חידות תורניות חידות תורניות

ראובן שפירא

משתמש פעיל
נו באמת זה לא חכמה
ומה כן חכמה?
אולי תשנה את האשכול לשם אשכול להפגנת ידיעות?
האשכול סוטה למקומות שלא מדובר בחידות המצריכות מחשבה אלא רק כאלו המצריכות ידע, וזו כבר לא הייתה תכלית האשכול.

נסיך אוסטרי

משתמש פעיל
עריכה תורנית
אולי תשנה את האשכול לשם אשכול להפגנת ידיעות?
האשכול סוטה למקומות שלא מדובר בחידות המצריכות מחשבה אלא רק כאלו המצריכות ידע, וזו כבר לא הייתה תכלית האשכול.
בכל מקרה האשכול סטה מייעודו (הכותרת היא איזה ברכות מברכים רק פעם בשנה) ואגב הבאת רק 3 חנוך חסר 1

אלעזר פרידמן

משתמש פעיל
זה מה שהתכוונתם?
א. חנוך הבן של ירד (ה' , י"ט)
ב. חנוך הבן של מדין (כ"ה , ד')
ג. חנוך הבן של ראובן (מ"ו , ט')
ד. חנוך הבן של קין (ד' , י"ז)

ודרך אגב: אני לא מבין!!! עד שיש אשכול אחד שלא מדבר על יציאת חרדים לעבודה , או עוד איזה תלונה על החכי"ם החרדיים , אלא בנושאים תורניים אסור לכתוב בו כי זה סוטה מנושא האשכול??

בן עמרם

משתמש פעיל
רש"י אומר שהדלת אחריו
אבל אני לא זוכר איפה ראיתי אחד המפרשים הראשונים, שאומר והוא הכוונה על ישמאעל שהוא היה אחרי הדלת
תרגום יונתן על המקום וז"ל "ושרה הות שמעא בתרע משכנא וישמעאל קאי בתריה וציית מה דאמר מלאכא" (והו"ד בחזקוני)
לצורך ההבהרה - בפסוק כתוב "והוא אחריו" כך שניתן לפרש את הדבר על פתח או על גבר, ולא כפי שצוטט - "והיא אחריו".
שלושתכם לא קלטתם את הציניות שלי, זו בדיוק היתה הבדיחה...שהמבטא החסידי משבש את כל הפירושים כביכול

גבעתית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
איזה פסוק כתוב בתורה נביאים וכתובים. (בנביאים עם שינוי קל)
וכל יום אומרים את הפסוק מהתורה.
פעם בשבוע אומרים את הפסוק מהנביאים.
פעם בחודש אומרים את הפסוק מהכתובים.

גימפעל

משתמש מקצוען
איזה פסוק כתוב בתורה נביאים וכתובים. (בנביאים עם שינוי קל)
וכל יום אומרים את הפסוק מהתורה.
פעם בשבוע אומרים את הפסוק מהנביאים.
פעם בחודש אומרים את הפסוק מהכתובים.
בשחרית עזי וזמרת י-ה ותהי לי לישועה
בהבדלה כי עזי וזמרת י-ה ה' ויהיה לי לישועה
בהלל עזי וזמרת י-ה ויהי לי לישועה

מאיר 4134

משתמש מקצוען
מתי מזכירים 5 פעמים ישראל רצוף בתפילה ?

אגב מי שרוצה המון המון חידות, יש כאן אשכול עם מעל ל5000 הודעות בנושא חידות תורניות

אולי מעניין אותך גם...