בצום אז במנחה עושים ברכת כהניםאיך יתכן שהכהנים יברכו אשר קדשנו בקדושתו של אהרן בנשיאת כפיים
פעמיים באותו תפילה
השואל שאל "באותו תפילה"בצום אז במנחה עושים ברכת כהנים
אבל רק סמוך לשקיעה
מתי זה קורה?"זאת חנוכה" כשכסליו חסר
בכמה מניינים במקביל.איך יתכן שהכהנים יברכו אשר קדשנו בקדושתו של אהרן בנשיאת כפיים
פעמיים באותו תפילה
לא בטוח ואם התחתן בזיוג שני ונולד לו בן מברךברכת האילנות.
גאל ישראל בהגדה.
פדיון הבן [רק פעם בחיים]
לא ממש לא אפשר לאכול בעמידה וכן מצה לא התכונתי דברים שצריך לעשות בישיבה כמו קידוש ביום לחלק דעות אלא שמעשי אי אאפשר לעשות בעמידהמסטיק.
ברכה ראשונה- לא לכל הדעות.
ליישב בסוכה.
אכיל מצה.
ישיבה בסוכה מעשית אי אפשר לעשות בעמידה.לא ממש לא אפשר לאכול בעמידה וכן מצה לא התכונתי דברים שצריך לעשות בישיבה כמו קידוש ביום לחלק דעות אלא שמעשי אי אאפשר לעשות בעמידה
לקום מפני חכםועוד אחד איזה מצווה אפשר לעשות רק כשיושבים
ישיבה בסוכה מעשית אי אפשר לעשות בעמידה.
לא שמעתי על אנשים שמברכים על עמידה בסוכה- אולי יש..
אכילת מצה בליל יו''ט ראשון של פסח מעשית אי אפשר לעשות כי צריך הסבה וג''כ לא יודע לי שאפשר להסב בינגו מצוות הסבה אי אפשר להסב בעמידה
רעיון חכם לא חשבתילקום מפני חכם
שמע ישראלמי יודע איזה חלק בתפילה לא קוראים מתוך הסידור????
אכילה בסוכה בעמידה חייבת בברכה. (ויש שיטות בדעת הרמב"ם שאפי' עמידה בסוכה בלי אכילה חייבת בברכה)ישיבה בסוכה מעשית אי אפשר לעשות בעמידה.
לא שמעתי על אנשים שמברכים על עמידה בסוכה- אולי יש..
אכילת מצה בליל יו''ט ראשון של פסח מעשית אי אפשר לעשות כי צריך הסבה וג''כ לא יודע לי שאפשר להסב בעמידה.
מבואר בפוסקים שאם עמד כשנכנס אביו או ת"ח לבית צריך לעמוד על משהו גבוהלקום מפני חכם
יפה. לא ידעתי.אכילה בסוכה בעמידה חייבת בברכה. (ויש שיטות בדעת הרמב"ם שאפי' על עמידה בסוכה בלי אכילה חייבת בברכה)
כלומר להעלות על איזה שרפרף וכד' כשאחד מהם נכנס?מבואר בפוסקים שאם עמד כשנכנס אביו או ת"ח לבית צריך לעמוד על משהו גבוה
. (וגם שם לא ראיתי משום מה שבירכו)
כן. או לחילופין לשבת ולעמוד שיהיה ניכר שעומד לכבוד הת"חכלומר להעלות על איזה שרפרף וכד' כשאחד מהם נכנס?
מעניין. החכמתי.כן. או לחילופין לשבת ולעמוד שיהיה ניכר שעומד לכבוד הת"ח
בצום אז במנחה עושים ברכת כהנים
אבל רק סמוך לשקיעה
השואל שאל "באותו תפילה"
אני אכן דברתי על אותו תפילהמתי זה קורה?
בכמה מניינים במקביל.
מכירה מקרוב כהן שמברך למעלה מ20 פעמים בבוקר אחד.
באיזה ישיבה למדת?מעניין. החכמתי.
אומנם זו הלכה שלצערנו - אני בכ''א לא מקפידה עליה כ''כ.
אבל את התוספת הזה לא ידעתי כלל- וזה חשוב. תודה!
היום אני לא מכיר משהו שעומד כשאביו נכנס לחדר , והצידוק ההלכתי הוא שמסתמא ההורים מוחליםמעניין. החכמתי.
אומנם זו הלכה שלצערנו - אני בכ''א לא מקפידה עליה כ''כ.
אבל את התוספת הזה לא ידעתי כלל- וזה חשוב. תודה!
סליחה, באמת לא התכוונתי לפגוע,לדעת הסוברים שהם יהודים אז כן.
גאל ישראל בשחריתלאיזה ברכות לא עונים??
הלכות כיבוד הורים וכבוד ת''ח מחייבים את כולם גדולים וקטנים נשים וגברים.באיזה ישיבה למדת?
ממש תלמידת חכמה (ככה מתבטאים?) רצינית
דווקא תחילת התגובה הנ''ל הייתה ממגזר ההתנשאות..האמת שמקודם כאב לי ההתנשאות של המפשט הזה
כמה פרקי ''שיר למעלות'' יש בתהילים?
אבל עכשיו אני מבין כבר, כי יש כאן באמת בקיאות יוצאת דופן
אני מכירה כמה וכמה.היום אני לא מכיר משהו שעומד כשאביו נכנס לחדר , והצידוק ההלכתי הוא שמסתמא ההורים מוחלים
חחחסליחה, באמת לא התכוונתי לפגוע,
פשוט לא זכורה לי כזאת ברכה (אבל יונואו ברכה של פעם בשנה יש מצב ששכחתי ).
אם שומעים עונים, למה לא?גאל ישראל בשחרית
מי מברך את הברכה הזו? (האמא?)ואגב-
לא סתם פעם בשנה...
ברגע הכי גדול מלחיץ, מפחיד, ומרגש בשנה.
אם היו שואלים על ברכה אחרת עוד הייתי מסתפקת שמא התבלבלתי..
מי שמדליקה נרות. (כולן לא?)מי מברך את הברכה הזו? (האמא?)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: