בשרי זו''ץ גם לכם הבשר מתיבש בטשולנט

שלום ל.

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אני מבשל די הרבה ברוך השם בהצלחה גדולה אבל יש משהו אחד שמשגע אותי כל פעם
הטשולנט בשבת בבוקר יוצא טעים אבל הבשר כל שבוע מתיבש ניסיתי את כל הסוגי בשרים
עד שתפסתי שבגלל שאני עושה כמות מאד קטנה אז החום שהוא מקבל מהפלטה הוא הרבה יותר מסיר גדול וסטנדרטי ולכן הוא מתבשל הרבה יותר ולכן הבשר מתיבש
 

חנילוש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צריך לבדוק בערב שבת שהבשר מכוסה לחלוטין,
בנוסף להניח עליו סילאן או דבש מייד כשמכניסים אותו.
ולפני שבת לבדוק שיש מספיק נוזלים במידת הצורך להוסיף מים מהמרק.
 

טאלי

משתמש מקצוען
תנסה "לסגור" אותו בטיגון עם טיפה שמן לפני
עוזר להשאיר את הנוזלים בפנים הבשר , יוצא עסיסי יותר , מניסיון
 
  • תודה
Reactions: cm1

+INSPIRE

תכנון עם השראה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אחרי מחקר של 6 שנים,
הפטנטים המרכזיים הם:

1. להפשיר את הבשר עד הסוף ולא לבשל אפילו אם מעט קפוא (הכי חשוב!).
2. עדיף בישול איטי שכמעט ולא מבעבע למשך הרבה שעות ולא על אש בינונית או גבוהה.
3. הבשר מתייבש הרבה פעמים כי חותכים לחתיכות וכל העסיסיות יוצאת לטשולנט,
לכן כדאי לבשל את כל הגוש ששמים, או חתיכות כמה שיותר גדולות, כך נשמרת העססיות ולא מתייבש.
4. לא לבשל עד שהבשר ממש ממש רך, אלא להשאיר מעט לפלטה, כך שלפני שבת יהיה מוכן אך עוד מעט ישבח יותר.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
תכינו סיר קצת יותר גדול ממה שאתם צריכים
תדאגו שהבשר יהיה כולו מכוסה
 

בשמחות!

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
טוב אני מציע לא לבשל את החמין יותר משעה גג שעה וחצי כי החום של הפלטה זה סוג של בישול איטי על כן עד שבת בצהריים זה כבר יתייבש אז הפתרון זה לבשל קצת בערב שבת ועד שבת בצהריים זה יהיה רך וטוב ועוד לא יתייבש!
 

בן עמרם

משתמש פעיל
מספרים זולים כמו ,4, 2 ,3, 7, 10, מתאימים רק לבישול ארוך על אש נמוכה, אסור לתת להם מכת חום בהרתחה וכדומה,
מספרים יקרים כמו 6,8,5 צריכים דווקא הרתחה טובה.
כדאי לקנות צוואר (10) או מספר אחר זול - לתת לו להתחמם לאט לאט על הפלטה , ולא להכניס אותו לאש גבוהה והרתחה מבעבעת.
 

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כדאי לצרוב את הבשר לפני הבישול מכל הכיוונים
 

הכריש החרדי

משתמש חדש
מספרים זולים כמו ,4, 2 ,3, 7, 10, מתאימים רק לבישול ארוך על אש נמוכה, אסור לתת להם מכת חום בהרתחה וכדומה,
מספרים יקרים כמו 6,8,5 צריכים דווקא הרתחה טובה.
כדאי לקנות צוואר (10) או מספר אחר זול - לתת לו להתחמם לאט לאט על הפלטה , ולא להכניס אותו לאש גבוהה והרתחה מבעבעת.
מענין אני משתמש קבוע ב 8 ו 10 על הגז 3 שעות לפחות אש גבוהה כגוש בלבד מוסיף מים כל חצי שעה רואה ניסים ונפלאות הבשר יוצא טעים ברמה גבוהה ושומר על טעם בשרני הבעיות מתחילות דווקא בחום נמוך וחיתוך של הבשר
 

מיכל הולנד

משתמש פעיל
גם זו"צ.

אני צורבת את הבשר, משתמשת בד"כ במס' 2/10.
דואגת שלא יהיה מגולה.
יוצא טיל.
 

המורה המנהלת

משתמש רשום
אחרי מחקר של 6 שנים,
הפטנטים המרכזיים הם:

1. להפשיר את הבשר עד הסוף ולא לבשל אפילו אם מעט קפוא (הכי חשוב!).
2. עדיף בישול איטי שכמעט ולא מבעבע למשך הרבה שעות ולא על אש בינונית או גבוהה.
3. הבשר מתייבש הרבה פעמים כי חותכים לחתיכות וכל העסיסיות יוצאת לטשולנט,
לכן כדאי לבשל את כל הגוש ששמים, או חתיכות כמה שיותר גדולות, כך נשמרת העססיות ולא מתייבש.
4. לא לבשל עד שהבשר ממש ממש רך, אלא להשאיר מעט לפלטה, כך שלפני שבת יהיה מוכן אך עוד מעט ישבח יותר.
ממש דייק בטיפים
אני אומר להניח את הבשר בסיק כשהסיר מבעבע ומיד להנמיך לאש קטנה
לבשל בערך 20 דק ולהמשיך בפלטה
הבשר שיהיה שרוי בתוך הרוטב
דבש וסילאן ומיני מתיקה מייבשים ממש את הבשר בכל תבשיל .מוסיםים רק לאחר הבישול
 
אני מבשל די הרבה ברוך השם בהצלחה גדולה אבל יש משהו אחד שמשגע אותי כל פעם
הטשולנט בשבת בבוקר יוצא טעים אבל הבשר כל שבוע מתיבש ניסיתי את כל הסוגי בשרים
עד שתפסתי שבגלל שאני עושה כמות מאד קטנה אז החום שהוא מקבל מהפלטה הוא הרבה יותר מסיר גדול וסטנדרטי ולכן הוא מתבשל הרבה יותר ולכן הבשר מתיבש
המלצה שלי להכניס את הבשר לצולנט יותר מאוחר מהרגיל כי הוא מתבשל מהפלטה מניסיון
 

יעית

משתמש פעיל
יכול להיות תלוי בסוג ואיכות הסיר,
כן, 'הסיר',
אני החלפתי סיר, ומאז הטשולנט יוצא טוב וגם הבשר לא מתייבש,
בהצלחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה