משנה ברורה סימן שז סקנ"טקופצת על האשכול,
אבא שלי מחפש איזה מדרש שמי שהולך לבתי תיאטראות לא יזכה לסעודת עורו של לויתן או משהו בסגנון. מישהו מכיר או שיכול לחפש במאגרים?
תודה מראש.
ב"ח או"ח רכ"דקופצת על האשכול,
אבא שלי מחפש איזה מדרש שמי שהולך לבתי תיאטראות לא יזכה לסעודת עורו של לויתן או משהו בסגנון. מישהו מכיר או שיכול לחפש במאגרים?
תודה מראש.
קידוש, (אם החג לא חל בשבת).חידה אבל תחשבו טוב לפני שאתם עונים עליה איזה מצוה מקימים בפסח ששה פעמים?
גם ספירת העומר...חידה אבל תחשבו טוב לפני שאתם עונים עליה איזה מצוה מקימים בפסח ששה פעמים?
נהנינו מאוד. טוקר בהתגלמותו.חידה מהגאון ר' אברהם יצחק טוקר זצוק''ל
שני פעולות שמפורש בשו''ע שאסורות אבל אם עושה את שניהם ביחד זה מותר
אסור לגבר להסתכל בראי משום לא ילבש וכן אסור להסתפר אצל גוי שמא יהרגנו מלאחוריו אבל אם יש מולו מראה שיכול לראות מה הוא הולך לעשות לו זה מותר
1.אני מתחיל, ואם יהיה ביקוש אני אוסיף עוד:
1. מי היה גיסו של רבן גמליאל ?
2. מי היו טוי ופזי ?
3. מה שם אשתו של אביי ?
4. מה הקשר בין רמי בר חמא לרב יוסף בר חמא ?
5. מי היא צללפונית ?
6. מי היא אימא שלום ?
7. מי היא ברוריה ? אשת מי ? ובת מי ?
8. איך קראו לאשתו של ר' חייא ?
9. האמורא הידוע רב יוסף, איך קראו לאביו ?
10. מה הקשר המשפחתי בין רב לר' חייא ?
11. שאלה נקודתית ממס' בבא-מציעא: האם האמורא רבה היה בקי (לפי מה שכתוב בגמ' - אין לנו הבנה בזה) בהל' אהלות ונגעים ?
המשך יבוא בע''ה אם יהיה ביקוש לזה.
רמי בר חמא גם היה חתנו של רב חסדא. היה נשוי לאותה אשה שרבא היה נשוי לה.רבא ורב חסדארבא היה חתנו
ראשי תיבות, למה רומז כל אחד
יד שחט דם
יד שחט דם
דן חנק נפש
מגע אש
ותמנע
יעל קגם
רענו באמת, תחשוב עוד קצת
יעל קגם
יד שחט דם
דן חנק נפש
מגע אש
ותמנע
יעל קגם
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: