קורונה חדשות חיוביות - קורונה III

מצב
הנושא נעול.

אריסטוקקטוס

משתמש פעיל
למישהו יש את הראיון עם אורי לופוליאנסקי שהוא מדבר בעד האשפוז הביתי, ונגד התנגדות משה"ב?
לא מוצא את זה.
 

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
היי אפרת,
יש לי בן, 10.5, ילד גאון, פרפקציוניסט וייקה מטבעו. עד פרוץ הקורונה, הילד תקתק זמנים (בלחץ) והיה מגיע בזמן לת"ת, יהיה מה שיהיה, ולא משנה מתי הרבה מגיע, הוא לא מאחר. פתאום, כבר לא אכפת לו כ"כ לאחר, לימודים מחוץ למסגרת, מכבידים ומעמיסים עליו. מאחר והוא תופס את כל ענין הזהירות מקורונה בלחץ מוגזם (שטיפת ידיים, פנים, משקפיים וכל מה שנגע בו כשהיה בחוץ, וכמובן מסיכה, וכן לחץ שאחרים סביבו יחטאו ידיים מיד בכניסתם) הבנו, כי יש גבול לרמת הלחץ שהוא יכול לשאת.
השאלה, מה אפשר לעזור לו להוריד לחץ (וכפייתיות) בענין הקורונה ובכלל?
סליחה על האריכות ושוב תודה!
אביגיל
אסתר קוניה, מחנכת ומתמחה בc.b.t משיבה:

מגיפת הקורונה מעוררת לחץ נפשי אצל כלל האוכלוסיה, ומציפה זאת בעיקר אצל אנשים הנוטים מטבעם לחרדות ומתקשים להתמודד עם לחץ. את מתארת ילד נבון שגם בעבר סיגל לעצמו נורמות על מנת להתמודד עם לחצים (חשש מאיחור לכיתה וכו׳).
כהורים, יש לכם תפקיד מרכזי בהעברת המידע אודות הקורונה באופן הראוי, בהנגשה שלו. בשלב ראשוני, ראוי לוודא, עד כמה שניתן, שהמידע מגיע מכם ולא נצרך מאמצעי העיתונות השונים או מחברים.
ונקודה נוספת, כאשר אתם מעבירים את המידע לילד, שימו לב כיצד הוא מועבר. זכרו! הילדים שלנו חשים גם את המילים שלא נאמרות.
חשוב מאד ליצור איתו שיח משמעותי, באווירה פתוחה ורגועה. שקפו לו כי אתם רואים את פעולותיו למניעת ההדבקה. האזינו לו, במידה והוא מעלה חרדות מפני הדבקה, הדגישו בפניו את העובדות הידועות עד כה: שילדים פחות נדבקים בקורונה ובדרך כלל בעז"ה, עוברים זאת בצורה קלה יותר.
מעל לכל, חזקו אותו באמונה בקב"ה. אמונה יוצרת חוסן - יש לנו אבא גדול שדואג להכל.
בשורות טובות ובהצלחה!
פינקל ושות'
 

מרחבית

משתמש מקצוען
אכן כדאי להעביר לו מידע נכון ומרגיע.
אך אם מדובר ברמה של כפיתיות, כדאי גם טיפול מקצועי של מומחה בתחום וירא שמיים.
כי אם זה התחיל מחשש לאחר, המשיך בקורונה, ייתכן מאוד שזה ימשיך לדברים אחרים גם אחרי הקורונה.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
בתוך חמישה ימים: מעיר מאדומה לצהובה, על הגבול לירוקה!
המאבק בקורונה נמשך והמהפך של צפת מעיד עד כמה העברת הסמכויות לרשויות המקומיות יכל לסייע ולקצר את התהליכים הסבוכים במאבק נגד התפרצות הנגיף
בריאות / קורונה14.10.2020 | 09:45

c00b50dbf94d05974669.jpg


ראש העיר צפת צילום: יח"צ

לפני פחות משבועיים החליט ראש עיריית צפת שוקי אוחנה על מעבר לטיפול עצמאי של עיריית צפת בנגיף הקורונה. לאחר שהבין כי משרד הבריאות חדל מלבצע חקירות אפידמיולוגיות ולפרסם את מסלולי הנדבקים וברגע שראה איך עירו הופכת לאדומה יותר ויותר החליט אוחנה על שינוי השיטה וטיפול אישי בנושא.

בתוך 24 שעות הקימו בעיריית צפת מוקדים ייעודיים לטיפול בכל הנושאים: חקירות אפידמיולוגיות אישיות, פרסום מסלולים ברשתות החברתיות, קבוצות הוואטסאפ ואפילו בהודעות קוליות לטלפונים הכשרים, מוקד מיוחד שפונה לכל אחד מהחולים המאומתים ובודק האם יש צורך בסיוע, קניות, תרופות וכו', שירותי הרווחה המשיכו הפעילות מול הקשישים ונתמכי הרווחה, יחידת הפיקוח תוגברה, הגבירה את הסיורים והאכיפה בשטח ופעילות ההסברה נמשכה סביב השעון לכל המגזרים המרכיבים את האוכלוסייה בצפת. כמו כן מידי יום עובר כרוז בשכונות עם הנחיות מפורשות, חוברות הסברה מחולקות מדלת לדלת והערכות מצב מתקיימות מידי יום. התוצאה: מעשרות חולים חדשים מידי יום ל3 בלבד ביממה האחרונה (יחס הבדיקות החיוביות עומד על 2.97% בלבד- הרבה מתחת לממוצע הארצי) ובתוך חמישה ימים מעיר אדומה מאוד, הפכה צפת לעיר צהובה שעל פי הערכות תהיה ירוקה תוך 48 שעות בלבד!. אגב, בצפת שמרו בפינצטה על האוכלוסייה המבוגרת והעיר שהייתה הראשונה להקצות שעות נפרדות לאוכלוסייה המבוגרת ברשתות המזון ממשיכה לבצע זאת עד היום והתוצאה? 2 חולים בלבד מעל לגיל 80.

נכון, יש סיפורי הצלחה רבים מכל רחבי הארץ אך ההצלחה של עיריית צפת משמעותית הרבה יותר נוכח הרכב האוכלוסייה בבירת הגליל. בצפת חיים כ 40,000 תושבים כאשר אחוזים לא מבוטלים הינם חרדים, עולים חדשים מרוסיה אתיופיה, כ-3,000 אנגלוסקסים ואפילו שכונה מוסלמית. ההרכב המיוחד של צפת מציב אתגר גדול במיוחד שגם אותו הצליחו לנצח בעיריית צפת. אגב, איך התמודדו בצפת עם ההדבקות בתי הכנסת? פשוט חילקו הצללות וסייעו לכל קהילה לייצר 'בית כנסת חיצוני', גם בחגי תשרי וגם בימים שלאחר מכן.

ראש עיריית צפת שוקי אוחנה ציין: "כבר תקופה ארוכה שאני פונה לכל הגורמים הרלוונטיים בממשלת ישראל ומבקש- תנו לנו, כל ראש רשות בעירו, לנהל את המאבק. אנחנו יודעים מה נכון לעיר שלנו. כאשר זה לא קרה וראיתי איך המצב הולך ומחמיר החלטתי לבצע את הכל כאן בצפת באופן עצמאי יחד עם עובדי העירייה ושיתוף פעולה מדהים של התושבים. אך המשימה לא הושלמה, המטרה לנקות את צפת מנגיף הקורונה שכבר למדנו כי ההתפרצות שלו מהירה מאוד, אנחנו חייבים להמשיך ולהקפיד".
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
אפשר גם אחרת – הגזירות הדרקוניות אינן הכרח המציאות הרפואית
מנהל בית החולים הדסה עין כרם מציע סדרה של צעדים חיוביים, שעונים על היגיון רפואי פשוט והימנעות מכל מה שנראה פוליטי או אינטרס זר
פרופ' זאב רוטשטיין14.10.2020, 10:28

"'אפשר גם אחרת' מתייחס לזכויות בסיסיות של אזרחים חופשיים במדינה חופשית, בלי צווי חרום דרקוניים". צילום: גיל יערי/ פלאש 90
שתפו
תגובות5
הדפיסו
שלחו במייל
ברגישות ואפילו בטיפת חשש, אני משתף את הציבור ב"אפשר גם אחרת", כאשר ברור לי שאיני בא למחות או להתלונן, אלא אולי אם דבריי אלה יגיעו לאוזניים הנכונות, אולי גם כאן בארצנו האהובה "נעשה את זה אחרת".
הסגר המושל בכיפה כבר שבוע שלישי מבוסס על ההנחה שככל שעם ישראל ייסגר יותר בבית וימעיט במגעים, תרד רמת ההדבקה ונחווה פחות חולים בקורונה, ומכאן פחות לחץ על בתי החולים והקטנת התחלואה למימדים שנוכל לקיים חיים מלאים לצד הקורונה יחד עם הקפדה על כל מה שדרוש על מנת שלא נגיע לגל שלישי של קפיצה בתחלואה.
איך ניתן להסביר את הכלא הגדול והעוצר על נסיעות לחו"ל מהבחינה הרפואית?! ברור שאין בעוצר הזה ממש. איך נוכל להסביר אי פתיחת עסקים קטנים המקיימים את התו הסגול?! איך נוכל להסביר צמצום מספר הנסיעות של רכב ציבורי?!
ירידה ברמת התחלואה למספרים סבירים תאפשר גם פעילות חקירתית אפידמיולוגית ועצירת שרשראות ההדבקה, אבל בישראל כמו בישראל גם הכוונות הטובות נתקלות בסבך הפוליטי ואז הציבור מוצא את עצמו תחת תקנות חרום, כפייה, אכיפה והתמרמרות ציבורית ההולכת וגואה באופן שאנו חווים. גם הפגנות תכופות מהוות התקהלויות בעצמן והפרות של הסגר על ידי ציבורים מסוימים, ובוודאי שאם מסכמים את כל תופעות ה"אנטי" הללו, אין מנוס מהמסקנה שהציבור אינו נותן אמון במנהיגיו, כולל מנהיגיו הרפואיים.
איך ניתן להסביר את הכלא הגדול והעוצר על נסיעות לחו"ל מהבחינה הרפואית?! ברור שאין בעוצר הזה ממש. איך נוכל להסביר אי פתיחת עסקים קטנים המקיימים את התו הסגול?! איך נוכל להסביר צמצום מספר הנסיעות של רכב ציבורי הגורם להצטופפות מסוכנת של נוסעים?! הרשימה מאוד ארוכה, כאשר לציבור ברור שהגזירות אינן הכרח המציאות הרפואית, ומי שמנסה להוסיף גם אלמנטים של שוויון ואינטרסים מקדיח את התבשיל.
"אפשר גם אחרת" מתייחס לזכויות בסיסיות של אזרחים חופשיים במדינה חופשית, בלי צווי חירום דרקוניים. הוא מדבר על סובלנות, הידברות, הענקת האחריות לשלטון המקומי שנבחר על ידי ציבור של אותו היישוב ומכאן שרמת ההידברות ורמת האמון הן גבוהות מאשר בשלטון המרכזי.
השפיות המבוקשת מחייבת מחד לוותר על כל הגזירות שאינן הכרח המציאות הרפואית והפסקת ההתעלמות של השלטון המרכזי מגורמי הבריאות, כי זה חלק מליבוי היצרים ואובדן האמון בו
"אפשר גם אחרת" בהתייחסות גורמי האכיפה, הנקרעים בין חובתם המקצועית למשימות האיומות שאליהן הם נשלחים בשם השלטון המרכזי, כשהאמור יוצר חיכוך קשה עם ציבור אזרחי המדינה. אנו חייבים לחזור לשפיות ציבורית וככל שנקדים, תופעת האנרכיה תצומצם!
השפיות המבוקשת מחייבת מחד לוותר על כל הגזירות שאינן הכרח המציאות הרפואית והפסקת ההתעלמות של השלטון המרכזי מגורמי הבריאות, כי זה חלק מליבוי היצרים ואובדן האמון בו.
הטור הזה של "אפשר גם אחרת" הוא זעקה לכולם להוריד אוקטבה, להקל בגזירות לא חיוניות, להידבר, להסביר בשפה ברורה והכי חשוב - להתאחד סביב מטרה אחת חשובה, ממדינה אחרונה במירוץ להכחדת המגיפה לעבור להיות מדינה מתוחכמת וחכמה שתראה לעולם כיצד ישראל עוברת מהפך ומצליחה היכן שמדינות אחרות לא ממש הצליחו - למגר את המחלה.
יש לנו חוקרים ורופאים מצוינים, יש לנו אמצעי טיפול מתקדמים שחלקם תקועים בצורה כואבת בשל קדושת הביורוקרטיה הנוראית שממנה כולם סובלים.
יש לנו יכולות להתכוונן באופן מדויק לבידוד מפיצי העל של המחלה בעל כורחם, ואז נוכל לעשות נפלאות במניעת שרשראות ההדבקה, שהם ברי מניעה. יש לנו יכולות לפתוח את מערכת החינוך ולמנוע השתוללות המחלה באותה טכניקה של גילוי מפיצי העל וניטור התחלואה בהם, כפי שעשינו בהצלחה ב"מגן אבות".
"אפשר גם אחרת" היא סדרה של צעדים חיוביים, שעונים על היגיון רפואי פשוט והימנעות מכל מה שנראה פוליטי או אינטרס זר. רק סדרה כזאת יכולה עוד להחזיר את גלגל האנרכיה לאחור. אפשר גם אחרת וטוב שנתחיל בכך כבר בישיבת קבינט הקורונה היום.
 

מרחבית

משתמש מקצוען
יש לנו יכולות להתכוונן באופן מדויק לבידוד מפיצי העל של המחלה בעל כורחם,
מעניין, יש אפשרות לגלות מי הם מפיצי על?
כי איתור שלהם בהקדם ובידוד עד שהם יבריאו - יכול לעזור בצורה מאוד משמעותית.
ורק שינהגו אליהם בצורה הכי מכובדת ואוהדת, ולא לגרום להם לבושה, כי הם לגמרי לא אשמים שהם מפיצי על! והם לא שונים מאף אחד אחר!
 

פסגות

משתמש מקצוען
מפיצי על מבחינתו זה לא סוג מיוחד של אנשים אלא אנשים שמטבע הדברים נפגשים עם הרבה אנשים כל יום
 

מרחבית

משתמש מקצוען
מפיצי על מבחינתו זה לא סוג מיוחד של אנשים אלא אנשים שמטבע הדברים נפגשים עם הרבה אנשים כל יום
מפיצי על הם אנשים שמדבקים הרבה אנשים אחרים. ולא בגלל יותר מפגשים עם אנשים.
ייתכן שבתוך התקהלות יהיה מישהו חולה, והוא ידביק שניים שלוש, והם ימשיכו הלאה.
אך אם מדובר במפיץ על באותה התקהלות - ייתכן ויידבקו ממנו ישירות הרבה מאוד אנשים.
 
נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
ויקפדיה:
מפיץ על (סופר-ספרדר; באנגלית: superspreader) הוא אורגניזם הנגוע במחלה ומידבק בצורה יוצאת דופן.
בהקשר של מחלה המועברת בין בני אדם, מפיץ על הוא אדם הסביר יותר להדביק אחרים, בהשוואה לאדם נגוע טיפוסי. מפיצים כאלה נחשבים למדאיגים במיוחד באפידמיולוגיה.

מפיצי על זוהו כמי שמפרישים מספר פתוגנים גבוה מהרגיל בזמן שהם מידבקים.
זה גורם למגעים שלהם להיחשף לעומסים נגיפיים/חיידקיים גבוהים יותר ממה שהיה נראה במגעים של אלה שאינם מפיצי על עם משך חשיפה זהה.
 
נערך לאחרונה ב:

פסגות

משתמש מקצוען
מפיצי על הם אנשים שמדבקים הרבה אנשים אחרים. ולא בגלל יותר מפגשים עם אנשים.
ייתכן שבתוך התקהלות יהיה מישהו חולה, והוא ידביק שניים שלוש, והם ימשיכו הלאה.
אך אם מדובר במפיץ על באותה התקהלות - ייתכן ויידבקו ממנו ישירות הרבה מאוד אנשים.
מפיצי־העל הם אותם אנשים אסימפטומטיים, ללא כל תסמינים, היכולים אולי להיזכר שהיו במגע כנראה עם חולה חיובי, ולפני שהם חשים בסימפטומים כלשהם, הם משמשים כ"מארח" לוירוס ומדביקים בסיטונאות את הסובב אותם. למפיצי־העל יש פרופיל בר־הגדרה, הם גם אלה שמשתתפים בחתונות, בהתקהלויות, נפגשים עם הרבה אנשים ביומיום ובלי ידיעתם משמשים וקטור להפצת הנגיף. לכן, החוכמה היא לאתר אותם כמה שיותר מהר כדי שלא יספיקו להדביק אחרים.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
מנהל מח' הקורונה ב'אסותא' מפתיע: "יש לאמץ את שיטת האשפוז הביתי"
לדברי מנהל מחלקת הקורונה באסותא, יציאה מהסגר אמורה להיות עם אימוץ רעיון האשפוז הביתי. "אין לי ספק כי יתרונות המהלך עולים על חסרונותיו"
בריאות / קורונה14.10.2020 | 13:37

5f9c50330bbe3ad04cc2.jpg


אדלשטיין קובע מזוזה באסותא צילום: באדיבות המצלם

מיום ליום, כך נראה, מצטרפים רופאים נוספים שלא מהססים להודות שאת הטיפול הרפואי המיטבי ביותר ניתן לקבל דווקא בבית. מי שאומר היום את הדברים הוא ד"ר אסף פרץ, מנהל מחלקת הקורונה בביה"ח הציבורי אסותא אשדוד, שקובע כי לא די שמדובר ברעיון מבורך אלא שיש לאמץ אותו, להסדיר את השיטה כמתווה מסודר, וזאת כתנאי שיאפשר את היציאה מהסגר והחזרה לשגרה.

"אחד הקשיים עימם מתמודדת מערכת הבריאות ובוודאי בתי החולים", אומר ד"ר פרץ, "הוא עומס במחלקות. מדובר במציאות שגברה בחודשים האחרונים בעת המלחמה בנגיף הקורונה וצפויה אף לגדול עם בואו של החורף. בנוסף, היו אף מקרים בבתי חולים שונים, של מטופלים שנדבקו בנגיף הקורונה בעת אשפוזם".

מסיבה זו, הוא מצביע על שיטת האשפוז הביתי כהכרחית, ואפילו קובע כי הדבר אמור להיות תנאי שיאפשר את היציאה מהסגר. "היציאה מהסגר חייבת הפעם להיות הדרגתית ומוסדרות, לרבות אימוץ רעיון האשפוז הביתי עבור מטופלים מתאימים במצבי חולי קל עד בינוני. צעד זה דורש אומנם איש צוות בעל הכשרה רפואית במרחק סביר, אך יקדם טיפול רפואי טוב ואיכותי יותר עבור המאושפזים בבתי החולים".

בדבריו הוא אומר כמובן שאין תחליף לשירות הניתן במסגרת בית החולים, אך יחד עם זאת אי אפשר להתעלם מיתרונות האשפוז הביתי. "אין לי ספק", הוא מסיים, "כי יתרונות המהלך עולים על חסרונותיו."

כעת, כל שנותר הוא לצפות שגם משרד הבריאות יישר קו עם העמדה הזו, שבה – כפי שאנו רואים – תומכים דווקא רופאים בכירים – והוא ידאג לנסח את המתווה שיאפשר טיפול בבית, אם כי תוך התנהלות מסודרת כך שהתהליך כולו יהיה כפוף לרופאים ולא יתנהל במתכונת פיראטית שיכולה לסכן את חולים.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
השמים נפתחים – שרי התחבורה והבריאות סיכמו: מחר בחצות ישוב נתב"ג לפעילות
היועמ"ש מנדלבליט
מירי רגב
נתב"ג
שר הבריאות יולי אדלשטיין
0 תגובות
שרי התחבורה והבריאות סיכמו כי עם תום ההגבלות יפתח נמל התעופה. בהמשך יפגשו אנשי משרד התחבורה עם מנדלבליט בכדי לאשרר את זה. ע"פ המתווה של רגב, בהגעה לשדה התעופה יש להציג אסמכתא למועד רכישת הכרטיס, כרטיס תקף ובדיקת קורונה שלילית

שר הבריאות יולי אדלשטיין ושרת התחבורה מירי רגב סיכמו היום (רביעי) על פתיחת נמל התעופה בן גוריון עם תום התקנות המגבילות את פעילותו – מחר בחצות. בהמשך היום צפויה פגישה של אנשי המשרד עם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כדי לאשר את הנושא.
על פי הערכות חברות התעופה וסוכני הנסיעות, אלפי ישראלים קנו כרטיסי טיסה לארבעת הימים הקרובים מתוך הבנה שהסגר על נמל התעופה מסתיים היום. עוד לפני ההחלטה חברות התעופה הודיעו כי הן יוציאו את הטיסות בכל מקרה, ולמעשה המצב גורם לכך שמי שקנו כרטיסים מצד אחד לא יכולים לכאורה להגיע לנמל, ומאידך, החברות לא מתכונות לבטל ולזכות על כרטיסי טיסה אלה.

היועץ המשפטי לממשלה הבהיר בדיונים הפנימיים כי יש בעיה בהמשך הסגירה של מפני שחברות התעופה מאיימות בתביעות משפטיות בעקבות הנזקים שנגרמים להן. מתחילת הסגר הייתה הגבלה על טיסות מנתב"ג ורק נוסעים שרכשו כרטיס לפני כניסת הסגר לתוקפו הורשו לטוס. שרת התחבורה מירי רגב קראה אתמול לשרים לפתוח את נתב"ג כבר ביום חמישי, גם אם יתר ההקלות ייכנסו לתוקף רק בראשון.
בתום דיונים אושר היום בוועדת הכלכלה המתווה של שרת התחבורה והבטיחות בדרכים מירי רגב, המסדיר את פעילות ענף התעופה בזמן הסגר. המתווה כפי שסוכם מאפשר יציאה מהארץ החל ממחר בחצות לכל מי שרכשו כרטיסי טיסה עד למועד כניסת הסגר לתוקף, כלומר, עד ה-25 לחודש ספטמבר בשעה 14:00. על פי המתווה הרוכשים מעבר למועד זה לא יוכלו לממש את כרטיס הטיסה שירכשו. בהגעה לשדה התעופה יש להציג אסמכתא למועד רכישת הכרטיס, כרטיס תקף למועד הטיסה ובדיקת קורונה שלילית לפי דרישות מדינת היעד.
לפי המתווה תותר כניסת ישראלים ארצה ללא הגבלה. החוזרים ממדינה אדומה יכנסו לבידוד של 14 יום והחוזרים ממדינה ירוקה יכנסו ארצה לפי כללי הסגר. שדה התעופה רמון באילת יישאר פתוח לטיסת בוקר וטיסת ערב על מנת לאפשר לתושבי העיר שנדרשים לטיפול רפואי או שהינם עובדים חיוניים, אפשרות הגעה למרכז הארץ.
 

מרחבית

משתמש מקצוען
התופעה של מפיצי על היא מעניינת וחשובה.
נראה שיש בזה שילוב של תכונות אישיות של המפיצים, יחד עם תנאים נאותים להפצה, כגון - כפי שציינו נכון בהודעות מעלי - חתונות, התקהלויות, מפגשים.
מקומות סגורים מסוכנים עוד יותר.

הנה ציטוטים מתוך 'מדינת ישראל' 'משרד המודיעין' 'בלמ''ס':

"מפיצי על" ככל הנראה הינם בעלי יכולת פיזיולוגית לייצר כמות גבוהה של פתוגן ברוק גם בהיעדר תסמינים קליניים.
הם יכולים להיות אנשים בעלי מקצוע או דפוס התנהגות החושף אותם לכמות גדולה של אנשים, ובכללם למשל אנשי עסקים שמסתובבים ברחבי העולם ונפגשים עם הרבה אנשים בחו"ל ובארץ".

"לפי חלק מהמקורות, כ - 80% מההדבקות נגרמות ע"י 20% - 10 מהחולים.


ובהמשך שם:
"בשני אירועים ניכרה לראשונה תופעת "מפיצי-העל" במגיפה הנוכחית.
אירוע אחד מיוחס לחולה מספר 31 בדרום קוריאה אשר הדביקה באופן ישיר 100 אנשים ותרמה להופעת צבר של יותר מ- 5,000 מקרים בעיר דאגו.
אירוע מכונן נוסף היה ב"ספינת הקורונה", הדיאמונד פרינסס, שעל סיפונה היו יותר מ-700 מקרי תחלואה בפרק זמן של שלושה שבועות, ומניחים כי ההדבקה החלה מאחד הזוגות שהיו על הסיפון.
גם תחילת ההתפשטות הקטסטרופלית באיטליה מיוחסת ל"מפיץ על" המכונה "מטיה" שהגיע אל בית חולים קודוגנו בצפון איטליה והחל בצבר של מעל 420 נדבקים במשך שבוע .
מצידו השני של העולם, במדינת וושינגטון, הוביל אימון מקהלה שערך כשעתיים וחצי להדבקה של 52 אנשים ולמותם של שניים.
ההתפרצות בעיר, שנמצאת בפרבריה של העיר סיאטל, הביאה לעלייה דרמטית גם במקרים בעיר סיאטל עצמה, שנמצאת שעה נסיעה ממנה.
באותם ימים, בווסטפורט, קונטינקט נדבקו כ-20 מתוך 40 אנשים שחגגו במסיבת יום הולדת מ"מפיץ על" אחד, כאשר חלקם חזרו לערים אחרות והמשיכו את ההפצה שם.

גם אחרי שלב הכלת הנגיף בחלק המדינות, הדבקה שעירבה מספר "מפיצי על" שינתה משמעותית את מפת התחלואה והביאה לתמורות במדיניות הממשלתית שהונהגה.
במעונות העובדים הזרים בסינגפור למשל, "מפיץ על" גרם לצבר של מעל 800 מקרים בכל המדינה ול"גלגול חזרה" והחמרת ההגבלות בכל המדינה .
אירועים נוספים ביבשת האסייתית התרחשו ביפן ובדרום קוריאה, כאשר כ-80 נדבקים מקושרים להדבקה שהתרחשה בהופעה מוזיקלית באוסקה.
ובסיאול צבר של 65 מקרים נוצר במסגרת שיעור זומבה".
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
בחסדי שמים: האדמו"ר מקרעטשניף החלים מנגיף הקורונה
0 תגובות
כ''ק האדמו''ר מקרעטשניף שליט''א החלים מנגיף הקורונה זאת לאחר שנדבק בערב חג הסוכות האחרון, הרבי אשר חלה בנגיף הוזקק אף במהלך החג לסיוע נשמתי אך כעת הבריא לחלוטין. מצבו של האדמו''ר מצוין והוא שוהה במעונו שברחובות למנוחה

כ"ק האדמו"ר מקרעטשניף שליט"א אשר נדבק בנגיף הקורונה בערב חג הסוכות החלים בחסדי שמים מנגיף, מצבו טוב והוא שוהה במעונו שברחובות כשמצבו משתפר בחסדי שמים.
ל'חדשות JDN' נודע כי כ"ק האדמו"ר מקרעטשניף שליט"א אשר נדבק בנגיף הקורונה בערב חג הסוכות האחרון החלים לגמרי מהנגיף, וכעת הוא שוהה במעונו להמשך התאוששות והחלמה.

כזכור, בערב חג הסוכות נדבק כ"ק האדמו"ר מקרעטשניף שליט"א בנגיף הקורונה, במהלך החג הוא אף הוזקק לסיוע נשמתי, רבים התפללו לרפואתו ואכן בחסדי שמים האדמו"ר החלים.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
הרב אורי לפוליאנסקי: "משרד הבריאות מנותק מהקהילה, אשפוזי בית הם מצילי חיים"

בתגובה להתקפות בכירי משרד הבריאות על הטיפול הרפואי בקהילה הרב אורי לופוליאנסקי אומר כי "הצוות המקצועי במשרד הבריאות מנותק, צריך להיות מודע לאפשרויות. לא ללכת לבית חולים אם לא חייבים. להיעזר בשירותי יד שרה כדי להחלים בבית. מדובר בפיקוח נפש של ממש."


מייסד יד שרה הרב אורי לפוליאנסקי | צילום: Yonatan Sindel/Flash90
מייסד יד שרה הרב אורי לפוליאנסקי | צילום: Yonatan Sindel/Flash90
לאחר שנחשף בתקשורת כי טיפול ביתי מחליף במקרים רבים את הפנייה לבתי החולים, תקפו בכירי משרד הבריאות את התופעה ואף נקטו באיומים. בתגובה, התראיין מייסד יד שרה הרב אורי לופוליאנסקי ב"מהדורה המרכזית של חדשות 12", והדף את ההתקפות כשקבע באופן חד משמעי כי; "הצוות המקצועי במשרד הבריאות מנותק מהקהילה!"
הרב לופוליאנסקי, כמי שרכש את הניסיון הרב ביותר בתחום אשפוזי הבית, הסביר כי אין ספק שהטיפול בחיק הבית והמשפחה, כאשר הבית מאובזר בציוד המותאם והמיטבי, הינו הטוב ביותר לרפואה ולהחלמה וכי אסור שפקידי המשרד יהיו מושפעים מאווירת ה'עליהום' התקשורתי נגד החרדים.
לפי הנתונים שהצטברו במוקדי יד שרה בכל רחבי הארץ: מעל 18,000 ישראלים נעזרו ביד שרה במהלך תקופת הקורונה, קיבלו ציוד נשימתי מציל חיים ונמנעו מאשפוז מסוכן ומיותר. על פי נתוני יד שרה, רק בודדים מבין אלו שצויידו ביחידת טיפולים נשימתית ביתית נאלצו להגיע לבית החולים. זאת, לעומת הנתונים המצטברים מבתי החולים, לפיהם אחוזים גבוהים מאוד עוברים ממצב של תמיכה נשימתית למצבים מסוכנים ואף לסכנת חיים.
למרות הנתונים הברורים, בחרו גורמים בכירים בהנהלת משרד הבריאות לנקוט במתקפה חסרת שחר ובאיומים כלפי מתנדבים הפועלים לסייע לחולי הקורונה באשפוז ביתי מציל חיים. בראיון הבהיר הרב לופוליאנסקי כי: "הצוות הבכיר של משרד הבריאות, מנותקים מהקהילה וממה שקורה בבתים. הם מנותקים מהחשיבה הברורה שאדם שיכול להחלים בבית אין יותר טוב מזה. אם נשלח את כולם לבתי החולים הצוות הרפואי יקרוס, הם רוצים שנשלח כי אלו ההוראות. לצערי הדרג המקצועי מנותק מהקהילה".
לדברי מייסד יד שרה: "בית חולים הוא צורך אבל כל עוד אפשר להשאר בבית אין החלמה טובה יותר. הקורונה חידשה את הצורך לאלפים. יד שרה בשנים האחרונות משאילה את כל הציוד להחלמה בבית ממיטות בית חולים ועד מחוללי חמצן. רופאים בקהילה ממליצים לא להתאשפז כי רובם מפתחים תסמינים קלים עד בינוניים, ולכן יש מד סיטרוציה ומחוללי חמצן וכל הציוד שצריך כדי להחלים מהקורונה".

"שר הבריאות ח"כ יולי אדלשטיין, ובכירי משרדו הגיעו לאחרונה ליד שרה, ללמוד על הפעילות שלנו במהלך הקורונה. הם קיבלו מאיתנו את הנתונים לגבי הציוד הנשימתי שהשאלנו ל 18,000 חולים עם מצוקה נשימתית שרבים מהם חולי קורונה שקיבלו את המחולל חמצן ומחלימים בביתם. להתרשמותי, השר הבין את המשמעות והחיוניות שבאשפוז הביתי, להחלמה בטוחה ולמנוע קריסה של הצוות הרפואי בבתי החולים. אבל כאמור, הדרג המקצועי לגמרי מנותק ממה שקורה בקהילה, וממשיך לשלוח את כלל חולי הקורונה לאשפוז מיותר ומסוכן בבתי החולים.
חייבים להפעיל לחץ ציבורי כדי לגרום למשרד הבריאות להתחיל לתת לאזרחים את מה שטוב לו ובריא ולא לפעול משיקולים צרים ובירוקרטיים, שמובילים לאובדן חיים של ממש.
אני קורא לשר הבריאות ולבכירי משרדו להפסיק לגרור רגליים ולעשות מאמץ מוגבר לשחרר כל חולה שיכול להחלים בבית, לחבור אלינו ולהוריד יחד את הלחץ מבתי החולים שנמצאים על סף קריסה.
כולם היום מתחילים להבין מה שאנחנו כבר אומרים שנים: האשפוז הביתי הוא העתיד של עולם הרפואה!
בכל העולם כבר מבינים ונערכים לקראתו, ורק בישראל השלטון הפקידותי שם רגליים להכשיל את המהלך. ואחר כך מתפלאים שאנשים לא סומכים ומאמינים לממסד.
אנחנו לא מכתיבים התוויה רפואית. אנחנו מיישמים את הוראות הרופאים והמומחים בקהילה שהם קובעים את המינון הנכון והפרוטוקול הרפואי.
במסגרת השירות של אשפוז הבית, הקמנו לאחרונה ביד שרה את מרכז פרנקל לרפואה דחופה שזה מיון שכל מהותו הוא מניעת אשפוז ע"י רופאים מומחים שבמידת הצורך מציידים את הציוד הרפואי המותאם להמשך החלמה בבית.
"אני קורא לציבור כולו," מסיים הרב לופוליאנסקי, "להיות מודע לאפשרויות. לא ללכת לבית חולים אם לא חייבים. להיעזר בשירותי יד שרה כדי להחלים בבית. מדובר בפיקוח נפש של ממש."
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
גמזו: "בוחנים את קיצור הבידודים – יש לנו מספיק בדיקות כדי לעשות את זה" • צפו
אשכנזי
גמזו
1 תגובות
פרויקטור הקורונה סייר במפקדת אלון עם שר החוץ ואמר כי "נושא הבידודים נמצא על סדר היום שלנו. כשנצא מהסגר - יש לנו את היכולת לקטוע את שרשרת ההדבקה". אשכנזי: "קיבלתי התחייבות משר הבריאות הגרמני שישראל תוכל לקבל מנות חיסונים ברגע שהחיסונים יוכרו ויאושרו"



פרופ' רוני גמזו אמר היום (רביעי) כי משרד הבריאות שוקל את קיצור הבידודים, לאור הירידה במספר הנדבקים, ושיפור במערך הבדיקות וקטיעת שרשראות ההדבקה. "נושא הבידודים נמצא על סדר היום שלנו. אנחנו בוחנים כרגע את קיצור הבידודים", אמר גמזו בסיור שערך במפקדת אלון של פיקוד העורף יחד עם שר החוץ גבי אשכנזי. "יש לנו מספיק בדיקות כדי לעשות את זה. זה בעבודת מטה של משרד הבריאות".
גמזו הוסיף כי "יש כרגע יכולת קטיעה טובה. יש מפקדה מתפקדת. משתלטים על 2,000 חקירות באיכות גבוהה. זה נותן לנו את הכח להמשיך לשלוט. המשך הפחתת התחלואה תלוי בעוד דבר אחד – הרצון וההתגייסות של כל אזרח ללכת להיבדק".
על היציאה מהסגר אמר: "המתנו עם קבלת החלטות כדי לראות שהמגמה מתייצבת. נדון על זה בחמישי הקרוב – הן על מתווה היציאה שכבר הונח והן לגבי הקלות כבר בשבוע הבא. אם תהיה החלטה בחמישי על פתיחת הגנים – צריך להיערך בהתאם על מנת שיוכלו לעשות את זה באופן נכון יותר".
אשכנזי קיבל סקירה מאלוף פיקוד העורף, אלוף אורי גורדין ומפקד המפקדה המשימתית, תא"ל ניסן דוידי. השר סייר במפקדה ונפגש עם חיילי וקציני פיקוד העורף, עם צוות המתחקרים ועם אנשי המודיעין ומשרד הבריאות במקום. "יש לנו כאן מערכת מאורגנת ואיכותית שיודעת לעשות יותר חקירות ולפנות לקהל רחב יותר ומכלל המגזרים, וזה ההבדל הגדול והמשמעותי בין הסגר הראשון לשני".
"זוהי משימה לאומית ומעודד לראות את ההתארגנות והתוצאות המהירות. היכולת לשלוט בשרשרת ההידבקות מאפשרת למקבלי ההחלטות לנהל טוב יותר ונכון יותר את הסיכונים ביכולת שלנו לשלוט במחלה ולפתוח את המשק".
"קיבלתי לפני יומיים מכתב משר הבריאות הגרמני, המבטיח שישראל תוכל לקבל מנות חיסונים ברגע שהחיסונים יוכרו ויאושרו. בביקורי בברלין שבוע שעבר, העלתי את הבקשה לקבלת החיסונים בפני שר החוץ הגרמני, ואני שמח שממשלת גרמניה נעתרה לבקשתי ותעביר לנו את החיסונים ברגע שיתאפשר".
"המגמה החיובית בימים האחרונים מעודדת בהחלט ואני אמשיך לפעול לפתיחת המשק ולהקלות מדורגות בכפוף להמלצות הגורמים המקצועיים. ביום חמישי נשב שוב עם הגורמים המקצועיים ונבחן את האפשרות לפתוח עסקים ואת מערכת החינוך לגיל הרך, בכדי לאפשר קיום כלל ההיערכויות הן של מערכת החינוך והן של הרשויות המקומיות. זוהי חובתנו להעצים ולהגדיל את הסמכויות של הרשויות המקומיות.
שיתוף הפעולה בין כלל הגופים והרשויות המקומיות הוא המרכיב הבסיסי להצלחת המאבק שלנו בנגיף", דברי שר החוץ.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
רוני גמזו מתנצל! אחרי שפרסם תגובה מכפישה נגד הציבור החרדי, מפרסם כעת רוני גמזו: ״אני חוזר בי מתגובתי הראשונה ומצטער על אופן התגובה. מסרתי אותה על בסיס מידע שגוי וחלקי.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה