אז ככה למי שלא הבין מה ביבי הגאון עשה פה אני יסביר בקצרה
1700 ש"ח סבסוד במעונות זה הסבסוד שיש היום כלומר מה שקורה היום שהמחיר המלא עולה 2500 פלוס מינוס[זה תלוי תינוק או ילד אני לא נכנס לסכום המדויק] ולמשל מי שמקבל דרגה 5 משלם בפועל 1200 ש"ח כלומר המדינה מסבסדת 1300 ש"ח מה שיקרה שנה הבאה זה שמחיר הבסיסי של המעון יעלה 3000 ש"ח[המדינה הוסיפה את התוספת הנ"ל לשכר המטפלות] והמדינה תסבסד 1700 ש"ח כלומר ההורה ישלם 1300 ש"ח [אני לא נכנס לסכומים מדיוקים כי המחירים עדין לא נקבעו אבל זה הרעיון] לסיכום הסבסוד של1700 ש"ח המדוברים זה מה שיש כבר היום
הנקודות זיכוי זה הורה שעובד ומשלם מס הכנסה מתחילת 24 יקבל על ילד מ-0 עד-3 שתי נקודות זיכוי נוספות למה שיש היום [היום עד גיל שנה זה נקודת זיכוי אחת מגיל שנה זה יותר] בכל אופן אשה עם 2 ילדים הגדול בן 6 והקטן במעון בשביל לממש את 2הנ"ז צריכה להרויח מעל 16 אלף ש"ח [דבר נוסף כנראה נקודת זיכוי של ילד מ-6 עד 12 שליברמן הוסיף והממשלה הזאת האריכה את הזיכוי הנ"ל עד סוף 23 כנראה לא תמשיך במילים פשוטות העביר מהילד בן שש לילד הקטן נקודת זיכוי אחת והוסיף עוד נקודת זיכוי אחת] במאמר המסוגר יש סיכוי שזה אותה עלות לאוצר כלומר כאן בתוכנית החדשה מביאים 2 נקודות זיכוי בטווח של 3 שנים מ-0 עד 3 ובתוכנית של ליברמן מביאים נקודת זיכוי אחת בטווח של 6 שנים מ-6 עד 12[ועוד שבשביל לממש נ"ז אחת יותר קל מאשר לממש 2 נ"ז ואכמ"ל]
הדבר הנוסף זה המס הכנסה שלילי שזה כנראה [אני לא מתחייב על כך]זה התוספת של 40 אחוז במס הכנסה שלילי מהמסיבת עיתונאים של בנט ליברמן לפני שנה וחצי כלומר ביבי עכשיו יגזור את הקופון של אותה מסיבת עיתונאים
אם תשימו לב בפרסום של התוכנית לא הוזכר כמה התוספת שהיתוסף למס הכנסה שלילי
כלומר לסיכום מהלך קלאסי של ביבי עשה תוכנית של חינוך חינם בלי להוציא שקל אחד מהאוצר
בקיצור גאונות של ביבי
לא מדויק בעליל
התוכנית היא להגיע כמה שיותר לחינוך חינם
וכבר הם אמרו שזה יהיה בהדרגה
כי א"א בבת אחת זה סכומים מטורפים
עד היום
רק מי שיש לו דרגה 5 שילם 1200
התוכנית היא שבמעונות המפוקחים
כולם ישלמו את הסכום הזה
תוסיף לזה את ה940 ש"ח בנקודות זיכוי או במס הכנסה שלילי
260 שקלים להורה לילד במעון מפוקח שזה כמעט חינם
מי שאצל מטפלת למשל שמשלם רק 800 900 ש"ח