שוב חג
ואחר כך שבת
ומוס כבר אכלנו
גם סופלה
וגלידת תות
ואננס טחון עם אפרסק
ועוד כל מיני.
אז מה שוב נחזור על עצמינו?
לא
הבוקר, בעודי מטיילת עם אחיינים שלי [המתוקים ממש] בגן החיות התנכ"י [כן, נכון איזה דודה כייפית, ככה זה כשיש רק אחות אחת וכל השאר בנים], בזמן שהם עמדו להוטים מול האריה השואג, עלה לי בראש ג'וק. אני אכין פאי. עם תחתית פריכה [איך? לא יודעת כבר נראה]. היא תהיה לא שרויה [סתם בלי סיבה כי אין לי בעיה עם שרויה], והיא תהיה טעימה. הלוואי שתהיה טעימה.
אבל איזה פאי?
פקאן.
לא, שוקולד.
לא, פקאן
שוקולד
דיייייי. הראש כאב לי מהמלחמה בין 2 הפאיים האלו.
בסוף הכנתי את שתיהם.
האמת? יצאו מעולים ממש.
אני די גאה בהמצאות האלו שלי.
הטעם המעודן של פאי הפקאנים
והמלית הנימוחה של השוקולד.
כמעט נפלתי שדודה לקרב מולם.
אז במקום לטעום בעצמי, שלחתי לטועם הראשי שלי.
התפדבקתי בחיוב.
הבסיס אותו בסיס.
אפשר להכין בתבנית עגולה.
אני הכנתי בתבני מלבנית, קטנה מזו של עוגה בינונית. כזו של פשטידה.
לקלתית:
200 גרם עוגיות של פסח- עוגיות תפו"א או עוגיות פינגרס טחונים דק אבל לא לקמח
1/3 כוס שמן קוקוס [ועוד קצת במידת הצורך]
מערבבים שמן קוקוס ופירורים
דוחסים לתבנית קטנה מ A4 מרופדת בניר אפיה. התערובת צריכה להיות לא סמיכה ממש אלא כזו שניתן להדק בקלות בעזרת כף
אם היא פירורית מדי- מוסיפים עוד קצת שמן
אופים ב 180 מעלות כ -12 דקות להשחמה קלה.
מקררים.
פאי פקאן:
מכינים מלית:
1/3 כוס שמן קוקוס [או אגוזים]
1/3 כוס מים
1 כוס סוכר חום דמררה
3.5 כוסות פקאנים קצוצים [המדידה אחרי שכבר קצוצים]
2 ביצים
3 כפות קמח תפו"א
ממיסים שמן, מים וסוכר חום לקרמל.
מכבים את האש ומוסיפים את הפקאנים. מערבבים.
ממתינים שיתקרר טיפה ומוסיפים ביצים וקמח תפו"א. מערבבים היטב
יוצקים מעל לקלתית.
אופים עוד כ-20-25 דקות עד שהמלית מתייצבת.
פורסים רק שהפאי קר ממש.
מעולה בהקפאה.
פאי שוקולד:
מלית:
250 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמן
4 ביצים L
3/4 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות קמח תפו"א
ממיסים שוקולד עם שמן
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר במשך מספר דקות על המהירות הגבוהה ביותר עד שמתקבלת תערובת בהירה, תפוחה ואורירית
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השוקולד המומס.
מוסיפים את יתר הרכיבים ויוצקים מעל לקלתית שהתקררה
אופים ב 180 מעלות כ20-22 דקות
מקררים
רצוי להגיש את פאי השוקולד קפוא למחצה. אפשר לפזר אבקת סוכר בהגשה
ואחר כך שבת
ומוס כבר אכלנו
גם סופלה
וגלידת תות
ואננס טחון עם אפרסק
ועוד כל מיני.
אז מה שוב נחזור על עצמינו?
לא
הבוקר, בעודי מטיילת עם אחיינים שלי [המתוקים ממש] בגן החיות התנכ"י [כן, נכון איזה דודה כייפית, ככה זה כשיש רק אחות אחת וכל השאר בנים], בזמן שהם עמדו להוטים מול האריה השואג, עלה לי בראש ג'וק. אני אכין פאי. עם תחתית פריכה [איך? לא יודעת כבר נראה]. היא תהיה לא שרויה [סתם בלי סיבה כי אין לי בעיה עם שרויה], והיא תהיה טעימה. הלוואי שתהיה טעימה.
אבל איזה פאי?
פקאן.
לא, שוקולד.
לא, פקאן
שוקולד
דיייייי. הראש כאב לי מהמלחמה בין 2 הפאיים האלו.
בסוף הכנתי את שתיהם.
האמת? יצאו מעולים ממש.
אני די גאה בהמצאות האלו שלי.
הטעם המעודן של פאי הפקאנים
והמלית הנימוחה של השוקולד.
כמעט נפלתי שדודה לקרב מולם.
אז במקום לטעום בעצמי, שלחתי לטועם הראשי שלי.
התפדבקתי בחיוב.
הבסיס אותו בסיס.
אפשר להכין בתבנית עגולה.
אני הכנתי בתבני מלבנית, קטנה מזו של עוגה בינונית. כזו של פשטידה.
לקלתית:
200 גרם עוגיות של פסח- עוגיות תפו"א או עוגיות פינגרס טחונים דק אבל לא לקמח
1/3 כוס שמן קוקוס [ועוד קצת במידת הצורך]
מערבבים שמן קוקוס ופירורים
דוחסים לתבנית קטנה מ A4 מרופדת בניר אפיה. התערובת צריכה להיות לא סמיכה ממש אלא כזו שניתן להדק בקלות בעזרת כף
אם היא פירורית מדי- מוסיפים עוד קצת שמן
אופים ב 180 מעלות כ -12 דקות להשחמה קלה.
מקררים.
פאי פקאן:
מכינים מלית:
1/3 כוס שמן קוקוס [או אגוזים]
1/3 כוס מים
1 כוס סוכר חום דמררה
3.5 כוסות פקאנים קצוצים [המדידה אחרי שכבר קצוצים]
2 ביצים
3 כפות קמח תפו"א
ממיסים שמן, מים וסוכר חום לקרמל.
מכבים את האש ומוסיפים את הפקאנים. מערבבים.
ממתינים שיתקרר טיפה ומוסיפים ביצים וקמח תפו"א. מערבבים היטב
יוצקים מעל לקלתית.
אופים עוד כ-20-25 דקות עד שהמלית מתייצבת.
פורסים רק שהפאי קר ממש.
מעולה בהקפאה.
פאי שוקולד:
מלית:
250 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמן
4 ביצים L
3/4 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות קמח תפו"א
ממיסים שוקולד עם שמן
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר במשך מספר דקות על המהירות הגבוהה ביותר עד שמתקבלת תערובת בהירה, תפוחה ואורירית
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השוקולד המומס.
מוסיפים את יתר הרכיבים ויוצקים מעל לקלתית שהתקררה
אופים ב 180 מעלות כ20-22 דקות
מקררים
רצוי להגיש את פאי השוקולד קפוא למחצה. אפשר לפזר אבקת סוכר בהגשה