חייב עזרה- פיה לסקסופון

yonatan gafri

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
אני כעת ללמוד על סקסופון אלט. אשמח לשמוע איזו פיה כדאי לקנות.
מה החברה הפופולרית? אולי וונדורן?
אציין שיש לי ניסיון בקלרינט. אם זה משנה משהו.

פשטות ותמימות

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כידוע יש מאות סוגי פיות.....
ולכל אחד אמורה להתאים יותר פייה מסוימת
אבל הפיות הנפוצות בקרב הנגנים החרדיים הם סלמר ספיריט או MEYER 5/6/7
אני בכ"א הייתי ממליץ ללכת לאדי גופמן ברמת גן יש לו מבחר גדול של פיות מכל הסוגים
וכדאי באמת שנתחיל לבדוק בעצמנו מה טוב לנו ולא לחקות נגנים אחרים ....

yonatan gafri

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
כידוע יש מאות סוגי פיות.....
ולכל אחד אמורה להתאים יותר פייה מסוימת
אבל הפיות הנפוצות בקרב הנגנים החרדיים הם סלמר ספיריט או MEYER 5/6/7
אני בכ"א הייתי ממליץ ללכת לאדי גופמן ברמת גן יש לו מבחר גדול של פיות מכל הסוגים
וכדאי באמת שנתחיל לבדוק בעצמנו מה טוב לנו ולא לחקות נגנים אחרים ....
אתה יכול להביא שמות של נגנים?

פשטות ותמימות

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יש חנות שאפשר לבדוק בה פיות אחד אחד?
או שאם פתחת שילמת?!
בד"כ כל חנות שמכבדת את עצמה (מרום גינצבורג וכדו'....) נותנת את האפשרות לבדוק פיות חדשות אפילו כמה מאותו סוג רק אתה צריך לבדוק קודם האם יש להם את החברות שמהם אתה מקווה למצוא את הפייה שלך.... לכן אני הרבה יותר אוהב ללכת לחנות שמוכרת יד שניה שמטבע הדברים המבחר בכאלו חנויות גדול יותר משמעותית...

פשטות ותמימות

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אתה יכול להביא שמות של נגנים?
(דור אסרף) צוקר בלטי אטינגר גוראריה איילינברג ועוד.... מנגנים עם סלמר ספיריט
מינצברג ועוד (אני פשוט לא זוכר אבל כשבררתי שמעתי על המון שמנגנים על הפייה הזו)..... מנגנים עם MEYER
אני מקווה שאני לא טועה בחלק מהשמות .... מדובר בסקר שעשיתי לפני בערך 4 שנים כשבחרתי לעצמי פייה חדשה.....

yonatan gafri

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
(דור אסרף) צוקר בלטי אטינגר גוראריה איילינברג ועוד.... מנגנים עם סלמר ספיריט
מינצברג ועוד (אני פשוט לא זוכר אבל כשבררתי שמעתי על המון שמנגנים על הפייה הזו)..... מנגנים עם MEYER
אני מקווה שאני לא טועה בחלק מהשמות .... מדובר בסקר שעשיתי לפני בערך 4 שנים כשבחרתי לעצמי פייה חדשה.....
דיברתי עם בלטי אמר לי שמשתמש בסלמר ספיריא.
ואם אכן בזה כולם משתמשים אס אולי כדאי להזמין מחו"ל בזול מאשר לקנות כאן בארץ ולשלם עליה קרוב ל1000₪.
אני צודק?
וחוצמזה, היכן מוכרים יד שניה?

yonatan gafri

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
הבנתי שהמספר זה אומר פתוח יותר מהדגם השני של ה184.
שאלה אחרונה להיום אני מקווה. האם צריך ליגטורה מיוחד איתה? אני יודע שבלטי משתמש בקלרינט בליגטורה פשוטה.

yonatan gafri

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
כן.... אלו רמות העיקום של הפייה אתה צריך לבדוק מה הכי מתאים לך....
תקשיב בדקתי את הסלמר ספיריט, במרום היה רק 210, אמרו לי שאין ביקוש לפיה ה180. עכ"פ הרגשתי שהיא פתוחה מדי בשבילי, לפחות עכשיו שאני די בהתחלה.
אל מה אתה ממליץ? Meyer איזה מספר יהיה נוח ומצד שני לא יישמע סגור מדי

פשטות ותמימות

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
האם צריך ליגטורה מיוחד איתה
האם "צריך" ? לא..... אבל טוענים שליגוטרה טובה עוזרת...... אני אישית ניסיתי מלא סוגי ליגטורות בכל מיני רמות מחיר בעיקר לקלרינט אבל גם לסקסופון ולא הרגשתי הבדלים כמעט...... ותמיד זלזלתי בזה עד שהגיע לידי ליגטורה של רובנר שהמחירים שלהם לא מדי יקרים אבל התמורה שלהם מדהימה!!!! (יחסית לליגטורות אחרות.....) אתה ממש יכול לשלוט כמה התנגדות תהיה לעלה לנקישות לשון ובסיבובונים קטנים של סגירה פתוחה אתה ממש שומע את הסאונד של הכלי משתנה (בקלרינט זה בעיקר בנמוכים אמנם....) בסופו של דבר גם אם תהיה לך ליגטורה פצצה ברגע שהעלה חנטריש לא יעזור כלום.....
Meyer איזה מספר יהיה נוח ומצד שני לא יישמע סגור מדי
כידוע לכל נגן מתאימה פייה אחרת שווה ללכת לחנות שמוכרת את כל רמות הפתיחות שקיימות בMEYER ולבדוק מה מתאים לך....
אבל נראה לי שהכי טוב זה ללכת לאדי בר"ג יש לו מבחר עצום של פיות ולא חייבים להינעל על מה שכולם לוקחים.......

פשטות ותמימות

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה

yonatan gafri

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה

yonatan gafri

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עד כמה שהשוויתי אין לו מתחרים.....
(למשל פיית קריסטל של פיידמן ב650 שקל....)
בסוף הלכתי למקום וקניתי Jody Jazz dv 6 עלה לי הרבה יותר יקר מהסלמר ספיריט, אבל שווה כל שקל.
פייה מצויינת מגיבה מעולה. יש לה גם צליל חזק וגס וגם צליל רך לשירים עדינים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה