ושוב...ריטלין!!!

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
אסור לתת תרופה ללא מרשם! ריטלין צריך להינתן עם מעקב של נוירולוג כדי לבדוק את ההשפעה שלו.

הצעה לא מוכרת:
להיעזר קודם במנתח/ת התנהגות מומח/ית בתחום. מנתחת ההתנהגות תאתר את הגורמים בגן המחזקים את הקשיים של הילדה, ותבנה תוכנית התנהגותית מתאימה שתעודד את הילדה להצליח ולהתקדם גם מבחינה התנהגותית וגם מבחינה לימודית. בתוכנית כזו יש גם פיקוח על תגובות הגננות וההתנהגות שלהם אליה, וגם התייחסות לכל סביבת הגן.

בגני עירייה ניתן לקבל מנתחת התנהגות ע"י המתי"א, אם אני לא טועה.

במגזר החרדי התחום הזה כמעט ולא מוכר (מלבד בגני החינוך מיוחד), וגם במגזר הכללי הוא די מתפתח...

מעבר לכך, כמו שהזכירו מעליי כדאי לבדוק בעיות שמיעה, ראיה, בעיות בויסות החושי ועוד.

בהצלחה!

yudb

משתמש סופר מקצוען
אולי יש לה בעיה בתפקודי עיניים.
יש ילדים שקשה להם עם תפקודי עיניים ולכן מתקשים לרכוש קריאה ויכולים להיראות כ- ADHD.

בדיקת תפקודי עיניים, לא כל רופא יכול לבצע, גם אם הוא מגדיר את עצמו כמסוגל לכך...
יש כמה בודדים בארץ.
ביניהם לדרמן - אני חושבת שהכי מומחה לעניין.
שווה להיכנס לאתר שלו:
http://www.ledermanvision.com/hebrew/homeheb.php

הרבה הצלחה!!

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י yudb;1976069:
אולי יש לה בעיה בתפקודי עיניים.
יש ילדים שקשה להם עם תפקודי עיניים ולכן מתקשים לרכוש קריאה ויכולים להיראות כ- ADHD.

בדיקת תפקודי עיניים, לא כל רופא יכול לבצע, גם אם הוא מגדיר את עצמו כמסוגל לכך...
יש כמה בודדים בארץ.
ביניהם לדרמן - אני חושבת שהכי מומחה לעניין.
שווה להיכנס לאתר שלו:
http://www.ledermanvision.com/hebrew/homeheb.php

הרבה הצלחה!!

בעיה בתפקודי עיניים מזוהה ע"י בדיקת מיקוד ראיה, אותה לא מבצע רופא עיניים, אלא אופטומטריסט שהוא גם אורטופטיסט. באמת, אין בארץ הרבה שיש להם הכשרה כזו (ולדרמן הוא אכן אופטומטריסט שמבצע בדיקה זו) .

yudb

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י nechamizak;1976466:
בעיה בתפקודי עיניים מזוהה ע"י בדיקת מיקוד ראיה, אותה לא מבצע רופא עיניים, אלא אופטומטריסט שהוא גם אורטופטיסט. באמת, אין בארץ הרבה שיש להם הכשרה כזו (ולדרמן הוא אכן אופטומטריסט שמבצע בדיקה זו).

בדיקת מיקוד ראיה זה חלק אחד מתפקודי עיניים.
ישנם ילדים שיבדקו אצלם מיקוד ראייה ויצאו תקינים, אך שאר תפקודי העיניים שלהם אינם תקינים (התכנסות והתבדרות, מעקב וכו).
בדיקת תפקודי עיניים אינה נעשית אצל רופא עיניים רגיל!
אלא רק אצל אופטמיטריסט התפתחותי נראה לי...

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י yudb;1976497:
בדיקת תפקודי עניים שונה מבדיקת מיקוד ראיה.
ישנם ילדים שיבדקו אצלם מיקוד ראייה ויצאו תקינים, אך תפקודי העיניים שלהם אינם תקינים.
בדיקת תפקודי עיניים אינה נעשית אצל רופא עיניים רגיל!
אלא רק אצל אופטמיטריסט התפתחותי נראה לי...

ממה שאני יודעת ישנם מספר תפקודי עיניים, ומיקוד ראיה הוא אחד מהם (זו לא הבדיקה השגרתית שעוברים אצל רופא או אופטומטריסט שבודקת את חדות הראיה שהוא תפקוד אחר). בדיקה זו מבוצעת ע"י אופטומטריסט מומחה בתחום כמו שציינתי.

הבעיה היא הפוכה. שבבדיקת חדות הראיה נמצאת ראיה 6/6, אבל לא נבדק מיקוד הראיה, ואז יש לפעמים מאפיינים של הפרעת קשב וריכוז.

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
יש תוספים של אומגה 3 שמיועדים לילדים (סירופ טעים) שמשפיעים לטובה על קשב וריכוז. לא בטוח שאפקטיבי כמו הריטלין, אבל גם אין לזה תופעות לואי, אף פעם לא מזיק להוסיף אומגה 3 לגוף. בינתיים עד שמחכים לתור אפשר לנסות.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
תנסי להפעיל את אפקט הפלצבו על הגננת.
תספרי לה שהתחלת לתת ריטלין, ואת בטוחה שהיא תשים לב לתוצאות.
מי יודע, אולי תופתעי...

יעל ויעל

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נוי;1975891:
יש משהו טבעי בשם: זום.
חברתי מדווחת על שיפור אצל ילד גבולי (לא בטוח שצריך ריטאלין)
מישהי מכירה?
אולי שווה גם לך לנסות?

מכירה זום.
ברור שעוזר. ברור שלא כמו ריטלין. (כמו להשוות קפה לאקמול)
וגם, זום זה לא עם השפעה מיידית, זה תוסף שאם מקפידים לקחת,
רואים שיפור אחרי שלושה שבועות בערך.

yudb

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י nechamizak;1976512:
ממה שאני יודעת ישנם מספר תפקודי עיניים, ומיקוד ראיה הוא אחד מהם (זו לא הבדיקה השגרתית שעוברים אצל רופא או אופטומטריסט שבודקת את חדות הראיה שהוא תפקוד אחר). בדיקה זו מבוצעת ע"י אופטומטריסט מומחה בתחום כמו שציינתי.

הבעיה היא הפוכה. שבבדיקת חדות הראיה נמצאת ראיה 6/6, אבל לא נבדק מיקוד הראיה, ואז יש לפעמים מאפיינים של הפרעת קשב וריכוז.

שיניתי ודייקתי למעלה.
אך עדיין ילד יכול לצאת תקין בבדיקת מיקוד ראייה אך שאר תפקודי העיניים שלו עלולים להיות לא תקינים דבר שעשוי להשפיע על קריאה ועל התנהגותו...
שווה להציץ באתר ואין לי מניות שם ;)

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י yudb;1976656:
שיניתי ודייקתי למעלה.
אך עדיין ילד יכול לצאת תקין בבדיקת מיקוד ראייה אך שאר תפקודי העיניים שלו עלולים להיות לא תקינים דבר שעשוי להשפיע על קריאה ועל התנהגותו...
שווה להציץ באתר ואין לי מניות שם ;)

שאר תפקודי העיניים נבדקים בד"כ בבדיקות שגרתיות יותר כמו חדות הראיה, פזילה, ועוד. מיקוד ראיה קשה יותר לעלות עליו כי אין מספיק מודעות לבעיה זו, ואין הרבה אנשי מקצוע שעוסקים בכך. לכן היה נשמע לי מוזר שילד ייבדק על מיקוד ראיה ולא על תפקודי ראיה אחרים, אבל, בגדול, נראה לי שאנחנו מדברות בערך על אותו הדבר...

לסיכום, צריך לבדוק את כל תפקודי העיניים אצל אופטומטריסט מומחה בתחום.

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
כאחת שנמצאת בתוך הנושא : סליחה אבל המנהלת שם לא יכולה לומר כזה דבר
רק בגיל 5 מתחילים לאבחן ממש קש"ר
אז למה להלחיץ ככה הורים?
שיתמודדו קצת ..
לגביך כאמא אל תשחקי עםזה ואל תתני בלי אשור ומינון מסודר מנאורולוג בכל אופן זה לא סוכריות!
לגבי הילדה אם מתקשה לימודית זה יותר משמעותי וקובע עבור הריטלין מאשר התנהגות גרידא
כל הנ"ל נכתב מיניסיון ..

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הרב מונק אמר לאשתי: אין סבלנות היום למורים ולרבנים [ולגננות..]
מנהלת תחייב אותך שבתך תקח ריטאלין? אתם בסדר? זה הגוף שלה?

עצתי:
ללכת למוקסו בלי ידיעת הצוות, [טובה כבר לא רלוונתי היום] זה עולה מאה ומשהו שקל במכון אחיה בב"ב ובאלעד בלי טובות של שום קופה [גיסי הגיע מירושלים - היה שווה לו]
אח"כ, במידה ויצא חיובי, אפ' מינימלי ביותר, אתם באים ואומרים בשיא האלג' שהנה עשיתם בדיקה והכל בסדר.
אם יצא שלילי, [זה לא אומר כלום, לא לפחד] פשוט לתת קבוע אומגה שלוש זה מאד עוזר, לא כמו הרי' ובטח לא מיידי אבל המחקרים מראים שכן.
לדאוג שלא יהיה חוסר ברזל וסידן, לא קולה, לא קקאו ולא הרבה סוכר ואחרי שהתחלתם עם הדרך הטב' הזאת, אתם אומרים שהתחלתם טיפול! ובע"ה יהיה בשורות טובות.

שלכת

משתמש רשום
רציתי לצטט פה אבל זה יותר משני ציטוטים אז פשוט אענה לרוב התגובות כך:
באיזו זכות אני יכולה להחליט שתופעות הלוואי (שממה שאני מבינה כאן הן באמת לא משמעותיות לעומת הסבל שנגרם לה כרגע מאי לקיחת הריטלין) מצדיקות התחלה של תהליכים ארוכים כגון תורים, וניסיונות עם מוצרים חלופיים שלא משפיעים מיידית וצריך להסתגל שבוע שבועיים ועולים הון תועפות וכו'.
הילדה שלי סובלת!!! היא נמצאת במסדרונות בינתיים כשאני מחליטה להיות אימא "טבעית".
האינטואיציה האימהות שלי זועקת לא להקשיב לכל העצות שלא לתת ופשוט לנסות כמה ימים את ההשפעה.

איך אתחיל לבצע לילדה בדיקות יקרות ומסובכות כגון אלו שהציעו פה: מיקוד ראיה וכו', לפני ששללתי שיש לה בעיית קו"ר? יש גבול כמה אפשר להתפזר....

טוב אז ככה. ביום שהתייעצתי זה היה כבר אחרי בוקר אחד שניסיתי חצי כדור. ובבוקר ההתייעצות בפרוג (אתמול) ניסיתי לתת לה כדור שלם. באחת משעות הבוקר המאוחרות התקשרתי לגננת שהייתה בהפסקה של 5 ד' באמתלא שאני מבקשת להזכיר לה משהו טכני. הזכרתי לה ואז היא החלה לדבר. ולהלן ציטוט דבריה:
"תקשיבי, אני חייבת לטוס לבנות ואין לי זמן לדבר אבל אני חייבת להגיד לך שאני פשוט לא מאמינה. אין לך מושג איך רותי שלך שינתה את ההתנהגות שלה לטובה מאז ששוחחת עם המנהלת. מה עשית לה? קסם? איזה פרס הבטחת לה? את יודעת מה, גם אם היית מבטיחה לה את הפרס הכי גדול לא הייתי מאמינה לכזה שינוי: הילדה ישבה היום כמו בובה בריכוז, השתתפה, ענתה על כל השאלות, את יודעת שהיא ממש חכמה?!!! (היא שואלת;)) היא הייתה רגועה. התנהגה בדרך ארץ לגננות, ולא הסיטה את חברותיה להשתולל, ובעיקר- פעם ראשונה שהיא יושבת בזמן האוכל וגומרת את הכריך עד הסוף. הייתי חייבת לספר לך את זה, אבל עכשיו אני חייבת לרוץ, עוד נדבר. המון נחת!!!"
סגרתי את הטלפון והתחלתי לבכות.
"תודה השם, כבר לא ידעתי מה יהיה עם הילדה הזו. פתחת לה פתח של תקווה לחיים נורמליים. תודה."

דוש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני בעד ריטלין כשצריך אבל

במטרה לעזור ליד שיתחיל להאמין ביכולתיו
ולא במטרה לעזור לגננת
חייבים להעמיד אותה במקום שלא כך מדברים
ויהיה הקושי הגדול ביותר
היתה לי תלמידה שהיה לה ריטלין מגיל קטן
ופתאום הפסיקה כי לא התחשק לה
וזה היה מייאש ילדה בכיתה ה' פשוט לא שולטת על עצמה
מופרעת זו מילה עדינה
כועסת שוברת מרביצה מסכנת את עצמה בלי סוף
ועמדנו בזה בכבוד עם המון תפילה
רק שהתחננתי להורים בואו תנסו להבין מה היא מרגישה
איך היא מקבלת את עצמה
מה היא יכולה להאמין בעצמה
הריטלין הוא רק למען הילד
ובשום אופן לא למען ההורה,מורה,גננת
אגב
התייעצתי פעם עם רופא משפחה גדול מאוד
מי שמכירה דר' פלדמן ממכבי אלעד
והוא אמר לי שאם בעיית התזזתיות לא מאוד גדולה
אז אפשר לנסות אומגה 3. אבל במינון של 3 ליום

שלכת

משתמש רשום
נכתב ע"י nechamizak;1977454:

נכתב ע"י דוש;1977460:
והוא אמר לי שאם בעיית התזזתיות לא מאוד גדולה
אז אפשר לנסות אומגה 3. אבל במינון של 3 ליום

מוזר? אז מסתבר שיש ילדים שלא מסוגלים לשבת במקום אחד ולגמור את האוכל מרוב תזזיתיות, אפילו כשיש להם תיאבון.
עדיין לא הבנתי למה צריך להפוך את העולם כדי לא לתת ריטלין. אומגה 3 גם אם יעיל הוא עולה 300 ש"ח לחודש לפחות במינון כזה והוא הרבה פחות יעיל.
נכון ריטלין לא טבעי, אבל לדעתי צריך להעמיד את הדברים זה מול זה ולראות יתרונות למול חסרונות. לדעתי זה פשוט שיש לתת ריטלין.
זה פחות מזיק מאקמול למשל אבל לכולם אין צד לתת משהו טבעי כשל ילד יש חום גבוה. נותנים אקמול בלי יסוריי מצפון.

TGL

משתמש רשום
את צודקת לגמרי, ההסטריה מהרטלין לעומת התוצאה שהיא נותנת שווה את הדימוי העצמי של הילד. וכן גם הסביבה הסובלת היא משהו, לא שייך שבגן או בכיתה הן חינוך רגיל והן חינוך מיוחד ישב ילד שמפריע להתנהלות תקינה באופן רציף וזקוק למענה תמידי כל הזמן! כל זמן שאין תקציבים לכל ילד כזה לאיש צוות צמוד לא ניתן לצפות מאנשי הצוות שיתנו את מלא תשומת הלב והטיפול לילד אחד. מנסיון כאוב מאד עם הכיתה של ביתי שבגלל שיש שם ילדה אחת עם בעיות התנהגות קשות הכיתה והבנות וגם אנשי הצוות עוברים סבל!!! פשוטו כמשמעו עד שאנו ההורים הגענו למצב שקצה נפשינו בדבר ועם כל הסובלנות יש גבול למחיר שחברה צריכה לשלם על כך שמשהו בוחר לא לטפל. תנסו פעם לבקש הסרטה איך נראית כיתה או גן וכמה הילד סובל שם וכמה הסביבה סובלת. לא חכמה להשמיץ את אנשי הצוות בכל פעם, כן הם באים לטפל בגן עם 30 ילדים ולא יכולים להיות 100% של הילד המפריע. אני נזכרת בסיפור שהיה אצלי בשכונה על ילדה שכל ההורים לא הסכימו שתהיה חברה של הבת שלהם עקב התנהגות שלילית ולפני כיתה א' חזרה הבקשה על עצמה מ90% מההורים בקשו שהילדה לא תהיה עם הבת שלהם באותה כיתה. הבת הזו התחילה לקבל רטלין בתחילת כיתה א' וזה פשוט לא להאמין מה נהיה ממנה פרח של ילדה אז חוץ מהסביבה שסבלה מהילדה הזו, מה הרוויחה הילדה שהורים לא הרשו לשחק איתה שכולם בקשו לא להיות איתה כלומר דחיה חברתית במיטבה? ברוך ה' שלהורים היה שכל להתחיל את כיתה א' מטופלת והילדה פורחת בבית הספר.
וכל החכמים הזהרו בדבריכם כי לפעמים ההתנגדות שלכם הגישה משהה טיפול אצל ילדים שזקוקים לו דחוף בעוד כמה חודשים ולעיתים הנזק הרגשי שנגרם מכך לא שווה לחכות אפילו יום!!!!

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י שלכת;1977479:
מוזר? אז מסתבר שיש ילדים שלא מסוגלים לשבת במקום אחד ולגמור את האוכל מרוב תזזיתיות, אפילו כשיש להם תיאבון.
עדיין לא הבנתי למה צריך להפוך את העולם כדי לא לתת ריטלין. אומגה 3 גם אם יעיל הוא עולה 300 ש"ח לחודש לפחות במינון כזה והוא הרבה פחות יעיל.
נכון ריטלין לא טבעי, אבל לדעתי צריך להעמיד את הדברים זה מול זה ולראות יתרונות למול חסרונות. לדעתי זה פשוט שיש לתת ריטלין.
זה פחות מזיק מאקמול למשל אבל לכולם אין צד לתת משהו טבעי כשל ילד יש חום גבוה. נותנים אקמול בלי יסוריי מצפון.

המוזר היה על זה שהיא אכלה,
רטלין עושה חוסר תאבון נוראי, אני מכירה אחד שהיה לוקח והוא לא היה אוכל כמעט כלום במשך כל היום, יום שהוא לא לקח הוא היה אוכל המון,
איך שאת מספרת עכשיו נשמע שאת כן מודעת לבעיה אצלה, לי בכל אופן היה נשמע לפני זה שהיא קצת שובבה ולא יותר,
וברור שיש אנשים שזה מציל אותם הרטלין, והם חייבים לקחת.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה