חמות או חימה? מוזמנת או מזמינה?

מצב
הנושא נעול.

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
אצלנו יש בדיחה קבועה - הבית שטוף, את יכולה לבוא...

חמותי גרה 3 דקות הליכה ממנו, אבל מגיעה לעיתים נדירות מאד, ובד"כ עם הזמנה מצידנו.
לפעמים, ביום הולדת היא באה בהפתעה להביא מתנה, אבל מתאמת עם הבעל או עם הילדים.

תרבינה שויגריות כמותה בישראל
חני

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
ב"ה חמות אידיאלית
זורמת, כיפית ומתחשבת
מגיעה בכיף כשמזמינים ומבינה מתי לחוץ או לא מתאים
את ההורים שלי הרבה יותר קשה לי לסחוב
ירבו כמותה בישראל

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2030769:
אצלנו יש בדיחה קבועה - הבית שטוף, את יכולה לבוא...

חמותי גרה 3 דקות הליכה ממנו, אבל מגיעה לעיתים נדירות מאד, ובד"כ עם הזמנה מצידנו.
לפעמים, ביום הולדת היא באה בהפתעה להביא מתנה, אבל מתאמת עם הבעל או עם הילדים.

תרבינה שויגריות כמותה בישראל
חני

גם אצלינו כך...
חמותי גרה דקת הליכה, לא מגיעה בקושי, אם מגיעה זה לא חייב לבוא בתאום.

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה לכל התגובות ...
אשמח לעוד כיוונים
הסקר נכתב מצד הכלה:eek:

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא באה, אפילו שהיא גרה ממש קרוב,
אלא אם כן אני מכריחה אותה בכח, אבל היא באמת חמות מהאגדות :p

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י רותי12;2030908:
תודה לכל התגובות ...
אשמח לעוד כיוונים
הסקר נכתב מצד הכלה:eek:

מה יעזור לך הסקר?
אם החמיות של כולם מהממות, באות לביקור רק לפי הזמנה פעם בכמה שנים, וגם אז שמות רטיה על העיניים כדי לא לראות מה הולך אצלך בבית, מביאה מתנות יוקרתיות לכלה ולילדים, לעולם לא מתערבות, רק מחמיאות לבעל על האישה ולאישה על הבעל ולשתיהם על הילדים.
אבל חמותך שלך היא בדיוק ההיפך של הנ"ל זה יועיל לך משהו? את תשלחי לה קישור לאשכול שתראה איך להתנהג?
אם השאלה היתה מצד החמות, ניחא. אבל מצד הכלה, אין מה לעשות צריך לקבל ייסורים באהבה;):eek:

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י bbr;2030917:
מה יעזור לך הסקר?
אם החמיות של כולם מהממות, באות לביקור רק לפי הזמנה פעם בכמה שנים, וגם אז שמות רטיה על העיניים כדי לא לראות מה הולך אצלך בבית, מביאה מתנות יוקרתיות לכלה ולילדים, לעולם לא מתערבות, רק מחמיאות לבעל על האישה ולאישה על הבעל ולשתיהם על הילדים.
אבל חמותך שלך היא בדיוק ההיפך של הנ"ל זה יועיל לך משהו? את תשלחי לה קישור לאשכול שתראה איך להתנהג?
אם השאלה היתה מצד החמות, ניחא. אבל מצד הכלה, אין מה לעשות צריך לקבל ייסורים באהבה;):eek:

יכול להיות שהיא יותר מידי טובה, והיא רוצה לראות אם זה נורמלי או נדיר... :)

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י bbr;2030917:
מה יעזור לך הסקר?

רוצה לבדוק נורמליות של עקומה...:eek:

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רותי12;2030944:
רוצה לבדוק נורמליות של עקומה...:eek:

אין עשן בלי אש, וההגדרה של שוויגער נגזרת מהמציאות.
הגישה בתחום היא- צפי להכי גרוע, מקסימום תופתעי לטובה.
כך שהמדגם הידידותי ותומך השוויגערס , באשכול הזה, לא אמור לשנות את מה שידעת עד היום.
כמו שאשכול על 'המורות הטובות בעולם' לא ישנה את דעתי על המורות שלי…

יש מגמה רחבה של תלונות על חמות, ומצד שני- יש את אלו שתמיד רוצים להציג שאצלם הכל מושלם. כך שבכל מקרה, אל תסיקי משום דבר לגבי הנורמה. רק… המ… תשאלי את בעלך מה הוא חושב על זה :) אם הוא לא מצליח לדון את אמא שלו לכף זכות אז… היא כנראה הגזימה

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
בדיוק שמעתי איזו אחת אומרת:
"כבר אין לי כח ללכת לכלה שלי. אבל היא ככ אוהבת שאני מגיעה. מצידה שאגיע גם ללא הזמנה. אני מגיעה, מתיישבת, נותנת לה קצת עצות, שומעת לה, הילדים מספרים לי סיפורים. לא קל.. שומעת את כולם, הכלה שלי סופר מוכשרת, הבית שלה תמיד מעוצב ומסודר, כך שאין לה בעיה שאקפוץ מתי שרק בא לי לעזור לה.. ואני עושה את זה. חסד מתחיל מהבית. מהכלה שלך..
היא כזאת חרוצה עד שיש לה אפילו ניק בפרוג בשם 'רותי 12' שגם שם היא מספיקה להגיב בין לבין".

שרחיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
ד . לא באה עד שאת מזמינה אותה
וזה קורה פעם בשנה בשבת הגדול ...למרות שהיא גרה מרחק של רבע שעה הליכה. השנה הזמנו אותם גם לשבת של פורים.
(חמותי בקושי יוצאת מהבית)

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
כמים הפנים לפנים כך יחסי כלה וחמותה- למסקנה הזו הגענו - כלותיה של חמותי

לכל כלה יחסה שונה לפי אופיה של הכלה. אז אם אני מרגישה שחמותי ביקורתית כלפי זאת אומרת שכך התייחסתי אליה. אם אשתנה תשתנה גם היא.- מומלץ

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
לא באה כמעט, רק כשיש סיבה מיוחדת ממש ואז יודעים על זה לפחות שבוע מראש (זה קרה פעמיים..)

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שלי - מזמינה המון, ואצלה להתארח זה הרבה יותר ממלון

בקושי קופצת, גם כשמגיעה לעירנו או לשכונתנו, ורק אחרי תחנונים מרובים מצידנו עולה אלינו לביקור קצרצר פעם בכמה חודשים

כשמגיעה פעם בשנה לשבת - מביאה איתה את כל האוכל............

משתדלים להחזיר לה ולהזמין את הגיסות והגיס הצעירים (ואל תקנאו איזה מחונכים, הם עוזרים ומשאירים בית פיקס, שלא מרגישים שהיו אורחים)

זכיתי!!!

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה. עזרתן לי. כלומר מי שענתה לסקר. לא בקשתי מוסר או עזרה איך להתנהג עם חמות. זה לא היה הנושא. הנושא היה סקר אמנם מגמתי.

nc

משתמש סופר מקצוען
לא באה הרבה,לרוב אנחנו יודעים על הביקור כמה ימים לפני. יכולה לקפוץ לפעמים כשהיא באזור (נדיר!) ואנחנו תמיד מאד שמחים שהיא באה. כן, גם כשהבית הפוך ומבולגן.

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ג. מתקשרת קודם.
אבל היא מוזמנת בכל דקה.

חמותי מכירה אותי, את המעלות שלי ו.. גם את החסרונות!
אם היא באה בימים עמוסים, אז הבית לא הכי מסודר והכיריים לא נוצצות!!:eek:
למרות שאצלה גם בלי חמות, הכל נוצץ בכל רגע נתון ..:)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה