קורונה זה באמת הולך להיות ככה?

מצב
הנושא נעול.

M6255

משתמש פעיל

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אהה.
ברור.
אי אפשר לגדל ילדים בתוך בית 24 שעות .
חייבים שהם ילכו למוסד לימודי לפחות חצי מהיום ובחצי השני יהיו בגינה/משפחה מורחבת.
עכשיו ברצינות. אני מכירה משפחות רבות שחיות עם ילדיהן בשלום ובשמחה ולא מטריד אותן שהילדים בבית,
הם נהנים אחד עם השני, משחקים, קוראים ספרים ועוזרים לאמא.
ואני עניתי לתגובות כאן שנשים כתבו כאילו זה שהילדים בבית זה הדבר הכי גרוע בעולם.
אפשר. בוודאי שאפשר. לצורך נחוץ:
א. אמא פנויה. קרי- גידול ילדים זהו עיסוקה הבלעדי (לא עבודה מהבית, ולא עבודה במשרד).
ב. בית גדול עם מרחבים מרווחים
ג. סדר יום מובנה ומוכר
ד. יציאה מהבית מדי פעם (עם הילדים. עם הילדים. אבל יציאה).
ה. אפשרויות מגוונות להעסקת ילדים (יצירות/ התנסויות בטבע ועוד)
זה מה שעולה לי בשלוף.
כשהתנאים הנ"ל יקוימו- נוכל לדבר

אהרון לייב

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
בלת''ק
יש אדמורים שהודיעו לחסידיהם, שיתפללו כל אחד במקומו. הצטרף גם האדמו''ר מסערט ויז'ניץ, שהודיע שלא יתפלל לפני העמוד, ושכל אחד יתפלל בעירו.
כמדוני גם צאנז, בויאן, גור, ויש עוד שמגבילים לפחות חלקית.
יש שם תפילות כרגיל,
בבויאן וסערט אמרו שלא חייבים לבוא.

בסערט הוא לא ניגש לעמוד כי הוא חלש.
הרי הוא לא ניגש לעמוד רק כי באים מחוץ לחיפה:)

סופרוומן

משתמש מקצוען
אפשר. בוודאי שאפשר. לצורך נחוץ:
א. אמא פנויה. קרי- גידול ילדים זהו עיסוקה הבלעדי (לא עבודה מהבית, ולא עבודה במשרד).
ב. בית גדול עם מרחבים מרווחים
ג. סדר יום מובנה ומוכר
ד. יציאה מהבית מדי פעם (עם הילדים. עם הילדים. אבל יציאה).
ה. אפשרויות מגוונות להעסקת ילדים (יצירות/ התנסויות בטבע ועוד)
זה מה שעולה לי בשלוף.
כשהתנאים הנ"ל יקוימו- נוכל לדבר
אני מבינה אותך אבל תרשי לי לחלוק עליך
יש נשים שעובדות ויש להן בית קטן ומשפחה ברוכה ואין כ"כ אפשרויות מגוונות להעסקת הילדים וכו'ו כו'
ובכל זאת הן שמחות לגדל את ילדיהן. ומצירות כל יום שאין הדבר מתאפשר להן. רואות בסגר הזה הזדמנות גדולה להשלמת פערים. וכן, גם בתשלום כמו מריבות, שעמום ויצאה לפעמים מהכלים.....

היונה לבנה

משתמש מקצוען
ככה זה זה עונשו של בדאי גם כשאומר אמת לא שומעים לו.
הבעיה במקרה הזה שהעונש הוא לא של הבדאי אלא שלנו!!!
כיהודים האמונים על שמירת חיי אדם אנחנו הולכים לבתי כנסת כל חורף - למרות ששפעת היא מחלה קטלנית ולא נעימה ,
ולשפעת גם יש חיסון....
נוסעים ברכב ועוד למרות שכולנו יודעים שפעולות כאלו עלולות לגרום למוות של אדם באופן ישיר או עקיף כי זו דרך העולם.
ותאונות זה מאד מאד מדבק...
אז מבחינתם העובדה שיש 3 אנשים משלנו שנפטרו מקורונה - נראית להם מצערת מאד אך לא עוצרת חיים.
תלוי למי...
אבל מה לעשות שזה לא רק 3 אנשים זה הרבה יותר!!!

קצרה

משתמש מקצוען
אני מבינה אותך אבל תרשי לי לחלוק עליך
יש נשים שעובדות ויש להן בית קטן ומשפחה ברוכה ואין כ"כ אפשרויות מגוונות להעסקת הילדים וכו'ו כו'
ובכל זאת הן שמחות לגדל את ילדיהן. ומצירות כל יום שאין הדבר מתאפשר להן. רואות בסגר הזה הזדמנות גדולה להשלמת פערים. וכן, גם בתשלום כמו מריבות, שעמום ויצאה לפעמים מהכלים.....

יש כאלו - יתכן.
יש גם אחרות - וזה לא הופך אותם לאמהות טובות.

במיוחד אם הן נדרשות בזמן הזה גם לעבוד. זאת אומרת שהן בכלל לא עם הילדים ...
ובמיוחד אם הסגר הזה אינו "אירוע של פעם בחצי שנה" וזכור להם מתקופת פסח שהיה נחמד...
אלא הן מתגוררות בעיר אדומה נצחית וילדיהם סגורים ומסוגרים כבר חצי שנה...
עייני כמה אשכולות נפתחו מתושבות אותם ערים של "מה עכשיו?? הילדים כבר מיצו כל אופציה אפשרית. יוצאים מדעתם"

בכל מקרה המשפט -
"בשביל מה הן ילדו אותם??"
כלפי אמהות שסגירת ילדים נגד הטבע בביתם לא הופכת להיות פסטורליה אלא שיעמום ומריבות וממוטטת אותן.
היא אמירה מרושעת ולא הוגנת.

קצרה

משתמש מקצוען
הבעיה במקרה הזה שהעונש הוא לא של הבדאי אלא שלנו!!!

ולשפעת גם יש חיסון....

ותאונות זה מאד מאד מדבק...

תלוי למי...
אבל מה לעשות שזה לא רק 3 אנשים זה הרבה יותר!!!

לא משנה . לא באתי למחזר את הטענות כמה יותר נפטרים יש מזה יותר משפעת.
גליונות של קולמוסים נשברו על זה - וזה לא חד משמעי.
הגם שלשפעת יש חיסון - עדיין היא מגיפה עונתית שחוזרת שוב ושוב שנפטרים ממנה לצערינו למרות החיסון והאנושות למדה לחיות לצידה.

הענין עליו אני מדברת הוא רק שהפחידו את כולם בהפחדות נוראיות. (10 אלף בתוך חודש...)
כשראו כולם שזה לא כצעקתה.
לא מאמינים עכשיו לכלום.

ולכן המשכת ההפחדות (3 נפטרו רק השבוע!!!) היא המשך החזרה על ההפחדה ולא תורמת מאומה.
אי לכך כשמישהי אמרה "פסח כבר לא כאן ומאסו בהפחדות" - לענות לה בהפחדות נוספות זה חסר טעם.
ההפחדות נמאסו מרוב שהן הפריזו וחטאו לאמת.

לא באמת היו אמורים להשאיר אנשים מבוגרים בודדים לחלוטין - היה צריך לבקר אותם בצורה זהירה - אבל לבקר.
לא באמת היו אמורים להשאיר יולדות לבד לבד בלי עזרה עם 10 ילדים בבית.
כל אלו היו הגזמה מרוב ההפחדות.

עכשיו הבעיה היא להחזיר את אמון הציבור.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה