ושוב...ריטלין!!!

יחשבאף

משתמש מקצוען
פעם גיסתי סיפרה ששכן שלה אמר ששמע מהרב שטיינמן שאמר שהוא מאוד שמח שבציבור החרדי התחילה ליהות יותר מודעות להפרעות קשב וריכוז ונטילת ריטלין אבל "מה יהיה עם כל העסקנים?"
אצלנו במשפחה רווחת הדיעה שהרב מפונביז' בטוח היה מאובחן היום כלוקה בהפרעת קשב וריכוז ואיפה עולם הישיבות היה היום בלעדיו?
כמו כן, בעלי טוען שבטוח לרב שלום בער סורוצקים גם היו נותנים היום ריטלין ותראו לאילו הספקים הוא מגיע! מה שאדם רגיל לא מסוגל להספיק בשבוע הוא מספיק ביום ומחזיק אלפי בני ישיבות ואברכים על כתפיו.
בקיצור, באמת היד קלה על ההדק היום והמורים רוצים שקט בכיתה אבל צריך לדעת שלא כל אחד שהוא קצת שובב ופעיל צריך לקבל מיד ריטלין.
הגיס שלי היה ילד מאוד שובב וחצי משנות החיידר שלו הוא בילה במסדרונות ובחצר החיידר.
כשהיה בכיתה ז' בגיע מנהל חדש לחיידר והוא הצליח להסתדר איתו כל כך טוב.
הוא הנחה את הרבס להפוך אותו לנער השליחויות שלהם, הוא נתן לו תפקידים עם אחריות וסמך עליו מאוד והילד פרח בשנתיים האלה והפך להיות תלמיד ממושמע וטוב.
ברור לי שהיום היו נותנים לו כדור וזהו.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
לכל אלו שכתבו נגד הגננת וההנהלה-
ניסיתן פעם לעמוד במקום שלהן?
אתן יודעות מה זה ילדה משתוללת בלי יכולת להשתלט על עצמה?
מסכנה היא מסכנות הילדות האחרות ומסכנה הגננת.

ולפותחת האשכול- הייתי עושה במקומך אותו דבר.
זה לא קביל,ולא רוצה לקחת אחריות לכן לא אייעץ כך לאחרים.
אבל את האם, ואת יודעת הכי טוב מה הילדה שלך צריכה.
הלכתי לכתוב לך כך בההתחלה, ואחכ ראיתי את התגובה שלך כמה זה עזר ושמחתי בשביל הילדה.

כמובן תמשיכי את ההליך לקבלה עם מרשם ותנסי כמה שיותר מהר (תריצי תור עם עזר מציון), אבל אני ממש נהנית שלא נתת לילדה שלך לסבול לשוא, כי כל יום וכל דקה שעוברת זו תדמית שלילית של הילדה בעיני עצמה ועלול להשפיע עליה גם הלאה.

בהצלחה!

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י מרים פוקס;1977786:
פעם גיסתי סיפרה ששכן שלה אמר ששמע מהרב שטיינמן שאמר שהוא מאוד שמח שבציבור החרדי התחילה ליהות יותר מודעות להפרעות

ז"א כלי שלישי במקרה הטוב....

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
שלכת זה שנתת לה ריטלין והיתה מקסימה בגן זה עדיין בכלל לא אומר שצריכה! אני לא אומרת לך מה לעשות למרות שאני כן נותנת לאחד אחרי התיעצןיות אינספור עם הרבהס הרופא הנאורולוג פסיכולוג ועוד ..
לרוץ לתת כדי לקבל שקט זה גם לא מומלץ. כל מי שיקבל ריטלין יהיה בשקט ולא יפריע. זה עדיין לא אומר שהוא צריך את זה
שיהיה בהצלחה

חוה זילבר

משתמש רשום
אני מכירה גם כאלו שקיבלו ריטלין והוא לא גרם להם להיות בשקט,
זה שהריטלין עשה הטבה זה מצוין,
אבל לדעתי גם אנטיביוטיקה תעשה הטבה גם בלי מרשם,
ובכ"א לא הייתי מסתכנת לתת על דעת עצמי,
לדעתי עדיף לשלם לנוירולג פרטי,
או לנסות להזיז עולמות לקדם את התור.....
אבל כל אחד ודעתו...

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אחד מאנשי החינוך הגדולים שבדור (ולא אכתוב את שמו בפומבי למרות שמי שירצה באישי אין בעיות) אמר לאבא שלי שהוא היה שם ריטלין במוביל הארצי...

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שולה;1978258:
אחד מאנשי החינוך הגדולים שבדור (ולא אכתוב את שמו בפומבי למרות שמי שירצה באישי אין בעיות) אמר לאבא שלי שהוא היה שם ריטלין במוביל הארצי...

ואצלנו בעבודה אומרים את זה על ציפרלקס:D

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י שולה;1978258:

אני הייתי שמה במוביל הארצי אחרי ש:
- לא יהיו לוחות מודעות ופרסומות בחוצות כולל על אוטובוסים.
- לכל בית יהיה רק מכשיר טלפון אחד נייח (אפשר אלחוטי)
- המשחקים הדיגיטליים (ובהם מחשבים) יהיו מחוץ לחוק.
- האמהות לא תצאנה לעבוד, הלימודים לבנות יהיו עד אחד וחצי ולבנים כרגיל.
- חצי מהאנושות תחזור לעבוד בעבודות טכניות (לא מול מחשב)
- כמות המטלות לנפש, תרד ב-50% ליום.

או אז יש מה לדבר...

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בתור אמא אכתוב לך קודם שליבי איתך. כ"כ קשה לראות את הילדה סובלת ולא מסתדרת עם המסגרת.

הייתי מתייעצת עם אנשי מקצוע מהתחום, גננת ותיקה שאת מחשיבה את דעתה ולא מלמדת את ביתך למשל.

ריטאלין זו תרופה שצריכה מרשם רופא ומעקב אבל יצא לה שם רע בלי סיבה.

בתור מורה , אני יכולה לספר לך שההתמודדות עם תלמיד עם בעיה של קשב וריכוז יכולה להיות מקור לעוגמת נפש ענקית לתלמיד, להוריו, לחברים ולמורים.

לא אחד ולא שנים תלמידים ראיתי שיצאו בשן ועין ונזקים נפשיים, תדמיתיים וחברתיים אחרי שבילו שיעורים שלמים בהפרעה והתעסקות באלף דברים אחרים.

יש הורים שעושים ניסויים.
שולחים ילד בלי ריטאלין ומחכים שיבוא הטלפון מהמורה- הילד היום לא מרוכז , מפריע, קם וכו'..

או לחילופין- התחלנו טיפול טבעי, חכו שזה ישפיע...
ובנתיים הכיתה והתלמיד והמורה...מחכים. שיעורים שלמים נהרסים והולכים לאיבוד.

שלכת יקרה,
תעשי מה שהלב שלך אומר כי זה הכי חשוב.
וגם תתייעצי עם מבינים בדבר שאת סומכת עליהם.

בהצלחה!

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שולה;1978258:
זה נשמע כמעט אנטישמי:)
וכולם מכירים את הסיפור של המלמד בחיידר והריטאלין בתה.
אני אישית חושב שאם חלק מהמלמדים שהיו לי בת"ת בזמנו היו נוטלים ריטאלין- לא היינו חוטפים פיזית כל כך הרבה.

שלכת

משתמש רשום
שבוע טוב לכל המשתתפות בתהליך...
אני רוצה ייעוץ קצר רק ממי שבאמת מנוסה:
עד כה נתתי לבתי רק לפני ששלחתי אותה לגן, ולכן הסתמכתי על תגובות הגננת הנלהבות. בשבת נתתי לה רק חצי כדור, יותר בשביל לראות בעיניים שלי (אח"כ בעלי אמר לי שזה ממש לא פשוט הלכתית) וחוץ מהתופעות לוואי שהזכירו לי שאכן בלעה את התרופה לא ראיתי שום שינוי בהתנהגות שלה. האם יתכן שמינון כזה לא משפיע עליה כלל? ואם כך, יתכן שהשיפור שהגננת דיווחה עליו לא היה קשור לתרופה בכלל אלא לשיחה שניהלתי עם בתי כמה ימים לפני שנתתי לה ריטלין?
(השיחה עם הגננת הייתה לאחר יום עם השפעה של חצי כדור ועוד חצי יום עם כדור שלם, והיא טענה שיש כבר כמה ימים שיפור ניכר בהתנהגות...)
מה אתן אומרות?

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
שכל התחום הזה מלא ב"ניסוי ותהיה"
לאף נוירולוג, גם למומחה ביותר, אין נוסחת פלא...

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
המשחקים עם המינונים לא משפיעים מידית.
צריך תקופת הסתגלות של שבועיים לפחות.

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לדעתי המשחקים האלה יכולים לפגוע נפשית בילדה.
כי גם אם היא באמת צריכה וזקוקה לזה אחרי יום מוצלח היא לא תקבל יום אחד, האכזבה שלה תהיה קשה.

לכי למאבחנת כבר מחר! ותוך שבועיים שלוש תקבלי תשובה ותהיי רגועה ובעז"ה גם הילדה.

המלצה שלי - מגי שהרבני מירושלים. אלופה!

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אני כן הייתי מנסה להריץ תור כמה שיותר מהר.
לבדוק אם יש בכלל צורך בריטלין, כמה ואיך.
ניסית, עכשיו יש לך מדד.
אבל אם זה כימי, לא כדאי לך להמשיך בלי חוות דעת רפואית.

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
סליחה שאני כך כותב, אבל הילדה שפן נסיונות? עכבר מעבדה?
כמו שכתבו לכם פה, אם אתם לא רוצים לנסות בדרכים הטבעיות, לכו לגורמים המתאימים: מאבחנים, נוירולגים פסיכולוגים, אבל תפסיקו לעשות נסיונות על הילדה!

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אני יכולה לומר לך מנסיון.הגננת של הילדה שלי שנה שעברה כל הזמן התלוננה שהילדה קפיצית ולא מסוגלת לשבת וכו.ואמרה שאם המצב ימשיך ככה,אני אצטרך לקחת אותה לאבחון וכו.השנה יש לילדה גננת מדהימה עם הרבה סבלנות.שמבינה שהילדות הן לא בובות חרסינה.ומותר להן לקום שניה בריכוז.והיא אפילו עושה להן שולחן לעשות יצירות למי שאין סבלנות בזמן הריכןז.אבל הילדה שלי ברוך ה יושבת מקסים ובינתיים ירדנו מהרעיון של האבחון.דעתי היא שכנראה הגננת של הילדה שלך קצת יותר מידי קפדנית והכניסה אותך ואת כול מי שמסביבה למין סחרחורת ש"הילדה הזו חייבת ריטלין." (וסתם מעניין לדעת מה היה בשנים קודמות איתה?)
מקווה בשבילך שבשנים הבאות ילמדו אותה מורות עם טיפ טיפונת סבלנות יותר מהרגיל
ובלי קשר תשתדלי כמה שיותר למנוע ממנה מתוק.זה ודאי עוזר

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה