החכמה צודקת
משתמש מקצוען
תתקן ל "מאשר שיהיה לי בית כנסת"מאשר שיהיה לי בית כנסת יפה
ותוריד "יפה"
אולי ככה תבין את המשמעות.
תתקן ל "מאשר שיהיה לי בית כנסת"מאשר שיהיה לי בית כנסת יפה
איזה טענה מוזרה.מה????
ובכן הריני להצהיר, חשוב לי פי עשר שיהיה לבן שלי ישיבה שמתאימה לו, מאשר שיהיה לי בית כנסת יפה. כך זה גם לכל האנשים שאני מכיר.
אז אני כותב שוב: הרבה יותר חשוב לי שלבן שלי תהיה ישיבה שמתאימה לו בול, עם הלחץ הלימודי במינון מדוייק, וצוות טוב, ושיקבלו משכורת שתדרבן אותם לעבוד טוב, וגם אברך שישב איתו בערבים, אם צריך.תתקן ל "מאשר שיהיה לי בית כנסת"
ותוריד "יפה"
אולי ככה תבין את המשמעות.
אתה ספרדי?חן חן. אתה אומר שאני יכול לעזוב את כל החברים שלי, החברותות, החברים של הילדים, ולהתפלל (נניח) במקום בביה"כ הספרדי, בבי"כ האשכנזי. תודה רבה לך באמת על ההצעה האדיבה. (נס באמת שלא אנסו אותי גם להשאר...)
בבקשה לא לקרוא חצי משפט ולסלף אותו. מישהו כתב שבבית כנסת יש שותפות, אבל ישיבה או קופת צדקה זה עמותה שבסה"כ מבקשת ממני צדקה.איזה טענה מוזרה.
מי שאל מה אתה מעדיף ???
אתה משתמש בבית הכנסת ??
תשלם.
לא רוצה ??
אל תבוא.
במכולת שלוקחת יקר על המוצרים, מותר לקחת בלי לשלם ??????????????????????????
אל תיקח ללב, אני סתם פורק פה...
מזדהה עם כל מילה .@אפרסמון2
קראתי את דבריך בעיון רב, וגם את כל התגובות פה.
את האמת ??
קשה לי מאד....
אתמול בלילה אחרי מסיבת חנוכה רצתי לבית הכנסת לגלול ספרים... קריאה של חנוכה...
על הדרך ניקיון שירותים... המנקה הבריז במוצ"ש....
בבוקר הספקתי לקבל כמה תלונות מאנשים, חייכתי לכולם בשמחה ובכיף, אני כבר רגיל...
לא מתלונן בכלל, שמח בחלקי ובעבודתי, ובזכות שנפלה לידי.
אבל לא יכול לסבול שהופכים את זה לאנג'נדה.
אני לא מקבל שקל על עבודתי, ועושה בעצם את מה שכל אחד היה אמור לעשות...
כן, אני בונה בשבילכם את בית הכנסת שלכם.
קראוון מצומק בירושלים שגם עליו יש דיונים שלמים אם להשאירו בחיים או לפרקו...
עסוקים בגיוס תרומות לבניין בית הכנסת, כדי שיהיה לכולכם היכן לשבת ולהתפלל, ללמוד וגדל את הילדים בשמחה ובטוב לבב.
אני צריך לבקש כסף ???
ממש לא.
אתם צריכים לבקש ממני...
שאקח את הכסף ואסכים למכור את כל חיי למענכם בחינם אין כסף...
אני גם צריך להודות לכם על הוראת קבע ???
ממש לא.
אתם צריכים להודות לי....
שאני מנהל את כל גיוס הכספים המרגיז הזה מידי חודש בחדשו עם כל החזרות למיניהם והתלונות...
אני משקיע בקרן הבנין במסירות נפש ימים ולילות, באהבה ובשמחה למען בית ה'...
אבל לא מצליח להבין למה אנשים לא קולטים שהכסף הוא לא צדקה בכלל, אלא דאגה אישית שלכם לעצמכם כדי לבנות לכם בית רוחני לעבודת ה' שלכם.
לא רוצים ?? אוקי.
אז אל תבואו.
אבל לבוא ולא לשלם זה כבר .....
אתה משתמש בבית הכנסת ?
מי ישלם על זה ??
אני ?????????????
אתה רוצה בניין לבית הכנסת??
מי ישלם עליו ???
אני ???????????????????????
מה עם ופקדתי על כל לוחציו....
על הלחץ שלי לגייס כל חודש תשלום חשבון חשמל עבור כל מה שהשתמשתם ?????????
וההו"ק שלכם חזרה ??????????
אני בלחץ מזה... באמת .......
לא מבין את זה...
קטונתי...
בהצלחה לכולם....
רץ לארגן את מסיבת החנוכה לידי הקהילה שתתקיים הערב בבית הכנסת....
מוזמנים בכיף....
הישיבה של הבן שלך באמת חשובה יותר.וישיבה זה עמותה
הכל בסדר.בבקשה לא לקרוא חצי משפט ולסלף אותו. מישהו כתב שבבית כנסת יש שותפות, אבל ישיבה או קופת צדקה זה עמותה שבסה"כ מבקשת ממני צדקה.
אז הגבתי לו שלא. אני שותף בבית הכנסת, ושותף בישיבה, ושותף בקופת הצדקה. ולא בהכרח שבית הכנסת הוא הראשון ברשימה.
אז זהו, זה כל הסיפור. בית כנסת זה דבר חשוב מאוד, אבל זו לו ההוצאה היחידה שיש לנו על הראש. (גם בלי קמפיין, יש שכ"ל לשלם).הישיבה של הבן שלך באמת חשובה יותר.
אבל לא כל ישיבה שיוצאת לקמפיין.
אני בשביל הישיבה של הבן שלי ייתן כל הון שבעולם, כפי הצורך כמובן....
בית כנסת לא דומה לכל הנ"לגבאי הוא בדיוק כמו כל הארגונים האחרים.
חנניה צ'ולק חושב שעזר מציון זה הדבר הכי חשוב בעולם. מיילך פירר חושב שעזרא למרפא. פלנר חושב שקופת העיר. קשש חושב שאיחוד. שכחתי כבר מה שמו חושב שהצלה גוש דן. הראש ישיבה חושב שהישיבה שלו זה הדבר הכי חשוב בעולם.
והגבאי חושב שהבית כנסת שלו חשוב יותר מכל דבר אחר.
כך זו המציאות הבריאה. זה מה שגורם להם להשקיע בארגונים החשובים שלהם את כל החיים שלהם.
אני, כמי שמתפלל בבית הכנסת, שהבנים שלי לומדים בישיבה, ואני או קרובי משפחתי או אחי היהודים נהנים מכל ארגוני החסד, מקשיב לכולם בסבר פנים יפות, ומחלק את הצדקה לפי שיקול דעתי.
בנקודה הזאת אני חייב לחזור על מה שכתבתי.אבל זו לו ההוצאה היחידה שיש לנו על הראש.
אני לא יודעת לאיזה מגזר אתה משתייךאז אני כותב שוב: הרבה יותר חשוב לי שלבן שלי תהיה ישיבה שמתאימה לו בול, עם הלחץ הלימודי במינון מדוייק, וצוות טוב, ושיקבלו משכורת שתדרבן אותם לעבוד טוב, וגם אברך שישב איתו בערבים, אם צריך.
אם בשביל זה אני יצטרך להתפלל כאן בחניה - זה שווה את המחיר.
(אני לא צריך להתפלל בחניה. וחייבים שיהיה בית כנסת. אבל מישהו כאן עשה חילוק: בית כנסת זה שותפות, וישיבה זה עמותה שמבקשת ממני צדקה. אז לא.)
אם יהיה לך בית כנסת נורמלי ומסודר, זה יתן לבן שלך המון.אז אני כותב שוב: הרבה יותר חשוב לי שלבן שלי תהיה ישיבה שמתאימה לו בול, עם הלחץ הלימודי במינון מדוייק, וצוות טוב, ושיקבלו משכורת שתדרבן אותם לעבוד טוב, וגם אברך שישב איתו בערבים, אם צריך.
אם בשביל זה אני יצטרך להתפלל כאן בחניה - זה שווה את המחיר.
(אני לא צריך להתפלל בחניה. וחייבים שיהיה בית כנסת. אבל מישהו כאן עשה חילוק: בית כנסת זה שותפות, וישיבה זה עמותה שמבקשת ממני צדקה. אז לא.)
מה השאלה. כי באמת אני קונה כמה שאני רוצה. בחברת הליסינג לא אמרו לי תקנה דווקא שברולט קרוסאובר 2023. בקופה במכולת לא מעבירים רק עגלות של מעל אלפיים ש"ח.בית כנסת לא דומה לכל הנ"ל
בית כנסת הוא שלכם.
ובדיוק כמו שעל הרכב שלכם שילמתם מחיר מלא
ועל מחולל החמצן שלכם שילמתם מחיר מלא
ועל הלחם שילמתם מחיר מלא
כך על בית הכנסת.
לאף אחד מהרשימה לא אמרתם: אני מחלק את הכסף בין כל הצרכים שלי...
אומר לך ברצינות ובאהבה גדולה.גם בבית הכנסת, אם יש כאלו שאומרים שלפי היכולות שלהם, ותיעדופי הצדקה שלהם, הם יכולים לתת רק סכום איקס, חייבים להתחשב בהם ככל האפשר. או להוריד את הרף של הבניה, או לגייס את שאר הסכום ממקום אחר.
ואפילו אם הבן אדם, אוי ואבוי, הרחיב את הדירה שלו, ויש לו, מי שישמע, חמשה חדרים, בשביל לאכלס את תריסר בניו ובנותיו שיח', זה לא אומר שהוא חייב גם לבנות בית כנסת הכי הכי. מה לעשות.
למה אתה מדבר בלשון עתיד? אני חושב שמאז שפרוג נפתח לא היה מי שכתב דברי הערצה על הגבאים כמו אנוכי הקטון, בהודעה הפותחת של האשכול הזה. אתה מוזמן לחזור לשם, אם כבר שכחת.@אפרסמון2
לך תהיה גבאי חודש
(לא יותר)
אתה תחבק את הגבאים עד ביאת המשיח
תשמח על כל דבר שהם עושים ועל כל החלטה שהם מקבלים
ותראה שלתת כסף זה הדבר שהכי קל לתת בשביל בית כנסת.
תזכור שאין עוד אנשים "פרייארים" כמו הגבאים.. שלא מקבלים משכורת ועובדים כמו חמורים.. בכל שעות היום והלילה כל השנה.
1. תיגש לגבאים ותציע להם בצורה ברורה מה ניתן להוריד מרף הבניה, הם יודו לך.גם בבית הכנסת, אם יש כאלו שאומרים שלפי היכולות שלהם, ותיעדופי הצדקה שלהם, הם יכולים לתת רק סכום איקס, חייבים להתחשב בהם ככל האפשר. או להוריד את הרף של הבניה, או לגייס את שאר הסכום ממקום אחר.
ואפילו אם הבן אדם, אוי ואבוי, הרחיב את הדירה שלו, ויש לו, מי שישמע, חמשה חדרים, בשביל לאכלס את תריסר בניו ובנותיו שיח', זה לא אומר שהוא חייב גם לבנות בית כנסת הכי הכי. מה לעשות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: