כמעט יצאתי לכותל הערב, על סמך המידע הזההחל מיום ראשון.
צריך להיזהר מלהטעות את הציבור!
נס שהתקשרתי קודם לפיקוד העורף
כמעט יצאתי לכותל הערב, על סמך המידע הזההחל מיום ראשון.
צריך להיזהר מלהטעות את הציבור!
ברצינות?מתי פותחים בחזרה את בתי הכנסת? באיזורים האדומים?
אני אישית לא מתפלל בתוך בית כנסת (למעשה רוב הקיץ זה יצא ככה בגלל שרוב בתי הכנסת באיזורי יש בהם מזלזלי מסיכות וריחוק)ברצינות?
ראית מקום אחד שסגר??
חוץ מבימים הנוראים שכבודו התחזן אם זכרוני אינו בוגד ביאני אישית לא מתפלל בתוך בית כנסת (למעשה רוב הקיץ זה יצא ככה בגלל שרוב בתי הכנסת באיזורי יש בהם מזלזלי מסיכות וריחוק)
אני רואה שכל הספרדים באיזור מתפללים עכשיו בחוץ
חסידי קרלין מתפללים בחוץ
ויש כאן גם מעט מאוד ליטאים שמתפללים בחוץ.
אצלנו הבית כנסת אמנם פתוח עם בערך 10 אחוז של ציבור שיש בדרך כלל. כל השאר מתפללים בחוץ - אזור ליטאי קלאסיאני אישית לא מתפלל בתוך בית כנסת (למעשה רוב הקיץ זה יצא ככה בגלל שרוב בתי הכנסת באיזורי יש בהם מזלזלי מסיכות וריחוק)
אני רואה שכל הספרדים באיזור מתפללים עכשיו בחוץ
חסידי קרלין מתפללים בחוץ
ויש כאן גם מעט מאוד ליטאים שמתפללים בחוץ.
נכון. רוב השבתות. כי בשבת יש לי בית כנסת שמקפיד. ביום חול לא.חוץ מבימים הנוראים שכבודו התחזן אם זכרוני אינו בוגד בי
בית הכנסת הספרדי המרכזי באזורי סגר. ממש.ברצינות?
ראית מקום אחד שסגר??
מחקר חדש מאושש: מספר קטן של 'מדביקי על' אחראים להפצת המחלההתופעה של מפיצי על היא מעניינת וחשובה.
נראה שיש בזה שילוב של תכונות אישיות של המפיצים, יחד עם תנאים נאותים להפצה, כגון - כפי שציינו נכון בהודעות מעלי - חתונות, התקהלויות, מפגשים.
מקומות סגורים מסוכנים עוד יותר.
הנה ציטוטים מתוך 'מדינת ישראל' 'משרד המודיעין' 'בלמ''ס':
"מפיצי על" ככל הנראה הינם בעלי יכולת פיזיולוגית לייצר כמות גבוהה של פתוגן ברוק גם בהיעדר תסמינים קליניים.
הם יכולים להיות אנשים בעלי מקצוע או דפוס התנהגות החושף אותם לכמות גדולה של אנשים, ובכללם למשל אנשי עסקים שמסתובבים ברחבי העולם ונפגשים עם הרבה אנשים בחו"ל ובארץ".
"לפי חלק מהמקורות, כ - 80% מההדבקות נגרמות ע"י 20% - 10 מהחולים.
ובהמשך שם:
"בשני אירועים ניכרה לראשונה תופעת "מפיצי-העל" במגיפה הנוכחית.
אירוע אחד מיוחס לחולה מספר 31 בדרום קוריאה אשר הדביקה באופן ישיר 100 אנשים ותרמה להופעת צבר של יותר מ- 5,000 מקרים בעיר דאגו.
אירוע מכונן נוסף היה ב"ספינת הקורונה", הדיאמונד פרינסס, שעל סיפונה היו יותר מ-700 מקרי תחלואה בפרק זמן של שלושה שבועות, ומניחים כי ההדבקה החלה מאחד הזוגות שהיו על הסיפון.
גם תחילת ההתפשטות הקטסטרופלית באיטליה מיוחסת ל"מפיץ על" המכונה "מטיה" שהגיע אל בית חולים קודוגנו בצפון איטליה והחל בצבר של מעל 420 נדבקים במשך שבוע .
מצידו השני של העולם, במדינת וושינגטון, הוביל אימון מקהלה שערך כשעתיים וחצי להדבקה של 52 אנשים ולמותם של שניים.
ההתפרצות בעיר, שנמצאת בפרבריה של העיר סיאטל, הביאה לעלייה דרמטית גם במקרים בעיר סיאטל עצמה, שנמצאת שעה נסיעה ממנה.
באותם ימים, בווסטפורט, קונטינקט נדבקו כ-20 מתוך 40 אנשים שחגגו במסיבת יום הולדת מ"מפיץ על" אחד, כאשר חלקם חזרו לערים אחרות והמשיכו את ההפצה שם.
גם אחרי שלב הכלת הנגיף בחלק המדינות, הדבקה שעירבה מספר "מפיצי על" שינתה משמעותית את מפת התחלואה והביאה לתמורות במדיניות הממשלתית שהונהגה.
במעונות העובדים הזרים בסינגפור למשל, "מפיץ על" גרם לצבר של מעל 800 מקרים בכל המדינה ול"גלגול חזרה" והחמרת ההגבלות בכל המדינה .
אירועים נוספים ביבשת האסייתית התרחשו ביפן ובדרום קוריאה, כאשר כ-80 נדבקים מקושרים להדבקה שהתרחשה בהופעה מוזיקלית באוסקה.
ובסיאול צבר של 65 מקרים נוצר במסגרת שיעור זומבה".
לעניות דעתי משהוא לא מסתדר...מחקר חדש מאושש: מספר קטן של 'מדביקי על' אחראים להפצת המחלה
רוב האנשים שמדביקים לא מפיצים את המחלה. רק אלו שנחשבים ל'מדביקי על' מצליחים להדביק המונים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: