נכתב ע"י אלישבע גרין;2306596:השאלה איך זה עובד בדרך הטבע
יש דרך הטבע ויש נס
נס הוא לא בדרך הטבע.
לכן א"א להסביר אותו.
נכתב ע"י אלישבע גרין;2306596:השאלה איך זה עובד בדרך הטבע
נכתב ע"י ציפופוק;2306719:שמעתי שיש גם ענין לא לחפור יותר מידי בהוצאות והכנסות בגדר "אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין"
נכתב ע"י bela;2307018:ישנו כלל -שכל אדם מוציא 20% יותר ממה שהוא מכניס
נכתב ע"י אלישבע גרין;2306596:סיפור מדהים
אבל שואלים פה שאלה אחרת
קחו משפחה עם 10 ילדים שהאבא אברך והאמא עקרת בית או אפילו עובדת ומרוויחה 3 אל"ש, איך זה משתקף במאזן החודשי ?
הרי לשלם לתלמודי תורה הם חייבים, לקנות ביגוד מינימאלי הם חייבים, אהה - וגם לקנות לחם וחלב כל יום.
אין ספק שהם חיים בניסים, וה' דואג להם כבנים יקירים
השאלה איך זה עובד בדרך הטבע
נכתב ע"י עדן;2307110:מכירה מקרוב משפחה כזאת, הם פשוט לא חיים
המחסור עצום, תמיכה מכל מקום כולל קופת העיר.
יש לי קצת הסתייגות מסיפורי הניסים והנפלאות שיש לאברכים שרצים כאן, אני מסכימה עם זה שאברכים חיים יותר בצמצום ויש להם יותר סיעתא דשמיא, אבל זה עדיין לא אומר שמי שיצא לעבוד בהכרח יחיה במינוסים.
סתם כך, בהרבה מקרים משתלם להיות אברך, נתאר לעצמנו מצב שאברך יוצא לשוק העבודה, אין לו השכלה ולכן נאלץ להסתפק בשכר מינימום, כל ההטבות בארנונה מתבטלות וכל התמיכות וכד', כך שעדיף מבחינה כלכלית להשאר בכולל, לעשות השלמות של כולל ערב / חצות / שישי וכד' ולחיות חיים רגועים יותר.
נכתב ע"י שטייגעניסט;2306608:העניין הוא שבדרך הטבע זה לא הולך!!! מפי כלכלנים בכירים.
אמרתי למשהי שאחי אברך ואשתו לא מרוויחה מי יודע מה ו היא שאלה אותי אז איך הוא מתפרנס? אמרתי לה ישר מאלוקים. היא שאלה אותי אז למה אצלי זה לא עובד? מאוד רציתי לענות לה שמי שסומך על המשכורת אלוקים מחכה לו בסיבוב אבל מי שסומך על אלוקים אז הוא מפנק אותו.
נכתב ע"י בפוטנציאל;2307343:התורה קרדום לחפור בה?
למי בדיוק משתלם?
זה זלזול מכפיר ובורות בהבנת הבחירה של הייגעים והמשקיעים עצמם בתורה.
נכתב ע"י עדן;2307624:בעלי היה אברך 10 שנים וגם עכשיו עוסק במקצוע שכולו חסד ונתינה, אז התגובה שלך ממש לא ראויה.
המשפחה שלנו כולם אברכים, ואני רוצה להגיד לך מהנסיון שלי שכן, היום במקרים רבים יותר קל וכלכלי להיות אברך, אני לא חוזרת בי.
נכתב ע"י עדן;2307650:אני יודעת מה צרם לך, עדיין קשה יותר ללמוד מלעבוד ורוב מוחלט של האברכים עושים את זה מתוך מסירות נפש ללימוד תורה, אבל אפשר להבין למה לאברכים קל יותר, עבודה זה לא פונקציה של רווחה כלכלית בדור של היום.
התשובה היא כספים שמגיעים בצורה לא מתוכננתנכתב ע"י ckuh;2306235:אותי מאוד מעניין איך משפחות באמת מצליחות לחתן ילדים.
כל מי שנוגע בנושא הזה אומר שאלו רק ניסים, ואין שום הסבר טבעי.
אבל בכל זאת הנס אמור לקבל איזה לבוש טבעי, לא?
אולי בעוד כעשור, לאור ניתוחים של חשבונות שליוויתם מהיום ועד שכבר יחתנו ילדים, תהיה לכם תשובה על נושא זה גם כן...
נכתב ע"י עט הדר;2307794:התשובה היא כספים שמגיעים בצורה לא מתוכננת
ברור שאם תשבו עם אנשים שחיתנו ילדים וזוכרים - ידעו לומר מהיכן בא הכסף
אבל בגדול:
אחד עשה כמה שידוכים בתקופת אירוסי בנו
ההורים [של מי שמחתן] החליטו פתאום להעניק סכום גדול
קרוב משפחה רחוק במקרה פגש ושאל איך אתם מסתדרים, ענו לו "קשה", למחרת התקשר ואמר שהחליטו להעניק סכום גדול
עבודה צדדית ומכניסה שהיתה "בדיוק" בתקופה הזו
ועדיין הרבה מאד מתאמצים, ולא לדבר על אלו שמתדפקים על הפתחים
נכתב ע"י אניתי;2307885:לפי זה, האם מיותר להצטמצם ולחסוך כל החיים לנישואי הילדים? או ע"י השקעות בשוק ההון או דירות להשקעה ,שמירת קופות השתלמות וכדו'? האם אז אפילו אולי עוד מאבדים את הברכה והניסים??
נכתב ע"י אניתי;2307885:לפי זה, האם מיותר להצטמצם ולחסוך כל החיים לנישואי הילדים? או ע"י השקעות בשוק ההון או דירות להשקעה ,שמירת קופות השתלמות וכדו'? האם אז אפילו אולי עוד מאבדים את הברכה והניסים??
נכתב ע"י ציפופוק;2306719:שמעתי שיש גם ענין לא לחפור יותר מידי בהוצאות והכנסות בגדר "אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין"
מדובר על מצבים שבהם לא יעזור לעשות חישוב כל שבוע ולראות שההכנסות גדולות בהרבה מההוצאות (בעל אברך והאישה לא מרוויחה מי יודע מה..)- כאן המקום להפסיק לשקלל ולסמוך קצת על הקב"ה, וכמובן שאם המצב ממש גרוע יש מקום לשקול תוספת הכנסהנכתב ע"י נחצה;2310178:• בשל"ה בשער האותיות אות ד' דרך ארץ בשלמות ממונו וכה דבריו הוא כותב שאדם צריך כל ערב שבת ומי שלא יכול אז כל ערב ראש חודש לעשות חשבון מה ההוצאות ומה ההכנסות.
פשוט וברור שאין הכוונה שמצבך הכלכלי יהיה סמוי מן העין שלך אלא משל חבריך.
ורק בענין תבואה וכדו' נאמר הענין של סמוי כלומר שלא ימדוד וכו' אבל לדעת מה מצבי
הכלכלי ולהתנהל לפיו היעלה על הדעת שלא לבדוק ולקיים מה שנאמר אין הברכה... ????!!!!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: