דרוש מידע חושבים שיש לכם סוכה??-בירושלים זה כלל לא בטוח!!!

מצב
הנושא נעול.

תושב מאה שערים

משתמש פעיל
אפשר לומר שאם יש בעיות, אז יאללה, שכולם יבנו בצורה מופרעת ונגור כמו בחנה פליטים.
אנחנו מעדיפים שיש פיקוח גם אם לפעמים הוא מעצבן ולא הוגן. אחרת נראה כמו הקסבה בבית שמש, וכמו בני ברק.
מסכים עם כל מילה על זה התלוננתי שזה מה שקורה בפועל
אבל מתעוררים כשמדובר בסוכה ארעית לשבוע

נערך לאחרונה ב:

תושב מאה שערים

משתמש פעיל
גם אסון מירון היה בל"ג בעומר, אירוע ועומס של יום אחד בלבד
8. סוכה על קונסטרוקציה – פיגום זמני .
לא תתאפשר למעט במקרים חריגים ובאישור מהנדס העיר, סמנכ"ל העירייה וראש מנהל תפעול, מנהל אגף האכיפה והשיטור העירוני מנהל אגף רישוי ופיקוח וראש התביעה העירונית ו/או סגניתו.
יודגש כי אירוע של הקמת פיגום זמני לסוכה על קונסטרוקציה יאושר אך ורק למוסדות, אשר נדרשים לכך לצורך הקמת אירוע לקהילתם ועושים זאת במתווה זה שנים רבות, לא יאושר לבתים פרטיים.

כדי למנוע אסונות די במהנדס מוסמך ולא צריך אישור של:
1.מהנדס העיר, 2, סמנכ"ל העירייה 3, וראש מנהל תפעול, 4, מנהל אגף האכיפה והשיטור העירוני 5, מנהל אגף רישוי ופיקוח 6, וראש התביעה העירונית ו/או סגנית
למה רק למוסדות ןלא לבתים פרטיים? מה רע בפרטיים שמביאים מהנדס ?
ולמה רק כאלו שעושים זאת במתווה שנים רבות ואם זו ישיבה חדשה שרוצה לעשות באישור מהנדס
אלא בתיאום עם נציגינו בנו את התכנית באופן שלא יפגע בחזקים שיודעים להלחם
אין שום שויון בתכנית אלא העדפה של גורמים חזקים כגון חסידיות גדולות או ישיבות מפורסמות והאזרח הקטן?
ילך לקלפי

תושב מאה שערים

משתמש פעיל
אני כבר מחכה לסוכה הראשונה שיפרקו במאה שערים...;);)
גם אני!! מקווה שזה לא יהיה שלי
אגב אורחים נכבדים בלילי חול המועד מא"ש נראה לכם פסטורלי ונחמד לטיולי חול המועד אבל גרים שם אנשים וילדים אל תרעישו אחרי שעה 11 והעיקר אל תציצו לחלונות של הסוכות גם אם זה מעניין

אני וביתי

משתמש מקצוען
בתאריך ה08/09/2022 עריית ירושלים פרסמה הנחיות "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם", עם תקנות וגזירות חדשות שנוגעות לאלפי אנשים בירושלים
והנה חלק מהתקנות:
1. הסוכה תוקם על הקרקע בלבד ולאחר אישור של מנהל מרחב מבצעית באגף האכיפה והשיטור העירוני ו/או מי מטעמו.
2.
הסוכה תוקם בגודל שיאושר ע"י מנהל מרחב מבצעית באגף האכיפה והשיטור העירוני ו/או מי מטעמו, ובהתחשב במאפייני המרחב הציבורי באותו האזור.
7. בכל מקרה של הקמת סוכה יחתום, מקים הסוכה על כתב התחייבות המצורף אשר כולל בתוכו בין היתר, את הפריטים הבאים:

א. התחייבות כספית לפירוק הסוכה תוך 24 שעות לאחר תום החג.

ולאלו שהשקיעו עשרות אלפי שקלים עבור פיגומים :

8. סוכה על קונסטרוקציה – פיגום זמני .
לא תתאפשר למעט במקרים חריגים ובאישור מהנדס העיר, סמנכ"ל העירייה וראש מנהל תפעול, מנהל אגף האכיפה והשיטור העירוני מנהל אגף רישוי ופיקוח וראש התביעה העירונית ו/או סגניתו.
יודגש כי אירוע של הקמת פיגום זמני לסוכה על קונסטרוקציה יאושר אך ורק למוסדות, אשר נדרשים לכך לצורך הקמת אירוע לקהילתם ועושים זאת במתווה זה שנים רבות, לא יאושר לבתים פרטיים.

ואם אתם מעוניינים לקרוא את כלל ההוראות כנסו
כאן

[כן כן, דווקא בעיר ירושלים בו ראש העיר הוא חובש כיפה, מצאו לנכון לגזור גזירות בניחוח אנטישמי. מבדיקה מלמעלה לא מצאתי עיר נוסף בו צריך אישור עבור בניית סוכה על קרקע... אוי לה לאותה בושה, מזכיר לי את ימי רוסיה האפלים...]

הרחמן הוא יקים לנו את סוכתנו הנופלת....
אוי גזירה נוראה צריך אישור בשביל שלא לחסום מעבר ציבורי.
מעניין למה השמטתם את השורות הרלוונטיות בשביל ליצור אפקט גזירת שמד אז אני אצטט לטובת כולם.
3. הסוכה בשכונת מגורים – תאושר ובלבד שלא תחסום מעבר ציבורי נגיש.

4. סוכה צמודה לעסק – תאושר ובלבד שלא תחסום מעבר הולכי רגל, לא תהווה הפרעה לעסקים סמוכים.

5. סוכה בחניה מוסדרת – תאושר במקרים המתאימים לשיקול דעת מנהל המרחב באגף האכיפה והשיטור העירוני, לא תידרש תשלום אגרת חניה בשל תקופת הזמן הקצרה בין בניית הסוכה לחג.

6. סוכה בשטחים פתוחים –תאושר כל עוד אין הפרעה לעוברי הדרך.

7. בכל מקרה של הקמת סוכה יחתום, מקים הסוכה על כתב התחייבות המצורף אשר כולל בתוכו בין היתר, את הפריטים הבאים:

א. התחייבות כספית לפירוק הסוכה תוך 24 שעות לאחר תום החג.

ב. התחייבות לשמור על המרחב הציבורי ותקינתו, לרבות שמירת הסדר והניקיון ומניעת נזק למרחב הציבורי.

ג. התחייבות והצהרה כי כל האחריות הבטיחותית והביטוחים לרבות נזק לצד ג' היא אך ורק על מקים הסוכה.

ברכות לעיריית ירושלים מהם ילמדו וכן יעשו. חלאס לסוכות גזולות מצווה הבאה בעבירה.

יעבץ

משתמש פעיל
את הדברים אני כותב כתושב מאה שערים ותיק כבר דור שני...
ובכן, זה בהחלט לא נעים שה'עירייה' מחליטה בשבילנו... וכבר ראיתי את 'מודעות המחאה' בבתי הכנסת בשכונה, פשוט אני אוהב להסתכל גם באותיות הקטנות ולא רק במה שמנסים להגדיל 'לטובת המערכה'...
ובכן, יש פה הפקרות נוראה בענינים אלו, ואין מי שיעמוד בשער ויתריע, הראב"ד הגאון ר' ישראל יעקב פישר זצוק"ל היה צועק בכל עצרת על הדברים האלו, על גזל הציבור וכו', שזה מביא את כל הצרות ח"ו. ומשום מה, אנשים מתעלמים מזה.
בשנה שעברה, מול עיני הנדהמות והנפחדות, קהילה מסויימת בנתה 'קונסטרוקציה' כתוספת לבית מדרש שלהם, פיגום של כמה קומות, וכאמור, מול עיני, אחד הברזלים נפל על אחד הפועלים (בנס לא אל אחד מאלפי הילדים שעברו שם...) והוא פונה לבית החולים (הוא לא היה נראה בהכרה) לפחות השנה הזאת הם דאגו להציב שלטים שיש להזהר...
בשנה שעברה בעת 'המערכה' המקודשת על סוכתו של רב מסויים, שאלתי לאנשים על מה המהומה? הוא סגר מדרכה עמוסה מאוד, השאיר מעבר צר מאוד, שאני בעצמי העדפתי ללכת על הכביש הסואן במקום המעבר הזה כמאמר חז"ל 'אחורי ארי ולא אחורי אשה' ובודאי של להדחף עם נשים ... שאלתי, וכי לשם בניית סוכה מותר להרוס את קדושת המחנה? ושלא לדבר על גזל הציבור שאין לה מחילה...
בשנה שעבר אף נפלה סוכה שנבנה על פיגום, ורק בנס זה לא הסתיים באסון רח"ל.
חברה, תתעוררו... אין לי בעיה שיהיה ועד מיוחד עם סמכויות מטעם הבד"ץ, אבל שיהיה... ולא איש הישר בעיניו יעשה.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית

מייל

משתמש פעיל
לא רוצה להגיד לך שאתה מצומצם..
אבל אם אתה מכיר חוצניק תברר אצלו מה עוברים כל שנה בשביל לבנות סוכה בחוץ

לא בבורו פאק או במונרו..
יש איזורים שזה אסור לחלוטין,
בגלל חופש הדת צריך להגיש בקשה לרשיון,
הרשיון מתחיל בערב סוכות בבוקר ומתפוגג יום אחרי שמיני של סוכות בבוקר.
הלו פה זה לא ארה"ב פה זה ישראל מדינה יהודית מה השווה

112123

משתמש מקצוען
לכל אלו שלא מבינים למה נחתה עליהם רוע הגזירה בא לי לבנות להם סוכה בחניה, בחצר הבניין או מול הדלת באופן שלא יוכלו לעבור
ואם ח"ו יעירו לי על משהו, לצרוח עליו בקול
"תתבישו לכם, מצוות סוכה, איך אתם מנסים לבטל אותי ממצוות סוכה..."

112123

משתמש מקצוען
הנה דוגמה מהיום בבני ברק ל"מה קורה כשאין חוק"
החליטו לשים קופת צדקה ענקית על מדרכה צרה וחסמו יותר משליש מהמדרכה שבלאו הכי צרה
(רחוב ראב"ד מול הבית של ר' גרשון)
מזל שהם לא בנו כאן סוכה לבנתיים....
1663257540650.jpeg

תושב מאה שערים

משתמש פעיל
את הדברים אני כותב כתושב מאה שערים ותיק כבר דור שני...
ובכן, זה בהחלט לא נעים שה'עירייה' מחליטה בשבילנו... וכבר ראיתי את 'מודעות המחאה' בבתי הכנסת בשכונה, פשוט אני אוהב להסתכל גם באותיות הקטנות ולא רק במה שמנסים להגדיל 'לטובת המערכה'...
ובכן, יש פה הפקרות נוראה בענינים אלו, ואין מי שיעמוד בשער ויתריע, הראב"ד הגאון ר' ישראל יעקב פישר זצוק"ל היה צועק בכל עצרת על הדברים האלו, על גזל הציבור וכו', שזה מביא את כל הצרות ח"ו. ומשום מה, אנשים מתעלמים מזה.
בשנה שעברה, מול עיני הנדהמות והנפחדות, קהילה מסויימת בנתה 'קונסטרוקציה' כתוספת לבית מדרש שלהם, פיגום של כמה קומות, וכאמור, מול עיני, אחד הברזלים נפל על אחד הפועלים (בנס לא אל אחד מאלפי הילדים שעברו שם...) והוא פונה לבית החולים (הוא לא היה נראה בהכרה) לפחות השנה הזאת הם דאגו להציב שלטים שיש להזהר...
בשנה שעברה בעת 'המערכה' המקודשת על סוכתו של רב מסויים, שאלתי לאנשים על מה המהומה? הוא סגר מדרכה עמוסה מאוד, השאיר מעבר צר מאוד, שאני בעצמי העדפתי ללכת על הכביש הסואן במקום המעבר הזה כמאמר חז"ל 'אחורי ארי ולא אחורי אשה' ובודאי של להדחף עם נשים ... שאלתי, וכי לשם בניית סוכה מותר להרוס את קדושת המחנה? ושלא לדבר על גזל הציבור שאין לה מחילה...
בשנה שעבר אף נפלה סוכה שנבנה על פיגום, ורק בנס זה לא הסתיים באסון רח"ל.
חברה, תתעוררו... אין לי בעיה שיהיה ועד מיוחד עם סמכויות מטעם הבד"ץ, אבל שיהיה... ולא איש הישר בעיניו יעשה.
@יעבץ שכחת את הסוכה הענקית שחסידות מסויימת בנתה על הכביש וחסמה את הכביש למעבר רכבים והשאירה רק מעבר דרך הסוכה כך שנשים לא יכולות לעבור ברחוב יתכן שזה פוסל את הסוכה וירא כי טוב הם בנו מדרגות לכל השנה וכבשו חצי מהרחוב וימי חול המועד הם גם סוגרים עם שער את הרחוב השני שגובל עם הבית מדרש מהם ראו וכן עשו מוסד ירושלמי ליטאי שגם סגרו מעבר רחוב אחד ע"י בנית מדרגה ועשיית שער והשאירו ברוב נדיבותם מעבר צר להולכי רגל וכל זה הוא לא רק לשבוע של סוכות אלא לכל השנה

מימיי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
הכותרת די משקפת את המציאות.
"חושבים שיש לכם סוכה??- בירושלים זה כלל לא בטוח!!!

באמת בירושלים יש חוסר בטיחות משווע בסוכות ולכן החוקים החדשים הגיוניים ממש.
כמובן שדווקא כל הבלגן של הסוכות והצפיפות היא חלק מהאווירה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה