דרוש מידע חינוך חינם גיל 0-3

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כתבת שהם לא צריכים מעון...ועל זה בלבד התגובה

חוץ מזה, שדרגה 3 זה עדיין 1,200 ש"ח בחודש- קצת רחוק מההבטחה על חינוך חינם
צודקת, התכוונתי לאלו שלא עובדים משרה מלאה,
בכל אופן בבני ברק גן פרטי עד 1וחצי עולה כ600 שח.

קצרה

משתמש מקצוען
לא כ"כ ברור לי מאיפה הוצאת את זה
אני לא שמעתי על זה שמבטלים את הנקודות זכות מגיל 6 עד 12
אבל אם זה ככה אז את/ה צודק/ת

נקודות הזיכוי כהוראת שעה לגילאי 6 עד 12 הוארכו עד סוף שנת 2023 בלבד
כיון שעל פי הצעת התקציב בתקציב 2024 יקבלו נקודת זיכוי נוספת עבור כל ילד עד גיל 18 וזה יהיה בחוק ולא כהוראת שעה.

זה מה שגרם לבלבול של הכותב.

אדם הראשון

משתמש צעיר
הוא כתב את דבריו מתוך נקודת מבט של מדינה והשקפה לא קומוניסטית.
והוא אכן צודק,
המדינה היתה קורסת אם היו ממשיכים עם הקצבאות ילדים,
עד היום אנחנו משלמים את החובות שהמדינה לקחה על עצמה אז...
המדינה צריכה לדאוג להגדיל הכנסות,
המדינה לא הורידה את הדרגה.
אבל זה כן בא לתקן את המצב האבסורדי שקיים היום, שיש משכורות מסוימות שלא שוה כלכלית להרויח..
מהיום יהיה משתלם להרוויח אותן.
עצוב מאד שהמדינה כ"כ הצליחה לשכנע את האזרחים שלה
שהאזרחים צריכים לדאוג למדינה ולא המדינה צריכה לעזור לאזרחים
פשוט רוסיה זה כאן אין מילה אחרת
איזה משפטים המדינה היתה קורסת אתה כ"כ דואג למדינה???
אני מציע לך קצת להסתובב בעולם החרדי בתפוצות כגון בארה"ב ובאירופה ותבין שהמדינה כאן פשוט שוחטת את האזרחים שלה אין מילה אחרת
דיברתי היום אם אברך שחי בלוס אנגלס אברך ממוצע לגמרי שמחזיק לא פחות ולא יותר טיוטה סיינה ואשתו נוהגת על מיני וואן שבארץ להחזיק כזה דבר זה יגמור לך את כל המשכורת
אני אוהב את ארץ ישראל וארץ ישראל נקנית ביסורין אבל מכאן עד לסחוב את המדינה על הכתפיים בלי שתעזור לך כלום???

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני מציע לך קצת להסתובב בעולם החרדי בתפוצות כגון בארה"ב ובאירופה ותבין שהמדינה כאן פשוט שוחטת את האזרחים שלה אין מילה אחרת
דיברתי היום אם אברך שחי בלוס אנגלס אברך ממוצע לגמרי שמחזיק לא פחות ולא יותר טיוטה סיינה ואשתו נוהגת על מיני וואן שבארץ להחזיק כזה דבר זה יגמור לך את כל המשכורת
אני אוהב את ארץ ישראל וארץ ישראל נקנית ביסורין אבל מכאן עד לסחוב את המדינה על הכתפיים בלי שתעזור לך כלום???
מה לעשות אנחנו לא מדינה עשירה, ויש לנו הרבה הוצאות על בטחון וזה שאנחנו לא יכולים לחסוך עליהם..
מדינה היא עסק כלכלי,
הרעיון של הקומוניזם היה להפוך את העשירים ומעמד הביניים לעניים..
מה שקורה במדינה שלנו בגלל יוקר המחיה וההטבות שמקבל המעמד שנקרא נמוך(מנקודת מבט של המדינה...לא שלי) נכון להיום הוא שמעמד הביניים שמרוויח טוב נמצא באותו היכולת כמעט של המעמד הנמוך, שזה קומוניזם בהתגלמותו...
והחוק הזה דווקא בא לתקן קצת את המצב הזה.

ואגב אתה יודע כמה עולה ביטוח רפואי בארה"ב?
בארץ החוק של מס בריאות הוא כזה:
שכירים נדרשים לשלם את דמי הבריאות לפי החישוב הבא:
  • 3.1% מהחלק בשכר שמגיע עד 60% מהשכר הידוע כשכר הממוצע במשק לפי הביטוח הלאומי.
  • 5% מהחלק בשכר אשר עולה על 60% מהשכר הממוצע במשק עד ההכנסה המקסימלית שמחויבת בתשלום דמי ביטוח בריאות.
אתה יודע כמה עולה בארה"ב חינוך?
תבדוק את הנתונים ואם האברך שדיברת איתו אכן אברך...

קצרה

משתמש מקצוען
עצוב מאד שככה כותב מי שמתעסק בעריכה תורנית.
כל מה שכתבת זה מתאים לתשובה של אחד מפקידי האוצר ולא מי שמתעסק בעריכה תורנית
כתבת הוצאה ממשלתית מיותרת מה אתה האדם הפשוט צריך לדאוג להוצאות הממשלתיות???
כתבת עוד זה לא ידרבן שום אישה לצאת לעבוד ואז מה מה יקרה אם נשים ישארו בבית ויתעסקו בצרכי הבית הרבים???
ממש עצוב שהרבה כמוך ממש מתגיסים למען המדינה תשאל כל אברך מלפני 25 שנה כמה המדינה היתה משלמת בקצבאות הילדים אז שהמדינה תעזור ותשלם את החינוך מדובר בסה"כ ברוב האנשים שגם ככה לא מסימים את החודש
עצוב!!!

מי זה המדינה?
מאיפה יש לה כסף למדינה??

הכסף לא נוחת עליה מהאוויר
הוא מגיע מהכיס שלי ושלך ושל עוד כל מיני
ואולי פחות מהכיס של האנשים שלא כל כך מסיימים את החודש. אבל עדיין גם מהכיס שלהם.

אם יפתחו חינוך חינם באמת לגילאי 0-3
וישמרו עדיין את התקן של ילדים לגננת הנדרש בגיל זה
העלות התקציבית תהיה גדולה מדי
ובהכרח יצטרכו לגבות יותר מיסים
או שיגבו יותר מיסים גם מאלו שאינם גומרים את החודש (יורידו את מדרגות המס/יעלו את המע"מ/יטילו מס על חד"פ או שתיה מתוקה או אוויר) - ויצא שכרם בהפסדם. כי כרגע הם אולי מוצאים חלופה זולה יותר בגן פרטי....
או שיגבו יותר מיסים רק מאלו שמרוויחים יותר-
אבל אז המדינה תהפוך ליותר מדי סוציאליסטית או אולי אפילו קומוניסטית ותקרוס.

למה קרס הקומוניזם?
כי ברגע שנניח פאנית עובדת קשה להרוויח 20 אלף שקל - ומשלמת כל כך הרבה מס
שבשורה תחתונה אם היא תרוויח 13000 שקל הנטו שלה יהיה פחות או יותר דומה
איזה אינטרס יהיה לה לעבוד יותר ולהרוויח יותר?
המדינה חייבת לשמור על יחס הוגן בין עלית רווח לרווח בנטו - אחרת כולם יעדיפו לעבוד פחות ולהרוויח פחות = פריון נמוך = אין מיסים = קריסה.

ביבי ידע את זה מראש
ברור שזו היתה הבטחת בחירות לא הגיונית - על הקרח.

נערך לאחרונה ב:

קצרה

משתמש מקצוען

דווקא ברוסיה טענו שהמדינה צריכה לעזור לאזרחים
ולכן כל הכסף יתחלק בשווה בין כולם באופן שלא יהיו אנשים שיש להם יותר ופחות
כל מי שעובד יביא את כל רווחיו וכספיו למדינה והיא תחלק לאזרחים בשוויון מוחלט.

התוצאה של זה הלא היא רשומה על ספרי ההיסטוריה.

קצרה

משתמש מקצוען

אותו אברך אולי יספר על האברכים בישראל שממש ממוצעים לגמרי - ומחזיקים בבעלותם דירה.
בקיצור כל מקום והתרבות שלו ומה שנחשב אצלו למינמום בסיסי .

new light

משתמש פעיל
פשוט לראות את התוכנית
הסבסוד של ה1700 הוא למעונות המפוקחים
לא קשור למי שעובד וללא הבדל דת גזע ומין...
אם זה נכון, זה סופר סופר דרמטי,
ובאמת בני זוג שמשלמים מס ירוויחו מאד

אנוכי

משתמש מקצוען
לתת לפי נקודות זיכוי - זו הדרך היעילה לתעדף את מי שבאמת צריך.
זה לתת למי שכבר לא צריך, ועובד אבל מרוויח כדי מחייתו,
כי זוג הורים שמרוויחים כל אחד מעל 14 א"ש (ע"מ שישלמו מס מספיק כדי לקבל את ההטבה)
חי ברמה כלכלית שונה לחלוטין מזוגמ הורי שמכניסים כל אחד כ7 אל"ש ולא יהנו מהטבה זו כלל וגם לא מדרגה טובה במעון, אבל יהיו חייבים אותו.
נכון, ולכן היא תקבל את הדרגה הכי נמוכה + מס הכנסה שלילי
לא, היא תקבל מס הכנסה שלילי חלקי מאוד, כדי לקבל מלא היא צריכה להכניס כ5 אל"ש.
התוכנית הזאת היא קפיטלסטית ממש, ונועדה לעזור לשכבות השמנת, כן להייטקיסטים שכבר יהיה "שווה" להם עוד העלאה, כי הם לא ישלמו עליה מס....

אז נכון שיש כאלה שיהנו מזה, אבל כאן המקום להודות שהתוכנית הזאת עקומה, ולא נועדה להוציא נשים לעבוד. אלא לרפד לאלו שיש להם עוד קצת את חשבון הבנק,

אין עיני צרה. אבל אני יודעת שגם אם ארויח 20 אל"ש בחודש לא אשלם מס, אז אני מבינה, שמי שיהנה מזה הוא חי ברווחה.

שידרוגים

משתמש מקצוען
נכון, ולכן היא תקבל את הדרגה הכי נמוכה + מס הכנסה שלילי
לא, היא תעבוד זריחה וכמעט עד שקיעה
לבנק יכנסו 6,300 שקלים
היא באמת תקבל את הדרגה הכי נמוכה = מעל 2000 ש"ח ל2 ילדים
ובמלאן עודף שנשאר היא תכלכל את משפחתה הברוכה בשפע עצום
ולכן היא לא זכאית למס הכנסה שלילי....
(אף פעם לא הבנתי למה מס הכנסה שלילי הוא לא לפי הכנסה לנפש אלא לפי מקסימום משכרת
כאילו זה אותו דבר 7000 ש"ח למשפחה עם 3 ילדים ולמשפחה עם 8 ילדים....)
הם רק מחדירים בנו יותר ויותר:
אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמים!!! הזן ומפרנס לכל!!!!!!

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כי זוג הורים שמרוויחים כל אחד מעל 14 א"ש (ע"מ שישלמו מס מספיק כדי לקבל את ההטבה)
אתה יודע כמה מס הם משלמים? ואין להם הנחה למעון...
חי ברמה כלכלית שונה לחלוטין מזוגמ הורי שמכניסים כל אחד כ7 אל"ש ולא יהנו מהטבה זו כלל וגם לא מדרגה טובה במעון, אבל יהיו חייבים אותו.
ממש לא!
אולי הזוג הזה כבר 15 שנה משלם שכירות ומנסה לחסוך לדירה שמתרחקת ממנו כל שנה מחדש...
לפני שנתיים כבר היה להם סכום מספיק אבל עוד לפני שהם הספיקו לקנות המחיר קפץ...

אם היא מרוויחה פחות מ5 זה אומר שהיא לא עובדת במשרה מלאה,
לא הגיוני שיסבסדו לה מעון... וע"פ היא כן קבל דרגה
אז שתשתלח למטפלת פרטית....
התוכנית הזאת היא קפיטלסטית ממש, ונועדה לעזור לשכבות השמנת, כן להייטקיסטים שכבר יהיה "שווה" להם עוד העלאה, כי הם לא ישלמו עליה מס....
נכון,
שכבות השמנת שאין להם כסף לרכב, שמשלמות יותר מ10K מיסים לחודש.. + שכירות...
לעומת שכבות השמנת שיש בבעלותם דירה והם יכולים להרשות לעצמם לעבוד פחות..
הכל עינין של הסתכלות.
אז נכון שיש כאלה שיהנו מזה, אבל כאן המקום להודות שהתוכנית הזאת עקומה, ולא נועדה להוציא נשים לעבוד. אלא לרפד לאלו שיש להם עוד קצת את חשבון הבנק,
הפוך, היא נועדה לעודד אנשים להרוויח יותר, לא הגיוני שבמדינה מתוקנת לאנשים לא ישתלם להרוויח!
אין עיני צרה. אבל אני יודעת שגם אם ארויח 20 אל"ש בחודש לא אשלם מס, אז אני מבינה, שמי שיהנה מזה הוא חי ברווחה.
אם תרוויחי 22 אז כבר תשלמי מלא...
וזאת הבעיה, שכל אלף שח מעל 20 יוצא בערך 300 בנטו,
צאי רגע מהקופסא שלך, זה נראה לך הגיוני? למה שאנשים יתאמצו להרוויח יותר מ20?
האחוז מס מעל הכנסה ל20 K הוא מהגבוהים בעולם!

נערך לאחרונה ב:

קצרה

משתמש מקצוען
לא, היא תעבוד זריחה וכמעט עד שקיעה
לבנק יכנסו 6,300 שקלים
היא באמת תקבל את הדרגה הכי נמוכה = מעל 2000 ש"ח ל2 ילדים
ובמלאן עודף שנשאר היא תכלכל את משפחתה הברוכה בשפע עצום
ולכן היא לא זכאית למס הכנסה שלילי....
(אף פעם לא הבנתי למה מס הכנסה שלילי הוא לא לפי הכנסה לנפש אלא לפי מקסימום משכרת
כאילו זה אותו דבר 7000 ש"ח למשפחה עם 3 ילדים ולמשפחה עם 8 ילדים....)
הם רק מחדירים בנו יותר ויותר:
אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמים!!! הזן ומפרנס לכל!!!!!!

אז את כבר מדברת על מי שמרוויחה 6300 בנטו.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה

מסכימה עם מה שכתבת,
אבל יש תחושה למעמד הביניים -אלו שמרויחים 14 ומעלה
שהם "נדפקים" מכל הכיוונים,
גם לא זכאים להנחות באף מקום ומשלמים דרגה מלאה,
אפס הנחות בארנונה במעונות ועוד,
והדבר הנוסף שגם בתיעדוף , הם יקבלו תיעדוף אחרון (המצב כיום שמורה שעובדת 5-6 שעות ביום אבל מכניסה פחות , תקבל תיעדוף על מי שעובד 9 שעות ביום, ומרויח יותר....- שזה בהחלט מצריך תיקון..)

מסכימה איתך שהשכבה שהכי קשה לה, זה המעמד הנמוך , שמרויח בקושי את לחמו..., ועובד משרה מלאה וקורע את עצמו... במדינה בין היקרות בעולם... :( (כמובן שגם בשכבה זו צריך להשוות תפוחים לתפוחים, צריך להשוות 2 אנשים שמרויחים על אותה היקף משרה משכורות שונות, אבל הם עם נתוני פתיחה דומים!, לשתיהם אין דירה, או לשתיהם יש , שתיהם משלמים פחות או יותר אותו הדבר על משכנתא/ שכירות .. מס ילדים דומה ועוד...)
-ובאמת זו שכבה שצריך לתמרץ, הבעיה במשינה שרוב הפעמים מעמד כז הניתן גם לאלו שעובדים פחות שעות , אבל מכניסים את אותה הכנסה, שאותם לא צריך לרפד,
אבל אלו שעובדים משרה מלאה , ומכניסים הכנסה נמוכה- זה המצב הכי קשה...
(מה שכן יש היום בסבסוד מרכזים כמו הכוון , שמכוונים להכשרת מקצועות ריוחיים יותר, אבל מודעת לזה שלא לכולם זה אפשרי , ולא כולם יכולם לעבור.. מהמון סיבות..)

נ.ב. אם תרויחי משכורת של 20K תשלמי מס אבל לא מס מלא , אם תרויחי כ22 ומעלה תשלמי מס- על אפך ועל חמתך..

בגדול הטבות מס נועדו כדי לעודד אנשים להרויח יותר... (כי אנשים פהמשלמים מס ברמה באמת מוגזמת.. וזה לא סותר את הבעיה של השכבות העניות ..)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה