דרוש מידע חינוך חינם גיל 0-3

אדם הראשון

משתמש צעיר
נשמע הגיוני מאוד...
מה שמעניין שכשליברמן הציג את ההטבות של הנ''ז ותוספת למס הכנסה שלילי לא הזכירו בתקשורת כל הזמן את ההורים שמרוויחים בין 7000-9000 ש''ח שלא זכאים לכל ההטבות...
אני לא נכנס לפוליטיקה
אבל שאומרים שיהיה חינוך חינם זה נשמע שכולם יקבלו חינם אז אומרים לך שיש כאלה שלא יקבלו
לא נקודות זיכוי ולא מס הכנסה שלילי[שזה רוב האנשים]
מה שליברמן אמר זה נטו נקודות זיכוי וכל אחד יודע שאם משכורת נמוכה זה לא רלוונטי בשבילו נ"ז

נערך לאחרונה ב:

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אז ככה למי שלא הבין מה ביבי הגאון עשה פה אני יסביר בקצרה
1700 ש"ח סבסוד במעונות זה הסבסוד שיש היום כלומר מה שקורה היום שהמחיר המלא עולה 2500 פלוס מינוס[זה תלוי תינוק או ילד אני לא נכנס לסכום המדויק] ולמשל מי שמקבל דרגה 5 משלם בפועל 1200 ש"ח כלומר המדינה מסבסדת 1300 ש"ח מה שיקרה שנה הבאה זה שמחיר הבסיסי של המעון יעלה 3000 ש"ח[המדינה הוסיפה את התוספת הנ"ל לשכר המטפלות] והמדינה תסבסד 1700 ש"ח כלומר ההורה ישלם 1300 ש"ח [אני לא נכנס לסכומים מדיוקים כי המחירים עדין לא נקבעו אבל זה הרעיון] לסיכום הסבסוד של1700 ש"ח המדוברים זה מה שיש כבר היום
הנקודות זיכוי זה הורה שעובד ומשלם מס הכנסה מתחילת 24 יקבל על ילד מ-0 עד-3 שתי נקודות זיכוי נוספות למה שיש היום [היום עד גיל שנה זה נקודת זיכוי אחת מגיל שנה זה יותר] בכל אופן אשה עם 2 ילדים הגדול בן 6 והקטן במעון בשביל לממש את 2הנ"ז צריכה להרויח מעל 16 אלף ש"ח [דבר נוסף כנראה נקודת זיכוי של ילד מ-6 עד 12 שליברמן הוסיף והממשלה הזאת האריכה את הזיכוי הנ"ל עד סוף 23 כנראה לא תמשיך במילים פשוטות העביר מהילד בן שש לילד הקטן נקודת זיכוי אחת והוסיף עוד נקודת זיכוי אחת] במאמר המסוגר יש סיכוי שזה אותה עלות לאוצר כלומר כאן בתוכנית החדשה מביאים 2 נקודות זיכוי בטווח של 3 שנים מ-0 עד 3 ובתוכנית של ליברמן מביאים נקודת זיכוי אחת בטווח של 6 שנים מ-6 עד 12[ועוד שבשביל לממש נ"ז אחת יותר קל מאשר לממש 2 נ"ז ואכמ"ל]
הדבר הנוסף זה המס הכנסה שלילי שזה כנראה [אני לא מתחייב על כך]זה התוספת של 40 אחוז במס הכנסה שלילי מהמסיבת עיתונאים של בנט ליברמן לפני שנה וחצי כלומר ביבי עכשיו יגזור את הקופון של אותה מסיבת עיתונאים
אם תשימו לב בפרסום של התוכנית לא הוזכר כמה התוספת שהיתוסף למס הכנסה שלילי
כלומר לסיכום מהלך קלאסי של ביבי עשה תוכנית של חינוך חינם בלי להוציא שקל אחד מהאוצר
בקיצור גאונות של ביבי
לחדד יותר את הגאונות,
בכל משפחה סטנדרטית(אני מדברת על משפחות עם כמה ילדים לא על זוצים, שאין להם בכלל ילדים גדולים יותר..) ,
יתכן יותר ילדים בגילאי 6-12,
מאשר הגילאי 0-3.
זאת אומרת : על פי רוב , יש יותר סיכוי שלאשה יש יותר ילדים בטווח של 6 שנים,
לעומת בטווח של שלוש שנים..

כך שהמהלך עוד חסך למדינה יותר כסף ממה שהיה עד למהלךהנל.
שזה אומר ש"ממשלת הזדון" של בנט ליברמן ושות', הביאה יותר כסף למשפחות (ובמיוחד למשפחות חרדיות..) שמשלמות מס הכנסה,
לעומת ממשלת ימין חרדים על מלא מלא מלא....
וכמו שכתבתי בהתחלה:
אנחנו כבר שנים תוכנית הבידור של ביבי...
רק שבתקופה האחרונה אנחנו מתחילים קצת לקלוט את המצב...

שמש!

משתמש מקצוען
אני חושבת שהצורה הזו של נ"ז היא הכי חכמה במצב הנוכחי
אי אפשר לתת מענק סתם ככה להורים לתינוקות, כי אז יזדעקו כולם 'קצבאות ילדים'
אי אפשר לתת חינוך חינם כי זה מהלך שדורש בניית תשתיות של כמה שנים,
וגם לא בטוח שנכון מבחינה ערכית - כי הורים רבים מעדיפים להישאר עם ילדיהם בבית

אנוכי

משתמש מקצוען
אם המטרה היא לאפשר להורים לצאת לעבוד-המטרה לא הושגה מכיון שהסכון ניתן לשכבות השמנת ולא לשכבות שלא כדאי להם לצאת לעבוד.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
נגיד ונסכים איתך ..
להעביר מכיס אחד ולהכניס לכיס אחר,, ועוד להישאר בעודף מהמלהך זה נטו רוח וצלצולים.. כי בשורה תחתונה זה לא הועיל כלום ..(לרוב המשפחות) ולהרבה משפחות זה רק יזיק...(כל משפחה שיש לה מס ילדים מגיל 6 .. וכל המשפחות שלא קיבלו את הסבסוד של המס ועכשיו יאלצו לשלם יותר)

במאמר מוסגר: אני לא חושבת שהמצב הזה נכון, ממשלה שנבחרה ברוב מוחלט וכל הזמן נמצאת בעמדה מתנצלת, על כל דבר שהיא רק חושבת לעשות..
כן בעד לחשוב מלכתחילה איך לעשות כל דבר , בצורה עדנה וחכמה! אבל לא מעמדה מתנצלת!!
ובקשר להזדעקות גם ככה כל הזמן זועקים עלינו .. תפתחי כל ערוץ חדשות שמאלני... אז לפחות שיצא מזה משהו...

אברך צעיר (?)

משתמש פעיל
יש מצב שיאריכו את זה...(זיכוי מגיל 6-12)

נ.ב. אנחנו כבר שנים תוכנית הבידור של ביבי...
רק שבתקופה האחרונה אנחנו מתחילים קצת לקלוט את המצב...
לא הבנתי
יש גישה בציבור החרדי של 'אנחנו נעבוד פחות, נשלם פחות ומישהו ידאג לנו'
זו גישה מגוחכת
מי שהולך בדרך מסויימת שידאג לעצמו
ולא יחשוב שיש מישהו שאמור לממן אותו רק כי אנחנו רוצים. כך לא עובדות כלכלות וכך לא עובדת חברה הוגנת
המדינה אמורה לעזור לחלשים שגורלם לא שפר עליהם, וגם החרדים מורווחים מאד מהמון הטבות כמו הנחה בארנונה וסבסוד מעונות, ועוד ועוד
אבל חברה הבוחרת לחיות חיי דחק (כן כן, ואני בתוכה, וגאה על זאת) שלא תבוא בטענות לא לביבי ולא לאף אחד אחר

זה שהוא הבטיח לפני הבחירות, בוודאי. מה רציתם? כל אחד מבטיח את מה שיביא לו בוחרים. גם רבין הבטיח שהוא לא ידבר עם ערפאת...

אני חרדי ושמח בכך, ומאחל לכל עם ישראל שיהיו שומרי תורה ומצוות ועובדי ה', אבל לא חושב שמישהו אמור לממן את הבחירות שלי. אני אשמח אם יסבסדו אותי עוד ועוד, אבל לא חושב שזו חובתם
ברור שמגיע הרבה יותר הטבות מהמדינה למי שתורם לה כלכלית

נץ

משתמש פעיל
אז ככה למי שלא הבין מה ביבי הגאון עשה פה אני יסביר בקצרה
1700 ש"ח סבסוד במעונות זה הסבסוד שיש היום כלומר מה שקורה היום שהמחיר המלא עולה 2500 פלוס מינוס[זה תלוי תינוק או ילד אני לא נכנס לסכום המדויק] ולמשל מי שמקבל דרגה 5 משלם בפועל 1200 ש"ח כלומר המדינה מסבסדת 1300 ש"ח מה שיקרה שנה הבאה זה שמחיר הבסיסי של המעון יעלה 3000 ש"ח[המדינה הוסיפה את התוספת הנ"ל לשכר המטפלות] והמדינה תסבסד 1700 ש"ח כלומר ההורה ישלם 1300 ש"ח [אני לא נכנס לסכומים מדיוקים כי המחירים עדין לא נקבעו אבל זה הרעיון] לסיכום הסבסוד של1700 ש"ח המדוברים זה מה שיש כבר היום
הנקודות זיכוי זה הורה שעובד ומשלם מס הכנסה מתחילת 24 יקבל על ילד מ-0 עד-3 שתי נקודות זיכוי נוספות למה שיש היום [היום עד גיל שנה זה נקודת זיכוי אחת מגיל שנה זה יותר] בכל אופן אשה עם 2 ילדים הגדול בן 6 והקטן במעון בשביל לממש את 2הנ"ז צריכה להרויח מעל 16 אלף ש"ח [דבר נוסף כנראה נקודת זיכוי של ילד מ-6 עד 12 שליברמן הוסיף והממשלה הזאת האריכה את הזיכוי הנ"ל עד סוף 23 כנראה לא תמשיך במילים פשוטות העביר מהילד בן שש לילד הקטן נקודת זיכוי אחת והוסיף עוד נקודת זיכוי אחת] במאמר המסוגר יש סיכוי שזה אותה עלות לאוצר כלומר כאן בתוכנית החדשה מביאים 2 נקודות זיכוי בטווח של 3 שנים מ-0 עד 3 ובתוכנית של ליברמן מביאים נקודת זיכוי אחת בטווח של 6 שנים מ-6 עד 12[ועוד שבשביל לממש נ"ז אחת יותר קל מאשר לממש 2 נ"ז ואכמ"ל]
הדבר הנוסף זה המס הכנסה שלילי שזה כנראה [אני לא מתחייב על כך]זה התוספת של 40 אחוז במס הכנסה שלילי מהמסיבת עיתונאים של בנט ליברמן לפני שנה וחצי כלומר ביבי עכשיו יגזור את הקופון של אותה מסיבת עיתונאים
אם תשימו לב בפרסום של התוכנית לא הוזכר כמה התוספת שהיתוסף למס הכנסה שלילי
כלומר לסיכום מהלך קלאסי של ביבי עשה תוכנית של חינוך חינם בלי להוציא שקל אחד מהאוצר
בקיצור גאונות של ביבי
לא מדויק בעליל
התוכנית היא להגיע כמה שיותר לחינוך חינם
וכבר הם אמרו שזה יהיה בהדרגה
כי א"א בבת אחת זה סכומים מטורפים
עד היום רק מי שיש לו דרגה 5 שילם 1200
התוכנית היא שבמעונות המפוקחים כולם ישלמו את הסכום הזה
תוסיף לזה את ה940 ש"ח בנקודות זיכוי או במס הכנסה שלילי
260 שקלים להורה לילד במעון מפוקח שזה כמעט חינם
מי שאצל מטפלת למשל שמשלם רק 800 900 ש"ח
יוצא חינם לגמרי ואפי עודף...
מי שבמעון פרטי ולא מגיע מס ולא זכאי למס הכנסה שלילי הוא המפסיד
ושוב זה בחירה שלו לשלוח למעון יותר יקר ולשלם יותר
ככה זה תמיד בשוק תחרותי...
אבל בגדול להם יהיה הכי פחות הטבה
מה גם שכנראה התוכנית קצת תשתנה כי כמעט תמיד מכניסים תיקונים
לומר שהתוכנית היא לא להוציא שקל מהאוצר
אממממ
לא ממש העובדה היא שזה מסתכם במיליארדים לפי משרד האוצר

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לא הבנתי
יש גישה בציבור החרדי של 'אנחנו נעבוד פחות, נשלם פחות ומישהו ידאג לנו'
זו גישה מגוחכת
מי שהולך בדרך מסויימת שידאג לעצמו
ולא יחשוב שיש מישהו שאמור לממן אותו רק כי אנחנו רוצים. כך לא עובדות כלכלות וכך לא עובדת חברה הוגנת
המדינה אמורה לעזור לחלשים שגורלם לא שפר עליהם, וגם החרדים מורווחים מאד מהמון הטבות כמו הנחה בארנונה וסבסוד מעונות, ועוד ועוד
אבל חברה הבוחרת לחיות חיי דחק (כן כן, ואני בתוכה, וגאה על זאת) שלא תבוא בטענות לא לביבי ולא לאף אחד אחר

זה שהוא הבטיח לפני הבחירות, בוודאי. מה רציתם? כל אחד מבטיח את מה שיביא לו בוחרים. גם רבין הבטיח שהוא לא ידבר עם ערפאת...

אני חרדי ושמח בכך, ומאחל לכל עם ישראל שיהיו שומרי תורה ומצוות ועובדי ה', אבל לא חושב שמישהו אמור לממן את הבחירות שלי. אני אשמח אם יסבסדו אותי עוד ועוד, אבל לא חושב שזו חובתם
ברור שמגיע הרבה יותר הטבות מהמדינה למי שתורם לה כלכלית
אני לא באה בטענות כאלו!!!
אני בהחלט בעד הגישה שלך, בחרת במשהו.. תעמוד בו בכבוד.. אף אחד לא אמור לממן בחירה שלך...

ועדין,
זה לא סותר שאי אפשר לעשות מסיבת עיתונאים על כלום ושום דבר ,
אי אפשר לעשות בחירות , ובידיעה לא לקיים אף הבטחה (אם ככה מה אנחנו שונים מבנט??)
ובטח ובטח שלא בדעה, להצביע למפלגה שאני בוחרת בה אך ורק בגלל "ועשית ככל אשר יורוך",
ובסוף לא מקבלים בה כלום..(- כן גם השמלאנים מקבלים כאן המון מהמדינה.. וכל הלוביסטים שלהם בכנסת , מקבלים הון והטבות ששווה להם גם כלכלית להצביע למפלגות שלהם....)
שנבחרי הציבור שלנו מבישים אותנו!
שממשלה שמגיע כל היום ומתנצלת על עצם קיומה.. (דבר שגורם לנזק כלכלי עצום שכולנו משלמים...)

לארג'

משתמש סופר מקצוען
אני לא באה בטענות כאלו!!!
אני בהחלט בעד הגישה שלך, בחרת במשהו.. תעמוד בו בכבוד.. אף אחד לא אמור לממן בחירה שלך...

ועדין,
זה לא סותר שאי אפשר לעשות מסיבת עיתונאים על כלום ושום דבר ,
אי אפשר לעשות בחירות , ובידיעה לא לקיים אף הבטחה (אם ככה מה אנחנו שונים מבנט??)
ובטח ובטח שלא בדעה, להצביע למפלגה שאני בוחרת בה אך ורק בגלל "ועשית ככל אשר יורוך",
ובסוף לא מקבלים בה כלום..(- כן גם השמלאנים מקבלים כאן המון מהמדינה.. וכל הלוביסטים שלהם בכנסת , מקבלים הון והטבות ששווה להם גם כלכלית להצביע למפלגות שלהם....)
שנבחרי הציבור שלנו מבישים אותנו!
שממשלה שמגיע כל היום ומתנצלת על עצם קיומה.. (דבר שגורם לנזק כלכלי עצום שכולנו משלמים...)
לא ציפיתי לא התאכזבתי,לבן הארמי -נמלה ליד נתניהו...

vigi

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תוכנית היא שבמעונות המפוקחים כולם ישלמו את הסכום הזה
תוסיף לזה את ה940 ש"ח בנקודות זיכוי או במס הכנסה שלילי
ואלו שלא משלמים מס הכנסה כי יש להם מספיק נקודות זיכוי ומנגד לא זכאים למס הכנסה שלילי? משלמים את אותו הסכום עוד לפני כל החארטה הזו.
וזה לא משנה מעון מפוקח או לא. מעמד הביניים לא יראה שקל מההטבה הזו. זו הטבה לעניים(שגם כך בד"כ לא שולחים למעונות) ולעשירים בלבד.

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
רק לפרק את הידיעה של 940 מס הכנסה שלילי:
מי שזכאי יקבל 470 שח לחודש.
במידה ושני ההורים זכאים שניהם יקבלו וביחד זה 940.
בהצלחה לכל הזכאים.

ותזכורת, מענק עבודה מקבלים החל מספטמבר של השנה העוקבת, לא הייתי קורא לזה תמריץ חודשי

נץ

משתמש פעיל
ואלו שלא משלמים מס הכנסה כי יש להם מספיק נקודות זיכוי ומנגד לא זכאים למס הכנסה שלילי? משלמים את אותו הסכום עוד לפני כל החארטה הזו.
וזה לא משנה מעון מפוקח או לא. מעמד הביניים לא יראה שקל מההטבה הזו. זו הטבה לעניים(שגם כך בד"כ לא שולחים למעונות) ולעשירים בלבד.
אני כמוך
גם לי אין יותר מידי מהתוכנית הזאת באופן אישי
אבל הגבתי לניק שם שכתב כאילו לא מוציאים מהאוצר שקל
ואף אחד לא נהנה מזה וכו'
זה תוכנית בעלות של מיליארדים וחלק ניכר מאזרחי ישראל לאו דוקא החרדים יהנו ממנה
ולהביא תוכנית כזאת תוך כמה חודשים זה מטורף
אם לא סמוטריץ שהוא איש עשייה ולא עצלן זה לא היה קורה
מלבד זאת זה עוד לא אושר ותמיד מכניסים שינויים לפני התקציב
אז בוא נהיה אופטימים

אייזי

משתמש מקצוען
קצת התבלבלתי
מי שלא מגיע לתקרת המס ומקבל מס הכנסה שלילי ורק אחד מההורים עובד
ויש לו שני ילדים של 0-3 כמה הוא יקבל תוספת במס הכנסה שלילי?

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
קצת התבלבלתי
מי שלא מגיע לתקרת המס ומקבל מס הכנסה שלילי ורק אחד מההורים עובד
ויש לו שני ילדים של 0-3 כמה הוא יקבל תוספת במס הכנסה שלילי?
מי שזכאי למס הכנסה שלילי ע"פ הקריטריונים הקיימים כבר
יקבל 470 שח לחודש
במידה ושני ההורים זכאים שניהם יקבלו

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
אני כמוך
גם לי אין יותר מידי מהתוכנית הזאת באופן אישי
אבל הגבתי לניק שם שכתב כאילו לא מוציאים מהאוצר שקל
ואף אחד לא נהנה מזה וכו'
זה תוכנית בעלות של מיליארדים וחלק ניכר מאזרחי ישראל לאו דוקא החרדים יהנו ממנה
ולהביא תוכנית כזאת תוך כמה חודשים זה מטורף
אם לא סמוטריץ שהוא איש עשייה ולא עצלן זה לא היה קורה
מלבד זאת זה עוד לא אושר ותמיד מכניסים שינויים לפני התקציב
אז בוא נהיה אופטימים
ממש לא
אין פה שוםםםםםםםם הטבה ושוםםםםםם כסף מהאוצר
ליברמן נתן נ"ז לכל ההורים לילדים בגילאי 6-12
ועכשיו ביטלו את הנ"ז האלה והעבירו אותם לגיל 0 -3
אם כבר יש כאן חיסכון לאוצר והרעת תנאים לאזרחים, כי ילדים בגילאי 3-6 פספסו לגמרי את 2 ההטבות
זה לעבוד על הציבור בעיניים!!!!!!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה