ושוב...ריטלין!!!

שלכת

משתמש רשום
אחרי שכבר התייאשתי מלחכות לתור של הנוירולוג (עוד 3 חודשים). והמנהלת מאיימת שהגננות לא מסוגלות להסתדר איתה עוד יום אחד ושהיא על סף סילוק (!!!), החלטתי בעצת חברה לעשות במסגרת השגרה ב"מעבדה הביתית" את אותו ניסוי שהיו עושים לה במוקסו/טובה ולתת לבתי ריטלין לכמה ימים עד שנראה איך זה משפיע עליה (מסתבר שהרבה עושים את זה). אשמח לשמוע מהורים מנוסים מה לדעתכם המינון המומלץ לילדה בת 6- שוקלת 19 ק' וסובלת ככל הנראה לא רק מקשב וריכוז אלא גם מהיפראקטיביות.
הבנתי שמינון נמוך מדי יכול גם לעשות תופעות לוואי.
אני יכולה לתת לה כדור אחד ללא חשש?
וגם, אם מוססתי לה אותו בשש בבוקר במים הוא יהיה עדיין אפקטיבי ל4 שעות מהרגע שתיקח אותו? או מרגע שמוססתי?

לבן

משתמש סופר מקצוען
אני לא ממש מצליחה להבין למה הכוונה.
במידה והניסוי יצליח, מה תעשי? תמשיכי לתת לה ריטלין ללא מרשם? איך תקבעי מינון?
את הניסוי הידוע הזה עושים בד"כ על ילדים שנוירולוג פסק שלא צריכים ריטלין, וההורים ברוב יאושם רוצים לבדוק אולי ריטלין בכל אופן כן יעזור. או מבוגרים שרוצים לנסות האם יש בעיית קשב.
לפי מה שאת מתארת, אם ההפרעה ברורה, וודאי שהנוירולוג ייתן לה ריטלין גם אם לא תנסי מראש. ואם הוא לא ייתן לה, כנראה זו הפרעה רגשית. יכול להיות שריטלין יעזור לזה, אבל עדיף לטפל בהפרעה עצמה, ולא בסימפטומים.
אגב, לשום גננת אין רשות לסלק ילדה בגלל שיש לה בעיות. את יכולה להתלונן בעירייה/בעמותה המפעילה. זה שערורייתי. מה הן רוצות שתעשי? שתנני ריטלין בלי אישור רופא? (אני רואה שמרוב לחץ זה מה שאת הולכת לעשות.)
ולגבי תור לנוירולוג, תנסי להתקשר לעזר מציון. לי הם השיגו תור לפרופסור מנהל מחלקה במקרה חרום לאותו יום של הפניה. הם משיגים תורים הרבה יותר מהר ממה שנותנים לך בקופה- כמובן במקרי חרום.
(אני יודעת מה זה לחיות באותו בית עם ילד שסובל מADHD בלי ריטלין... אפשר להשתגע.)

שלכת

משתמש רשום
נכתב ע"י לבן;1975512:
אני לא ממש מצליחה להבין למה הכוונה.
במידה והניסוי יצליח, מה תעשי? תמשיכי לתת לה ריטלין ללא מרשם? איך תקבעי מינון?

ולגבי תור לנוירולוג, תנסי להתקשר לעזר מציון. לי הם השיגו תור לפרופסור מנהל מחלקה במקרה חרום לאותו יום של הפניה. הם משיגים תורים הרבה יותר מהר ממה שנותנים לך בקופה- כמובן במקרי חרום.
(אני יודעת מה זה לחיות באותו בית עם ילד שסובל מADHD בלי ריטלין... אפשר להשתגע.)
אם הניסוי יצליח אתחיל לעשות את ההליך הרגיל איתה, אדע שלפחות זה שווה את הכאב ראש של כל התהליך.
אחסוך אולי את מבחן טובה שממילא חלק מה נוירולוגים לא מחייבים לעשות.
זה נקרא מקרה חרום? עם מי יוצרים קשר שם ואיך?
הקטע המצחיק הוא שבבית היא מתוקה, קצת שובבה אבל לא מפריע לי.

mirier

משתמש מקצוען
לא תמיד ניתן לראות את ההשפעה של הריטלין באופן מיידי, לוקח כמה שבועות שבהם הגוף מסתגל לתרופה ואז רואים את ההשפעה האמיתית.

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כתבתי לך גם באישי, אך חשבתי שיוכל לעזור לעוד כמה..

במקום לחכות לנוירולוגים, אפשר ללכת לפסיכולוג במקום (המילה קצת מלחיצה אבל למי זה אכפת..) תור מהיר ומקצועי.
ו.. גם חשוב ללכת לאחד/ת שמכיר את הציבור החרדי. שלא ישאל את הילד שאלות שונות ומוזרות.

מבחינת תשלום -בקופ"ח מכבי מקבלים החזר של 415 ש"ח, שאר הקופות אני לא יודעת.
בהצלחה לכולם

נמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י pinati;1975581:
במקום לחכות לנוירולוגים, אפשר ללכת לפסיכולוג במקום (המילה קצת מלחיצה אבל למי זה אכפת..) תור מהיר ומקצועי.

כנראה התכוונת פסיכיאטר. לפסיכולוג אסור לרשום תרופות.
ובכ"א צריך שזה יהיה מישהו שמתמצא בהפרעות קשב. (לא כולם מבינים בזה)
ואם כבר בפרטי, יש גם נוירולוגים שמקבלים בפרטי ואפשר לקבל על זה החזר מהקופה. (ויש מצב שיתנו לך תור יותר קרוב)

שלכת

משתמש רשום
נכתב ע"י mirier;1975561:
לא תמיד ניתן לראות את ההשפעה של הריטלין באופן מיידי, לוקח כמה שבועות שבהם הגוף מסתגל לתרופה ואז רואים את ההשפעה האמיתית.

אני הבנתי שההשפעה לגמרי מיידית, וחולפת גם מיידית לאחר זמן ההשפעה, ממש כמו אקמול. לאקמול לא צריך להסתגל.
את אומרת כך מנסיון?

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י נמה;1975610:
כנראה התכוונת פסיכיאטר. לפסיכולוג אסור לרשום תרופות.
ובכ"א צריך שזה יהיה מישהו שמתמצא בהפרעות קשב. (לא כולם מבינים בזה)
ואם כבר בפרטי, יש גם נוירולוגים שמקבלים בפרטי ואפשר לקבל על זה החזר מהקופה. (ויש מצב שיתנו לך תור יותר קרוב)

אממ כן , פסיכאטר.

שלכת

משתמש רשום
אף אחת לא ענתה לי לגבי המינון:
כדור שלם יכול להיות יותר מדי בשבילה?

נמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י שלכת;1975622:
אני הבנתי שההשפעה לגמרי מיידית, וחולפת גם מיידית לאחר זמן ההשפעה, ממש כמו אקמול. לאקמול לא צריך להסתגל.
את אומרת כך מנסיון?

יש לריטלין תקופת הסתגלות של כשבועיים, לא לגבי ההשפעה שלה, שהיא מיידית וחולפת אחרי 4 שעות (לריטלין רגיל) אלא לגבי חלק מתופעות הלוואי שנעלמות. ולגבי בדיקת ההשפעה שלה, עד כמה היא משפיעה, באיזה תחומים בדיוק, ואם התועלת עולה על תופעות הלוואי שיהיו בכל פעם שלוקחים (כמו חוסר תיאבון). שאלו דברים שאפשר לדעת רק אחרי שימוש ארוך, ולא אחרי פעם או פעמיים.

וגם, (אצל מבוגרים בעיקר) יכול להיות בהתחלה קצת אפקט פלצבו ומרגישים שיפור רק מרוב תקווה שהנה סופסוף משהו יעזור. למרות שיכול להיות שהמינון מידי נמוך, או התרופה לא מתאימה, ואחרי שבועיים בערך אפשר לעשות הערכת מצב יותר מציאותית ולעשות התאמות.

מאנטרטיקה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י שלכת;1975489:
אחרי שכבר התייאשתי מלחכות לתור של הנוירולוג (עוד 3 חודשים). והמנהלת מאיימת שהגננות לא מסוגלות להסתדר איתה עוד יום אחד ושהיא על סף סילוק (!!!), החלטתי בעצת חברה לעשות במסגרת השגרה ב"מעבדה הביתית" את אותו ניסוי שהיו עושים לה במוקסו/טובה ולתת לבתי ריטלין לכמה ימים עד שנראה איך זה משפיע עליה (מסתבר שהרבה עושים את זה
אני חושבת שהמנהלת והגננות צריכות בדיקה!
מה זה על סף סילוק???!!
ואם את אומרת שבבית היא חמודה וקצת שובבה, אז אני מאמינה שהיחס שהיא מקבלת בגן הוא לא מדהים (אני לא מכירה את הסיפור, אז זה רק השערה) ואולי ההתנהגות שלה, זה רק נסיון לקבל תשומת לב מהגננות.
אני ב"ה לא מכירה את הריטלין ודומיו, אבל לפני שאת מתחילה טיפול , ההיתי ממליצה לגשת בטוחה בעצמך למנהלת ומיישבת איתה את הדברים (תשאלי אותה כמובן איך זה שבבית היא לא מפריעה ורק הגננות לא מסתדרות איתה?? ותתני לה להבים שאם עוד צפצוף אחד, את פונה לעירייה ולכל הגורמים הנוגעים בדבר)
(אני בד"כ לא מגיבה, אבל כשאני שומעת על סוג של זלזול בנשמות יהודיות, זה פשוט מקפיץ אותי)
הרבה הצלחה!

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
גם לי נשמע מוזר,
אם בבית היא ילדה טובה, אז היא לא איפרקטיבית!

שלכת

משתמש רשום
נכתב ע"י pnina912100;1975732:
גם לי נשמע מוזר,
אם בבית היא ילדה טובה, אז היא לא איפרקטיבית!

גם בבית היא תזזיתית ומשתוללת, אבל אני זורמת איתה בכיף. אבל למען האמת, היא זקוקה לזה כי היא לא מתקדמת לימודית בקריאה ואותיות למרות שהיא חכמה בטירוף. נראה לי שזה קשור.

מאנטרטיקה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י שלכת;1975769:
גם בבית היא תזזיתית ומשתוללת, אבל אני זורמת איתה בכיף. אבל למען האמת, היא זקוקה לזה כי היא לא מתקדמת לימודית בקריאה ואותיות למרות שהיא חכמה בטירוף. נראה לי שזה קשור.

כל הכבוד על הזרימה איתה. אני חושבת שלגננות של ביתך יש מה ללמוד ממך.
ואני לא ההיתי מוותרת על אבחון קודם.

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י שלכת;1975769:

אבל גם אם היא באמת אפרקטיבית,
אם קבעת תור ואת משתפת פעולה עם הצוות, זה חוצפה מצידם לאיים עליך שיעיפו אותה,
לרטלין יש הרבה תופעות לוואי, חוסר תאבון נורא, הילד פתאום יכול לשבת הרבה זמן ולבהות, ולפי דעתי אם היא כך מסתדרת בבית וטוב לה ולך, אולי יש אופציה לקחת מינון רק ללימודים,
שבבית היא תחזור לעצמה, אני לא הייתי לוקחת כזה דבר בלי להתייעץ.

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
סתם לידיעה,
לפני שילד נוטל ריטלין הוא צריך לעבור בדיקה אצל אחות או אצל רופא המשפחה.
א"א לתת את זה סתם.
ובכלל מי אמר לך שהמנהלת והגננת צודקות, היית בגן וראית איך היא מתנהגת?
אי התקדמות בקריאה בכלל לא מעיד על בעית קשב..
אולי יש לה בעיה של מיקוד ראייה?
אולי בעיית שמיעה?
אולי את צריכה אבחון דידקטי?

יש הרבה דברים ששוללים לפני שרצים לתת את הריטלין.

גם המינון הוא לא לפי משקל. אלא לפי החלטת נוירולוג.

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י pnina912100;1975788:
אבל גם אם היא באמת אפרקטיבית,
אם קבעת תור ואת משתפת פעולה עם הצוות, זה חוצפה מצידם לאיים עליך שיעיפו אותה,
[

זה לא חוצפה, זה פשוט אסור חוקית.
מי שמע שזורקים ילד מגן???
אם היא הייתה חילוניה כבר היה על זה כתבה בערוץ 2 ואחרי שנה הגן הזה כבר לא היה קיים.

אומנות

משתמש צעיר
ובכל מקרה, לא כדור שלם!
כשמתחילים - לוקחים את ה-10 מ"ג, הריטלין הפשוט ביותר. חוצים אותו לשניים ואת החצי שוב לשניים. כך שמתחילים רק עם רבע כדור בתור התחלה. ולילד בן 6, גם רבע כדור יכול לתת השפעה.
ההשפעה היא לאותו הזמן שהכדור נלקח (כמו אקמול, שהזכירו לפני)
מתחילה כחצי שעה לאחר הנטילה של הכדור. לגבי התמוססות במים? לא ידוע לי. בכל מקרה אפשר להחביא את החלקיק הקטן הזה בתוך כפית גבינה.
זמן השפעה אמור להיות 4 שעות. כשחצי שעה ראשונה עדיין אין השפעה בד"כ. ואחר 3.5 שעות כבר מתחילה ההשפעה לפוג.
לפעמים הזמן שבו הרטלין פג, הוא זמן מאד קשה, כי הירידה שלו היא ב'בום'.

מי שיכול לתת את המרשם, הוא נוירולוג או פסיכיאטר. רופא ילדים יכול להוציא זאת רק אחר שיש התוויה ברורה מאחד מבעלי המקצוע הנ"ל.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
יש משהו טבעי בשם: זום.
חברתי מדווחת על שיפור אצל ילד גבולי (לא בטוח שצריך ריטאלין)
מישהי מכירה?
אולי שווה גם לך לנסות?

אומנות

משתמש צעיר
מנסיון של מנוסים ממני: פעמים רבות בתכשירים הטבעיים רואים השפעה לטובה, במיוחד בתקופה הראשונה. אולם עם הזמן היא פגה, וכבר לא משפיעה כמו בהתחלה, ואז מתחילים את הסיפור מההתחלה עם ההתאמה של הריטלין הנכון...
אין לי נסיון עם זום. ואשמח גם לשמוע מבעלי נסיון (ארוך!) על ההשפעה שלו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה