דרוש מידע חמותי נפטרה עכשיו-איך לדבר עם הילדים?

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
המקום ינחם אתכם, שלא תדעו עוד צער!
כדאי ליצור קשר עם רייזי רוטנברג מ"זה לזה".
היא מדהימה, תומכת ועוזרת מאד למשפחות.
באסון מירון ראיתי את ההתנהלות האצילית שלה- ונפעמתי.
טלפון: 02-992-3707

תורת עולם

משתמש פעיל
מנסיוני גם מהבן שלי שנפטר וגם מחמותי שהיתה אצלנו בבית בתקופה האחרונה לחייה
ובכן כמו שכתבו למעלה הרב אקער הוא והצוות שלו שטיפלו וליוו אותם גם בלויה
והגישה שלו הוא מאוד פשוט - כולם (אפי' ילדים קטנים) יודעים שבן אדם נפטר ועולה לשמים ואז הוא מספר ש..... נפטר ועלה לשמים ליד הקב"ה ויהיה לו מאוד טוב ומהיום כבר לא יתענה וכך מרחיב את הענין והאם אתם רוצים לבכות קצת גם אפשר ואפי' כדאי (אני יודע שלפעמים הוא עצמו מתחיל לבכות כדי להביא לילדים לבכות וכך לפרק קצת את הרגשות הטעונים)
ובדרך אגב הילדים שלי הגיעו ללויה (אצל הבן) והם ביקשו כמו מבוגרים שהם לא רוצים לראות את הנפטר וכולם קרעו קריעה עם ברכה והקטנים יותר לא נכנסו לבית הלויות ונשארו בחוץ עם אחד מהצוות של הרב אקער והגדולים (9- 15) נכנסו ולא יכלו להסתכל על הנפטר, אבל בכו הרבה והשתחררו דרך זה,
בלויה של חמותי הם כבר היו הרבה יותר חזקים ולקחתי אותם ללויה ונכנסו לבית הלויות ובכו וב"ה זה עבר בשלום ללא טראמות
שנשמע ונתבשר בשורות טובות ונזכה לגאולה השלימה במהרה, אמן

מעל הסטנדר(ט)

משתמש פעיל
עריכה תורנית
טבעי זה הכי טוב (למעט מקרים שהתגובה אינה נורמלית).

הייעוץ והטלפונים של מומחים לדבר נדרשים בדרך כלל במקרים הרבה יותר קשים של פטירת אבא/אמא רח"ל.
כאן מדובר על פטירה של סבתא (ע"ה). ייתכן שכל ההתייעצות וכו' עלולה לגרוע.

המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד, ושלא יישמע עוד שוד ושבר בגבולנו.

מצליחנות

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אנחנו מדברים המון על רגשות ומאוד פתוחים
הפחד שלי היה, אולי זה ילחיץ אותם כשאבכה ולא אהיה חזקה כדי שיוכלו לבכות ולהישען עלי
ב"ה
עד היום אני מרגיש וזוכר חיבוק חם של אמא בעודה בוכה על אביה שהיה הסבא הכי הכי צעיר בעולם גבוה וחסון שהלך לפתע ותחושותי היו בסדר גמור עם בכי מחבק כי בסוף כל זמן שאין איבוד עשתונות הילדים מרגישים את החוסן ויודעים איך לבטא כאב
המון סעייתא דשמיא ובשורות טובות

LEVAVOT

משתמש פעיל
לכל משפחה ולכל ילד מתאים משהו אחר, רק מחדדת את כוונתי:
כשילדים מגיעים ללוויה יש בזה פעולה מעשית שהולכים ושומעים וכו', שמבחינת הילדים עוזרת להם להבין ולזכור שעכשיו הסבתא נפטרה, והנה לוקחים אותה לקבורה, ולא שהיא נעלמה יום אחד ולא חשו את זה שעזבה. יש ילדים שאם לא יהיה להם את התחושה המעשית הם יחלמו על כך שאולי פתאום היא תחזור כמו שפתאום אמרו להם שהיא נפטרה, או שיפחדו שפתאום יקומו בבוקר ולא ימצאו את אמא במיטה ח"ו... כשיש פעולה טקסית ומעשית- הם מבינים בשכל את התהליך.
וכן זה גם חלק מהזכרונות של הסובבים אותם- אם יהיו שם כל בני הדודים בגיל שלהם יהיה להם לא נוח כשידברו על כך והם לא היו שותפים.
גם שזו "חוויה" קשה , ילדים אוהבים להיות שותפים , במיוחד שהם באמת שותפים לצער. כמובן בהתאמה למה שמסוגלים לחוות.

נערך לאחרונה ב:

ארישוק

משתמש מקצוען
מנסיוני גם מהבן שלי שנפטר וגם מחמותי שהיתה אצלנו בבית בתקופה האחרונה לחייה
ובכן כמו שכתבו למעלה הרב אקער הוא והצוות שלו שטיפלו וליוו אותם גם בלויה
והגישה שלו הוא מאוד פשוט - כולם (אפי' ילדים קטנים) יודעים שבן אדם נפטר ועולה לשמים ואז הוא מספר ש..... נפטר ועלה לשמים ליד הקב"ה ויהיה לו מאוד טוב ומהיום כבר לא יתענה וכך מרחיב את הענין והאם אתם רוצים לבכות קצת גם אפשר ואפי' כדאי (אני יודע שלפעמים הוא עצמו מתחיל לבכות כדי להביא לילדים לבכות וכך לפרק קצת את הרגשות הטעונים)
ובדרך אגב הילדים שלי הגיעו ללויה (אצל הבן) והם ביקשו כמו מבוגרים שהם לא רוצים לראות את הנפטר וכולם קרעו קריעה עם ברכה והקטנים יותר לא נכנסו לבית הלויות ונשארו בחוץ עם אחד מהצוות של הרב אקער והגדולים (9- 15) נכנסו ולא יכלו להסתכל על הנפטר, אבל בכו הרבה והשתחררו דרך זה,
בלויה של חמותי הם כבר היו הרבה יותר חזקים ולקחתי אותם ללויה ונכנסו לבית הלויות ובכו וב"ה זה עבר בשלום ללא טראמות
שנשמע ונתבשר בשורות טובות ונזכה לגאולה השלימה במהרה, אמן
שלא תדעו מצער

יואל רוזנברג

יעוץ וטיפול אישי - זוגי, סדנאות הרצאות
מנוי פרימיום
בס"ד

חני קלמן

משתמש צעיר
אישה צעירה מאוד
הילדים היו קשורים אליה מאוד

התקשרתי למוסדות הם עדכנו דרך יועצים וכו'

תכף חוזרים הביתה,
האם כדאי שאתאפק מלבכות?
לבכות איתם?
לקחת ללוויה? בני 11, 10 ו-9?
להביא לשבעה?

אשמח לכל מידע פסיכולוגי

ברוך דיין האמת!
תראי, ילדים עד כמה שהם קטנים הם מאוד בוגרים ומבינים עניין.
אם תתחמקי מלספר, מלבכות וכ'ו הם עדין יבינו שקרה משהו וצריך לחסוך להם עוגמת נפש מיותרת ולספר להם בצורה רכה אך לספר.
ואם זה יביא לדמעות-אז תדמעי.
תהיי ליד הילדים שלך טבעית.
כמובן שלא צריך לבכות יותר מדי אך אם ירדו לך כמה דמעות זה בסדר.
לגבי הלוויה- תראי את התגובות שלהם אחרי שידעו על הפטירה, אם תראי שהם כשירים לזה תקחי אולי לכמה דקות.
ולנחם גם תביאי קצת.
בדגש על המילה קצת, חשוב לתת להם לטעום מהכאב אך עדין לשמור על התמימות שלהם ועל הילדות שלהם.
המון בהצלחה!

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עם כל הרגישות הכתובת לשאלה מעין זו אינה אצל הרבנית רוטנברג או ר' מאיר אקער.
הם מיועדים למקרים שהם מיועדים...
(כמו שלא תטרידו את פירר על גבס לילד)...
ממש לא נכון!
הרבנית רוטנברג עונה ליתומות ואלמנות בכל זמן ומצב!
גם על "שטויות" ממש.
אישה מיוחדת ואצילית, מאד ממליצה לפנות אליה.

חחח

משתמש סופר מקצוען
ממש לא נכון!
הרבנית רוטנברג עונה ליתומות ואלמנות בכל זמן ומצב!
גם על "שטויות" ממש.
אישה מיוחדת ואצילית, מאד ממליצה לפנות אליה.
אבל זה לא יתומים ולא אלמנות. האשכול נפתח על נכדים. לצערנו יש להם די והותר עבודה ביתומים והאלמנות....

שועלית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
קראתי את התגובות על הלוויה, לא יודעת אם זה עדיין רלוונטי לך,
אבל אני ממליצה לך כן לחשוב שוב לפי איך שאת מכירה את הילדים שלך,
בלוויה של אישה לא צעירה בד"כ יש צרחות היסטריות ואנשים שלא כ"כ שולטים בעצמם,
את חושבת שכדאי שילדים יראו וישמעו את הקרובים שלהם (אבא, דודים , דודות) במצב הזה?
כמובן שבכי מתפרק מומלץ שיחוו אבל לראות מבוגרים שהם מכירים לא שולטים בעצמם מצער?
תדמייני את הילדים שלך רואים כאלו מצבים ותחשבי אם את רוצה את זה.
עריכה: רק עכשיו אני רואה שהאשכול מוקפץ אז זה כנראה כבר לא רלוונטי.

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
אבל זה לא יתומים ולא אלמנות. האשכול נפתח על נכדים. לצערנו יש להם די והותר עבודה ביתומים והאלמנות....
אני מניחה שלפותחת האשכול זה כבר לא רלוונטי אבל באופן כללי, נראה לי שאם היא תוכל לעזור היא תעשה את זה, ואם היא לא תוכל היא תגיד שהיא לא יכולה.לא?

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תודה על המענה
אומנם זה ישן, מיום חמישי
חמותי נפטרה צעירה מאוד, בגיל 66, השאירה דור ענק, כמעט 100 נכדים כ"י, היא היתה סבתא מיוחדת במינה,
הילדים נקשרו אליה מאוד
בכל לידה או צער היא היתה איתנו ובעלי הבן ה--- שלה ויש אחריו עוד שיירה ענקית
כל נכד הרגיש כאילו הוא הנכד היחיד שלה (היא היתה אומרת כל יום פרק תהילים לכל נכד\בן\בת שלה כלות וחתנים!!!) היא היתה אישה מיוחדת במינה, באמת!!!
הילדים, מגיל 9 ומעלה הלכו
התייעצנו איתם, הם רצו כולם להגיע,
הגדול בכה מאוד, השני והשלישית לא
הבת שלי רק רצתה כל הלוויה לראות את המיטה של חמותי, היא לא נרגעה עד שראתה אותה...
עכשיו, הם משחקים בפליימוביל לוויה
הם פורקים את הרגשות שלהם
ובעז"ה אקח אותם לאבא שלהם, בינתיים האבלים רגועים שם וכבר לא בוכים, ב"ה

D

Deleted 66182

אורח
תודה על המענה
אומנם זה ישן, מיום חמישי
חמותי נפטרה צעירה מאוד, בגיל 66, השאירה דור ענק, כמעט 100 נכדים כ"י, היא היתה סבתא מיוחדת במינה,
הילדים נקשרו אליה מאוד
בכל לידה או צער היא היתה איתנו ובעלי הבן ה--- שלה ויש אחריו עוד שיירה ענקית
כל נכד הרגיש כאילו הוא הנכד היחיד שלה (היא היתה אומרת כל יום פרק תהילים לכל נכד\בן\בת שלה כלות וחתנים!!!) היא היתה אישה מיוחדת במינה, באמת!!!
הילדים, מגיל 9 ומעלה הלכו
התייעצנו איתם, הם רצו כולם להגיע,
הגדול בכה מאוד, השני והשלישית לא
הבת שלי רק רצתה כל הלוויה לראות את המיטה של חמותי, היא לא נרגעה עד שראתה אותה...
עכשיו, הם משחקים בפליימוביל לוויה
הם פורקים את הרגשות שלהם
ובעז"ה אקח אותם לאבא שלהם, בינתיים האבלים רגועים שם וכבר לא בוכים, ב"ה
אמא מסורה! היא בודאי גאה בך מאד...ותודה ששיתפת
הרבה כוחות ורק שמחות!

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לא נכון.
היא דיברה על גיסיה- ילדיה של המנוחה.
ואני חושבת שהיא פעלה באופן מצוין.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה