ושוב, תשעת הימים...

Malki.A

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
חבל לי, וצר לי,
ששוב יש צורך להקפיץ אשכול כזה
ושוב אנחנו באותו מצב
ותחזינה עינינו...

לתועלת כולם
 

אך

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח לקבל מתכון לפשטידה, אולי משהו על בסיס פסטה או כל דבר מענין אחר, אבל בלי גבינה צהובה.(אני צריכה להכין פשטידות לסעודת אזכרה.), העתקתי את המתכון של האורז עם הירקות, נראה טוב, אבל אני צריכה עוד פשטידה. תודה.
 

צל

משתמש צעיר
פשטידת אננס עם אוכמניות

להכניס את כל החומרם למעבד מזון:
5 ביצים
1/3 כוס שמן
1 ק' אננס בשימורים בלי המיץ
1/4 1 כוסות קמח
סוכר וניל
אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר.

מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק צרות וארוכות. לא יוצא גבוהבמיוחד.
לאחר האפיה ניתן למרוח מעל שכבת מלית אוכמניות, זה משדרג ונותן טעם חמצמץ מיוחד.



פשטידת שזיפים
לחתןך 10 שזיפים לפרוסות/לחתיכות ולפזר בתחתית שתי תבניות אינגליש קייק צרות וארוכות.(ניתן להוסיף שזיפים בתחתית לבחירה, מניסיון כולם רבים אח"כ מי יגרד את השארית מהתבנית, לתשומת לב)

במעבד מזון:
1 כוס קמח
אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
3 ביצים.

לשפוך מעל השזיפים ב-2 התבניות בכמות שווה בערך.
ולאפות בתנור על 180 מעלות עד שהחלק העליון בלבד מקשיח ונוצר מעין קרום.

להכין את הפרורים במעבד מזון:
3/4 כוס קמח
1 סוכר וניל
1/4 מרגרינה
1/2 כוס סוכר

לפזר לפרורים מעל 2 התבניות. ולשמור שלא ירד הגובה עד כמה שאפשר.
לאפות עד להשחמה.
טעים ומוצלח! יוצא חמוץ מתוק.(למטה חמצמץ ולמעלה זה כמו עוגה מתוקה.
 

צל

משתמש צעיר
לתועלת כולם יש פה גם מתכון לרוטב דג מקסים, שמתאים לכמה סוגי דגים וכן מתכון ללחמניות זיתים מעולות.

רוטב קוריאלי לדג
מתאים לדגים:נסיכת הנילוס, מושט (הוליווד), ו-פילה סלמון שהוא הכי פחות מוצלח לזה בגלל בשרניותו.

לאדות בסיר:
1 בצל בינוני קצוץ
2 גבעולי סלרי חתוכים דק לקוביות
1 פלפל-לרצועות. עדיף אדום או כתום
2 כפות שמן
2עגבניות גדולות-לקוביות
(קצת מדי חומצתי לטעמי אך מי שרוצה ניתן להוסיף ק' קטנה רסק עגבניות)
2/3 כוס מים -עד כוס במידת הצורך
1/2 כף מלח
2 שיני שום כתושות
1כפית סוכר
לבשל ולאדות קודם את הירקות ולהוסיף אח"כ את המים ושמן והתבלינים. ולשמור שלא ישרף.
לבשל במשך כ-1/4 ש'
להניח בתבנית מרובעת את חתיכות הדג. לשפוך עליהם את הרוטב עם הירקות ולדאוג שכל חתיכת דג תהיה מכוסה בירקות היטב ע"מ שיכנס בה הטעם.

לאפות כ-1/2 ש' על חום בינוני עד גבוה מכוסה. מי שנהנית מדג שמלמעלה הוא יבש,תפתח את המכסה רק בסיום האפיה.
מעדן אמיתי!!!


והנה סריקה של מתכון הלחמניות שהתפרסם לפני שנים בגליון "הבית שלנו" של המודיע:
 

קבצים מצורפים

  • מתכון לחמניות זיתים מעולות.jpg
    1.6 MB · צפיות: 30

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
זאת תרומתי הצנועה...

[FONT=EFT_Paalul Light]קדרת תפו"א וביצים[/FONT]- 5 מנות- במיוחד לאלה שלא חובבים דגים...
[FONT=EFT_Paalul Light][/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]החומרים-[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]6-5 תפו"א מבושלים (לא מידי רכים), עם הקליפה[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]30 גר'[/FONT][FONT=EFT_Paalul Light] מרגרינה/ מרגרינה /שמן[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]מעט שמן[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]5 ביצים מבושלות[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]1/3 כפית מלח[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]פפריקה מתוקה- לפי טעמך[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]פרוסות בצל [/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]שום כתוש[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]לשדרוג- להניח מעל המאפה גבינה \צהובה מגורדת / קוטג'[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]להגשה- אפשר להוסיף גבינה[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light] [/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]הניחי בתבנית בינונית נייר אפיה ושמני במעט שמן, הסירי את הקליפה מהתפו"א המבושלים, פרסי לפרוסות והניחי בתבנית מחצית מהכמות, קלפי את הביצים, פרסי והניחי מעל שכבת התפו"א, ושוב הניחי שכבת תפו"א, פזרי מעל פפריקה, מלח, תוכלי להוסיף פרוסות בצל, שום כתוש.[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]פזרי מעל כל התערובת קוביות קטנות של מרגרינה, (גבינה צהובה/ קוטג')[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]אפי בחום בינוני-גבוה למשך כ-30 דק' עד להשחמה קלה.[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light][/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light] [FONT=EFT_Paalul Light]דג במצע ירקות בתנור[/FONT][FONT=EFT_Paalul Light]-4 מנות[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light] [/FONT]

[FONT=EFT_Paalul Light]החומרים-[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]6-8 חתיכות דג נסיכת הנילוס[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]6 תפו"א[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]2 גזרים [/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]2 קישואים[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]בצל[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]גמבה[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]עגבניה[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]תבלינים: כפית מלח, פלפל שחור, פפריקה, שום\אבקת שום[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]מעט שמן[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light] [/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]פרסי את הירקות לפרוסות.[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]שמני נייר אפיה בתבנית והניחי פרוסות מגוונות של ירקות, הנחי מעליהם את פרוסות הדגים ושוב פרוסות ירקות.[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]פזרי מלמעלה את התבלינים ומעט שמן ואפי בחום בינוני כ-1/2 עד3/4 שעה.[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]אפשרות נוספת- לטגן את הבצל במחבת ולהוסיף את שאר הרקות והמלח לאידוי של חצי שעה, ואח"כ להניח בתבנית ולאפות כנ"ל עם הדג.[/FONT]

P [FONT=EFT_Paalul Light]דג ברוטב עגבניות במחבת \ תנור[/FONT][FONT=EFT_Paalul Light] -מעולה![/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]החומרים-[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]4-6 חתיכות\ פרוסות דג[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]בצל קצוץ[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]2-3 שיני שום קצוצים[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]½ כוס רסק עגבניות[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]תבלינים: קצת מלח, כפית סוכר, פלפל שחור, פפריקה, שום\אבקת שום, תבלין זעתר- מוסיף טעם מצוין לדג![/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light] [/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]טגני במחבת את הבצל והשום עד להזהבה, הוסיפי רסק עגבניות ותבלינים וכן חצי כוס- 1 כוס מים, ובשלי על להבהב נמוכה לכמה דקות,[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]לפניך שני דרכים להמשיך:[/FONT]
1. [FONT=EFT_Paalul Light]במחבת- הניחי את חתיכות הדג כסי ובשלי כ-20 דקות (אם הדג לא מכוסה ברוטב הפכי אח"כ את הדג לצדו השני לעוד כמה דקות)[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]בתנור הניחי את הדג בתבנית אפיה שפכי את הרוטב מעל ואפי בחום בינוני כ-חצי שעה \ עד שהדג מוכן.[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light][/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light] [FONT=EFT_Paalul Light]שניצל דג[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light][/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]החומרים-[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]6 פרוסות דג נסיכת הנילוס[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]בצלחת א'-[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]2 ביצים טרופות היטב[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]צלחת ב'-[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]כוס קמח[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]כוס פרורית זהב\פרורי לחם[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]אבקת שום[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]פפריקה[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]קורט מלח וכן תבלינים נוספים לפי הטעם[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light] [/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]כדי להוציא את טעם הדג השרי את הדג במיץ לימון לכחצי שעה, שטפי ויבשי.[/FONT]
[FONT=EFT_Paalul Light]טבלי כל פרוסת דג משני צידיו בצלחת א'- הביצים, ואח"כ בצלחת ב' משני הצדדים, טגני במחבת בשמן חם לפי הצורך (תלוי בסוג המחבת) עד להשחמה והפכי לצד השני כנ"ל, העבירי לצלחת וספגי את השמן בנייר- מגבת סופג.[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י ליקי;614285:
נכון. אבל לא כתחליף לחלבון!
זה לא נחשב מנת חלבון! זה נחשב מנת קיטניות.
יכול להיות שפסטה מקמח מלא היא בסדר. (אני אישית גם אותה לא קונה)
אם הייתי מותרת על משהו בארוחה זה על הפחמימות ולא החלבונים. (חלבון יכול להיות גם דג או סויה שאת סולדת ממנה ובצדק אבל פעם בשבוע זה בסדר. אפשר גם טופו)

עדיף שתוציאי את הסויה מהבית ותכניסי את הפסטה.
סויה זה הורמונים וזה הרבה יותר מ'לא בריא'.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כט

א מִזְמוֹר לְדָוִד הָבוּ לַיהוָה בְּנֵי אֵלִים הָבוּ לַיהוָה כָּבוֹד וָעֹז:ב הָבוּ לַיהוָה כְּבוֹד שְׁמוֹ הִשְׁתַּחֲווּ לַיהוָה בְּהַדְרַת קֹדֶשׁ:ג קוֹל יְהוָה עַל הַמָּיִם אֵל הַכָּבוֹד הִרְעִים יְהוָה עַל מַיִם רַבִּים:ד קוֹל יְהוָה בַּכֹּחַ קוֹל יְהוָה בֶּהָדָר:ה קוֹל יְהוָה שֹׁבֵר אֲרָזִים וַיְשַׁבֵּר יְהוָה אֶת אַרְזֵי הַלְּבָנוֹן:ו וַיַּרְקִידֵם כְּמוֹ עֵגֶל לְבָנוֹן וְשִׂרְיֹן כְּמוֹ בֶן רְאֵמִים:ז קוֹל יְהוָה חֹצֵב לַהֲבוֹת אֵשׁ:ח קוֹל יְהוָה יָחִיל מִדְבָּר יָחִיל יְהוָה מִדְבַּר קָדֵשׁ:ט קוֹל יְהוָה יְחוֹלֵל אַיָּלוֹת וַיֶּחֱשֹׂף יְעָרוֹת וּבְהֵיכָלוֹ כֻּלּוֹ אֹמֵר כָּבוֹד:י יְהוָה לַמַּבּוּל יָשָׁב וַיֵּשֶׁב יְהוָה מֶלֶךְ לְעוֹלָם:יא יְהוָה עֹז לְעַמּוֹ יִתֵּן יְהוָה יְבָרֵךְ אֶת עַמּוֹ בַשָּׁלוֹם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

רגשות ללא האנשה • אתגר 55

לוח מודעות

למעלה