אתם לא שמים גם טחינה גולמית?
@nicky
אני מכינה ממרח חומוס ביתי ושמחה לבשר שעליתי על המתכון המושלם
הוא מחזיק במקרר בקופסא אטומה גם שבוע.
הכמויות:
-הכמויות במתכון לחבילת חומוס בוואקום של 500 גר'.
-את הכמות אחרי הבישול מחלקת לשתיים. חצי מקפיאה בשקית, אותה אפשיר כשיגמר הממרח ואכין ממנה. ואת החצי השני מכינה במקום. מכל חצי יוצא ליטר חומוס. (כלומר, מחבילה של 500 גר' יוצא 2 ליטר ממרח חומוס).
שלב א'- השריה:
-להניח את גרגירי החומוס בקערה גדולה ולכסות במים, יותר מגובה החומוס.
-יש להשרות לפחות 12 שעות, ולהחליף את מי ההשריה מידי כמה שעות.
שלב ב'- בישול:
-להעביר את גרגירי החומוס לסיר גדול (מספיק של 4-5 ליטר) ולכסות בהרבה מים, יותר מגובה החומוס.
-להביא לרתיחה ולבשל במשך כשלוש- ארבע שעות. (אם מוסיפים סודה לשתיה כמפורט בסעיף הבא, יתכן שהחומוס מוכן אחרי שלוש שעות. יש לבדוק.)
- לאחר שעה של בישול, להוסיף כפית סודה לשתיה ולערבב. (האבקה מסייעת לריכוך מדהים של הגרגירים)
- כשגרגירי החומוס רכים ונימוחים בפה, הם מוכנים.
- לסנן את ההגרגירים ממי הבישול.
- להמתין לצינון החומוס לפני הכנת הממרח.
שלב ג'- הכנת הממרח:
-במעבד מזון עם להב של בלנדר, מניחים חצי מכמות הגרגירים המבושלים. (את החצי השני אפשר להקפיא לפעם הבאה כמו שציינתי לעיל. אם מכינים את כל הגרגירים יש להכפיל כמויות)
- טוחנים את הגרגירים לבד במשך דקה שתיים.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים בהדרגה כוס ח"פ של טחינה גולמית
- מוסיפים כוס ח"פ של מים.(לאחר הוספת כל החומרים, אם החומוס לא מספיק רך לטעמכם ניתן להוסיף מעט מים)
- עוצרים את מעבד המזון ומוסיפים:
- 3 שיני שום
- רבע כוס ח"פ שמן זית (או פחות. לפי הטעם)
- רבע כוס ח"פ מיץ לימון
- מלח וכמון לפי הטעם
-מפעילים שוב לאיחוד החומרים, ונותנים למעבד לעבוד 10-15 דק', עד למרקם חלק רך ונוח למריחה.
המתכון מפורט מאד, אבל לא מסובך בכלל.
החומוס שמתקבל כל כך טעים, שספק אם תחזרו אי פעם לקנות חומוס...
לא. רגילים מהברזמשרים במים רותחים?
ואת מכינה גם עם כמות של כוס טחינה וכוס מים?אני עושה את כל השלב הסופי גם כך (לא בדקתי בדיוק כמויות אבל זה בדיוק החומרים)
רק שאני עושה את זה עם חומוס מקופסת שימורים וזה כמובן לוקח כל הסיפור ממש כמה דקות.
מרסקת עם החומוס?כנ"ל, ומוסיפה פלפלון חריף או שיפקה, חתיכת שדרוג!
התחלתי גם לעשות מחומוס בשקית ולא מקופסת שימורים (מכינה פעם אחת כמות גדולה של חומוס מבושל, מקפיאה לשקיות וכל פעם מפשירה שקית ומכינה את הממרח חומוס)ואת מכינה גם עם כמות של כוס טחינה וכוס מים?
כן- לגבי השיפקה.ואת מכינה גם עם כמות של כוס טחינה וכוס מים?
מרסקת עם החומוס?
לכמות של קילו חומוס?נסו לבשל עם החומוס חצי בצל
לאלכמות של קילו חומוס?
היי,@nicky
אני מכינה ממרח חומוס ביתי ושמחה לבשר שעליתי על המתכון המושלם
הוא מחזיק במקרר בקופסא אטומה גם שבוע.
הכמויות:
-הכמויות במתכון לחבילת חומוס בוואקום של 500 גר'.
-את הכמות אחרי הבישול מחלקת לשתיים. חצי מקפיאה בשקית, אותה אפשיר כשיגמר הממרח ואכין ממנה. ואת החצי השני מכינה במקום. מכל חצי יוצא ליטר חומוס. (כלומר, מחבילה של 500 גר' יוצא 2 ליטר ממרח חומוס).
שלב א'- השריה:
-להניח את גרגירי החומוס בקערה גדולה ולכסות במים, יותר מגובה החומוס.
-יש להשרות לפחות 12 שעות, ולהחליף את מי ההשריה מידי כמה שעות.
שלב ב'- בישול:
-להעביר את גרגירי החומוס לסיר גדול (מספיק של 4-5 ליטר) ולכסות בהרבה מים, יותר מגובה החומוס.
-להביא לרתיחה ולבשל במשך כשלוש- ארבע שעות. (אם מוסיפים סודה לשתיה כמפורט בסעיף הבא, יתכן שהחומוס מוכן אחרי שלוש שעות. יש לבדוק.)
- לאחר שעה של בישול, להוסיף כפית סודה לשתיה ולערבב. (האבקה מסייעת לריכוך מדהים של הגרגירים)
- כשגרגירי החומוס רכים ונימוחים בפה, הם מוכנים.
- לסנן את ההגרגירים ממי הבישול.
- להמתין לצינון החומוס לפני הכנת הממרח.
שלב ג'- הכנת הממרח:
-במעבד מזון עם להב של בלנדר, מניחים חצי מכמות הגרגירים המבושלים. (את החצי השני אפשר להקפיא לפעם הבאה כמו שציינתי לעיל. אם מכינים את כל הגרגירים יש להכפיל כמויות)
- טוחנים את הגרגירים לבד במשך דקה שתיים.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים בהדרגה כוס ח"פ של טחינה גולמית
- מוסיפים כוס ח"פ של מים.(לאחר הוספת כל החומרים, אם החומוס לא מספיק רך לטעמכם ניתן להוסיף מעט מים)
- עוצרים את מעבד המזון ומוסיפים:
- 3 שיני שום
- רבע כוס ח"פ שמן זית (או פחות. לפי הטעם)
- רבע כוס ח"פ מיץ לימון
- מלח וכמון לפי הטעם
-מפעילים שוב לאיחוד החומרים, ונותנים למעבד לעבוד 10-15 דק', עד למרקם חלק רך ונוח למריחה.
המתכון מפורט מאד, אבל לא מסובך בכלל.
החומוס שמתקבל כל כך טעים, שספק אם תחזרו אי פעם לקנות חומוס...
של איזה חברה החומוס?אני הייתי מכינה גם ממרח חומוס מחומוס שהייתי משרה ומבשלת
ואז שבת אחת כשלא נשאר זמן ורציתי חומוס בייתי
ניסיתי להכין מחומוס בקופסת שימורים והופתעתי מאוד!!!
יצא חומוס מושלם!!!! שהחזיק מעמד שבוע במקרר בקופסא אטומה
טוחנת קופסת חומוס משימורים בתחילה עם חצי מהמים של השימורים
ואם צריך מוסיפה עוד לאחר מכן מוסיפה 3/4 כוס טחינה גולמית ותבלינים
כמון בנדיבות , מלח ולימון טועמת ומתקנת תיבול.
מאז זה החומוס שלנו.
ממליצה לנסות !
אף פעם לא הכנתי מקופסאות שימורים,היי,
הייתי שמחה לדעת, אם אני משתמשת בחומוס שימורים, כמה צריך חבילות למתכון שלך???
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: