נכתב ע"י ישראל11;899633:ימי מחלה נספרים גם בשישי ושבת.
אם העובד נהיה חולה ביום שישי, היום הרביעי למחלה זה יום שני ומקבל אז מלוא התשלום (ביום ראשון כמובן חצי)
נכתב ע"י pessi&chani;899765:ואז מה עם שבת? הרי זה לא יום עבודה וא"כ נראה בהגיון שלא יכול להספר כיום מחלה, ואם ספרתם אותו אז מה קורה עם ה-50% שאמורים לקבל עליו?
זה נראה כפל מבצעים: גם להוריד יום מחלה וגם לא לשלם אותו?
נכתב ע"י גפ"ן;900585:נראה שיש הגיון בשאלה הזו. בואו נקצין את זה עוד יותר: אם אני לא עובדת בששי, והיום הרביעי נופל בשבת, וביום ראשון כבר באים לעבודה, אז כך:
יום רביעי= 0%
יום חמישי=50%
יום ששי=לא יום עבודה אז לא מקבלים כלום, למרות שלפי החוק היה מגיע לי 50%
שבת=לא יום עבודה אז שוב לא מקבלים כלום, למרות שע"פ החוק היה מגיע 100%
וזה אומר שירדו לי 4 ימי מחלה, ותמורתם קבלתי 50% בלבד!!!!
איפה ההגינות?
נכתב ע"י מי;900590:אז אל תדווחי שהיית חולה בשישי ושבת
מי יעקב אחרייך?
וברצינות -
אני חושבת ששישי ושבת נספרים רק כדי לא לשבור את הרצף.
כלומר, אם עובד היה חולה מראשון עד שלישי שאחריו (חטף דלקת ראות, המסכן)- שלא תגידו אוקיי: ראשון - 0%, שני שלישי 50%, רביעי חמישי 100% באה שבת - נתחיל לספור מהתחלה. ראשון 0% וכו'.
אלא גם על ראשון שני ושלישי (השניים, כמובן) הוא יקבל 100%.
נכתב ע"י גפ"ן;900604:טוב, אז הייתי חולה גם בראשון, וקבלתי 150% משכורת תמורת 5 ימי מחלה.
ומה הקשר נספרים בשביל הרצף? הרצף הוא ימי העבודה שלי ובכלל לא אמורים להיות גם ששי ושבת, אלא ראשון עד חמישי-חמישה ימי מחלה, ואח"כ ראשון עד שלישי עוד שלושה ימים.וכן, יש בהם רצף של ימי העבודה שלי בשבוע. צריך להיות סתומים (!!!)בשביל להתבלבל בספירה ולהתחיל מהתחלה אחרי שבת, לא?
ומה על עובד בשכר?נכתב ע"י קשר;904373:יש הבדל בין עובד בשכר לבין עובד במשכורת.
עובד בשכר - ייחשבו כל ימי מחלתו, למעט ימי מנוחה שבועית וחגים.
עובד במשכורת - כל ימי מחלתו, לרבות ימי מנוחה שבועית וחגים.
כל מה שנאמר על שישי ושבת נאמר רק על עובד בשכר שימי המנוחה שלו לא נחשבים כימי מחלה.
עובד במשכורת [עובד בשכר חודשי שאינו משתנה בהתאם למספר הימים בחודש], יופחת לו גם על ימי שישי ושבת.
ז"א אם עובד במשכורת לא הופיע לעבודה עקב מחלה מיום רביעי עד ראשון, אופן החישוב הינו:
יום רביעי - ינוכה משכרו 100%
יום חמישי - ינוכה משכרו 50%
יום שישי - ינוכה משכרו 50%
שבת - לא ינוכה.
אופן חישוב ההפחתה לעובד כזה הינו חלוקת השכר בחודש ל30 יום [כולל שבת וחגים].
בהצלחה!
נכתב ע"י גפ"ן;905450:ומה על עובד בשכר?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: