קורונה זה באמת הולך להיות ככה?

מצב
הנושא נעול.

מרחבית

משתמש מקצוען
בלת''ק
יש אדמורים שהודיעו לחסידיהם, שיתפללו כל אחד במקומו. הצטרף גם האדמו''ר מסערט ויז'ניץ, שהודיע שלא יתפלל לפני העמוד, ושכל אחד יתפלל בעירו.
כמדוני גם צאנז, בויאן, גור, ויש עוד שמגבילים לפחות חלקית.

נערך לאחרונה ב:

sheen

משתמש מקצוען
אין מה לעשות, אכן מדיניות ההפחדה לא הוכיחה את עצמה. לא מאמינים? צאו לרחובות (גם בת"א) והיווכחו בעיניכם. כבר חז"ל סיפרו על השקרן שקרא 'זאב זאב'.
לא מצליחה להבין.
למה את קוראת מדיניות הפחדה? להבאת תחזיות קשות לגבי העתיד?
כמו שכבר כתבתי, התחזית על מספר הנפטרים התממשה לצערנו.
אז זה לא קשור לשקר, ולא ל'זאב זאב'.

רצית להגיד שלמרות התממשות התחזיות יש אנשים שכבר לא מפחדים?
נושא אחר.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לא אמרתי שאסור לך לדבר רק אמרתי שכנראה לכן זה לא מפחיד אותך....

שוב האשמות המופרכות והאכזריות הללו!!!
אם אני ראה לך צילום של מכתב שכתבה משפחת נבנצל שאביהם נפטר מקורונה שהיא מודה לצוות ביה''ח על הטיפול המסור(ברשות הרבים של יתד נאמן) זה ירגיע אותך?
ברשות הרבים אנשים מודים גם לחברה המרכזית למימוש זכויות...
ודפדפי באשכול שפתחה @אמא של נפתלי :) . יהיה לך צד נוסף.
ובזאת סיימתי.
שנה טובה, רגועה ומברוכת. לכולנו.
ללא מחלות ואמוציות.

שם שמי

משתמש מקצוען
פרסמו שהם פותחים את הקלויזן שלהם בכל הארץ. מחר בערב כבר אדע אם זה שקר או לא.

סרט ויזניץ ביטלו את ר"ה במחיצת האדמו"ר גם כן.
אמת שפותחים בכל הארץ,
אבל חסר פה עוד אמת - כמעט כולם פתוחים כל שנה...

נשאר ציבור גדול יותר מאשר בכל שנה,
אבל המוני המונים באים לרבי.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אמת שפותחים בכל הארץ,
אבל חסר פה עוד אמת - כמעט כולם פתוחים כל שנה...

נשאר ציבור גדול יותר מאשר בכל שנה,
אבל המוני המונים באים לרבי.
איפה יש שם מקום, הם כבר סיימו לבנות את בית המדרש מחדש?

האלמוני

משתמש מקצוען
יו"ר ועדת חוקה ח"כ יעקב אשר: "בעקבות הדרישה שלנו בוועדה יש הסכמה מצד ראה"מ וראה"מ החליפי ושר הבריאות להרחיב את מגבלת התנועה מ500 מטר ל-1000 מטר, אני מודה להם על כך".

secret

משתמש סופר מקצוען
נראה שלכבוד ראש השנה פרוג החליטו לקשט את כל הניקים בסרט ירוק חדש :rolleyes:

חזל"ש לנושא האשכול...

היונה לבנה

משתמש מקצוען
ברשות הרבים אנשים מודים גם לחברה המרכזית למימוש זכויות...
נניח שהבנתי מה שלושת הנקודות באים לבטאות אבל עדיין משפחה שמודה בשמה לביה''ח למרות שאביהם נלקח מה זה אומר?
שנה טובה, רגועה ומברוכת. לכולנו.
ללא מחלות ואמוציות.
וכמובן גם ללא אדישות מסוכנת....

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L

קצרה

משתמש מקצוען
קשה לי להבין למה אמהות שנשארות עם הילדים בבית נהיות חולות נפשית.
למה הבאתם ילדים???

יש לי שאלה מקבילה גם לאם שכולה.
קשה לי להבין למה היא נופלת לדכאון.
היא בחרה להביא ילד לעולם.
אם לא היה לה ילד הוא לא היה מת. אז זו בחירה שלה.
למה היא הביאה אותו?? מה יש לה להיות בדכאון??

וההשוואה מדוייקת.
אין שום אמא שתכננה לגדל ילדים כלואים 24/7 בתוככי בית איתה. בלי לימודים. בלי חברה, בלי משפחה. בלי גינה.
זה לא מצב רגיל ונורמלי. לא לילדים ולא לאמא שצריכה להתמודד עם הסבל של הילדים.

קצרה

משתמש מקצוען
הם גם יקנסו את מי שילך לשחק אצל השכנים?

אסור חוקית לשחק אצל השכנים.

אך גם אסור חוקית לשוטרים להכנס לתוך בתים כדי לאכוף את זה.
אי לכך - אין שום דרך לעצור אירוחי משפחות זו אצל זו אלא אם כן הם יעשו רעש חריג .
הדרך היחידה היא הסברה - שהפסיקה לחלוטין לעבוד ( עונשו של מנחם הבדאי כשההפחדות המוגזמות במקום מידע אמין התבררו כעורבא פרח , אנשים הגיעו לאי אמון בהכל... )
הם מבינים את זה שאין להם דרך לעצור זולת הלחמת דלתות ופריצה לבתים.
ולכן מיואשים כבר עכשיו מתוצאות הסגר...
(וזו גם דרך ה"הפחדה" החדשה: אם לא יהיו תוצאות לסגר - נחמיר אותו ונמשיך אותו אז "שווה" לכם להקפיד עליו כדי שייגמר כבר...)

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
הדרך היחידה היא הסברה
הנושא הזוי בכל קנה מידה
היו פה בפרוג נתונים שנתנו ניקים, נכונים להפליא, ובשימוש נכון בהם הממשלה היתה מקבלת ציות ציבורי מלא (או כמעט מלא, מלא אף פעם לא יקרה במדינת ישראל)
במקום להעמיד מומחים עם גרפים של עליית תחלואה, הסבר שקוף מה היה עד היום, מה עוזר, ומה אפשר לעשות.
בלי לשחק בנתונים, ובלי שום אפליות.
במקום להציג לציבור החרדי בארץ ישראל כמה הקלות למען הדת יש בסגר הנוכחי (ויש בהחלט, הייתי בהלם לראות את הנתון הזה פה בפרוג בלבד!)
הם נותנים הרגשה כל הזמן לאורך הדרך של אפליה, וההסברה היחידה שיש היא הפחדה (שכמו שכתבו לעייל - גמרה את עבודתה... הפחדה לא עובדת לאורך זמן. היו כאלו שאמרו את זה כבר באייר)
קצת פחות ראש מרובע. וטיפטיפה הבנת הלך הרוח בציבור - והם היו שוכרים כמה משרדי פרסום ענקיים בתחומם, שכל מה שהם היו עושים זה להבין מה באמת ישכנע את הציבור לשמור.

קצרה

משתמש מקצוען
ואנו כיהודים מקפידים על שמירת חיי אדם גם אם ימותו פחות בני אדם מהתחזיות של משה''ב
(להזכירך רק בשבוע וחצי האחרון נפטרו 3 אנשים משלנו מקרונה אם מגזרים אחרים פחות חשובים בעיניך...)

חשוב שתביני את שורש האמירה מעלייך :

חשב מי שחשב במשרד הבריאות שהדרך הטובה ביותר לגרום לאנשים לשמור ולהזהר - היא הפחדה.
"הלכו" על זה בכל הכוח ויצרו מהקורונה "דמון מפלצתי".
חלף הזמן וכדרכה של גוזמה התבררו מימדי הקורונה באור שונה.
ועודף ההפחדה - גורם בסוף לעודף זלזול.
ככה זה זה עונשו של בדאי גם כשאומר אמת לא שומעים לו.

כיהודים האמונים על שמירת חיי אדם אנחנו הולכים לבתי כנסת כל חורף - למרות ששפעת היא מחלה קטלנית ולא נעימה , נוסעים ברכב ועוד למרות שכולנו יודעים שפעולות כאלו עלולות לגרום למוות של אדם באופן ישיר או עקיף כי זו דרך העולם.
ברגע שאנשים אינם משוכנעים מספיק - וזה המצב כרגע - שמדובר בוירוס כל כך חריג ברמה שצריך לעצור את החיים לשנה שנתיים - אז מבחינתם העובדה שיש 3 אנשים משלנו שנפטרו מקורונה - נראית להם מצערת מאד אך לא עוצרת חיים.

פעם מישהו השווה פה את כללי זהירות בדרכים לכללי קורונה.
אני הייתי מציעה לקחת את ההשוואה הזו ולהפסיק עם ההפחדות ולעבור להבהרה שההגבלות הינן משהו שאפשר לחיות לצידו .כמו הגבלות התנועה. חיים אחרים - לא עושים הכל כמו קודם - אבל חיים.
ההגבלות לא יצילו את כולם - אבל יעזרו לחלק. (בשביל זה כמובן חובה שאכן ההגבלות יהיו כאלו של "וחי בהם". מסכות , הרחקות , קפסולות , הגיינה , בידוד לחולים)

רינת גבאי

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אמא שתכננה לגדל ילדים כלואים 24/7 בתוככי בית איתה.
אהה.
ברור.
אי אפשר לגדל ילדים בתוך בית 24 שעות .
חייבים שהם ילכו למוסד לימודי לפחות חצי מהיום ובחצי השני יהיו בגינה/משפחה מורחבת.
עכשיו ברצינות. אני מכירה משפחות רבות שחיות עם ילדיהן בשלום ובשמחה ולא מטריד אותן שהילדים בבית,
הם נהנים אחד עם השני, משחקים, קוראים ספרים ועוזרים לאמא.
ואני עניתי לתגובות כאן שנשים כתבו כאילו זה שהילדים בבית זה הדבר הכי גרוע בעולם.

קצרה

משתמש מקצוען
אהה.
ברור.
אי אפשר לגדל ילדים בתוך בית 24 שעות .
חייבים שהם ילכו למוסד לימודי לפחות חצי מהיום ובחצי השני יהיו בגינה/משפחה מורחבת.
עכשיו ברצינות. אני מכירה משפחות רבות שחיות עם ילדיהן בשלום ובשמחה ולא מטריד אותן שהילדים בבית,
הם נהנים אחד עם השני, משחקים, קוראים ספרים ועוזרים לאמא.
ואני עניתי לתגובות כאן שנשים כתבו כאילו זה שהילדים בבית זה הדבר הכי גרוע בעולם.

כל אחד והילדים שהשם שלח לו.
סטטיסטית , מרבית הילדים לא מסוגלים להיות בבית 24/7 למשך חודשיים++++
יש גבול כמה זמן הם מסוגלים לקרוא את אותם ספרים לשחק את אותם משחקים ולא לריב אחד עם השני...

ביום רגיל הילדים עושים חצי מהזמן את אחד הדברים כמו לימודים או גינה/משפחה מורחבת.
ובחצי השני נהנים או רבים עם עם השני , קוראים ספרים או עוזרים לאמא...
אף אחד לא זורק אותם ביום יום.
זה לא או ילדים נטושים וזרוקים ללא חווית בית כלל. או האידיליה המופלאה של 24/7 בבית....

ילדים בבית הם דבר נפלא - כל עוד זה לא יותר מדי הרבה בשביל הילדים. ברגע שזה יותר מדי הרבה זה הופך להיות הדבר גרוע במיוחד. ילד שתכלאי אותו בבית זמן רב לא יצא כידוע ילד בריא. תוכלי לשאול על זה בחינוך מיוחד :(

המצב הזה הוא מצב דחק קשה עבור הילדים.
מלבד אלו המלאכיים הללו שכמו בתיאור שלך שבועות על שבועות לא נמאס להם לקרוא את אותם ספרים ולשחק את אותם משחקים ולעזור לאמא כמובן....

וכמובן מי שהילדים שלה במצב כזה מיצו כבר הכל והם מוצאים את העיסוק במריבות , כעסים , בכי רב ושיעמום - היא אמא לא בסדר. בשביל מה היא הביאה ילדים... (שכחנו כמובן שהיא אמורה לעבוד בזמן הזה אם התמזל מזלה...)
איך זה שהמצב האידיאלי הזה בדיוק כמו שאמור להיות - גורם לה להתמוטטות נפשית???

תזכירי לי כמה ילדים מתחת גיל 13 יש לך בבית?!?
(זוכרת פחות או יותר ששלך כבר נשואים...)

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה