דיון חוואייג' וראס אל חנות מפחידים אותך ?

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הרבה פעמים מכילים מונוסודיום. בשל פרג לדעתי אין, והתערובת ממש מוצלחת.
בוא לא נתווכח האם מונוסודיום גלוטומט הוא חומר בריא או לא (רמז: אין שום הוכחה מדעית לסיכון כלשהו ממנו, חומצות גלוטומט מצוייות בטבע בכל כך הרבה מאכלים, כולל בחלב האם)
אני באמת פחות אוהב לאכול אותו כשהוא תוסף חיצוני וסינטטי.
אבל תערובות גריל עוף יש הרבה מאוד בלי מונוסודיום גלוטומט, כך שזה מוזר לפסול רק כי חברה מסויימת מוסיפה אותו.
 

(אביגיל)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
התבלינים במטבח שלי מסתכמים בפפריקה (פלפל שחור לא טוב לי, וממונוסדיום אני מעדיפה להתנזר. מפה לשם, התבלון מכיל הרבה עלים, ירקות שורש.)
הרבה פעמים מכילים מונוסודיום. בשל פרג לדעתי אין, והתערובת ממש מוצלחת.
בתערובות של פרג אין מונסונדיום . אחד מהפלוסים הגדולים שלהם זו העובדה שהם משתמשים בחומרים טבעיים בלבד.
פילדלפיה זה אחד התבלינים שהכי אפשר להתפרע איתם, ולכן הוא גם בזבזני במיוחד.
מתכון ממוצע מכיל בין 2-4 כפות של התבלין.
ממש ככה!
תבלין מדרום מזרח ארצות הברית, זאת תהיה הגדרה מדוייקת יותר.
טוב לדעת :)
יש כל כך הרבה סוגים, כך שאם לא התחברת לאחד, זה לא אומר שלא תתחברי לאחר.
נסיתי כמה, אני מכורה לתבלינים של פרג ולא אהבתי :(
אבל אולי הגיע לנסות מחדש :)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כאשכנזיה מובהקת
באנטיתזה לנ"ל
המקפיאים שלי, בהדגשה על המקפיאים, מלאים בתערובות ובתבלינים שבאים אצלנו לשימוש יומיומי
שום גבישי, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פפריקה מרוקאית בשמן, פלפל שחור, עלי דפנה, פלפל אנגלי, תערובת לפיצה איטלקית, תערובת לפיצה, טוסקנה, פילדלפיה ועוד עשרות, ללא הגזמה...
קונה בחנויות תבלינים.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
דרך אגב, את רוב התערובות אפשר להכין לבד.
חנויות תבלינים מובחרות מוכרות את רוב חומרי הגלם, ומה שצריך זאת מטחנה חשמלית קטנה (נמצאת אצלי על השיש בכל בישול) או מכתש ועלי (כנ"ל)
האפשרויות הן בלתי מוגבלות, ואפשר להשמיט או להוסיף כל מרכיב לפי בחירה.
דבר נוסף:
לא תמיד חייבים להשתמש בתערובות או בתבלינים בכלל.
ניתן לתבל יפה מאוד באמצעות ירקות שורש, ירקות עלים, ועשבי תיבול טריים (מבחינת חרקים ושמיטה זאת בעיה, אבל ניתן ברוב הזמן להתגבר עליה, זה דורש עבודה שמתגמלת יפה)
כורכום טרי למשל נותן ארומות מדהימות שאין בכורכום יבש, כנ"ל ג'ינג'ר או למון גראס.
עשבי תיבול נדירים ניתן להשיג באתר "עלה הביתה", או באתרים דומים, מומלץ לחפש לאחר השמיטה...
 

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
ניטש על כך כמובן וויכוח עז בין המסורתיים לשמרנים ולרפורמיסטים.
פעם ראשונה בחיי שאני שומעת את זה,
כבר קניתי חויג' בכל החנויות בבני ברק ומעולם לא הרחתי או הרגשתי שיש בו חילבה.
ואי אפשר לפספס חילבה.

לא...עדיין לא מצאתי משו קרוב לחויג' של סבתא שלי.......
בגלל זה מעניין אותי מאיפה @תלתן קונה
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
קארי.
תערובת חלומית (אם קניתם את החברה הנכונה. ניסיתי את מיה ולהפתעתי היא מעולה!)
תוסיפו אותה לכל עיסה של בשר/דג. לרוטב עגבניות, למוקפצים אפילו. רוטב ל קרם קוקוס וקארי-חלום.
(אגב יש גם משחת קארי וממרח קארי. לא התנסתי.)
ובגדול-משדרגת מאוד מאוד תבשילים אנמיים במקום להוסיף להם מליון רטבים ותבלינים.
תיבול מעולה גם לכרעיים, חזה, תפוא בתנור וכו

יש אגב מדור מקסים בעיתון הפסקת קפה שמביא בדיוק את הרעיון של האשכול הזה, ולא רק תבלינים
ממש חמוד אני נהנית להכיר משם תבלינים וחומרי גלם חדשים (לא הכל שם לא מוכר לי אבל תמיד יש מה ללמוד...)
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
דרך אגב, את רוב התערובות אפשר להכין לבד.
חנויות תבלינים מובחרות מוכרות את רוב חומרי הגלם, ומה שצריך זאת מטחנה חשמלית קטנה (נמצאת אצלי על השיש בכל בישול) או מכתש ועלי (כנ"ל)
האפשרויות הן בלתי מוגבלות, ואפשר להשמיט או להוסיף כל מרכיב לפי בחירה.
דבר נוסף:
לא תמיד חייבים להשתמש בתערובות או בתבלינים בכלל.
ניתן לתבל יפה מאוד באמצעות ירקות שורש, ירקות עלים, ועשבי תיבול טריים (מבחינת חרקים ושמיטה זאת בעיה, אבל ניתן ברוב הזמן להתגבר עליה, זה דורש עבודה שמתגמלת יפה)
כורכום טרי למשל נותן ארומות מדהימות שאין בכורכום יבש, כנ"ל ג'ינג'ר או למון גראס.
עשבי תיבול נדירים ניתן להשיג באתר "עלה הביתה", או באתרים דומים, מומלץ לחפש לאחר השמיטה...
זה כבר למיטיבי לכת ...
קודם שיעיזו לטעום ולשלב באוכל :)
יש הרבה אנשים עם קיבעון באוכל שהורגלו אליו חבל זה הפסד ...
 

112123

משתמש מקצוען
חוויאג' היא תערובת תבלינים ייחודית למטבח התימני. היא תמיד תכיל כורכום וחילבה, ואליהם עשויים להצטרף כמון, כוסברה, שום, פלפל לבן, ג'ינג'ר טחון או עלי דפנה
סלט שלם
יש סוגים שונים של חוויאג'
(מתכון מסבתי בת ה- 100 שתחי')
שחורה-שהבסיס שלה זה כמון, פלפל שחור (חצי מהכמות של הכמון) מעט ציפורן והל
צהובה-כמו שכתבה
מכינה בעצמי לפי הטעם שלי
מערבבת כמויות לפי סדר יורד: כורכום, כמון ,פלפל שחור, ציפורן והל
ויש חוויאג' של קפה שזה סיפור אחר

חוויאג' מוסיפים לסחוג ולחילבה ולא להפך (חילבה לחוויאג')
מה לגבי בריאות כל התבלינים?
כורכום מאוד מומלץ נמכר בחנויות בריאות בצורות שונות וגם שאר מרכיבי החוויאג' תורמים לבריאות
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
(אגב יש גם משחת קארי וממרח קארי. לא התנסתי.)
משחת קארי לא דומה לאבקת קארי
אני מכין לבד קארי (בדרך כלל בסגנון מסמאן)
מכוסברה
פלפל ירוק חריף
פלפל צ'ילי יבש
שורש ג'ינג'ר
שורש גלנגל
שורש כורכום
עלי קפיר ליים
בצל שאלוט (אם אין אז סגול או לבן)
למון גראס (כרגע אני משיג רק מיובש)
מקל קינמון
פלפל שחור
ציפורן
הל
זרעי כוסברה
מעט אגוז מוסקט
שמן זית או קוקוס

מכניס למעבד מזון וטוחן
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
סלט שלם
יש סוגים שונים של חוויאג'
(מתכון מסבתי בת ה- 100 שתחי')
שחורה-שהבסיס שלה זה כמון, פלפל שחור (חצי מהכמות של הכמון) מעט ציפורן והל
צהובה-כמו שכתבה
אני מדברת על הצהובה אותה טעמתי ואהבתי :)
מה שמכונה חוואיג' למרק
עת התערובות האחרות בינתיים לא התעסקתי
אם יש שם גנג'ר או הל יהיה קשה לי לאהוב את זה ...
את המרכיבים העתקתי ממקור ברשת ובאמת מענין אותי האם יש בתערובת הצבהובה חילבה? :oops:
 

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
את המרכיבים העתקתי ממקור ברשת ובאמת מענין אותי האם יש בתערובת הצבהובה חילבה? :oops:
אני לא חושבת.
בחיים לא שמעתי על דבר כזה...
ואני מכירה את התבלינים של התימנים...כן...אני תימניה....
 
D

Deleted 66182

אורח
משחת קארי לא דומה לאבקת קארי
אני מכין לבד קארי (בדרך כלל בסגנון מסמאן)
מכוסברה
פלפל ירוק חריף
פלפל צ'ילי יבש
שורש ג'ינג'ר
שורש גלנגל
שורש כורכום
עלי קפיר ליים
בצל שאלוט (אם אין אז סגול או לבן)
למון גראס (כרגע אני משיג רק מיובש)
מקל קינמון
פלפל שחור
ציפורן
הל
זרעי כוסברה
מעט אגוז מוסקט
שמן זית או קוקוס

מכניס למעבד מזון וטוחן
אפשר פירוט על ה:
קפיר ליים
למון גראס
גלנגל
ומה זה סגנון מסמאן?
 

Kelly

משתמש פעיל
פפריקה מעושנת! השורשים ההונגריים דחפו אותי להרחיב את רפרטואר ה"פפריקות", וזו תגלית של ממש...
פפריקה מעושנת נקראת גם פפריקה ספרדית. היא סוג ייחודי של פפריקה שלאחר תהליך ייבוש הפלפלים, הם עוברים תהליך עישון בעץ ולאחר מכן טחינה.
הפפריקה המעושנת מקנה טעם מעושן אופייני מאד בעוצמות משתנות לתבשילים, מדובר בתבלין ייחודי שאין שני לו. היא מוסיפה ארומה עדינה של עישון לרטבים אדומים, תבלון בשר וירקות, מרקים, תפוחי אדמה ועוף בתנור, שקשוקה ועוד. משתמשים בו כדי להוסיף טעם מעושן למנות מבלי לעשן אותן בפועל.
מומלץ מאוד! וכמובן, לא להתפרע , אלא לתבל איתה "בטעם טוב".
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה