצלי היא רק עוזרת לי ולא מרגישה אורחת (אני כמעט מרגישה שהיא מארחת אותי..:))
בקיצור חמות חמה, מזמינה שהיא יותר ממוזמנת!

דבורהלאה

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
אצלנו אין את כל ה:
"לא נעים-נעים"
מסיבה מאוד פשוטה
השויגער יודעת שהזוג נשוי. נקודה.
והדבר האחרון שהיא רוצה שיהיה ח"ו היפך השלום בית אצלם.
אינטרס די ברור.
אז רק שומעים ממנה כמה הוא מדהים והיא מדהימה.
מעריצה שרופה של כל החתנים והכלות.
אז אף אחת לא מתפדחת להראות לה את הבית כמו שהוא
כי בכל מקרה היא רק תמצא למה הכלה הכי בסדר בעולם...

והיא לא אישה קלה בכלללל מבחינת אופי, מאוד אסרטיבית ודעתנית.
פשוט חכמה וזהו.

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
מגיעה ללא הודעה מוקדמת,
פשוט נוחתת.
לי אין בעיה עם זה, וכיף לנו ביחד.

אבל,
אני כחמות לחתנים ולכלות,
לעולם לא מגיעה לפני הודעה.
מבינה שלרוב האנשים לא מתאים לקבל אורח בהפתעה,
ובמיוחד לא חמות שנתפסת בעינינו, ובצדק כבודקת ובוחנת, גם אם נתעלם מכך.
וגם אם היא החמות הטובה בעולם.

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
נכתב ע"י דבורהלאה;2147577:
אצלנו אין את כל ה:
"לא נעים-נעים"
מסיבה מאוד פשוטה
השויגער יודעת שהזוג נשוי. נקודה.
והדבר האחרון שהיא רוצה שיהיה ח"ו היפך השלום בית אצלם.
אינטרס די ברור.
אז רק שומעים ממנה כמה הוא מדהים והיא מדהימה.
מעריצה שרופה של כל החתנים והכלות.
אז אף אחת לא מתפדחת להראות לה את הבית כמו שהוא
כי בכל מקרה היא רק תמצא למה הכלה הכי בסדר בעולם...

והיא לא אישה קלה בכלללל מבחינת אופי, מאוד אסרטיבית ודעתנית.
פשוט חכמה וזהו.

אולי דוקא בגלל שהיא אסרטיבית, שומרת על הגבולות שלה, וגם על של השני.

מיסי

משתמש פעיל
יחסי חמות-כלה הם מורכבים מעצם בריאתם,
גם עם מידות טובות ונכונות משני הצדדים.
עד שיש לכך גם התייחסות הלכתית.

ברור שניתן וצריך ליצור קשר תקין ובריא-
אך בהחלט מדובר בעבודה (לפעמים לא פשוטה...)
ומידות טובות עם אופי זורם רק תורמים ומקלים על גישור הפערים.

אז - לא צריך להיבהל מקושי,
אבל כדאי מאוד לעבוד על הקשר הטוב,
הוא משתלם!
ויתן לך, לבעלך ולכל המשפחה.

והילדים שלך בפרט-
יראו דוגמה אישית לכיבוד הורים...

בהצלחה רבה!

שרהפכ

משתמש פעיל
חמותי סבלה קשות מחמותה (למרות שגם הסבתא- אישה נהדרת) והיא נזהרת מאלף אלפים זהירויות שלא יהיה לנו מידי קשה איתה ח"ו .....
חושבת אלף פעמים לפני כל הערה הכי פצפונת.... או שלא אומרת בכלל גם כשדברים ממש מפריעים לה.....
לא באה לבקר בחייםשמא לא יהיה לי בדיוק נעים... גם כשהיא היתה צריכה להעביר לי שקית היא תלתה על הדלת והתקשרה אח"כ להגיד.....
בלידות היא נוסעת מחוץ לעיר כדי לבקר אותי- אבל הולכת אחרי 40 שניות - שמא אני רוצה לנוח.....

וזה עוד קצת דוגמאות.....

וככה עם כל הכלות (ואנחנו הרבה בעה"ר)

ואנחנו לא יודעות מה לעשות כדי להכניס לה שהיא שויגר מדהימה ואף אחת לא מפחדת ממנה בכלל.....

חנה4

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
מה נזכרתם באשכול הזה?
עבר עליו הקלח...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה