עזרה חזה עוף

bp131

משתמש פעיל
D I G I T A L
השפשרתי חזה עוף לפני יומיים, טיבלתי ושמתי במקרר.
האם אפשר להשתמש בו אם טיגנתי אותו רק היום בבוקר?
שהה יומים במקרר כשהוא חי מטובל.

תודה!
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
ואם חזה עוף...
אתמול הייתי זקוקה לארוחת בזק..לא יותר מחצי שעה

קניתי שניצל פרוס - שקית לקט ירקות מהמקפיא בסופר - בורגול
שטפתי את השניצל וזרקתי לקטרה גדולה עם הלקט (קפוא)
שמן זית - פלפל מלח - ראס אל חנות - גריל עוף וא. שם
ערבבתי הכל טוב.
במקביל כוס בורגול מהשקית עם הרבה מים רותחים
מלח פלפל -
ריפדתי תבנית ח"פ עם הבורגול ומעל הנחתי את הירקות והחזה ו - לתנור
1/4 שעה עם נייר כסף למעלה 1/4 שעה ללא נייר כסף שיקבל צבע וזה הכל הארוחה מוכנה.

וכרגיל כשזה מהתנור לשולחן זה מתחסל ברגע..
 

elibeli

משתמש מקצוען
ואם חזה עוף...
אתמול הייתי זקוקה לארוחת בזק..לא יותר מחצי שעה

קניתי שניצל פרוס - שקית לקט ירקות מהמקפיא בסופר - בורגול
שטפתי את השניצל וזרקתי לקטרה גדולה עם הלקט (קפוא)
שמן זית - פלפל מלח - ראס אל חנות - גריל עוף וא. שם
ערבבתי הכל טוב.
במקביל כוס בורגול מהשקית עם הרבה מים רותחים
מלח פלפל -
ריפדתי תבנית ח"פ עם הבורגול ומעל הנחתי את הירקות והחזה ו - לתנור
1/4 שעה עם נייר כסף למעלה 1/4 שעה ללא נייר כסף שיקבל צבע וזה הכל הארוחה מוכנה.

וכרגיל כשזה מהתנור לשולחן זה מתחסל ברגע..
תודה רבה על הרעיון...נשמע מעולה...
אני זקוקה היום לארוחת בזק ..;) נספר בערב איך יצא.
 

me80284

משתמש מקצוען
ואם כבר חזה עוף...
מתכון זריז וקל
חזה עוף מופשר
חתוך לקוביות סבירות לא מחייב חיתוך סימטרי
בצל גדול (לחובבי בצל אפשר שתיים)
תבלין לפרגית של חברת מימון

אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עד להתרככות
בינתיים משרים את חזה העוף בתיבול של מימון עם קצת שמן
מוסיפים לבצל נותנים לעוף להסגר ע"י הטיגון עד שמחיף צבע ונהיה לבן
מוסיפים מעט מים
נותנים לעוף להתבשל עד שהמים מתאדים
יפה להגשה על מצע פירה בטטה
טעים ברמות הזויות
 

me80284

משתמש מקצוען
מתכון לחזה עוף בתנור מה שצריך זה 15 דקות וחזה עוף מופשר
חותכים את חזה העוף לפרוסות שניצל שמנות (כדי שהעוף ישמור על עסיסיותו)
בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות
מטבלים את החזה ב:
פפריקה (בנדיבות)
קצת פלפל שחור
כמות נאה של כמון
מלח
שמן
משרים ומערבבים
שמים על התבנית אני משתמשת באלומיניום
אחרי שבע דקות הופכים צד
אחרי עוד 8-9 דקות ולא יותר מוציאים ומגישים
טעים וקל ולא מתייבש

אגב התיבול הזה מתאים לכנפיים על האש יוצא עסיסי במיוחד
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
השפשרתי חזה עוף לפני יומיים, טיבלתי ושמתי במקרר.
האם אפשר להשתמש בו אם טיגנתי אותו רק היום בבוקר?
שהה יומים במקרר כשהוא חי מטובל.

תודה!
הפשרת במקרר או על השיש?
אם הופשר במקרר, לא נראה לי שיש בעיה.
 

elibeli

משתמש מקצוען
נו איך יצא ?
פתחתי את המחשב בשביל לכתוב...:)
מדהים!!
אפילו הבנים שאוכלים מבושל בחיידר בחרו בזה לארוחת ערב.
אומנם קצת שיניתי (בהתאם למוצרים שהיו בבית- במקום לקט ירקות שמתי אפונה ושעועית ירוקה) אבל פשוט טעים.
תודה רבה
אם יש עוד רעיונות כאלו מהירים וארוחה שלמה בסיר/תבנית אחת אשמח לשמוע
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אם יש עוד רעיונות כאלו מהירים וארוחה שלמה בסיר/תבנית אחת אשמח לשמוע
אני חיה על מתכונים של סיר אחד/תבנית אחת.
הנה אחד מהם, מבוסס על מתכון שהופיע במשפחה באנגלית:

מתכון לספגטי בולונז - ארוחה בסיר אחד
מטגנים בצל 1 בסיר בינוני (אם יש זמן. אם לא- מכניסים לסיר בצל ושמן וממשיכים הלאה בלי לטגן.)
מוסיפים:
2 שיני שום כתושות
1 עגבניה קוביות
1 פלפל קוביות
250 ג' רסק עגבניות (אני אוהבת יותר, עד 500 גר')
1 כפית מלח
פטרוזיליה קצוצה/מיובשת
500 גר' בשר/עוף טחון, מופשר
חשוב! מערבבים היטב.
מוסיפים 3 כוסות מים
מבשלים 10 דקות, מערבבים מדי פעם
מוסיפים 1 חבילה ספגטי לא מבושל (טיפ- לשבור ל2 או 3 לפני שמוציאים מהחבילה. יותר קל לאכול ככה)
מבשלים עוד כ15 דקות, או עד שהספגטי רך. מידי פעם לערבב ולהוסיף מים לפי הצורך.
אני משתמשת בספגטי חיטה מלאה של טעמן ולוקח קצת יותר זמן.
אפשר להוסיף בהתחלה עוד ירקות קפואים- אפונה, שעועית וכדו

יש לי עוד המון מתכונים. אשתדל להעלות בהמשך.
יעזור להעלות מתכונים באנגלית?
 

elibeli

משתמש מקצוען
יש לי עוד המון מתכונים. אשתדל להעלות בהמשך.
יעזור להעלות מתכונים באנגלית?
תודה רבה. אשמח לעוד מתכונים.
לי אישית לא עוזר אנגלית (בקושי אני יודעת לכתוב את השם שלי:p) אבל בטוח שזה יהיה תועלת לאחרות
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עוף עם תפוחי אדמה ועגבניות
מתכון שמתאים לשבת (לפחות אצלינו)
קצת זמן הכנה, בישול קצת ארוך, ויש עוף + תוספת בסיר אחד. מלא מלא בטעם!
קרדיט: מידע

2 בצלים
כרעיים כמספר המנות
4 עגבניות רכות
אבקת מרק טעם עוף (אני לא שמה)
פפריקה מתוקה
תפוחי אדמה

שמים בסיר רחב פרוסות של בצלים. מטגנים במעט שמן (אני לא מטגנת אם אין זמן)
מניחים את העוף שטוף על הבצל. בוזקים תבלינים ומאדים 15 ד' ללא מים
בינתיים חותכים את העגבניות לקוביות גדולות ותפו"א לקוביות קטנות.
שמים שכבת עגבניות, מעליהן תפו"א ומעליהן עוד עגבניות (זה לפי המתכון המקורי. אני אוהבת לדחוף תפו"א גם מתחת לעוף.)
לא מוסיפים מים- העוף והעגבניות מפרישים מים
מבשלים על אש נמוכה מאד כשעתיים, עד שרך מאד.
טיפ: לקיצור הבישול- בזקי מעט סוכר ומלח על הבצל. (לא ניסיתי)

בהצלחה
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עכשיו שאני חושבת על זה- תמיד אני עושה עוף+ תוספת בסיר/תבנית אחת
כל ירק ששמים מתחת לעוף מקבל טעם טוב.
שעועית ירוקה
לקט ירקות
בטטה
גזר גמדי
תפו"א- צריך יותר זמן אפיה, וזה פחמימות ריקות

ואפשר גם לשים קוסקוס/פתיתים/אורז-
מרפדים תבנית A4 בנייר אפיה. מפזרים טבעות בצל פרוס
על 2/3 תבנית מפזרים ירק כנ"ל, ועל 1/3 שמים קוסקוס/פתיתים/אורז
מניחים למעלה עוף, ושמים רוטב או תבלינים (לדוגמא- כמויות שוות של רסק עגבניות+סילאן+רוטב סויה)
אופים מכוסה כשעה וחצי, בודקים באמצע ואם צריך מוסיפים מים על הצד של הדגן
כמובן שכשמגישים שמים כל חלק של המנה על כלי הגשה אחר...

סליחה שזה לא הכי מדויק. פעם הבאה שאעשה את זה אשתדל לשים לב לפרטים...
 

elibeli

משתמש מקצוען
את פשוט אלופה ופרקטית...(לפי הסגנון בטוח שיש לך עוד תחומים שאת פרקטית בהם ויש מה ללמוד ממך)
ולגבי הבולונז... אני מכינה המון פעמים אבל אף פעם לא עלה בדעתי לבשל את הפסטה באותו סיר.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
את פשוט אלופה ופרקטית...(לפי הסגנון בטוח שיש לך עוד תחומים שאת פרקטית בהם ויש מה ללמוד ממך)
תודה
עשית לי חשק להעלות עוד מתכונים
וקחי בחשבון שבולונז שמבשלים עם הפסטה יוצא טיפה שונה
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עוף מוקפץ עם ירקות ופסטה בסיר אחד
FT_454_Grossman_Chicken_linguine_with_vegetables.jpg

קרדיט: משפחה באנגלית, עם טיפה שינויים

מתכון מקורי: https://www.kosher.com/recipe/chicken-linguine-with-vegetables-271


בסיר גדול מרתיחים 3 כוסות מים עם 1/3 כוס שמן

מוסיפים חצי חבילה ספגטי (אני אוהבת לשבור לפני ההוספה)

מוסיפים:

1/2 כפית מלח

כף אבקת מרק בצל או אבקת בצל

פלפל שחור

פפריקה

3 כפות רוטב סויה

400 גר' ירקות קפואים- שעועית ירוקה, לקט ירקות, וכדו

מבשלים 10 דקות, מערבבים מידי פעם

מוסיפים כ680 ג' חזה עוף בקוביות

מבשלים עוד כ 10-15 דקות על חום נמוך עם מכסה עד שהעוף לבן גם בפנים. בודקים מידי פעם שיש מספיק נוזלים. אם יש מידי הרבה מים- מגביהים את האש ל5 דקות. אם מידי קצת- מוסיפים עוד 1/4 כוס מים ומערבבים.

הערה: אני לא שוקלת את המרכיבים... שמה 3 חצאי חזה, וכחצי או יותר חבילה שעועית ירוקה שלמה.
 

elibeli

משתמש מקצוען
עוף מוקפץ ע:Dם ירקות ופסטה בסיר אחד
FT_454_Grossman_Chicken_linguine_with_vegetables.jpg

קרדיט: משפחה באנגלית, עם טיפה שינויים

מתכון מקורי: https://www.kosher.com/recipe/chicken-linguine-with-vegetables-271


בסיר גדול מרתיחים 3 כוסות מים עם 1/3 כוס שמן

מוסיפים חצי חבילה ספגטי (אני אוהבת לשבור לפני ההוספה)

מוסיפים:

1/2 כפית מלח

כף אבקת מרק בצל או אבקת בצל

פלפל שחור

פפריקה

3 כפות רוטב סויה

400 גר' ירקות קפואים- שעועית ירוקה, לקט ירקות, וכדו

מבשלים 10 דקות, מערבבים מידי פעם

מוסיפים כ680 ג' חזה עוף בקוביות

מבשלים עוד כ 10-15 דקות על חום נמוך עם מכסה עד שהעוף לבן גם בפנים. בודקים מידי פעם שיש מספיק נוזלים. אם יש מידי הרבה מים- מגביהים את האש ל5 דקות. אם מידי קצת- מוסיפים עוד 1/4 כוס מים ומערבבים.

הערה: אני לא שוקלת את המרכיבים... שמה 3 חצאי חזה, וכחצי או יותר חבילה שעועית ירוקה שלמה.
יצא טעים במיוחד.:D:p
תודה רבה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קז

א הֹדוּ לַיי כִּי טוֹב כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ:ב יֹאמְרוּ גְּאוּלֵי יי אֲשֶׁר גְּאָלָם מִיַּד צָר:ג וּמֵאֲרָצוֹת קִבְּצָם מִמִּזְרָח וּמִמַּעֲרָב מִצָּפוֹן וּמִיָּם:ד תָּעוּ בַמִּדְבָּר בִּישִׁימוֹן דָּרֶךְ עִיר מוֹשָׁב לֹא מָצָאוּ:ה רְעֵבִים גַּם צְמֵאִים נַפְשָׁם בָּהֶם תִּתְעַטָּף:ו וַיִּצְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם מִמְּצוּקוֹתֵיהֶם יַצִּילֵם:ז וַיַּדְרִיכֵם בְּדֶרֶךְ יְשָׁרָה לָלֶכֶת אֶל עִיר מוֹשָׁב:ח יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:ט כִּי הִשְׂבִּיעַ נֶפֶשׁ שֹׁקֵקָה וְנֶפֶשׁ רְעֵבָה מִלֵּא טוֹב:י יֹשְׁבֵי חֹשֶׁךְ וְצַלְמָוֶת אֲסִירֵי עֳנִי וּבַרְזֶל:יא כִּי הִמְרוּ אִמְרֵי אֵל וַעֲצַת עֶלְיוֹן נָאָצוּ:יב וַיַּכְנַע בֶּעָמָל לִבָּם כָּשְׁלוּ וְאֵין עֹזֵר:יג וַיִּזְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם מִמְּצֻקוֹתֵיהֶם יוֹשִׁיעֵם:יד יוֹצִיאֵם מֵחֹשֶׁךְ וְצַלְמָוֶת וּמוֹסְרוֹתֵיהֶם יְנַתֵּק:טו יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:טז כִּי שִׁבַּר דַּלְתוֹת נְחֹשֶׁת וּבְרִיחֵי בַרְזֶל גִּדֵּעַ:יז אֱוִלִים מִדֶּרֶךְ פִּשְׁעָם וּמֵעֲוֹנֹתֵיהֶם יִתְעַנּוּ:יח כָּל אֹכֶל תְּתַעֵב נַפְשָׁם וַיַּגִּיעוּ עַד שַׁעֲרֵי מָוֶת:יט וַיִּזְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם מִמְּצֻקוֹתֵיהֶם יוֹשִׁיעֵם:כ יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיִרְפָּאֵם וִימַלֵּט מִשְּׁחִיתוֹתָם:כא יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:כב וְיִזְבְּחוּ זִבְחֵי תוֹדָה וִיסַפְּרוּ מַעֲשָׂיו בְּרִנָּה:כג יוֹרְדֵי הַיָּם בָּאֳנִיּוֹת עֹשֵׂי מְלָאכָה בְּמַיִם רַבִּים:כד הֵמָּה רָאוּ מַעֲשֵׂי יי וְנִפְלְאוֹתָיו בִּמְצוּלָה:כה וַיֹּאמֶר וַיַּעֲמֵד רוּחַ סְעָרָה וַתְּרוֹמֵם גַּלָּיו:כו יַעֲלוּ שָׁמַיִם יֵרְדוּ תְהוֹמוֹת נַפְשָׁם בְּרָעָה תִתְמוֹגָג:כז יָחוֹגּוּ וְיָנוּעוּ כַּשִּׁכּוֹר וְכָל חָכְמָתָם תִּתְבַּלָּע:כח וַיִּצְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם וּמִמְּצוּקֹתֵיהֶם יוֹצִיאֵם:כט יָקֵם סְעָרָה לִדְמָמָה וַיֶּחֱשׁוּ גַּלֵּיהֶם:ל וַיִּשְׂמְחוּ כִי יִשְׁתֹּקוּ וַיַּנְחֵם אֶל מְחוֹז חֶפְצָם:לא יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:לב וִירֹמְמוּהוּ בִּקְהַל עָם וּבְמוֹשַׁב זְקֵנִים יְהַלְלוּהוּ:לג יָשֵׂם נְהָרוֹת לְמִדְבָּר וּמֹצָאֵי מַיִם לְצִמָּאוֹן:לד אֶרֶץ פְּרִי לִמְלֵחָה מֵרָעַת יֹשְׁבֵי בָהּ:לה יָשֵׂם מִדְבָּר לַאֲגַם מַיִם וְאֶרֶץ צִיָּה לְמֹצָאֵי מָיִם:לו וַיּוֹשֶׁב שָׁם רְעֵבִים וַיְכוֹנְנוּ עִיר מוֹשָׁב:לז וַיִּזְרְעוּ שָׂדוֹת וַיִּטְּעוּ כְרָמִים וַיַּעֲשׂוּ פְּרִי תְבוּאָה:לח וַיְבָרֲכֵם וַיִּרְבּוּ מְאֹד וּבְהֶמְתָּם לֹא יַמְעִיט:לט וַיִּמְעֲטוּ וַיָּשֹׁחוּ מֵעֹצֶר רָעָה וְיָגוֹן:מ שֹׁפֵךְ בּוּז עַל נְדִיבִים וַיַּתְעֵם בְּתֹהוּ לֹא דָרֶךְ:מא וַיְשַׂגֵּב אֶבְיוֹן מֵעוֹנִי וַיָּשֶׂם כַּצֹּאן מִשְׁפָּחוֹת:מב יִרְאוּ יְשָׁרִים וְיִשְׂמָחוּ וְכָל עַוְלָה קָפְצָה פִּיהָ:מג מִי חָכָם וְיִשְׁמָר אֵלֶּה וְיִתְבּוֹנְנוּ חַסְדֵי יי:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

חשבון הנפש • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה