ושוב, תשעת הימים...

אפרתה

משתמש מקצוען
[מתבלים עם סוכר, מלח, תבלין לפיצה, מעט פלפל שחור (אם יש אגוז מוסקט אז לשים קמצוץ אבל לא חייבים) מרתיחים מעט ומוסיפים שליש שמנת מתוקה נותנים עוד טיפה לרתוח, מורידים מהאש ומוסיפים את הפסטה לרוטב מערבבים היטב שיגיע הרוטב לכל פינה. מעבירים לצלחות ומפזרים גבינה צהובה מגוררת על הפסטה, ומגישים ואין צורך לשטוף את הצלחות כי הילדים פשוט מלקקים אותם!

מתנצלת על ההסתיגות,אבל בתוך כל מהפכות הקוטג' אני לא בעד שמנת מתוקה וחמאה וכו' בשביל שיאכלו את הפסטה... בטח לא בתשעת הימים... אז אוכל טוב, בריא, משביע, זה ממש מתאים ומספיק, :rolleyes:
את השמנת נשאיר באמת לשבועות...
 

esw

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ליקי;614272:
וסתם שאלה כל היום אוכלים אצלכם פסטה?
אן מתכונים למשהו יותר בריא? (פשוט אני לא מכניסה את זה הביתה)
לא כל יום, פעם ב.. מותר.
 

esw

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י sarit_f;614263:
אפשר לעשות את זה עם ספגטי, אני אישית אוהבת לעשות את זה עם מקרונים בצורת ביסלי.

מבשלת את הפסטה כרגיל, מסננת. לא שוטפת במים! אני רוצה שישאר רותח-
על זה אני שמה חמאה, מערבבת עם הפסטה עד שנמסנ(הפסטה רותחת, ממיסה את החמאה בקלות).
מוסיפה מלח, פלפ"ש, זיתים שלמים בלי גלעין, אפשר פטריות.. כיד הדמיון הטובה.
מעבירה לתבנית ח"פ, מפזרת מעגל גבינ"צ - מגורדת או פרוסות. קצת בתנור וזה מוכן.

זה מעדן! (החמאה נותנת פה את כל הטעם) זהירות, זה מתחסל מהר בד"כ.

זה הולך טוב עם קטשופ/רוטב אלף האיים, סלט חסה גדול ליד עם ירקות וגבינות.. בתאבון! :)
יש לך כמויות?
 

אפרתה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י ליקי;614272:
חלבונים הילדים לא צריכים?
אני ממש לא בטוחה שכל תזונאית תשבח את מה שכתבת. נכון הקיטניות הן מאוד טובות עם כי בגבול.

וסתם שאלה כל היום אוכלים אצלכם פסטה?
אן מתכונים למשהו יותר בריא? (פשוט אני לא מכניסה את זה הביתה)

לידיעתך- הקטניות הן חלבון מעולה!! בהרכבים נכונים. ממש לא חייבים בשרי.
ופסטה- היא לא רעל, נכון שלא מלאת בריאות אבל היא בסדר ויש לך גם תפו"א ואורז, הם הקלאסיים, והערך התזונאי שלהם דומה, תמיד אפשר להשתמש בפסטה מקמח מלא או באורז מלא...
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
נכתב ע"י esw;614278:
יש לך כמויות?

בעיקרון הכל פה זה פלי הטעם, חבילת פסטה, חמאה - אפשר להסתפק בחצי. אבל כמובן שעם חמאה שלמה זה יהיה טעים יותר. מלח פלפל - לפי הטעם, תפזרי, תערבבי ותטעמי - אם נראה לך שחסר תוסיפי עוד. גבינ"צ - שתכסה את כל התבנית פחות או יותר. זיתים ופטריות - לפי הכיף.. :p
 

ליקי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכון. אבל לא כתחליף לחלבון!
זה לא נחשב מנת חלבון! זה נחשב מנת קיטניות.
יכול להיות שפסטה מקמח מלא היא בסדר. (אני אישית גם אותה לא קונה)
אם הייתי מותרת על משהו בארוחה זה על הפחמימות ולא החלבונים. (חלבון יכול להיות גם דג או סויה שאת סולדת ממנה ובצדק אבל פעם בשבוע זה בסדר. אפשר גם טופו)
 

הכנה לעימוד

משתמש פעיל
נכתב ע"י ליקי;614285:
נכון. אבל לא כתחליף לחלבון!
זה לא נחשב מנת חלבון! זה נחשב מנת קיטניות.
יכול להיות שפסטה מקמח מלא היא בסדר. (אני אישית גם אותה לא קונה)
אם הייתי מותרת על משהו בארוחה זה על הפחמימות ולא החלבונים. (חלבון יכול להיות גם דג או סויה שאת סולדת ממנה ובצדק אבל פעם בשבוע זה בסדר. אפשר גם טופו)


לידיעת כולם, בקטניות יש הרבה חלבון!!!
 

א.ד.

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מתכון מיוחד!! זול (אבל עם קוטג'..) ודיאטטי
4 בצלים - להשחים
קופסא פטריות - להוסיף לבצל השחום ולאדות
מלח ופלפל
בכלי אחר-
2 קוטג' ו-3 ביצים לערבב היטב
להוסיף את הבצל והפטריות לקוטג' ולערבב היטב,
לשפוך לשתי תבניות אינגליש קייק
ולאפות שעה.
בהצלחה!
 

ליקי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י הכנה לעימוד;614287:
לידיעת כולם, בקטניות יש הרבה חלבון!!!

אני יודעת!
אבל שוב זה לא תחליף!
זה כל מה שאמרתי!
 

זוהר טל

משתמש מקצוען
אגיד לך מה אני הכנתי היום, ארוחה בריאה ומזינה...
אורז עם גזר ופשטידת קישואים.
אורז מכינים כרגיל.
בסיר אחר - מטגנים בצל, מאדים גזר מגורד במגרדת עבה.
מוסיפים מים שיכסו את הגזר, מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק.
מבשלים כרבע שעה עד להתרככות הגזר.
מגישים את האורז ועליו גזר עם רוטב.
מעדן....

והפשטידה -
מגרדים 3-4 קישואים במגרדת גסה.
מוסיפים כוס קוואקר.
3 ביצים
מלח, פלפל
מערבבים ואופים בתבנית אינגליש קייק משומנת
בחום בינוני עד שמוזהב למעלה
כדאי לאפות מכוסה בנייר כסף כדי שלא יתייבש.
(אמא שלי עושה את זה במחבת ואח"כ הופכת לטגן בצד השני,
אבל אני תמיד מסתבכת עם ההפיכה ולכן אופה בתנור,
זה יוצא אותו דבר בסוף...)

בתאבון
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
מתכון מיוחד לאוהבי החלבי. אני אוהבת לאכול לאת זה עם בעלי לארוחת ערב (פחות מתאים לילדים, לדעתי.)

חציל עם גבינות ברוטב.
חומרים ל-2 מנות

חוצים חציל לרוחב (לקבלת 2 סירות), עושים בור קטן לכל הרוחב, אבל לא מנתקים אותו לגמרי. ז"א חותכים מהמילוי ומשאירים אותו מחובר בקצה.
מכינים מילוי: קופסת קוטג', קצת יותר מחצי קופסת פטריות, כף שמן זית ואם יש - מעט אגוז מוסקט. ממלאים את ה'בור' בחצי. מכניסים לתנור לחום הכי גבוה, 20 דק',. אח"כ מפזרים מעל גבינ"צ מגורדת, וממשיכים לאפות עוד 10 דק'.

בזמן האפייה מכינים בינתיים רוטב (שהוא מעולה!)
מחממים מעט שמן זית בסיר קטן, מוסיפים עגבניה חתוכה לקוביות גדולות, ו2 שיני שום כתוש. מבשלים כ-10 דק', עד שהעגבניה מתרככת. מוסיפים קופסת רסק עגבניות קטנה / 2-3 כפות. לאחר 5 דק' מוסיפים כוס חלב ורבע כפית מלח. נותנים לזה להתבשל עוד 5 דק' ומכבים.

הרכבת המנה:
שופכים על צלחת יפה חצי מכמות הרוטב, מניחים מעל זה את החציל. כנ"ל עם החציל השני.
מסדרי םשולחן יפה לארוחת ערב, סכין ומזלג.. בתאבון! :)

(זה הפייבוריט שלנו לארוחת ערב)
 

bhj

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
דבר שני-
לגבי חלבון:
רובינו חושבים שרק בעוף/דג/בשר יש חלבון,
וזה כלל לא נכון!!
הצמחונים למשל- מאיפה הם מקבלים חלבון?

בדגנים, זרעונים וקטניות יש הרבה חלבון,
אבל לכל אחד יש חומצות אמינו משלו,
לכן כדאי וטוב לדעת איך לשלב בינהם כדי לקבל "חלבון מושלם", ז"א עם כל חומצות האמינו הנצרכות לנו,
למשל: ישנו מאכל הנקרא "מג'דרה", שהוא אורז עם עדשים (טעיםםםםםםם) ובו יש חלבון מושלם, כי שילוב של דגן (-אורז) וקטנית (-עדשים) יוצר חלבון מושלם.
על זו הדרך ניתן ליצור צירופים שונים, הרעיון הוא שבאותה ארוחה לאכול 2 דברים.
החלבון הזה יותר זמין לגוף מחלבון של עוף ובשר, וניתן בהחלט להמיר מנה בשרית במנה כזו.
 

bhj

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אה, ואם אוכלים באותה ארוחה דגן וגם: שקדים/גרעינים/אגוזים/שומשום(-טחינה)
מתקבל חלבון די מלא.

להרחבת הידע:
דגנים:
5 מיני דגן (קוסקוס, בורגול, גריסי פנינה, קוואקר וכ')
אורז מלא
כוסמת
דוחן
קינואה


קטניות:
אפונה
שעועית
חומוס
עדשים
מש
אזוקי
פול

ואפשר במרק ירקות לזרוק כל מיני מהרשימה הנ"ל, מסמיך וטעים טעים!!!
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
אפרופו מג'אדרה.. מתכון (של אמא וסבתא :) )

חומרים:
2-3 בצלים. כל אחד לפי הטעם (מטגנים ואוכלים אותם עם המג'אדרה)
חצי כוס עדשים - יש להשרות לילה קודם
כוס וחצי אורז


חותכים את הבצלים לטבעות - לא להיבהל אם זה נראה הרא\בה כי בטיגון אם ממש מצטמקים.
מטגנים אותם בבערך חצי כוס שמן (בסיר, שבו מבשלים את המג'אדרה). עד שמשחימים, מוציאים מהסיר ומניחים על נייר סופג.
מוסיפים לשמן (זהירות! לא כשהוא רותח! פעם אחת בלי לשים לב הוספתי מים כשהשמן היה רותח ועל אש גבוהה וממש יצאה לי אש ענקית שהגיע עד התיקרה!)
כוס מים, את העדשים ומלח. מבשלים עד שהעדשים מתרככים ומבושלים.
מוסיפים את האורז ו-2.25 כוסות מים. אחרי רתיחה מנמיכים את הגז (כדאי לטעום מהמים שלא חסר מלח), סוגרים את הסיר עד שהאורז מבושל והמים בסיר נגמרו.

אצלנו מאד אוהבים לאכול את זה עם (אולי זה נשמע מוזר) יוגורט 'דנובה' מהול בקצת מים ומלח.
 

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י bhj;614299:
דבר שני-
לגבי חלבון:
רובינו חושבים שרק בעוף/דג/בשר יש חלבון,
וזה כלל לא נכון!!
הצמחונים למשל- מאיפה הם מקבלים חלבון?

בדגנים, זרעונים וקטניות יש הרבה חלבון,
אבל לכל אחד יש חומצות אמינו משלו,
לכן כדאי וטוב לדעת איך לשלב בינהם כדי לקבל "חלבון מושלם", ז"א עם כל חומצות האמינו הנצרכות לנו,
למשל: ישנו מאכל הנקרא "מג'דרה", שהוא אורז עם עדשים (טעיםםםםםםם) ובו יש חלבון מושלם, כי שילוב של דגן (-אורז) וקטנית (-עדשים) יוצר חלבון מושלם.
על זו הדרך ניתן ליצור צירופים שונים, הרעיון הוא שבאותה ארוחה לאכול 2 דברים.
החלבון הזה יותר זמין לגוף מחלבון של עוף ובשר, וניתן בהחלט להמיר מנה בשרית במנה כזו.
חלבון מלא מיתקבל ע"י צרוף של דגן מלא+קטניה
לדוג:
מגדרה-אורז מלא+עדשים
פיתה מקמח מלא+חומוס[ביתי!]
מרק עם אפונה וגריסים וכו'
לגבי סויה...צר לי . לא ברור היכן החלבון ולא רק...
 

bhj

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פשטידת אורז וירקות

מתכון טעים לפשטידת אורז
יש לא מעיזה להכניס אורז מלא בגלל הילדים, פה אפשר בקלות ובלי שירגישו!!

לבשל אורז כרגיל, עדיף עם כורכום לצבע יפה
לערבב בקערה עם:
בצל, בטטות וקושואים- מגורדים דק במעבד מזון.
להוסיף ביצים, קמח, שמן, מים וקצת א. אפיה.
מלח, פלפל לבן.
ולאפות עד שמזהיב.
טעים מאד, משביע ומזין!
 

גרפיתי

משתמש רשום
נכתב ע"י א.ד.;614288:
מתכון מיוחד!! זול (אבל עם קוטג'..) ודיאטטי
4 בצלים - להשחים
קופסא פטריות - להוסיף לבצל השחום ולאדות
מלח ופלפל
בכלי אחר-
2 קוטג' ו-3 ביצים לערבב היטב
להוסיף את הבצל והפטריות לקוטג' ולערבב היטב,
לשפוך לשתי תבניות אינגליש קייק
ולאפות שעה.
בהצלחה!
בלי קמח?
 

אייטש די

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בורגול, בריא מאד ויכול לשמש תחליף לפתיתים באותה קלות הכנה.
אם רק יודעים לתבל אותו כמו שצריך ולבשל עם מספיק מים.
מאז שהוא נכנס אלינו הביתה, אין יותר פתיתים.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה