בודקים ברכיבים. ואם אין - זו סיבה לא לקנות...איך הגעת למסקנה הזאת?
לא מתאים לי לקנות מוצר שאין לי מושג מה הוא מכיל
בודקים ברכיבים. ואם אין - זו סיבה לא לקנות...איך הגעת למסקנה הזאת?
בוא לא נתווכח האם מונוסודיום גלוטומט הוא חומר בריא או לא (רמז: אין שום הוכחה מדעית לסיכון כלשהו ממנו, חומצות גלוטומט מצוייות בטבע בכל כך הרבה מאכלים, כולל בחלב האם)הרבה פעמים מכילים מונוסודיום. בשל פרג לדעתי אין, והתערובת ממש מוצלחת.
התבלינים במטבח שלי מסתכמים בפפריקה (פלפל שחור לא טוב לי, וממונוסדיום אני מעדיפה להתנזר. מפה לשם, התבלון מכיל הרבה עלים, ירקות שורש.)
בתערובות של פרג אין מונסונדיום . אחד מהפלוסים הגדולים שלהם זו העובדה שהם משתמשים בחומרים טבעיים בלבד.הרבה פעמים מכילים מונוסודיום. בשל פרג לדעתי אין, והתערובת ממש מוצלחת.
ממש ככה!פילדלפיה זה אחד התבלינים שהכי אפשר להתפרע איתם, ולכן הוא גם בזבזני במיוחד.
מתכון ממוצע מכיל בין 2-4 כפות של התבלין.
טוב לדעתתבלין מדרום מזרח ארצות הברית, זאת תהיה הגדרה מדוייקת יותר.
נסיתי כמה, אני מכורה לתבלינים של פרג ולא אהבתייש כל כך הרבה סוגים, כך שאם לא התחברת לאחד, זה לא אומר שלא תתחברי לאחר.
פעם ראשונה בחיי שאני שומעת את זה,ניטש על כך כמובן וויכוח עז בין המסורתיים לשמרנים ולרפורמיסטים.
זה כבר למיטיבי לכת ...דרך אגב, את רוב התערובות אפשר להכין לבד.
חנויות תבלינים מובחרות מוכרות את רוב חומרי הגלם, ומה שצריך זאת מטחנה חשמלית קטנה (נמצאת אצלי על השיש בכל בישול) או מכתש ועלי (כנ"ל)
האפשרויות הן בלתי מוגבלות, ואפשר להשמיט או להוסיף כל מרכיב לפי בחירה.
דבר נוסף:
לא תמיד חייבים להשתמש בתערובות או בתבלינים בכלל.
ניתן לתבל יפה מאוד באמצעות ירקות שורש, ירקות עלים, ועשבי תיבול טריים (מבחינת חרקים ושמיטה זאת בעיה, אבל ניתן ברוב הזמן להתגבר עליה, זה דורש עבודה שמתגמלת יפה)
כורכום טרי למשל נותן ארומות מדהימות שאין בכורכום יבש, כנ"ל ג'ינג'ר או למון גראס.
עשבי תיבול נדירים ניתן להשיג באתר "עלה הביתה", או באתרים דומים, מומלץ לחפש לאחר השמיטה...
סלט שלםחוויאג' היא תערובת תבלינים ייחודית למטבח התימני. היא תמיד תכיל כורכום וחילבה, ואליהם עשויים להצטרף כמון, כוסברה, שום, פלפל לבן, ג'ינג'ר טחון או עלי דפנה
ויש חוויאג' של קפה שזה סיפור אחרמכינה בעצמי לפי הטעם שלי
מערבבת כמויות לפי סדר יורד: כורכום, כמון ,פלפל שחור, ציפורן והל
כורכום מאוד מומלץ נמכר בחנויות בריאות בצורות שונות וגם שאר מרכיבי החוויאג' תורמים לבריאותמה לגבי בריאות כל התבלינים?
משחת קארי לא דומה לאבקת קארי(אגב יש גם משחת קארי וממרח קארי. לא התנסתי.)
את שמה חויג' מרק בחילבה?חוויאג' מוסיפים לסחוג ולחילבה ולא להפך (חילבה לחוויאג')
אני מדברת על הצהובה אותה טעמתי ואהבתיסלט שלם
יש סוגים שונים של חוויאג'
(מתכון מסבתי בת ה- 100 שתחי')
שחורה-שהבסיס שלה זה כמון, פלפל שחור (חצי מהכמות של הכמון) מעט ציפורן והל
צהובה-כמו שכתבה
לאאת שמה חויג' מרק בחילבה?
אני יודעת על כמון. אבל ממש חויג'??
אההה....אוקיי.לא
חוויאג' שחורה - בלי הכורכום
אני לא חושבת.את המרכיבים העתקתי ממקור ברשת ובאמת מענין אותי האם יש בתערובת הצבהובה חילבה?
אפשר פירוט על ה:משחת קארי לא דומה לאבקת קארי
אני מכין לבד קארי (בדרך כלל בסגנון מסמאן)
מכוסברה
פלפל ירוק חריף
פלפל צ'ילי יבש
שורש ג'ינג'ר
שורש גלנגל
שורש כורכום
עלי קפיר ליים
בצל שאלוט (אם אין אז סגול או לבן)
למון גראס (כרגע אני משיג רק מיובש)
מקל קינמון
פלפל שחור
ציפורן
הל
זרעי כוסברה
מעט אגוז מוסקט
שמן זית או קוקוס
מכניס למעבד מזון וטוחן
שורש גלנגל
אשמח לפירוט על הנ"לעלי קפיר ליים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט פ'
קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ: