אני חושבת שאת החום והמשפחתיות מספקת המטפלת ולא המשפחתון.
ויש מטפלות מאד חמות במעונות. מנסיון רב שנים וילדים ברוך השם.
אני יודעת שיש מן תחושה כזו שבית זה יותר "משפחתי" או "חמים". אבל באמת זה תלוי רק במטפלת ולא קשור למיקום.
וקל יותר לדעת מי המטפלת שלך וכמה היא חמה. ומה באמת קורה אחרי שסגרת את הדלת - במעון.
לי מה שהפריע במעון זה שאין באמת רק מטפלת אחת.
יש מטפלת אחת די קבועה, אבל פעם בשבוע לפחות היא מתחלפת, יש גם מעונות בהם המטפלת מתחלפת מ1 -4
אם היא לא מרגישה טוב - היא מביאה מחליפה, אם את מביאה מוקדם יש מטפלת אחרת.
ולא תמיד זו אותה אחת. המון פעמים באמצע השנה מטפלות יוצאות ומתחלפות ,קבועות ומשלימות.
אין השוואה למטפלת אחת שמחויבת למעון, וגם אם מידי פעם היא מביאה מחליפה - זו תמיד אותה אחת.
זה בדיוק ההבדל בין מטפלת למוסד. ומעון זה מוסד, אין מה לעשות.
אני לא באמת חושבת שמפריע שיש עוד ילדים באותו החדר עם עוד מטפלות, אבל אם בגלל זה לפעמים המטפלת יוצאת ומבקשת מהשנייה לשמור על שלה, אם יש תחלופות בקבוצות באמצע שנה , אם יש עוד הרבה נשות צוות לא מוכרות שנכנסות מידי פעם ומתחלפות - טבחיות, מנהלת, כוח עזר לצוות , זה מה שעושה את ההבדל.
קחי לדוגמא תינוק בן שלושה חודשים שנמצא בחדר עם שלוש קבוצות ושלוש מטפלות.
כמעט כל יום יש בחדר מטפלת לא מוכרת (שלושה ימים חופשיים בהן יש משלימה, ועוד ימי מחלה וחופשה מידי פעם )שהוא כמעט ולא מכיר, וזה עוד בלי לדבר על חופשות לידה. זה ההבדל בין הרגשה של בית למוסד.
במעונות שאני מכירה, אם מביאים ב7 וחצי יש מטפלת אחת בחדר, אם מביאים מ7 - יש חדר אחד פתוח במעון וצריך להשאיר את הילד שם.
ואגב, אולי זה מה שגורם ליותר חום ומשפחתיות - ברור שמטפלת שמקבלת את הילד כל השנה קשורה אליו יותר ממטפלת ממלאת מקום / משלימה / אחת שהגיעה באמצע השנה.