דרוש מידע זוג צעיר והבית של אבא ואמא :)

מצב
הנושא נעול.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כדי לא להסיט את השרשור של השכר דירה, ציטטתי את השורה הזו באשכול חדש:
ובפרט שכל זוג צעיר שמתחתן, זה מאוד מתבקש שלפחות בשנה הראשונה, הזוג יגור ליד ההורים
למה זה מתבקש?
ומי שחושב שזה מתבקש- עד כמה צריך להתאמץ עבור זה?

בואו נעצב את זה ביחד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
דבר ראשון יש לציין שמקובל (לפחות בציבור שלי) לגור ליד ההורים של הכלה.

לדעתי זה מתבקש משתי סיבות
בחורה מחוברת לבית שלה, גדלה שם 19 - 20 שנה וכדי להקל על הקושי שבעזיבת הבית נכון וחיובי שהיא תגור קרוב להורים. נתון זה נכון גם לצד ההפוך. ההורים רוצים את הבת שלהם קרוב אליהם,
(שמעתי מקרובת משפחה שהבת שלה עברה לגור עם בעלה לעיר אחרת וזה בהחלט קשה לה.)

לעזור לזוג בהתחלת חייהם מבחינה כלכלית והתנהלותית זה יפה מאוד. ויכול להועיל מאוד.

ואני בהחלט חושבת שכדאי לעשות מאמץ מיוחד בשביל זה.

אשת שקוף

משתמש צעיר
למשל כלה בת 25 ועצמאית, לעומת צעירה בת 20 שיודעת ל
נכון מאד.
בקהילות בהן נהוג לחתן בגיל צעיר, בני הזוג הם חסרי ידע, ניסיון, ואישיות מבוססת.
תהליך ההתקשרות בין בני הזוג יכול להיות מורכב.
זאת בנוסף למורכבויות שנופלות עם תחילת הנישואים : עול בית, עול כלכלי, ולעיתים גם עול הורי (הריון)
הקרבה להורים, במידה והקשר איתם נכון וטוב, יכולה לרכך את המעבר, ולסייע במעבר לקראת עצמאות של בני הזוג.
סיוע טכני, כלכלי, רגשי, "מוריד מהראש", ומאפשר לבני הזוג להשקיע בתקשורת הנבנית ביניהם, בגוף הזוגי המתפתח, ובעצמי שחווה אינדוואוציה לצד ספרציה :) כלומר, פיתוח האישיות האישית לצד פיתוח יחסי גומלין עמוקים עם בן הזוג.

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכון מאד.
זאת בנוסף למורכבויות שנופלות עם תחילת הנישואים : עול בית, עול כלכלי, ולעיתים גם עול הורי (הריון)
הקרבה להורים, במידה והקשר איתם נכון וטוב, יכולה לרכך את המעבר, ולסייע במעבר לקראת עצמאות של בני הזוג.
סיוע טכני, כלכלי, רגשי, "מוריד מהראש", ומאפשר לבני הזוג להשקיע בתקשורת הנבנית ביניהם, בגוף הזוגי המתפתח, ובעצמי שחווה אינדוואוציה לצד ספרציה :) כלומר, פיתוח האישיות האישית לצד פיתוח יחסי גומלין עמוקים עם בן הזוג.
היטבת להגדיר.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בחורה מחוברת לבית שלה, גדלה שם 19 - 20 שנה וכדי להקל על הקושי שבעזיבת הבית נכון וחיובי שהיא תגור קרוב להורים. נתון זה נכון גם לצד ההפוך. ההורים רוצים את הבת שלהם קרוב אליהם,
(שמעתי מקרובת משפחה שהבת שלה עברה לגור עם בעלה לעיר אחרת וזה בהחלט קשה לה.)
קשה חייב להיות רע?
וזה קשה ברמה שצריך את הילדים קרוב?
למשל כלה בת 25 עצמאית, לעומת צעירה בת 20 שיודעת להכין רק חביתה..
צעירה בת 20 אמורה לדעת להכין רק חביתה? :unsure:
(ולהיות בשלב של כל מה שהחביתה מסמלת...)

נכון מאד.
כתבת יפה אבל האמת שזה מעלה לי יותר תמיהות מאשר הבנות :)

יעל זלמנוביץ

משתמש מקצוען
טעות טעות טעות ושוב טעות לגור רחוק בשנה הראשונה!!!!!!!!!!!!!!!!
אני מכירה חברה שהייתה כ"כ טובת לב ושהחתן שלה ביקש ממנה לבוא לגור בעיר אחרת ומעט רחוקה מבית הוריה היא הסכימה בשמחה, אך לא דמיינה איזו שנה הולכת להיות לה....
היא לא הכירה אף אחד, לא הכירה את האיזור, עבודה אין.....
ב"ה היא התחתנה ויש לה עוד תפקיד להכיר את בעלה, אז להכיר כ"כ הרבה דברים חדשים בהתחלה זה מהווה קושי רב.
הוא היה יוצא לכולל בבוקר והיא הייתה נשארת לשמור על הבית וכך גם בצהרים ,
אציין דבר חשוב שאותה בחורה הייתה מאוד עצמאית ויוזמת (בשנת רווקותה היא הייתה מדריכה בפנימיה ולא הייתה בבית כל הזמן)
היה לה כ"כ קשה בלי פינוקים של אמא, בלי גיחות קלות להורים בערב,
לעניות דעתי שנה ראשונה - זה במקום שהאישה מכירה ואח"כ שיטוסו מבחינתי לקוטב הצפוני ל 90 שנה...............
ושלכולם יהיו חיים מאושרים, אמן

אויש רק שכחתי לכתוב מה היה בסוף.....
אז הם חזרו כמו טטלה לעיר ההורים לאחר אין ספור וויכוחים וקשיים לעזור כולל טוב שהבעל מרוצה בו .....
מסקרן אותי מאוד מה דעתכם...

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
טעות טעות טעות ושוב טעות לגור רחוק בשנה הראשונה!!!!!!!!!!!!!!!!
מסקרן אותי מאוד מה דעתכם...
זה טעות לכתוב כותרת כזו
לזוג הספציפי הזה זה היה טעות ואפשר לנתח למה להם ספציפית זה היה טעות
אני מכירה מ-ל-א זוגו שגרים מההורים רחוק גם בשנה הראשונה
במקום שגם הבעל וגם האישה לא מכירים, או במקו שרק האישה לא מכירה
וזה לא היה טעות עבורם
ולדעתי למשל זה ממש מוזר וגם לא נכון לגור קרוב להורים- במיוחד בשנים הראשונות.

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
לדעתי לגור רק רחוק מההורים [דעה לא מקצועית ולא מחקרית, אלא אישית]

אנחנו כזו''צ קנינו דירה בבני ברק עוד לפני החתונה, שיפצנו אותה, והחלטנו להכנס מיד בלילה של החתונה לדירה שלנו,
אבל ביקור באיזה מקום מרוחק בחג הפסח בין האירוסין לחתונה גרם לנו לשנות דעה, ולהיות היחידים מבני המשפחה שלא גרים ליד ההורים.

גרנו בשכירות בדירה נחמדה בעיירה קטנטנה, מנותקים מכל העולם, הקשר היחיד היה שיחות טלפון, ומידי פעם נסיעות לשבת,
אבל - החיבור בנינו היה מדהים מדהים מדהים, לא היה לנו אף אחד אחר חוץ מאחד לשני/ה,
התרגלנו לזה שאין לאן לברוח, אלא להפך חיים את החיים ביחד,
גם שבתות היינו עושים לא מעט לבד, וזה היה תענוג כל פעם אנחנו אומרים לעצמנו - בשביל מה חזרנו.

אז למה באמת חזרנו? ההורים התבגרו, המרחק לעבודה, ובעיקר תורנויות אצל אחד ההורים שחייבו אותנו לגור בסביבה.

אבל לילדים שלי, כמובן אתן את האופציה לגור היכן שרק ירצו, אבל אמליץ להם ללכת לשנה לפינה רחוקה [הם יודעים זאת היטב]

סלט פרות

משתמש פעיל
קודם כל תלוי מאוד מה סוג הבחורה..
דבר שני, אני תמיד סלדתי מזוגות כאו שהיו אוכלים בוקר צהרים ערב אצל ההורים,
או אפילו ארוחה אחת אבל בכל יום.
תגידו, מה נסגר?! ?!
מידי פעם אני בעד, זה כיף זה מגוון, אבל אל תגזימו..
קודם כל בעל מאוד אוהב לראות שאישתו גם יודעת לבשל משהו, ואם היא לא יודעת אז שינסו ביחד ליצור משהו..
דבר שני, תחשבו גם ההורים, לפעמים זה נטל עליהם, וברור שהם לא יגידו כלום..
גם להם מגיע טיפה נחת ושקט.. מידי פעם.. עד ביקור הבא..

סודו של המלאך

משתמש מקצוען
אם לחתן ולכלה יש את המוכנות להקריב מהנוחיות שלהם כדי להקים את הקשר בינהם בצורה טובה
וודאי שכדאי לגור לא קרוב להורים

אני אישית אחרי שכבר חתמנו חוזה על שכירת יחידה וקנינו לשם ריהוט והכל
הרב דיאמנט אמר לי מפורשות שההמלצה שלו לחפש מקום אחר שלא קרוב להורי הכלה
לפחות חמש דקות הליכה
ובהגדרה שלו "מרחק שהאשה מתביישת ללכת עם חלוק בייתי" - ציטוט פחות או יותר של המילים

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
ובהגדרה שלו "מרחק שהאשה מתביישת ללכת עם חלוק בייתי" - ציטוט פחות או יותר של המילים
עד כמה שזכור לי זאת הייתה ההוראה של הרב שך זצ''ל.
ואולי אמר הפוך - שהחמות לא תוכל להגיע עם חלוק ... :)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה