אשריכם ישראל
נכתב ע"י super tiger;2353877:
חוק גודווין
חוק גודווין (ידוע גם כחוק גודווין להקבלות נאציות) הוא חוק הומוריסטי בתרבות האינטרנט, הקובע כי:
Cquote2.svg
ככל שדיון מקוון מתארך, ההסתברות שתתקיים הקבלה הקשורה לנאצים או להיטלר מתקרבת לאחת (ודאות מוחלטת)
Cquote3.svg
– מייק גודווין ב־1990
שכלול של החוק,[1] שהתקבל כמסורת בקבוצות דיון, בפורומים ובאתרים אחרים המאפשרים דיון או פורום מקוון, קובע כי בכל פעם שהקבלה כזו מתרחשת, הדיון מסתיים, וכל מי שהזכיר את הנאצים הפסיד אוטומטית בדיון שהתרחש. כפי שניתן להבין מניסוחו במקור, החוק אינו פוסל הקבלות ואזכורים לנאציזם, ורק קובע את ההסתברות להתרחשותם.
בנוסף קיימות גם תוספות הקובעות שכל שימוש מכוון בחוק גודווין למטרת סיום הדיון אינו תקף.
חזק !!
מעניין למה פה זה לא עבד?
אשמח לשמוע יותר פרטים על חוק גודווין.
אני מודה לכל הניקים שהגיבו והביעו את דעתם בעניין
ובעיקר לאבימי! היקר, שבזכותו התפתח הנושא והגענו לאן שהגענו, תודה!
כיף כשכל אחד יכול להביע את דעתו, בלי קריאות גנאי, ועוד.
אגלה לכם סוד!:
טעיתי!
הייתי קודם צריך להביא את כל גדולי ישראל של הדורות האחרונים וגם החז"לים שמדברים מעניין זה ורק לאחר מכן להביא בפניכם את דוגמת הנאצים ימ"ש
ואולי אז הייתם רואים את התמונה בצורה ברורה יותר, ומבין אותי אחרת,
אגב! אני גם נהנה מכל הציורים המצחיקים, והמשמחים (כן אני גם בשר ודם).
שמעתי לאחרונה שכמה מחנכים אומרו על איזה ספר שהוא מאוד לא חינוכי, והם הסבירו באריכות איך הילד מפנים את הדברים ללב ואיך הוא מקבל אותם, ומה שיצא מדבריהם שזה ספר מאוד לא חינוכי. - אני זוכר בילדותי כששמעתי שהספר הנ"ל יצא לאור, מאוד התלהבתי, ואבי קנה לי אותו, מאוד אהבתי לקרוא בו, קראתי כמה פעמים את הספר מתחילה ועד סופה, והרגשתי שאני מתחבר לספר ולדמויות (המצחיקים והחווייתיים לעין) שהסופר תיאר בספרו, לאט לאט נמשכתי והתחלתי להתנהג ולדבר אף כמוהם - הדמויות.
ואהבתי את הגויים שבספר יותר מהיהודים, כי היהודים הוא תיאר באופן מסכן, והגויים ...
היום כשאני קורא את דברי המחנכים, אני לא יכול להתעלם מהדבר, שבדיוק כאלה מחשבות... עברו לי אז במוח (הגם שמכל ילד זה משתנה במקצת).
אני כשומר תורה ומצוות שמקפיד בהלכה קלה כחמורה
פוגש לפעמים חברים מהילדות שרח"ל כבר אינם שומרי תורה ומצוות: עמדתי על קנקניהם וביררתי איך הגיעו ונפלו כל כך רחוק?
ובקיצור מה שהם טענו: לא מצאנו אור ביהדות.
והתפלאתי, כי ידוע שהיהדות מלאה באור ושמחה "חגים וזמנים לששון" בשבתות חגים ושמחות שאין לגוים בכלל?
ובכלל, תכלית כל המצוות היא שעל ידם יגיע האדם לשמחה שלימה כמו שמבואר 'בחובת הלבבות' 'ותלמוד ירושלמי' ועוד.... (ולא כשמחה של גויים שזה רק חיצוני.
אלא מאי, הוריהם או המורים בחדר (ובישיבות) לא השכילו להכניס את היהדות עם אור ושמחה רק בעצבות וכיעור (בטענה הידוע שהגשמיות אינה קשורה לרוחניות, מה עם והיה אם שמוע?). - וחיפשו מקום אחר עם ערך וחשיבות, ודמיינו שמצאו.
רובכם לא הבינו אותי, כלל!
הייתי ממליץ שתקראו את הפוסט פעמיים כדי שתבינו.
- 1 יש את היופי (במרכאות כפולות) של הגויים שאני לא רוצה לדבר על זה בכלל
ויש את היופי של היהדות איך שאבימי הגדיר 'יש יופי, ויש יפה',
היופי של היהדות לא קשורה ליופי של העולם ולא אמורה למשוך את העין (אם מקנאה שנאה תאוות וכו'.)
אלא להשפיע על פנימיות הלב, עם דברים שלאו דווקא מושכים את העין אלא בעיקר מפנים מסרים לתת מודע.
כמה דוגמאות:
1. נקיות – בגדים נקיים, ועוד... - כמו שמובא בגמרא
2. מסודר – ולא כדוגמת הגויים שהכל לפי האופנה, שמשתנה כל הזמן.
3. שהפרצוף וכל הגוף יהיה נעים לעין וללב, ולא מכוער!– לא כדוגמת הגויים שמכניסים תאוותם לתוך הציורים.
אלא כשהילד יגדל, שהוא ירצה מעצמו להידמות לדמויות הללו, ולא יחפש להידמות ל"ע לגויים...
לא שאנחנו מתחרים בגויים מי יותר יפה, ח"ו, אלא אנחנו רוצים להכניס לראש הילד "אנחנו לא מסכנים" כן היהדות זה כיף 'ומתוך שלא לשמה, בא לשמה' אדם הוא אדם, ולהגיד לאדם להעריך את היהדות כשמציירים אותה מכוערת, זה טיפשות אחת גדולה, והנה התוצאות: הדור שלנו.
- חרדי שנהיה חילוני וחזר בתשובה אמר לי פעם: אם הייתי יודע ששבת יכול להיות כל כך כיף, אף פעם לא הייתי עוזב! - אביו לא השכיל להכניס לו את שמחת השבת, בילדות.
- ההגדרה של לצייר את היהדות בחן ובחסד מאוד דקה ומאט מאוד מבדילים בין היופי של העולם ליופי של היהדות, ואני מבין את כולם כי כמעט ולא מבליטים היום את היופי של היהדות אלא או מלבישים את היופי של הגויים - שבלל מגעיל! על היהדות! או שמציירים אותם מכוערים, ושתיים שגו וטעו בגדול.
-
הנצחון על הנאצים זה כשאנחנו וצאצאינו שומרי תורה ומצוות ואוהבים את היהדות, ולא שאנחנו מכוערים! – (עוד לא ראיתי מימיי יהודי אחד שדומה להגדרות של הנאצים)
-
מאובי תחכמני - לומדים מהאויבים הנאצים: שעם ציור אפשר להכניס אור ליהדות, או כיעור רח"ל. – ולא בגלל שהנאצים עשו כך, לנו אסור גם כך.
אני ממליץ לקרוא את הנ"ל כמה פעמים ואולי יבינו את עומק והדקות שבדבר!
כל טוב - אין עליכם חזקו ואמצו
- דגאיש
נ.ב. תאוריה: קצת רגיש, לא לקחת ללב: כולם מרגישים ויודעים שזה עוולה, רק החלק שכבר אוחזים כך הסכימו, ואלא שמרגישים מצפון, מצדיקים את התופעה בכדי להרגיע את מצפונם - (אחד מהניקים שלח לי, התלבטתי עם להזכיר את דבריו, מאחר וראיתי ששוכן שלום ושלווה ואין מריבות, שחררתי.)