קורונה חדשות חיוביות - קורונה III

מצב
הנושא נעול.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
התמותה מקורונה נמוכה מהערכות המוקדמות
מדובר במגפה שלא היתה מוכרת עד כה, אך מספר המתים ממנה לא גדול במיוחד – כך עולה ממחקר שפורסם • עם זאת, יתכן שהמספר נמוך בגלל המאבק הגלובלי בהתפשטות המחלה
בריאות / קורונה15.10.2020 | 13:55



מתים הרבה, אבל פחות משחשבו: מחקר שהתפרסם אחרי שעבר ביקורת עמיתים, בדק את אחוזי התמותה מוירוס הקורונה, ומצא שהם הרבה יותר נמוכים ממה שהוערך בתחילת המשבר.

על פי הנתונים, חציון אחוזי התמותה האמיתיים עומד על 0.05% לבני 70 ומטה, וחציון אחוזי התמותה לכל הגילאים עומד על 0.23%.

לשם השוואה לתמותה משפעת עונתית נזכיר שאחוזי התמותה משפעת עומדים על 0.1%, כלומר וירוס הקורונה הרבה פחות קטלני משפעת עבור כל אדם מתחת לגיל 70.

עם זאת חשוב לסייג את הנתונים ולהדגיש כי עדיין לא בוצע מחקר שכלל מספר גדול של מדינות ומתפרש על פני תקופה ארוכה, כפי שמחקרים אמורים להיערך. בנוסף לא נבחנו סטיות אפשרויות.

כמו כן סביר להניח שאם מדינות העולם לא היו נוקטות בצעדים דרסטיים לעצירת ההתפשטות, מספר המתים היה גבוה בהרבה, כפי שאכן ארע במדינות שהקלו ראש בהתפשטות, ורק מאחור יותר הטילו סגר וכללי ריחוק מחמירים, כמו איטליה, שבדיה ואנגליה.

ועוד, סיבת המוות כפי שהיא נקבעת ברשומה הרפואית של החולה, לא תמיד עולה בקנה אחד עם המציאות. כך למשל נטען בקשר לקורונה, כי גם חולים סופניים כמו חולי סרטן או מחלות כרוניות אחרות, נרשמו כמי שמתו מקורונה מאחר ונדבקו בנגיף לפני מותם, אף שככל הנראה גם בלי הנגיף היו מסיימים את חייהם. מומחים דימו זאת למצב בו אדם שנדבק בקורונה נהרג בתאונת דרכים. הוא אמנם חלה בקורונה אבל לא זו המחלה שהרגה אותו.

כך או אחרת, הבלבול הרב סביב השפעת הנגיף וחוסר הידע המלווה את המאבק בו, מקשים על רשויות הבריאות בעולם לקבל החלטות מושכלות, לכן אנו עדים להחלטות שמשתנות, להחלטות שמתקבלות באופן שונה במדינות שכנות, אך נכון להיום אין מי שחולק על צורך להקפיד על ריחוק חברתי ועל חבישת מסכה ככלי עזר בסיסיים למניעת התפשטות התחלואה בנגיף.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
מורידים את העומס: נהלים חדשים מול חולי קורונה לרופאי משפחה
משרד הבריאות עדכן את הגדרת "מחלים מקורונה" ולרופאי המשפחה אין מעתה חובה לעקוב אחרי חולים ללא סימפטומים וללא גורמי סיכון עד תום מחלתם - השחרור בהודעה למייל או לנייד
מערכת דוקטורס אונלי14.10.2020, 11:28
shutterstock_1674435262-1-640x360.jpg

רופא משפחה בעת מגיפת הקורונה. אילוסטרציה
שתפו
תגובות1
הדפיסו
שלחו במייל
משרד הבריאות הודיע על שינוי נהלים עבור רופאי משפחה לאחר שהתלוננו על עומסי עבודה וכן על שינוי בהגדרת מחלים של חולה קורונה וזאת לצורך האחדת הנחיות לרופאים. בדיווח היום (ד') של מיטל יסעור בית-אור ב"ישראל היום", נמסר כי רופאי המשפחה בקהילה לא יצטרכו עוד להתקשר מדי יום לכל חולה קורונה המבודד בביתו, כאשר אין לו סימפטומים, אלא רק להתקשר לחולים המראים תסמינים.
ההנחיות החדשות הופצו לרופאים אתמול על ידי ד"ר ורד עזרא, ראש אגף רפואה במשרד הבריאות. עניין זה עלה בעקבות טענות רופאי המשפחה על עומס יתר עקב הצורך לעסוק בנושאי מנהלה מיותרים - "רפואה עודפת" בחולי קורונה, כפי שהגדירו זאת - הפוגעת בטיפול בשאר החולים ובעיקר בחולים עם גורמי סיכון הזקוקים ליותר תשומת לב.
בהנחיה החדשה צוין כי בחולים ללא סימפטומים שהם מתחת לגיל 60 ניתן לקיים מפגש ראשון על ידי אח/ות או מטפל אחר ממקצועות הבריאות לצורך הסבר על הנחיות הבידוד ואילו מקרים יש לפנות לעזרה רפואית. במקום מעקב יומיומי על ידי רופאים או אחים, אין חובה מעתה לעקוב אחרי מטופלים ללא סימפטומים וללא גורמי סיכון עד תום מחלתם. למטופלים ללא סימפטומים אך עם גורמי סיכון ניתן להתקשר אחת לשבוע. במטופלים בני 18-35 ללא גורמי סיכון, אין חובה לקיים מעקב יומיומי גם אם יש להם סימפטומים.
מעקב יומיומי יתקיים רק אחר מטופלים בני 36 ומעלה שיש להם סימפטומים וגורמי סיכון - מחלות רקע, השמנה והריון. שחרור המטופל והכרזתו כ"מחלים" יכולים להיעשות בהודעה למייל או לנייד, כשרופא/ה או אח/ות צריכים להיות חתומים עליו.
משרד הבריאות עדכן את הגדרת "מחלים" של חולה קורונה
בנוסף הפיצה שלשום ד"ר שרון אלרעי-פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, עדכון להגדרת "מחלים" של חולה קורונה וזאת לצורך האחדת הנהלים בנושא הזה. גם חולים עם תסמינים וגם חולים ללא תסמינים יוגדרו כמחלימים עשרה ימים ממועד הבדיקה החיובית, ובלבד שלא הציגו תסמינים בשלושת הימים האחרונים. כך תתקצר בשלושה ימים תקופת הבידוד של מי ששהה בו עשרה ממועד הבדיקה החיובית הראשונה שלו. היום הקובע להגדרת מחלים הוא התאריך שבו בוצע דיגום הבדיקה החיובית או החיובית-גבולית להימצאות נגיף הקורונה, במי שמוגדר בעקבות זאת ותוך פחות משבעה ימים כחולה מאומת".
הגדרות המחלימים החדשות יחולו רק על חולים שלא אושפזו בשל קורונה עקב מצב קשה או קריטי, או כאלו שאושפזו בבתי החולים מסיבה אחרת. מי שאושפז בבית חולים או במוסד גריאטרי במצב קשה או קריטי או דיירי בתי אבות, מעונות לקשישים ומוסדות גריאטריים, כמו גם חולים המטופלים בדיאליזה יוגדרו מחלימים רק לאחר 20 יום ממועד הבדיקה החיובית ובלבד שלא גילו תסמינים בשלושת הימים האחרונים. הם לא ייאלצו לעבור בדיקת החלמה. חולים עם דיכוי חיסוני משמעותי יוגדרו כמחלימים רק לאחר שתי תוצאות שליליות בהפרש של לפחות 24 שעות זו מזו. הבדיקה הראשונה מבין השתיים תילקח 20 יום לפחות לאחר מועד הבדיקה החיובית.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
מתווה הקפסולות חוזר: כך יחזרו לזמן חורף

מתווה החזרה לזמן חורף: תלמידים שיקבלו תוצאה שלילית לבדיקת הקורונה שיעברו, יגיעו לישיבות רק בהסעות מאורגנות ולא בתחבורה הציבורית, למניעת הדבקה בדרך


(קרדיט) שוקי לרר
(קרדיט) שוקי לרר
האלוף (מיל') רוני נומה, חבר מטה 'מגן ישראל' למאבק בקורונה, מגבש בימים אלו מתווה שיאפשר את חזרת תלמידי הישיבות לישיבותיהם כבר בשבוע הבא, כך דווח בצהריים (חמישי) ב'כאן חדשות'.
על פי המתווה שגובש, כל התלמידים המעוניינים לשוב לישיבות אשר לא חלו עד היום בקורונה, יעברו בדיקות קורונה יזומות במקומות מגוריהם.
לאחר הבדיקה, יישארו התלמידים הנבדקים בבידוד ביתי עד לקבלת התוצאות.

תלמידים שיקבלו תוצאה שלילית לבדיקת הקורונה שיעברו, יגיעו לישיבות רק בהסעות מאורגנות ולא בתחבורה הציבורית, למניעת הדבקה בדרך.
עם החזרה לישיבות יחזור גם "מתווה הקפסולות במסגרתו התקיימו הלימודים ב"זמן קיץ" האחרון וב"זמן אלול".
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
נתניהו בפתח קבינט הקורונה: "יש כאן הצלחה אדירה" • צפו
ראש הממשלה נתניהו דיבר בפתח ישיבת הקורונה ושידר אופטימיות. הסגר לדבריו מתברר כהצלחה גדולה. "אנחנו רואים ירידה בכל הנתונים" | "הצלחה שכבר מתחילים לדבר עליה ולהסתכל עליה במדינות אחרות, באירופה בעיקר" • צפו
בריאות / קורונה15.10.2020 | 15:00

4b080fba80b3d8d0ac2d.jpg


נתניהו צילום: אלכס קולומויסקי' POOL

ראש הממשלה בנימין נתניהו דיבר בפתח קבינט הקורונה ואמר כי הסגר בחודש האחרון מתברר כהצלחה אדירה. לדבריו האתגר הגדול הוא לשמור על המגמה החיובית.




"הסגר עד לרגע זה הוא הצלחה אדירה", פתח נתניהו. "אנחנו רואים ירידה בכל הנתונים, ירידה עקבית וברורה. אנחנו רוצים להתכנס למדדים שהציעו לנו ע"י משרד הבריאות והמומחים, כדי שנוכל להתחיל בהקלה ההדרגתית בתנאי הסגר הנוכחיים. אנחנו צריכים לעשות זאת באופן כזה שלא נפגוש סגר נוסף בעוד שבועיים-שלושה. לכן היציאה צריכה להיות מודרגת, אחראית, זהירה ונשלטת".

למרות הזהירות שיש לנקוט מדגיש נתניהו: "אבל אין ספק שעד לרגע זה יש כאן הצלחה, הצלחה שכבר מתחילים לדבר עליה ולהסתכל עליה במדינות אחרות, באירופה בעיקר, ששם התחלואה עברה כבר אותנו בכמה מדינות, והם כרגע מתלבטים בשאלה שאנחנו התלבטנו והכרענו בה – כן לעשות סגר, כן להוריד את המספרים מהר. אבל עכשיו האתגר הגדול שלנו הוא להמשיך את הירידה בלי להביא להתפרצות חדשה ועלייה חדשה".

ראש הממשלה הוסיף והדגיש את חשיבות עטיית המסיכות וריחוק: "אני גם רוצה לציין שהירידה הדרמטית תוך שלושה שבועות, של התחלואה קשורה גם לעטיית המסיכות. זה קשור גם לעובדה שחלקים גדולים יותר של הציבור, לפי כל ההתרשמויות והנתונים שמגיעים אלינו, עוטים מסיכות - וזה משנה הכול. זה חייב גם להישמר בהמשך. תפקידנו כמנהיגי ציבור גם להמשיך לקרוא לציבור למלא אחר הכללים, ובראשם עטיית מסיכות ושמירת מרחק".
 
  • תודה
Reactions: ELO

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
עוד לפני החיסון: הפתרון האמיתי בדרך?
מאמצי פיתוח החיסון נמשכים במרץ, בינתיים חוקרים מדווחים כי הצליחו לפתח תרופה שתרפא את החולים בקורונה, הדומה לזו שקיבל הנשיא טראמפ שהחלים מהמחלה מהר מהמצופה
בריאות / קורונה15.10.2020 | 13:17

79f81daeb491d599c219.jpg


תרופה, אילוסטרציה צילום: KEREN FREEMAN/FLASH90

עיני העולם נשואות לחברות השוקדות על פיתוח חיסון לקורונה, אולם בד בבד נמשכים המאמצים לפתח תקופה למחלה, מאמצים שנראה כי נושאים פירות. השבוע דיווחו חוקרים מאוניברסיטת תל אביב כי הצליחו לפתח קוקטייל נוגדנים שיוכל לשמש, להערכתם, כתרופה לחולי קורונה וכתרופת מנע לאוכלוסיות שבסיכון ולצוותים רפואיים.

ד"ר נטליה פרוינד, ראש המעבדה לנוגדנים אנושיים במחלקה למיקרוביולוגיה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב, סיפרה לN12 כי "רצינו לפתח טיפול ספציפי או תרופה לקורונה כי כרגע כשבן אדם מגיע לבית חולים במצב קריטי, הטיפול היחיד שהוא מקבל הוא טיפול תומך, אין שום תרופה ייעודית לקורונה".

היא הסבירה כי "כבר בפרוץ המגפה במרץ-אפריל התחלנו לגייס אנשים שחלו בקורונה והבריאו ולהסתכל על הנוגדנים שהם פיתחו. הסתכלנו על שני פרופילים קליניים, על שני סוגים של מודבקים. הקבוצה הראשונה - אנשים שנדבקו וחלו במחלה מאוד קשה, והקבוצה השנייה - א-סימפטומטים או אנשים שחלו במחלה קלה".

והמסקנות, לדבריה, היו מפתיעות. "מצאנו שהחולים הקשים פיתחו נוגדנים חזקים מאוד שאנחנו קוראים להם נוגדנים מנטרלים, שיגנו עליהם כנראה מפני הדבקה שנייה. לעומתם, בקבוצה השנייה של החולים הא-סימפטומטים, החולים הרבה פעמים לא פיתחו בכלל נוגדנים. זה מתקשר לנושא ההדבקה השנייה, מאחר ואם אין נוגדנים ספציפיים לנגיף הקורונה, זה אומר שאין חסינות בעצם ויש אפשרות להדבקה שנייה".

החוקרת מסבירה כי במקרה של וירוס הקורונה חיסון לבד לא יספיק להשתלט על המחלה. "אני מאמינה שבחודשים הקרובים או אפילו בשבועות הקרובים נראה כמה חיסונים שעוברים אישור, אבל לא הייתי עוצרת את הנשימה ומחכה רק לחיסון. גם לשפעת יש חיסון, ועדיין מאות אלפי אנשים מתים משפעת כל שנה. אנחנו לא יודעים מה תהיה רמת ההגנה והיעילות של החיסון הזה וכמה מנות נצטרך לקבל, יכול להיות שנצטרך אפילו שלוש מנות חיסון בהפרש של שלושה-ארבעה חודשים".

לכן, לדעתה, דווקא תרופה תהיה יעילה יותר מאשר חיסון, אם בכלל יהיה כזה. "תרופה אמורה לתת מענה לחולים הקשים עד שיגיע החיסון, וגם כשהוא יגיע עדיין יהיו אנשים שיידבקו ויוכלו לקבל את התרופה הזאת, ובתקווה לצאת על שתי רגליהם מבית החולים כעבור כמה ימים, כמו הנשיא טראמפ. מדובר גם על טיפול מונע, מה שאנחנו קוראים לו 'מניעה לפני החשיפה'. אנחנו יכולים לתת את הקוקטייל הזה לאוכלוסיות שנמצאות בחשיפה מתמדת כמו צוותים רפואיים ואוכלוסיות בסיכון, שנורא מפחדות לצאת החוצה ולהידבק".
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
רבינא בפרסום ראשון ב'כיכר': המתווה המסתמן של המל״ל, פיקוד העורף וועד הישיבות שיחזיר את תלמידי הישיבות הגדולות: הבחורים הבריאים יבצעו בדיקות, עד לתוצאה שלילית ישהו בבידוד ביתי. הלימודים יהיו בקפסולות ויחלו ככה"נ בשני ובשלישי שבוע הבא. מחלימים עם אישור רופא לא יבצעו בדיקות.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
הקבינט הכריע: פתיחת גנים מ-0 עד 6 מיום ראשון • כל הפרטים

קבינט הקורונה אישר בדקות האחרונות את מתווה היציאה מהסגר המלא שתחל ביום ראשון הקרוב ויכלול פתיחה של מוסדות החינוך בגילים 6-0, עסקים ללא קבלת קהל, איסוף עצמי ממסעדות, גנים לאומיים וחופי הים. בנוסף, תבוטל מגבלת היציאה למרחק של יותר מקילומטר מהבית והתקהלויות יתאפשרו בכמות של עד 10 אנשים במרחב סגור ו-20 במרחב פתוח. השלב הראשון לא כולל יישובים עם נתוני תחלואה גבוהים ("אדומים"), שימשיכו להתנהל תחת הגבלות מחמירות.


קורונה | צילום: פלאש90
קורונה | צילום: פלאש90
קבינט הקורונה שהתכנס היום אישר בדקות האחרונות את מתווה היציאה מהסגר, החל מיום ראשון הקרוב, 18 באוקטובר, יפתחו גני הילדים ומוסדות החינוך לילדים 6-0 על פי מתווה של משרד הבריאות, פתיחת מקומות עבודה ללא קבלת קהל, איסוף עצמי ממסעדות, פתיחת גנים לאומיים וחופי רחצה, פתיחת הכותל במתווה קפסולות, ביטול מגבלת היציאה מהבית למרחק של עד אלף מטר, וניתן יהיה לפגוש משפחה שאינה גרעינית כל עוד לא מפרים את מגבלת ההתקהלות. השלב הראשון לא כולל יישובים עם נתוני תחלואה גבוהים ("אדומים"), שימשיכו להתנהל תחת הגבלות מחמירות. שר הפנים אריה דרעי היה היחיד מבין חברי הקבינט שהתנגד להחלטה.
בפתח הדיון אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "אנחנו רואים ירידה בכל הנתונים, ירידה עקבית וברורה", אמר נתניהו. "אנחנו רוצים להתכנס למדדים שהציעו לנו משרד הבריאות והמומחים, כדי שנוכל להתחיל בהקלה ההדרגתית בתנאי הסגר הנוכחיים. אנחנו צריכים לעשות זאת באופן כזה שלא נפגוש סגר נוסף בעוד שבועיים-שלושה. לכן היציאה צריכה להיות מדורגת, אחראית, זהירה ונשלטת".
נתניהו הוסיף: "אין ספק שעד לרגע זה יש כאן הצלחה, הצלחה שכבר מתחילים לדבר עליה ולהסתכל עליה במדינות אחרות, באירופה בעיקר, ששם התחלואה עברה כבר אותנו בכמה מדינות, והם כרגע מתלבטים בשאלה שאנחנו התלבטנו והכרענו בה – כן לעשות סגר, כן להוריד את המספרים מהר".
חברי הקבינט הציגו את עמדותיהם בנוגע ליציאה מהסגר. שר הביטחון בני גנץ אמר: "אני מציע לכולנו לזכור שאנחנו מחויבים בצעדים שמרניים, כי מגמת התחלואה צריכה להמשיך לרדת. הצעדים שניקח היום יאפשרו לנו אורך נשימה כדי להמשיך ולקיים את הסגר".
שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר כי אם המגמה החיובית תימשך, "אין בעיה לפתוח ביום ראשון" את המסגרות לגיל הרך. "אם פתאום נופתע לרעה נחזור לקבינט", הבטיח. עם זאת, הוא ציין כי "מפאת הזהירות של מתן התראה לכל הגורמים במערכת החינוך", אם כי הוא מעדיף שגני הילדים ייפתחו ביום שני.
שר הפנים אריה דרעי דרש בדיון להגדיל את מספר הנוכחים בחתונות ל-200, בקפסולות של 20 בכל קבוצה ושמירת מרחק – אם כי לפי הצעתו סביב השולחנות בחתונות ניתן יהיה להושיב עד 40 אנשים. גם בהלוויות הוא דרש לאפשר 200 משתתפים, בקפסולות. והוסיף "איך אנשים יוכלו ללכת לחופי הים אבל לא לחתונות? חתונה זה פעם בחיים".
השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה אמר לדרעי שהצעתו בלתי אכיפה. גם שר הרווחה איציק שמולי התנגד לדרישתו, ושאל אותו: "ראית פעם חתונה בקפסולות? זה לא יקרה. זה הרי זה היה חלק רציני ממקור ההתפרצות בגל הראשון". דרעי השיב לו: "אתה כנראה לא מבין את המשמעות של חתונה, קידושין ביהדות". שמולי גער בו: "אל תזלזל ביהדות שלי ואני לא אזלזל ביהדות שלך. אני יהודי לא פחות". גם נתניהו נדרש לסוגיית החתונות, ואמר לדרעי: "העלית נושא חשוב ומהותי, אבל צריך לבחון האם להעלות את זה כבר בדיון הזה או להמשיך אותו במהלך השבוע הבא. זה עלול להוביל לטרגדיה נוראית".

ויכוח נוסף התפתח בין השרים אם האפשרות למשלוחים (טייק-אווי) תותר רק למסעדות או לכל העסקים. גנץ: "ש פרקטיקות. כשאנחנו אומרים איסוף אנחנו אומרים שאין כניסה לחנות, אלא מתאמים מראש, באים ואוספים, צריך גם לתת קרדיט לציבור. מי שירצה 'לתחמן' ימצא איך. אנשים סבירים ינהגו לפי הרציונל- יתקשרו, יזמינו, יאספו וילכו". במקביל, ישנה הסכמה על כך שאם בעקבות הפתיחה התחלואה תחמיר ותעלה – יישום שלב הראשון ייעצר וההגבלות יחזרו.
שר החינוך יואב גלנט קרא לקבל "החלטה מהירה" על פתיחת גני הילדים – כדי לאפשר את פתיחתם כבר ביום ראשון. "צריך לתת זמן למערכת להתארגן", אמר. השר שמולי תמך בקריאתו: "הגיל הרך חייב להיפתח מיד, כבר בתחילת השבוע. אין שחרור של המשק כשמאות אלפי הורים משותקים לביתם. שעורי התחלואה בגיל הרך זניחים וגם התחלואה הכללית יורדת. חייבים לפתוח".
בנוסף, גלנט טען שההדבקה כלל לא התרחשה במערכת החינוך. המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, השיב: "זה שתחזור על אותה מנטרה פעם אחר פעם לא יהפוך אותה לנכונה. כל המומחים אומרים שהתחלואה הגיעה ממערכת החינוך".
ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי, חיזקה את דבריו של גרוטו: "אין חולק על כך שהתחלואה במערכת החינוך הייתה גבוהה מאוד".
שרת התחבורה מירי רגב הציעה להתיר פתיחת מספרות: "למה ספר לא יכול לקבל לקוח אחד כל פעם?", תהתה השרה רגב. נציגי משרד הבריאות התנגדו להצעה שלה ולכל גוף עסקי או ציבורי שמקבל קהל.שרת התיירות אורית פרקש-הכהן קראה בדיון לפתוח את הצימרים, וכבר אמש חשפה מתווה ייעודי לכך, הכולל איסור על כניסה לבריכות וחדרי אוכל, והגעה של משפחה גרעינית בלבד. בדיון בקבינט הקריאה פניות שקיבלה מבעלי צימרים, ושאלה: "למה לעודד לקנות כחול לבן ותיירות כחול לבן אבל בפועל לשלוח אנשים לצימרים בחו"ל?".
בד בבד, המתווה המתגבש לפתיחת הישיבות בשבוע הבא שמובילים ממונה הקורונה למגזר החרדי רוני נומה, מרכז השליטה, ועד הישיבות מול משרד הבריאות והמלל – כל תלמידי הישיבות שלא חלו ידרשו לעבור בדיקה. הבדיקות יערכו במסגרת הקהילה בתיאום מראש עם קופות חולים ופיקוד העורף, ללא הפנית רופא. התלמידים ישארו בבידוד ביתי עד לקבלת התוצאה, ועם קבלת התוצאה השלילית יגיעו לישיבה בהסעה מאורגנת ולא בתחבורה ציבורית. התלמידים יחולקו לקפסולות סגורות בישיבות.
לפי מודל משרד הבריאות שהוצג לשרים בדיון מקדם ההדבקה בישראל עומד כיום על 0.63. מספר הנדבקים אתמול עומד על 2,004, היעד שהציב משרד הבריאות ליציאה מהסגר. מניין המתים מהנגיף עלה ל-2,109. בנוסף נרשם שיא במספר המונשמים – 247.
 

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
מתי פותחים בחזרה את בתי הכנסת? באיזורים האדומים?
 

דודסטו

משתמש סופר מקצוען
נ.ב. פתיחת בתי הכנסת היא חלק מהשלב השני של ההקלות, בעוד שבועיים.
(אבל רק באזורים חילוניים כמובן)
כי באזורים חרדים לרוב היו פתוחים כל הזמן (וזה שתי סיבות לא לפתוח, אחד כי כבר פתוחים והשני ד"ל)
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
נ.ב. פתיחת בתי הכנסת היא חלק מהשלב השני של ההקלות, בעוד שבועיים.
(אבל רק באזורים חילוניים כמובן)
לא נורא, שיפתחו באזורים חילוניים, אנחנו נשרוד. נחכה עוד קצת
וגם אנחנו נקבל את זה בהמשך.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
הדסה: בני משפחה יוכלו לבקר את המאושפזים במחלקת הקורונה
בבית החולים הדסה הודיעו כי גם בני משפחה שלא חלו והחלימו יוכלו להיכנס, כמובן במיגון מלא. ב'שיבא' כבר נפתחה המחלקה לביקורים לפני שבועיים • "המלחמה בבדידות מנצחת ושווה את הסיכון והמאמץ"
בריאות / קורונה15.10.2020 | 16:34

e371f18611e36bd32bab.jpg


שוקי מתנדב בפרוייקט הראשון בארץ ובעולם בהדסה - של מחלימי קורונה הנכנסים לסייע במחלקות הקורונה. צילום: דוברות הדסה

בית החולים הדסה עין כרם שבירושלים החל לאפשר לבני משפחה של חולי קורונה המאושפזים במצב קל ובינוני להיכנס כמלווים למחלקות הקורונה. הכניסה מותרת לבני המשפחות של החולים, כשגם בני שמפחה שלא חלו והחלימו, כלומר גם כאלו שאין להם נוגדנים, יכולים להיכנס למחלקה ולבקר, אם כי תחת מיגון מלא כמובן.

עד כה התאפשרה כניסת בני משפחה רק למחלקות טיפול נמרץ בבתי החולים, כשלרוב הביקור הוא אצל חולים מונשמים ומורדמים, או במסגרת 'נוהל פרידה' - לצורך פרידה מבן משפחה שמצבו קשה. המצב גרם לתסכולים רבים הן לחולים והן לבני המשפחות, שלא הצליחו לראות את יקיריהם לאורך כל תקופת האשפוז, מלבד באמצעים דיגיטליים.

החל מעתה, כאמור, יוכלו לבקר בני משפחה את החולים ב'הדסה', וזאת לאחר שבבית החולים 'שיבא' מאפשרים ביקורים במחלקה כבר לפני שבועיים. לשם כך נדרש תיאום מראש מול הצוות, כאשר בן המשפחה נדרש להתמגן טרם כניסתו, וכן יש לוודא שהוא לא נמנה על קבוצות האוכלוסיות בסיכון.

את המיזם הגו אחיות ואחי מחלקות הקורונה בהדסה, שחשו בצורך של המשפחות להיות לזמן מה ליד קרוביהם החולים ו"לטפל" גם בבעיית הבדידות והניתוק אותה הם חווים. "היוזמה נולדה על ידי צוותי הסיעוד של הקורונה אשר מתמודדים בשטח עם הפניות החוזרות ונשנות של המשפחות והבקשות לשמוע עוד על קרוביהן ולהיכנס לשהות לצדם במחלקה", הדגישה אורית מרידן, מנהלת שירות וחוויית מטופל בבית החולים, ל'ישראל היום'. "הצוות הכיר בחשיבות העצומה של קירבת בן משפחה לחולה, לחיזוקו ולשיפור הישרדותו במהלך תקופת האשפוז".

לדבריה, הביקורים מתקיימים ראשית לפי מצבו הבריאותי של החולה, וכן במסודר ובתיאום מראש: "אנו עושים זאת בזהירות הנדרשת, במיגון מלא ובמקסימום שמירה הן על המשפחות והן על שאר החולים במחלקה".

ד"ר רלי אלון, סמנכ"ל הסיעוד בהדסה: "הכניסה למחלקות תיערך באופן מתואם ומאורגן, במתינות. במחלקות הקורונה בוודאי, וביחידות לטיפול נמרץ גם, אך בעדינות וכשכל ביקור ייערך על ידי בן משפחה של חולה אחד. למחלת הקורונה אופי מתעתע, ומהלך המחלה לחולים הבינוניים והקשים הוא בלתי צפוי. לפחד ולחשש מן הלא נודע שמזמנת המחלה מתווספת הבדידות כאשר חולה שלרוב נמצא בהכרה שוהה במחלקה מבודדת וצוותי הסיעוד והרפואה מכוסים במיגון מלא, לא תמיד יהיה מישהו לצדו כדי לשוחח במשך 24 שעות. הצורך של החולה בבן משפחה מוכר ומרגיע, מישהו שיכול לשהות ליד המיטה, ללטף וכמובן להקשיב ולשוחח לשעה קלה, הוא ברור ואף הכרחי כחלק מתהליך הריפוי וההחלמה".

בהדסה מדגישים כי "ביקור בן המשפחה בתוך מתחמי הקורונה אינו חופשי מסיכונים, וברור שהוא מעמיס עבודה ואחריות על צוותי הטיפול, אבל חיוך החולים והמשפחות אומר הכל. המאמץ כדאי. המלחמה בבדידות מנצחת ושווה את הסיכון והמאמץ. אנו מאמינים שרק ביחד עם בני המשפחות המבקרים, עם המתנדבים והחולים שאינם בודדים יותר, אפשר להצליח במשימה החשובה, שהיא הצלת חיי החולים המאושפזים במתחמי הקורונה".
 

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
כל אחד מתבקש לפתוח בעצמו!!!!
אחרת, תחכו עד פסח!
וזה ממש לא בדיחה!
אני פותח סניף לגמ"ח "חסדי עמרם" הסניף הזה הוא הזול ביותר מכל הסניפים של הגמ"ח.
בלי שום עלות של ביקורי רופאים (2000 ש"ח) ובלי שום מכשירי הנשמה. בלי מעבדות, בדיקות דם, סיטורציה, וכו' וכו'. ויתכן שאני מציל יותר אנשים ממה שהם מצילים.
אני ממליץ לאנשים מכשיר הנשמה מיוחד זעיר שעשוי מבד. שמים אותו על הפנים, מתרחקים מעט מהאנשים בסביבה וסוגרים את בית הכנסת לתקופה קצרה - וזהו.
נגמר.
זה גם הרבה יותר יעיל וגם הרבה יותר זול.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה