דיון חוואייג' וראס אל חנות מפחידים אותך ?

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אפשר פירוט על ה:
קפיר ליים
למון גראס
גלנגל
ומה זה סגנון מסמאן?
קפיר ליים זה עלה, נראה לי של סוג של עץ הדר מגיע מיובש לארץ
נין להשיג בחנויות מתמחות אולי בניצת הדובדבן וכדומה.

למון גראס מכונה גם לימונית, ניתן להשיג אותו פה ושם בשלמותו
אבל מגיע גם מיובש
אשמח לפירוט על הנ"ל
שורש גלנגל זה סוג של ג'ינג'ר, בארץ על פי רוב הוא מגיע מיובש ופרוס
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
@Geula-Arc

אני אשמח למתכונים של התמונות שהעלית, מגרה ממש!
בשר בקר בסיר
מטגנים 2 בצלים אפשר טבעות במעט שמן
מוסיפים קוביות בשר גדולות -אסאדו או 5
מעט תפוחי אדמה קטנים
נותנים לזה להיטגן מכל הצדדים
מתבלים ב:
פלפל שחור , מלח פפריקה מתוקה מרוקאית ,
דבש
חווייאג' למרק
מכסים במים 3/4 כיסוי
בישול על אש נמוכה 3 שעות (אפשר בחלק מהזמן להעביר לתנור )
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
התבלינים במטבח שלי מסתכמים בפפריקה (פלפל שחור לא טוב לי, וממונוסדיום אני מעדיפה להתנזר. מפה לשם, התבלון מכיל הרבה עלים, ירקות שורש.)
רוב התבלינים לא מכילים מונוסודיום.
את חלקם אפשר לטחון לבד
ולרבים מהם יש ערכים תזונתיים.
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
@תמי אחת , זה נכון.
תערובות גריל עוף ואחרות מכילות סוכרים, דקסטרוז ושאר מציאות.
נסי את תערובות התיבול של פרג- אלה שאני משתמשת בהן טבעיות לחלוטין ולא מכילות תוספות לא רצויות.
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
פפריקה מעושנת! השורשים ההונגריים דחפו אותי להרחיב את רפרטואר ה"פפריקות", וזו תגלית של ממש...
פפריקה מעושנת נקראת גם פפריקה ספרדית. היא סוג ייחודי של פפריקה שלאחר תהליך ייבוש הפלפלים, הם עוברים תהליך עישון בעץ ולאחר מכן טחינה.
הפפריקה המעושנת מקנה טעם מעושן אופייני מאד בעוצמות משתנות לתבשילים, מדובר בתבלין ייחודי שאין שני לו. היא מוסיפה ארומה עדינה של עישון לרטבים אדומים, תבלון בשר וירקות, מרקים, תפוחי אדמה ועוף בתנור, שקשוקה ועוד. משתמשים בו כדי להוסיף טעם מעושן למנות מבלי לעשן אותן בפועל.
מומלץ מאוד! וכמובן, לא להתפרע , אלא לתבל איתה "בטעם טוב".
ממליצה לפזר על פילה סלמון ולאפות, ללא שום תיבול נוסף, יוצא מעדן
 

יונלה

משתמש מקצוען
ראס אל חנוט- מניסיון, של "תוצרת הארץ" (חנות תבלינים) הכי טעים.
מתבלת איתו בשר, עם רוטב צ'ילי מתוק וקצת חריף, מעדן.

חוואג' למרק- בביתר, חנות "פיצוחי ותבליני ביתר", הכי טעים.

קייג'ון- אשמח לשמוע מה מתאים לתבל איתו.
 

מה יש

משתמש מקצוען
טוסקנה אני שמה בתפוחי אדמה בתנור (צ'יפסים).
מאד מגוון.
בהרט איך לא ראיתי שכתבו- יש לו טעם מזרחי למדי ומתאים לדעתי לכל תערובת בשר כמו בורקס בשר בייגלס בשר קציצות בשר וכדומה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קח

א שִׁיר מִזְמוֹר לְדָוִד:ב נָכוֹן לִבִּי אֱלֹהִים אָשִׁירָה וַאֲזַמְּרָה אַף כְּבוֹדִי:ג עוּרָה הַנֵּבֶל וְכִנּוֹר אָעִירָה שָּׁחַר:ד אוֹדְךָ בָעַמִּים יי וַאֲזַמֶּרְךָ בַּלְאֻמִּים:ה כִּי גָדוֹל מֵעַל שָׁמַיִם חַסְדֶּךָ וְעַד שְׁחָקִים אֲמִתֶּךָ:ו רוּמָה עַל שָׁמַיִם אֱלֹהִים וְעַל כָּל הָאָרֶץ כְּבוֹדֶךָ:ז לְמַעַן יֵחָלְצוּן יְדִידֶיךָ הוֹשִׁיעָה יְמִינְךָ וַעֲנֵנִי:ח אֱלֹהִים דִּבֶּר בְּקָדְשׁוֹ אֶעְלֹזָה אֲחַלְּקָה שְׁכֶם וְעֵמֶק סֻכּוֹת אֲמַדֵּד:ט לִי גִלְעָד לִי מְנַשֶּׁה וְאֶפְרַיִם מָעוֹז רֹאשִׁי יְהוּדָה מְחֹקְקִי:י מוֹאָב סִיר רַחְצִי עַל אֱדוֹם אַשְׁלִיךְ נַעֲלִי עֲלֵי פְלֶשֶׁת אֶתְרוֹעָע:יא מִי יֹבִלֵנִי עִיר מִבְצָר מִי נָחַנִי עַד אֱדוֹם:יב הֲלֹא אֱלֹהִים זְנַחְתָּנוּ וְלֹא תֵצֵא אֱלֹהִים בְּצִבְאֹתֵינוּ:יג הָבָה לָּנוּ עֶזְרָת מִצָּר וְשָׁוְא תְּשׁוּעַת אָדָם:יד בֵּאלֹהִים נַעֲשֶׂה חָיִל וְהוּא יָבוּס צָרֵינוּ:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

מלכות ה' • אתגר 119

לוח מודעות

למעלה