דרוש מתכון חומוס ביתי - תחכימו אותי!

  • פותח הנושא nicky
  • פורסם בתאריך

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אתם לא שמים גם טחינה גולמית?
 

אילה מינה

משתמש מקצוען
משרים במים רותחים?
@nicky
אני מכינה ממרח חומוס ביתי ושמחה לבשר שעליתי על המתכון המושלם :)
הוא מחזיק במקרר בקופסא אטומה גם שבוע.

הכמויות:
-הכמויות במתכון לחבילת חומוס בוואקום של 500 גר'.
-את הכמות אחרי הבישול מחלקת לשתיים. חצי מקפיאה בשקית, אותה אפשיר כשיגמר הממרח ואכין ממנה. ואת החצי השני מכינה במקום. מכל חצי יוצא ליטר חומוס. (כלומר, מחבילה של 500 גר' יוצא 2 ליטר ממרח חומוס).

שלב א'- השריה:
-להניח את גרגירי החומוס בקערה גדולה ולכסות במים, יותר מגובה החומוס.
-יש להשרות לפחות 12 שעות, ולהחליף את מי ההשריה מידי כמה שעות.

שלב ב'- בישול:
-להעביר את גרגירי החומוס לסיר גדול (מספיק של 4-5 ליטר) ולכסות בהרבה מים, יותר מגובה החומוס.
-להביא לרתיחה ולבשל במשך כשלוש- ארבע שעות. (אם מוסיפים סודה לשתיה כמפורט בסעיף הבא, יתכן שהחומוס מוכן אחרי שלוש שעות. יש לבדוק.)
- לאחר שעה של בישול, להוסיף כפית סודה לשתיה ולערבב. (האבקה מסייעת לריכוך מדהים של הגרגירים)
- כשגרגירי החומוס רכים ונימוחים בפה, הם מוכנים.
- לסנן את ההגרגירים ממי הבישול.
- להמתין לצינון החומוס לפני הכנת הממרח.

שלב ג'- הכנת הממרח:
-במעבד מזון עם להב של בלנדר, מניחים חצי מכמות הגרגירים המבושלים. (את החצי השני אפשר להקפיא לפעם הבאה כמו שציינתי לעיל. אם מכינים את כל הגרגירים יש להכפיל כמויות)
- טוחנים את הגרגירים לבד במשך דקה שתיים.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים בהדרגה כוס ח"פ של טחינה גולמית
- מוסיפים כוס ח"פ של מים.(לאחר הוספת כל החומרים, אם החומוס לא מספיק רך לטעמכם ניתן להוסיף מעט מים)
- עוצרים את מעבד המזון ומוסיפים:
- 3 שיני שום
- רבע כוס ח"פ שמן זית (או פחות. לפי הטעם)
- רבע כוס ח"פ מיץ לימון
- מלח וכמון לפי הטעם
-מפעילים שוב לאיחוד החומרים, ונותנים למעבד לעבוד 10-15 דק', עד למרקם חלק רך ונוח למריחה.

המתכון מפורט מאד, אבל לא מסובך בכלל.
החומוס שמתקבל כל כך טעים, שספק אם תחזרו אי פעם לקנות חומוס...
 

סביונית

משתמש מקצוען
אני עושה את כל השלב הסופי גם כך (לא בדקתי בדיוק כמויות אבל זה בדיוק החומרים)
רק שאני עושה את זה עם חומוס מקופסת שימורים וזה כמובן לוקח כל הסיפור ממש כמה דקות.
ואת מכינה גם עם כמות של כוס טחינה וכוס מים?
כנ"ל, ומוסיפה פלפלון חריף או שיפקה, חתיכת שדרוג!
מרסקת עם החומוס?
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
המתכון שלנו (חתני התלהב עליו, וכשתקופת מה מכר קופסות חומוס וטחינה במקווה מסוים עפו לו הקופסות הללו בקצב מסחרר):
2 כוסות מלאות גרגרי חומוס ענק מבושל היטב לאחר השריה של 12 שעות לפחות,
כוס אחת ממי הבישול של החומוס (משמש כחומר מסמיך מעולה וטבעי לגמרי),
כוס אחת טחינה גלמית,
מלוא הפקק (של הבקבוק) חומץ טבעי,
חצי כפית מלח
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל לבן
(במתכון המקורי היתה רשומה גם כוסברה, אבל אנחנו מוותרים על זה מטעמי טעם)
כ-6 שיני שום גדולות
2 שיפקה (ואם אין לכם - שימו פפריקה חריפה כפי חיבתכם את החריפות).
לערבל הכל היטב-היטב באמצעות הסכין של מעבד מזון עד קבלת מרקם חלק.
כוס = 240 מ"ל
כפית = לא חד פעמית! מהסוג הקצת יותר גדול של כפיות מתכת.
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
ואת מכינה גם עם כמות של כוס טחינה וכוס מים?
התחלתי גם לעשות מחומוס בשקית ולא מקופסת שימורים:) (מכינה פעם אחת כמות גדולה של חומוס מבושל, מקפיאה לשקיות וכל פעם מפשירה שקית ומכינה את הממרח חומוס)
אבל בכמויות אני די שופכת, לא משהו מדויק,
לקופסת שימורים אחת כוס טחינה נראה לי מידי הרבה, אבל זה לא כל כך משנה הכמות המדויקת, שימי, תטעמי ותוסיפי אם נראה לך, לגבי מים כנ"ל, איך את רוצה שיהיה-סמיך או נוזלי יותר.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
נסו לבשל עם החומוס חצי בצל וכמה שיני שום ולטחון איתו יחד.
זה בעיקרון סוד מקצועי, אז אל תגלו
אבל הטעם אדיר.
 

אילה מינה

משתמש מקצוען
קודם כל תודה לכולם, יצא ממש טעים ובזכותכם!
יצא לי המון
אפשר להקפיא את זה או שהגזמתי?
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
אם עדיין רלוונטי..
בטח אפשר. אני פעם ב.. מכינה כמות גדולה ומקפיאה במנות (בתוך שקיות ולא קופסאות ככה אין טיפה אוויר)
ומפשירה כשצריך
 

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
הטיפ שלנו:
מכינים כמות לפי המתכון הרצוי והאהוב מלמעלה בוזקים מעט פפריקה, כמון לבחירה ופטרוזיליה מיובשת

שמן זית וצנוברים
 

Ayala Kar

משתמש חדש
@nicky
אני מכינה ממרח חומוס ביתי ושמחה לבשר שעליתי על המתכון המושלם :)
הוא מחזיק במקרר בקופסא אטומה גם שבוע.

הכמויות:
-הכמויות במתכון לחבילת חומוס בוואקום של 500 גר'.
-את הכמות אחרי הבישול מחלקת לשתיים. חצי מקפיאה בשקית, אותה אפשיר כשיגמר הממרח ואכין ממנה. ואת החצי השני מכינה במקום. מכל חצי יוצא ליטר חומוס. (כלומר, מחבילה של 500 גר' יוצא 2 ליטר ממרח חומוס).

שלב א'- השריה:
-להניח את גרגירי החומוס בקערה גדולה ולכסות במים, יותר מגובה החומוס.
-יש להשרות לפחות 12 שעות, ולהחליף את מי ההשריה מידי כמה שעות.

שלב ב'- בישול:
-להעביר את גרגירי החומוס לסיר גדול (מספיק של 4-5 ליטר) ולכסות בהרבה מים, יותר מגובה החומוס.
-להביא לרתיחה ולבשל במשך כשלוש- ארבע שעות. (אם מוסיפים סודה לשתיה כמפורט בסעיף הבא, יתכן שהחומוס מוכן אחרי שלוש שעות. יש לבדוק.)
- לאחר שעה של בישול, להוסיף כפית סודה לשתיה ולערבב. (האבקה מסייעת לריכוך מדהים של הגרגירים)
- כשגרגירי החומוס רכים ונימוחים בפה, הם מוכנים.
- לסנן את ההגרגירים ממי הבישול.
- להמתין לצינון החומוס לפני הכנת הממרח.

שלב ג'- הכנת הממרח:
-במעבד מזון עם להב של בלנדר, מניחים חצי מכמות הגרגירים המבושלים. (את החצי השני אפשר להקפיא לפעם הבאה כמו שציינתי לעיל. אם מכינים את כל הגרגירים יש להכפיל כמויות)
- טוחנים את הגרגירים לבד במשך דקה שתיים.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים בהדרגה כוס ח"פ של טחינה גולמית
- מוסיפים כוס ח"פ של מים.(לאחר הוספת כל החומרים, אם החומוס לא מספיק רך לטעמכם ניתן להוסיף מעט מים)
- עוצרים את מעבד המזון ומוסיפים:
- 3 שיני שום
- רבע כוס ח"פ שמן זית (או פחות. לפי הטעם)
- רבע כוס ח"פ מיץ לימון
- מלח וכמון לפי הטעם
-מפעילים שוב לאיחוד החומרים, ונותנים למעבד לעבוד 10-15 דק', עד למרקם חלק רך ונוח למריחה.

המתכון מפורט מאד, אבל לא מסובך בכלל.
החומוס שמתקבל כל כך טעים, שספק אם תחזרו אי פעם לקנות חומוס...
היי,
הייתי שמחה לדעת, אם אני משתמשת בחומוס שימורים, כמה צריך חבילות למתכון שלך???
 

soundwave

משתמש צעיר
אני הייתי מכינה גם ממרח חומוס מחומוס שהייתי משרה ומבשלת
ואז שבת אחת כשלא נשאר זמן ורציתי חומוס בייתי
ניסיתי להכין מחומוס בקופסת שימורים והופתעתי מאוד!!!
יצא חומוס מושלם!!!! שהחזיק מעמד שבוע במקרר בקופסא אטומה
טוחנת קופסת חומוס משימורים בתחילה עם חצי מהמים של השימורים
ואם צריך מוסיפה עוד לאחר מכן מוסיפה 3/4 כוס טחינה גולמית ותבלינים
כמון בנדיבות , מלח ולימון טועמת ומתקנת תיבול.
מאז זה החומוס שלנו.
ממליצה לנסות !
של איזה חברה החומוס?
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
היי,
הייתי שמחה לדעת, אם אני משתמשת בחומוס שימורים, כמה צריך חבילות למתכון שלך???
אף פעם לא הכנתי מקופסאות שימורים,
אבל אם אני מנסה לשער, לדעתי 2 קופסאות
תשימי את הטחינה והמים יותר בזהירות ופחות מהרשום,
ותוסיפי לפי הצורך.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יְהוָה כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יְהוָה וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה